Persoonlijke motivatiebrief bij kopen woning

Geschreven op: mei 2, 2024
Je hebt interesse in een woning en wilt een bod uitbrengen. Het toevoegen van een motivatiebrief kan de kans op een winnend bod vergroten.

Je doet een bod op een woning via Move, een online omgeving waar alle documenten met betrekking tot de koop en verkoop van een woning worden uitgewisseld.

Je kunt bij het uitbrengen van een bod een motivatiebrief toevoegen, maar wat is het voordeel van een motivatiebrief, wat komt er in een motivatiebrief te staan en wat zijn de andere manieren om de kans op het winnende bod te vergroten?

Ik ben Roel Wonders, Erkend Hypothecair Planner, en hieronder vertel ik alles over de motivatiebrief voor het uitbrengen van een bod...

Goed om te weten: In een oververhitte woningmarkt, maakt een motivatiebrief weinig verschil. Je kunt me een gratis haalbaarheidsscan laten maken om de kansen te vergroten, maar een goed bod uitbrengen, eventueel in combinatie met Bieden met Zekerheid, zorgt voor veel meer kans op succes.

Voordelen van het toevoegen van een motivatiebrief

Het is moeilijk om een huis te kopen. We hebben te veel kopers en te weinig huizen. Je kunt de kans op een winnend bod vergroten door een goede motivatiebrief toe te voegen bij het uitbrengen van een bod.

Het toevoegen van een motivatiebrief heeft de volgende voordelen:

 1. Je maakt persoonlijk contact met de verkoper
 2. Je komt over als serieuze koper
 3. Je kunt enige emotionele invloed uitoefenen

Wat komt er in een motivatiebrief te staan?

In een motivatiebrief kunnen de volgende onderdelen staan:

Jezelf voorstellen

Je kunt jezelf voorstellen door de volgende dingen te benoemen:

 • Je naam
 • Je beroep
 • Je gezinssituatie
 • Je hobby’s en interesses
 • Betrokkenheid bij een gemeenschap (in de nieuwe woningomgeving)

Waarom deze woning kopen?

Je kunt vervolgens aangeven waarom jij deze woning wilt kopen. Je kunt bijvoorbeeld iets positiefs vertellen over:

 • De bouwstijl
 • De grootte en het aantal kamers
 • De tuin
 • De omgeving van de woning
 • De faciliteiten in de omgeving

Jouw financiële stabiliteit benadrukken

Een belangrijk onderdeel van de motivatiebrief is het benadrukken van jouw financiële stabiliteit.

Je benadrukt jouw financiële stabiliteit door bijvoorbeeld een financiële haalbaarheidsscan van een onafhankelijk hypotheekadviseur te laten zien. Tijdens deze financiële scan wordt bekeken wat jouw maximale hypotheek is. Daarnaast wordt voorspeld of jouw hypotheekaanvraag wordt goedgekeurd.

Het zorgt voor geloofwaardigheid richting de verkopers. Je laat namelijk zien dat je  met een ervaren hypotheekspecialist hebt gesproken en jezelf serieus hebt voorbereid.

Door een financiële scan mee te sturen, onderscheid je je van andere potentiële kopers. Je laat tevens zien dat de kans op vertragingen kleiner wordt, omdat je al een goede financiële screening hebt laten maken.

Goed om te weten: Ik maak een gratis haalbaarheidsscan. Je krijgt dan een persoonlijke berekening van hoeveel jij kunt lenen. Ik voorspel daarnaast de kans dat jouw aanvraag wordt geaccepteerd door de hypotheekverstrekker.

 

Het is natuurlijk altijd goed om dit zo snel mogelijk te weten. Plan even en gratis gesprek met me in, zodat ik deze haalbaarheidsscan voor je kan maken.

Goed bod plaatsen (met Bieden met Zekerheid)

Je weet nu wat er in een motivatiebrief kan staan die wordt toegevoegd aan het bod. In 2024 is de woningmarkt zwaar overspannen, waardoor ik verwacht dat deze motivatiebrief weinig verschil zal maken.

Het is veel belangrijker om een goed bod uit te brengen. Ik kan hierbij helpen. Vaak wint een bod zonder voorbehoud van financiering het van het hoogste bod. Je kunt dan dus misschien met een lager bod winnen.

Het is alleen risicovol om een bod te plaatsen zonder voorbehoud van financiering, tenzij dit goed wordt voorbereid met een hypotheekspecialist zoals ik. Ik kan namelijk een speciale verzekering aanbieden die het risico wegneemt.

Lees alles over (over)bieden op een woning en Bieden met Zekerheid. Je kunt ook meteen een gratis gesprek met me inplannen, zodat we alles even samen bespreken.

 

Laatste blogberichten

Huurhuis kopen van verhuurder: waar op letten?

Huurhuis kopen van verhuurder: waar op letten?

Je huurt op dit moment een woning, maar krijgt het aanbod om de huurwoning van de verhuurder te kopen. Je wilt weten wat een goede prijs voor de huurwoning is en of het mogelijk is om de woning te kopen.

Ik ben Roel Wonders, Erkend Hypothecair Planner met veel ervaring in de verhuurmarkt. Daarnaast ben ik aankoopbegeleider en weet ik dus veel van het kopen van woningen.

Hieronder vertel ik alles over het kopen van een woning van een huurbaas. Ik vertel waarom particuliere huurders nu willen verkopen en wat de waarde van een verhuurde woning is.

Ik kan helpen bij het onderhandelen en kan de complete hypotheek in orde maken. Lees nu alles over het kopen van de huurwoning of plan direct een gratis gesprek met mij in.

Overwaarde opnemen voor verbouwing

De huizenmarkt in Nederland is overspannen, waardoor de prijzen enorm hoog staan. Het verhuizen naar een betere woning is daardoor lastig.

Je kunt er daarom ook aan denken om jouw huidige woning – die in waarde is gestegen – te verbouwen. Je kunt de overwaarde van jouw huis gebruiken om deze verbouwing te betalen.

Ik ben Roel Wonders, Erkend Hypothecair Planner, en hieronder vertel ik alles over het opnemen van de overwaarde voor het verbouwen van een woning. Je kunt ook meteen een gratis gesprek met me inplannen voor persoonlijk advies over het opnemen van de overwaarde voor een verbouwing.

Voordelen bij kopen van eerste woning

Voordelen bij kopen van eerste woning

Starters die hun eerste woning kopen, krijgen een aantal voordelen om het makkelijker te maken om een huis of appartement te kopen. Ik ben Roel Wonders, erkend hypothecair planner, en hieronder vertel ik over alle voordelen die je hebt bij het kopen van het eerste huis…

Wat anderen over mij vertellen

Klanten hebben mijn dienstverlening beoordeeld op Advieskeuze – een onafhankelijk platform dat consumenten helpt bij het kiezen van een goede en betrouwbare adviseur.

Hypotheekrentes vergelijken?

Ontdek nu wat de laagste rentestanden zijn en vergelijk alle rentes:

Waar kan ik mee helpen?

Ontdek nu wat de laagste rentestanden zijn en vergelijk alle rentes: