Over mij

Ik ben Roel Wonders, erkend hypothecair planner. Je kunt bij mij terecht voor allerlei soorten vragen over hypotheken. Hieronder lees je wie ik ben en hoe mijn werkdag eruit ziet.

Adres
Rijnstraat 26, ‘s-Hertogenbosch

Telefoon
0418-700550

Mijn verhaal

Je kunt mij 6 dagen per week bereiken voor al je vragen over hypotheken. En als het echt niet kan wachten ben ik zelfs 7 dagen per week of in de avonduren bereikbaar voor al je vragen over hypotheken.

Waarvoor kun je bij mij terecht?

Je kunt bij mij terecht als je hypotheekadvies nodig hebt voor een van de volgende situaties:

  • Je koopt voor het eerst een huis
  • Je koopt een ander huis
  • Je hebt een hypotheek en je wilt weten of je kunt besparen op je maandlasten
  • Je hebt een huis en je gaat het huis verbouwen
  • Je hebt een huis en je gaat het huis energiezuinig maken
  • Je wilt een huis kopen om te verhuren
  • De waarde van je huis is gestegen en je wilt de overwaarde opnemen

Voor allerlei uiteenlopende situaties kun je bij mij terecht. Staat jouw situatie niet in bovenstaand overzicht maar denk je dat ik je daar wel bij kan helpen? Bel mij gerust. Geen vraag is te gek en we kijken samen of er een oplossing is.

Over mij

Na ruim 10 jaar in loondienst te hebben gewerkt, was ik toe aan een volgende stap. Na een zorgvuldige voorbereiding ben ik op 1 december 2021 als zelfstandig hypotheekadviseur gestart. In de afgelopen 10 jaar heb ik veel ervaring op gedaan. Deze ervaring wil ik nu inzetten om jou de best passende hypotheek te adviseren.

Mijn dag is geslaagd als we jouw hypotheekaanvraag hebben afgerond of als een moeilijke vraag is beantwoord. Ook ben ik blij wanneer we een oplossing hebben gevonden voor een afwijkende situatie.

Ik maak graag woonwensen mogelijk en dat lukt in heel veel gevallen. Daar krijg ik energie van en dat zorgt ervoor dat ik plezier in mijn werk heb. En dat ik klanten blij kan maken.

Hoe ziet mijn werkdag eruit?

Je hebt weleens van die dagen, die lopen dan anders dan je van tevoren had gepland. Ook ik had laatst zo’n dag. Ik had voor mezelf een planning gemaakt wat ik die dag allemaal wilde doen.

Word ik ’s-Ochtends door een klant gebeld, redelijk in paniek, er komt een huis te koop wat ze heel graag willen. Haar man is 1,5 jaar ondernemer en kan je dan wel een hypotheek afsluiten? Dat was haar belangrijkste vraag.

Het antwoord is ja, maar binnen de huidige regels was het de vraag of de benodigde hypotheek afgesloten kan worden. We hebben samen goed gekeken naar de huidige en de nieuwe situatie.

Door in de nieuwe situatie de rente voor de hele looptijd vast te zetten en de lasten van de nieuwe hypotheek gelijk te houden aan de lasten die ze nu ook al 5 jaar kunnen betalen, was het gelukt.

In 2 uur tijd hadden we dit samen uitgezocht en konden zij het huis kopen. En ik kon daarna het hele traject verder begeleiden. Zo zie je maar, er is vaak meer mogelijk dan je denkt.

O ja, en na die 2 uur kon ik gelukkig weer met mijn planning verder en hebben andere klanten hier geen last van gehad.

 

 

Wat voor vragen worden aan mij gesteld?

In de afgelopen jaren zijn er allerlei soorten hypotheekvragen aan mij gesteld.

Eentje die mij is bij gebleven was een vader die mij belde voor zijn dochter. Zijn dochter wilde graag een huis kopen maar alleen is het voor haar best lastig om een hypotheek af te sluiten.

Een huis kopen met hulp van je ouders

De dochter had met behulp van een schenking van haar vader eerder al 3 woningen kunnen kopen. De woningen zijn verhuurd en de huurinkomsten zijn volledig van haar.

Daarnaast werkt ze 32 uur per week in een supermarkt. Vooral ’s-avonds en in het weekend. Ze heeft een vast contract en de uren zijn gegarandeerd.

Haar vader wilde haar nogmaals een bedrag schenken voor de aankoop van een huis. Dit keer gaat haar dochter zelf in het huis wonen.

Hij had spaargeld en overwaarde in zijn woning. De hypotheek op het huis van de vader was een aantal jaar geleden volledig afgelost. Door de overwaarde te lenen bij een bank kon de vader het gewenste bedrag aan zijn dochter schenken.

Met de schenking van vader en met de hypotheek die ik heb afgesloten voor de dochter kon de woning worden gekocht. De vader is aannemer en heeft de woning verbouwd. Nu woont de dochter in een mooi en opgeknapt huis.

Overwaarde opnemen voor je oudedag

Laatst werd ik gebeld door een kennis van mijn ouders. Over 10 jaar mag ze met pensioen. Haar man is al met pensioen. De woning is de afgelopen jaren in waarde gestegen, op de hypotheek wordt iedere maand afgelost.

Er zit een flinke overwaarde in het huis. De wens is om een deel van de overwaarde op te nemen. Met het vrijgekomen bedrag willen ze de kinderen een bedrag schenken, een financiële buffer aanhouden en een bedrag reserveren voor toekomstig onderhoud.

De rente was op dat moment historisch laag en kon voor langere tijd vast worden gezet. Hierdoor blijven de maandlasten de komende 20 jaar gelijk. De maandlasten zijn lager dan een gemiddelde sociale huurwoning.

Door de hypotheek over te sluiten naar een andere bank worden de 2 doelen bereikt:

  1. De maandlasten verlagen voor de lange termijn
  2. Een bedrag van de overwaarde opnemen om een financiële reserve op te bouwen

Door samen te kijken naar de woonwens en op zoek te gaan naar een passende oplossing is er vaak meer mogelijk dan je van tevoren denkt.

Heb jij ook een hypotheekvraag waarvan je denkt dat het lastig is om een oplossing te vinden? Neem contact met mij op en samen kijken we wat er mogelijk is.

 

”Geld verdienen met het verhuren van een huis is een slim idee, maar je moet het allemaal wel even goed regelen”

– Roel Wonders