Wat betaal je mij voor hypotheekadvies?

Geschreven op: augustus 23, 2021

Zit er een verschil tussen kennismaking of advies?

Er kan een moment komen dat je advies wilt hebben over de financiering van je woning. Bijvoorbeeld omdat je voor het eerst een “eigen” woning gaat kopen, of  omdat je wilt verhuizen. Dan kan je bij mij terecht om de verschillende mogelijkheden die er voor je situatie bestaan in kaart te brengen. Dit doen we in twee stappen.

 

Stap 1 Kennismaken en oriëntatie

Graag maken wij eerst kennis met elkaar. Tijdens dit kennismakingsgesprek oriënteren wij ons op je wensen en in hoofdlijnen op je situatie. Op basis daarvan maken wij een inschatting of je wensen haalbaar zijn en wanneer dat zo is of ons kantoor je daarbij zou kunnen begeleiden. Wanneer dit zo is,  leggen wij onze werkwijze uit.

Deze eerste stap noemen wij de “oriëntatie”. Deze kennismaking is voor ons beiden geheel vrijblijvend. Voor deze kennismaking berekenen wij geen kosten. De inschatting die wij tijdens deze kennismaking uitspreken is globaal van aard. Wees dus bij je verdere beslissingen rondom de financiering van je woning voorzichtig en baseer je hierbij niet uitsluitend op onze inschatting tijdens dit kennismakingsgesprek.

 

Stap 2 Advies

Wanneer je tevreden bent over het eerste contact en wij op basis van de algemene informatie denken dat verder onderzoek naar de mogelijkheden om je wensen te realiseren zinvol is, volgt de tweede stap: de stap waarin wij komen tot een gedetailleerd advies, dat op je situatie is afgestemd.

Voordat wij starten met de werkzaamheden die leiden tot het advies, vragen wij je ons formeel opdracht te geven dit advies op te stellen en je vervolgens eventueel te begeleiden bij de aanvraag voor de financiering. Deze opdracht heet formeel Overeenkomst van Opdracht. Vanaf het moment dat deze overeenkomst bestaat, moeten wij ervoor instaan dat de adviezen die wij je  geven op dat moment goed aansluiten bij je specifieke situatie zoals je die ons hebt geschetst.

Wat betaal je mij voor hypotheekadvies?

Het is belangrijk om vooraf te weten wat je betaalt voor hypotheekadvies. Kennismaken kost geen geld dus het eerste gesprek is altijd gratis. Na het kennismakingsgesprek bekijken we vanuit beiden kanten of we een samenwerking zien zitten en wat de kosten zijn voor het gehele adviestraject.

We stellen dan een overeenkomst van opdracht tot dienstverlening op waarin we de afspraken vastleggen over onder andere de hoogte van de advieskosten. Hierin spreken we ook af op welk moment je de advieskosten verschuldigd bent.

Een klein gedeelte van de advieskosten betaal je direct na het tekenen van de opdracht. Het resterende bedrag betaal je mij nadat de hypotheekofferte door de bank is uitgebracht. Vanaf dat moment heb je de zekerheid dat de hypotheek door de bank wordt verstrekt.

 

Vooraf duidelijkheid over de hoogte van de kosten

Ik werk op basis van vaste tarieven en deze kosten ben je alleen verschuldigd als ik succesvol ben in het adviseren van de hypotheek.

Om je vooraf duidelijkheid te geven over de hoogte van mijn tarieven kun je via onderstaande button alvast mijn vergelijkingskaart downloaden. Hierin lees je meer over mijn dienstverlening en de bijbehorende tarieven. Ik maak een onderscheid in mijn tarief voor hypotheekadvies, advies voor het afdekken van risico’s en advies over vermogen opbouwen.

Ben je benieuwd wat de kosten zijn voor mijn dienstverlening? Bekijk dan de vergelijkingskaart per onderwerp of download mijn tarievenlijst via onderstaande button.

Laatste blogberichten

Wat is een goede hypotheekadviseur?

Wat is een goede hypotheekadviseur?

Je bent op zoek naar een goede hypotheekadviseur. Logisch, het afsluiten van een hypotheek en het kopen van een woning, is waarschijnlijk de grootste financiële beslissingen uit jouw leven. Je wilt dan een adviseur hebben die goed is.

Ik ben Roel Wonders, Erkend Hypothecair Planner, en ik weet alles over hypotheken. Ik werkte bij De Financiële Makelaar en VCN Hypotheekservice, waar ik advies gaf aan andere hypotheekadviseur en hen hielp met hun hypotheekaanvragen.

Ik heb daarom samengewerkt met veel adviseurs en weet precies waar een goede hypotheekadviseur aan moet voldoen.

Winnend bod uitbrengen zonder voorbehoud van financiering met Biedverzekering

Wie in 2024 een winnend bod wil uitbrengen op een woning, lijkt te moeten overbieden. Gelukkig is overbieden niet de enige manier om meer kans te maken op een woning. Je maakt ook meer kans door te bieden zonder voorbehoud van financiering, maar dit kan risicovol zijn.

Ik ben Roel Wonders, Erkend Hypothecair Planner en Erkend Aankoopbegeleider. Ik weet alles van hypotheken en het aankopen van woningen. Ik heb daarnaast verzekeringsdiploma’s en ben gespecialiseerd in de biedverzekering (Bieden met Zekerheid, BiedGarantieZeker)

Hieronder vertel ik alles over het uitbrengen van een winnend bod door te bieden zonder voorbehoud van financiering in combinatie met de de biedverzekering. Daarnaast vertel ik over het biedcertificaat en de gratis financiële scan, die ook voor meer kansen en zekerheid zorgen:

Huis kopen met hulp van ouders

De generaties van nu hebben het een heel stuk moeilijker dan de generaties van hun ouders als het om het kopen van een woning gaat.

Veel jongeren hebben in 2024 geen kansen op de woningmarkt, omdat er te weinig huizen zijn voor de alsmaar groeiende bevolking. Het zorgt voor enorm hoge huizenprijzen. Daarnaast is de hypotheekrente gestegen, waardoor jongeren minder kunnen lenen.

Veel ouders willen hun kind dan ook helpen met het kopen van een woning, zodat ze een kans maken op de huidige woningmarkt en een goed leven kunnen opbouwen.

Ik ben Roel Wonders, Erkend Hypothecair Planner, en ik weet precies hoe jij als ouder jouw kind kunt helpen met het kopen van een woning.

Hieronder vertel ik welke mogelijkheden er allemaal zijn – en wat de beste en minder goede opties zijn. Je kunt ook meteen een gesprek met me inplannen, zodat ik direct kan kijken wat de beste mogelijkheden zijn om jouw kind te helpen: