Wat betaal je mij voor hypotheekadvies?

Geschreven op: augustus 23, 2021

Zit er een verschil tussen kennismaking of advies?

Er kan een moment komen dat je advies wilt hebben over de financiering van je woning. Bijvoorbeeld omdat je voor het eerst een “eigen” woning gaat kopen, of  omdat je wilt verhuizen. Dan kan je bij mij terecht om de verschillende mogelijkheden die er voor je situatie bestaan in kaart te brengen. Dit doen we in twee stappen.

 

Stap 1 Kennismaken en oriëntatie

Graag maken wij eerst kennis met elkaar. Tijdens dit kennismakingsgesprek oriënteren wij ons op je wensen en in hoofdlijnen op je situatie. Op basis daarvan maken wij een inschatting of je wensen haalbaar zijn en wanneer dat zo is of ons kantoor je daarbij zou kunnen begeleiden. Wanneer dit zo is,  leggen wij onze werkwijze uit.

Deze eerste stap noemen wij de “oriëntatie”. Deze kennismaking is voor ons beiden geheel vrijblijvend. Voor deze kennismaking berekenen wij geen kosten. De inschatting die wij tijdens deze kennismaking uitspreken is globaal van aard. Wees dus bij je verdere beslissingen rondom de financiering van je woning voorzichtig en baseer je hierbij niet uitsluitend op onze inschatting tijdens dit kennismakingsgesprek.

 

Stap 2 Advies

Wanneer je tevreden bent over het eerste contact en wij op basis van de algemene informatie denken dat verder onderzoek naar de mogelijkheden om je wensen te realiseren zinvol is, volgt de tweede stap: de stap waarin wij komen tot een gedetailleerd advies, dat op je situatie is afgestemd.

Voordat wij starten met de werkzaamheden die leiden tot het advies, vragen wij je ons formeel opdracht te geven dit advies op te stellen en je vervolgens eventueel te begeleiden bij de aanvraag voor de financiering. Deze opdracht heet formeel Overeenkomst van Opdracht. Vanaf het moment dat deze overeenkomst bestaat, moeten wij ervoor instaan dat de adviezen die wij je  geven op dat moment goed aansluiten bij je specifieke situatie zoals je die ons hebt geschetst.

Wat betaal je mij voor hypotheekadvies?

Het is belangrijk om vooraf te weten wat je betaalt voor hypotheekadvies. Kennismaken kost geen geld dus het eerste gesprek is altijd gratis. Na het kennismakingsgesprek bekijken we vanuit beiden kanten of we een samenwerking zien zitten en wat de kosten zijn voor het gehele adviestraject.

We stellen dan een overeenkomst van opdracht tot dienstverlening op waarin we de afspraken vastleggen over onder andere de hoogte van de advieskosten. Hierin spreken we ook af op welk moment je de advieskosten verschuldigd bent.

Een klein gedeelte van de advieskosten betaal je direct na het tekenen van de opdracht. Het resterende bedrag betaal je mij nadat de hypotheekofferte door de bank is uitgebracht. Vanaf dat moment heb je de zekerheid dat de hypotheek door de bank wordt verstrekt.

 

Vooraf duidelijkheid over de hoogte van de kosten

Ik werk op basis van vaste tarieven en deze kosten ben je alleen verschuldigd als ik succesvol ben in het adviseren van de hypotheek.

Om je vooraf duidelijkheid te geven over de hoogte van mijn tarieven kun je via onderstaande button alvast mijn vergelijkingskaart downloaden. Hierin lees je meer over mijn dienstverlening en de bijbehorende tarieven. Ik maak een onderscheid in mijn tarief voor hypotheekadvies, advies voor het afdekken van risico’s en advies over vermogen opbouwen.

Ben je benieuwd wat de kosten zijn voor mijn dienstverlening? Bekijk dan de vergelijkingskaart per onderwerp of download mijn tarievenlijst via onderstaande button.

Laatste blogberichten

Hoeveel overbieden op een huis in 2024?

Hoeveel overbieden op een huis in 2024?

Door de krapte op de woningmarkt is de vraag naar woningen nog steeds veel groter dan het aanbod. In 2024 wordt daarom weer overboden, maar wat houdt dat precies in en hoeveel kun jij het beste overbieden?

Ik ben niet alleen erkend hypothecair planner, maar ook gecertificeerd aankoop- en verkoopbegeleider. Ik weet dus alles van hypotheken, maar help mensen ook bij het kopen van een huis. Ik kan dus helpen bij het (verantwoord) overbieden op een woning.

Hieronder vertel ik alles over overbieden:

Van de strategie van makelaars om in te spelen op overbieden tot de risico’s van overbieden. Ik vertel waar je het geld vandaan kunt halen om over te bieden en leg uit op welke manieren jij jouw budget om over te bieden kunt bepalen.

Ook bespreek ik Bieden met Zekerheid, waarmee (veel) overbieden misschien niet nodig is.

Je kunt ook meteen een gratis gesprek met me inplannen, zodat we samen een goede biedstrategie kunnen bepalen…

Studieschuld verzwijgen bij hypotheek

Studieschuld verzwijgen bij hypotheek

Je hebt een studieschuld opgebouwd bij de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) en komt er nu achter dat deze schuld invloed heeft op jouw maximale hypotheek. Je kunt dankzij deze studieschuld dus minder lenen.

Je wil toch graag een maximale hypotheek krijgen en denkt erover na om deze studieschuld te verzwijgen.

Ik ben Roel Wonders en ik weet alles van hypotheken. Hieronder vertel ik alles over het verzwijgen van een studieschuld.

Ik vertel waarom een studieschuld de maximale hypotheek verlaagt en of het verplicht is om de studieschuld op te geven. Ik geef ook aan wat de gevolgen van het verzwijgen van een studieschuld is en ik deel een aantal betere oplossingen.

Je kunt ook meteen een gratis persoonlijk gesprek met me inplannen om over een hypotheek met studieschuld te praten.

Roel Wonders opgenomen in overzicht van beste adviseurs van Nederland

Roel Wonders opgenomen in overzicht van beste adviseurs van Nederland

Advieskeuze is een onafhankelijke website die in 2011 is opgericht. Op deze website kunnen mensen hun financieel dienstverlener beoordelen door middel van reviews. Op advieskeuze staan bijvoorbeeld verzekeringsadviseurs, hypotheekadviseurs en makelaars.

Vanaf 2022 maakt deze review website een ‘’Advieskeuze Topselectie’’. In deze selectie zijn de beste adviseurs van Nederland opgenomen.

Roel Wonders is opgenomen in deze ranklijst van beste adviseurs in Nederland.