Wat betaal je mij voor hypotheekadvies?

Zit er een verschil tussen kennismaking of advies?

Er kan een moment komen dat je advies wilt hebben over de financiering van je woning. Bijvoorbeeld omdat je voor het eerst een “eigen” woning gaat kopen, of  omdat je wilt verhuizen. Dan kan je bij mij terecht om de verschillende mogelijkheden die er voor je situatie bestaan in kaart te brengen. Dit doen we in twee stappen.

 

Stap 1 Kennismaken en oriëntatie

Graag maken wij eerst kennis met elkaar. Tijdens dit kennismakingsgesprek oriënteren wij ons op je wensen en in hoofdlijnen op je situatie. Op basis daarvan maken wij een inschatting of je wensen haalbaar zijn en wanneer dat zo is of ons kantoor je daarbij zou kunnen begeleiden. Wanneer dit zo is,  leggen wij onze werkwijze uit.

Deze eerste stap noemen wij de “oriëntatie”. Deze kennismaking is voor ons beiden geheel vrijblijvend. Voor deze kennismaking berekenen wij geen kosten. De inschatting die wij tijdens deze kennismaking uitspreken is globaal van aard. Wees dus bij je verdere beslissingen rondom de financiering van je woning voorzichtig en baseer je hierbij niet uitsluitend op onze inschatting tijdens dit kennismakingsgesprek.

 

Stap 2 Advies

Wanneer je tevreden bent over het eerste contact en wij op basis van de algemene informatie denken dat verder onderzoek naar de mogelijkheden om je wensen te realiseren zinvol is, volgt de tweede stap: de stap waarin wij komen tot een gedetailleerd advies, dat op je situatie is afgestemd.

Voordat wij starten met de werkzaamheden die leiden tot het advies, vragen wij je ons formeel opdracht te geven dit advies op te stellen en je vervolgens eventueel te begeleiden bij de aanvraag voor de financiering. Deze opdracht heet formeel Overeenkomst van Opdracht. Vanaf het moment dat deze overeenkomst bestaat, moeten wij ervoor instaan dat de adviezen die wij je  geven op dat moment goed aansluiten bij je specifieke situatie zoals je die ons hebt geschetst.

Wat betaal je mij voor hypotheekadvies?

Het is belangrijk om vooraf te weten wat je betaalt voor hypotheekadvies. Kennismaken kost geen geld dus het eerste gesprek is altijd gratis. Na het kennismakingsgesprek bekijken we vanuit beiden kanten of we een samenwerking zien zitten en wat de kosten zijn voor het gehele adviestraject.

We stellen dan een overeenkomst van opdracht tot dienstverlening op waarin we de afspraken vastleggen over onder andere de hoogte van de advieskosten. Hierin spreken we ook af op welk moment je de advieskosten verschuldigd bent.

Een klein gedeelte van de advieskosten betaal je direct na het tekenen van de opdracht. Het resterende bedrag betaal je mij nadat de hypotheekofferte door de bank is uitgebracht. Vanaf dat moment heb je de zekerheid dat de hypotheek door de bank wordt verstrekt.

 

Vooraf duidelijkheid over de hoogte van de kosten

Ik werk op basis van vaste tarieven en deze kosten ben je alleen verschuldigd als ik succesvol ben in het adviseren van de hypotheek.

Om je vooraf duidelijkheid te geven over de hoogte van mijn tarieven kun je via onderstaande button alvast mijn vergelijkingskaart downloaden. Hierin lees je meer over mijn dienstverlening en de bijbehorende tarieven. Ik maak een onderscheid in mijn tarief voor hypotheekadvies, advies voor het afdekken van risico’s en advies over vermogen opbouwen.

Ben je benieuwd wat de kosten zijn voor mijn dienstverlening? Bekijk dan de vergelijkingskaart per onderwerp of download mijn tarievenlijst via onderstaande button.

Laatste blogberichten

Check mijn laatste blogberichten:

Roel Wonders opgenomen in overzicht van beste adviseurs van Nederland

Advieskeuze is een onafhankelijke website die in 2011 is opgericht. Op deze website kunnen mensen hun financieel dienstverlener beoordelen door middel van reviews. Op advieskeuze staan bijvoorbeeld verzekeringsadviseurs, hypotheekadviseurs en makelaars.

Vanaf 2022 maakt deze review website een ‘’Advieskeuze Topselectie’’. In deze selectie zijn de beste adviseurs van Nederland opgenomen.

Roel Wonders is opgenomen in deze ranklijst van beste adviseurs in Nederland.

Voorbeeldbrief bod uitbrengen op een huis

Voorbeeldbrief bod uitbrengen op een huis

Je hebt een woning gevonden, die jij graag wilt kopen. Je wilt daarom een bod uitbrengen op deze woning, maar hebt daarvoor een brief nodig. Je weet misschien niet wat er in deze brief moet komen te staan.

Daarom heb ik een voorbeeldbrief gemaakt waarmee jij een bod kan uitbrengen. Je kunt deze gratis downloaden, invullen en versturen.

Als erkend hypothecair planner vertel ik ook wat je allemaal moet weten voor je een bod kunt uitbrengen…

Hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) in 2024

Hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) in 2024

In 2022 werden maar liefst 101.400 hypotheken afgesloten met Nationale Hypotheek Garantie, maar wat is dat precies?

Ik ben Roel Wonders, erkend hypothecair planner, en hieronder vertel ik wat NHG is, wat de voor- en nadelen zijn en welke voorwaarden er in 2024 gelden.

Je kunt ook makkelijk zien wat de actuele hypotheekrente voor een hypotheek met NHG is:

Waar kan ik je mee helpen?

Stel je vraag en ik neem binnen 1 werkdag contact met je op.

7 + 6 =