Aanbieders van verhuurhypotheken

Geschreven op: januari 3, 2023
Je wilt een huis kopen om te verhuren, bijvoorbeeld om een inkomen te krijgen zonder te werken. Je kunt het huis of appartement niet helemaal met eigen geld kopen en hebt dus een verhuurhypotheek nodig.

Geldverstrekkers staan het namelijk niet toe om een huis te verhuren als daar een normale hypotheek op zit. Je hebt daarom een speciale hypotheek nodig voor de koop van een huis om te verhuren. Deze hypotheek noemen we de ”verhuurhypotheek’.

Hieronder staan alle Nederlandse hypotheekverstrekkers die een verhuurhypotheek aanbieden. Dit zijn banken, verzekeraars en investeringsmaatschappijen.

Als specialist in verhuurhypotheken heb ik toegang tot het aanbod van deze geldverstrekkers.

Hieronder staan alle Nederlandse hypotheekverstrekkers die een verhuurhypotheek aanbieden. Dit zijn banken, verzekeraars en investeringsmaatschappijen.

Als specialist in verhuurhypotheken heb ik toegang tot het aanbod van deze geldverstrekkers.

 

A

ABN AMRO

De ABN AMRO is natuurlijk een bekende Nederlandse bank. Deze bank biedt allerlei soorten hypotheken aan, waaronder ook de verhuurhypotheek. Wie een huis wil aanhouden voor de verhuur, kan de bestaande ABN AMRO hypotheek omzetten naar een verhuurhypotheek.

Deze hypotheek kan met een lange looptijd worden afgesloten. Daarnaast is deels aflossingsvrij mogelijk.

 

D

Domivest

Domivest is in 2017. Domivest haalt het geld bij 4 grote Europese banken vandaan, namelijk BNP Paribas, Barclays en Macquirie Bank.

Domivest is – in tegenstelling tot banken als de ABN AMRO en Rabobank – een hypotheekaanbieder die zich speciaal op verhuurhypotheken richt. Deze aanbieder biedt dus alleen deze type hypotheek aan en geen normale hypotheken.

Het was één van de eerste alternatieven voor gevestigde aanbieders als NIBC en RNHB.

Dynamic Credit

Dynamic Credit is een hypotheekverstrekker dat in handen is van BijBouwe – de eerste online hypotheekverstrekker van Nederland.

Dynamic Credit biedt sinds 2019 een speciale vastgoedhypotheek aan voor investeerders die willen beleggen in vastgoed. De hypotheek van Dynamic Credit heet ”De Dynamic Verhuurhypotheek”.

 

F

Florius

Florius is een hypotheekaanbieder die normale hypotheken aanbiedt, maar ook hypotheken voor de verhuur. De verhuurhypotheek van Florius is er alleen voor mensen die hun bestaande huis willen aanhouden om te verhuren en dus zelf een ander huis kopen om te wonen.

Deze hypotheek kan dus alleen worden afgesloten als de bestaande Florius Hypotheek wordt omgezet naar een hypotheek speciaal voor verhuur van Florius.

 

N

NIBC Direct

NIBC Direct is in 2008 opgericht. Het is een bekende Nederlandse aanbieder van goedkope hypotheken. De hypotheekaanbieder concurreerde met andere banken door scherpe rentetarieven aan te bieden. NIBC biedt niet alleen normale hypotheken aan, maar ook verhuurhypotheken.

Het was één van de eerste aanbieders in Nederland met een hypohteek voor vastgoedbeleggers. NBIC Direct noemt haar lening de ”Investeringshypotheek”.

 

L

Lloyds Bank

Lloyds Bank is een bank uit het Verenigd Koninkrijk die in 1765 werd opgericht in Birmingham. De bank begon met het verstrekken van leningen aan bedrijven, maar heeft nu ook allerlei financiële producten voor particulieren. Lloyds Bank is ook actief in Nederland.

”Lloyds” biedt ook een verhuurhypotheek aan voor het kopen van een huis of appartement voor de verhuur. De bank kan maximaal 75% van de marktwaarde in verhuurde staat uitlenen en biedt maximaal 5 verhuurhypotheken per investeerder aan.

 

N

Nationale Nederlanden

Nationale Nederlanden is een bekende Nederlandse verzekeraar die vooral bekend is als aanbieder van verzekeringsproducten, zoals zorgverzekeringen, levensverzekeringen en natuurlijk autoverzekeringen. Naast verzekeringen biedt NN ook hypotheken aan.

De verhuurhypotheek van Nationale Nederlanden is er speciaal voor de financiering van beleggingspanden – dus panden die gekocht worden voor de verhuur.

 

Nestr

Nestr is een hypotheekaanbieder uit Amsterdam die hypotheken aanbiedt aan zakelijke partijen. Ze hebben een verhuurhypotheek voor de aankoop van vastgoed om te verhuren. Nestr bestaat uit een klein team van specialisten die het aanvragen van verhuurhypotheken snel en makkelijk wil maken.

 

R

Rabobank

De Rabobank is een zogenaamde ´´grootbank´´ – dus een bank die een belangrijke rol heeft in de Nederlandse financiële markt. De bank biedt dan ook veel verschillende financiële producten aan, waaronder een hypotheek om een huis te kopen voor de verhuur.

RNHB

RNHB wordt gezien als een gerenommeerde aanbieder van verhuurhypotheken. RNHB – wat staat voor ”Rijnlandse en de Nederlandsche Hypotheekbank” – is één van de eerste aanbieders in Nederland van verhuurhypotheken.

Deze specialistische aanbieder heeft meer dan 150 vastgoedprofessionals in dienst en noemt zich ”dé vastgoedfinancier van Nederland”.

 

W

Woonfonds

Woonfonds is een hypotheekaanbieder die al bijna 50 jaar bestaat. De verhuurhypotheek van Woonfonds biedt de mogelijkheid om tot 80% van de marktwaarde in verhuurde staat te financieren.

 

S

SolidBriq

Bij SolidBriq staan ”de stenen centraal” bij het aanbieden van leningen voor vastgoed. De hypotheekaanbieder kijkt minder naar het inkomen van de investeerder en meer naar de kwaliteit van het huis dat wordt gekocht voor de verhuur.

 

Verhuurhypotheek alleen mogelijk via hypotheekadviseur

Je kunt een verhuurhypotheek vaak alleen afsluiten via een adviseur die hierin gespecialiseerd is. Deze hypotheekadviseur heeft namelijk toegang tot het aanbod van deze geldverstrekkers.

Bij de meeste hypotheekaanbieders is het niet mogelijk om zelf een verhuurhypotheek af te sluiten. Bij sommige hypotheekaanbieders is dit wel mogelijk, na het succesvol afleggen van een examen.

Het is natuurlijk altijd beter om deze hypotheek af te sluiten via een adviseur. Een huis kopen om te verhuren biedt veel voordelen, maar gaan samen met veel regels – die ook nog eens regelmatig veranderen. Geldverstrekkers, zoals banken en investeringsmaatschappijen, hebben een hypotheek met eigen voorwaarden en rentetarieven.

Je hebt daarom iemand nodig die al deze voorwaarden en tarieven kan vergelijken en uit al deze geldverstrekkers de beste kan selecteren.

Vrijblijvend advies nodig? Stuur me even een e-mail of bel me op 0418-700550.

Laatste blogberichten

Huurhuis kopen van verhuurder: waar op letten?

Huurhuis kopen van verhuurder: waar op letten?

Je huurt op dit moment een woning, maar krijgt het aanbod om de huurwoning van de verhuurder te kopen. Je wilt weten wat een goede prijs voor de huurwoning is en of het mogelijk is om de woning te kopen.

Ik ben Roel Wonders, Erkend Hypothecair Planner met veel ervaring in de verhuurmarkt. Daarnaast ben ik aankoopbegeleider en weet ik dus veel van het kopen van woningen.

Hieronder vertel ik alles over het kopen van een woning van een huurbaas. Ik vertel waarom particuliere huurders nu willen verkopen en wat de waarde van een verhuurde woning is.

Ik kan helpen bij het onderhandelen en kan de complete hypotheek in orde maken. Lees nu alles over het kopen van de huurwoning of plan direct een gratis gesprek met mij in.

Overwaarde opnemen voor verbouwing

De huizenmarkt in Nederland is overspannen, waardoor de prijzen enorm hoog staan. Het verhuizen naar een betere woning is daardoor lastig.

Je kunt er daarom ook aan denken om jouw huidige woning – die in waarde is gestegen – te verbouwen. Je kunt de overwaarde van jouw huis gebruiken om deze verbouwing te betalen.

Ik ben Roel Wonders, Erkend Hypothecair Planner, en hieronder vertel ik alles over het opnemen van de overwaarde voor het verbouwen van een woning. Je kunt ook meteen een gratis gesprek met me inplannen voor persoonlijk advies over het opnemen van de overwaarde voor een verbouwing.

Voordelen bij kopen van eerste woning

Voordelen bij kopen van eerste woning

Starters die hun eerste woning kopen, krijgen een aantal voordelen om het makkelijker te maken om een huis of appartement te kopen. Ik ben Roel Wonders, erkend hypothecair planner, en hieronder vertel ik over alle voordelen die je hebt bij het kopen van het eerste huis…