Op zoek naar een verhuurhypotheek
met goede voorwaarden?

Ben je op zoek naar een hypotheek voor een woning om te verhuren? Wil je een lage rente en goede voorwaarden? Ik help je graag met het vinden van een goede verhuurhypotheek.

Mijn naam is Roel Wonders, Erkend Hypothecair Planner met meer dan 10 jaar ervaring. Schakel mijn hulp nu in of lees meer over mijn dienstverlening.

 

Geld verdienen met het verhuren van een huis is een slim idee, maar je moet het allemaal wel even goed regelen

– Roel Wonders

Over Roel Wonders

Ik heb veel ervaring op het gebied van advies en bemiddeling in hypotheken. Bij een aantal gerenommeerde bedrijven heb ik de afgelopen jaren ervaring op gedaan.

Ik heb vele hypotheekadviseurs geholpen bij het vinden van de beste hypotheek voor hun klant. Daarnaast heb ik deze adviseurs ook training gegeven over belangrijke ontwikkelingen op het gebied van hypotheken voor een woning om te verhuren.

Ben je op zoek naar een hypotheek met een lage rente en goede voorwaarden? Neem dan contact met mij op.

Social media

Meer dan een verhuurhypotheek

Bij mij kun je ook terecht voor een hypotheek voor het kopen van een woning om zelf in te wonen. Je kunt mijn hulp inschakelen voor als je voor de 1e keer een huis wilt kopen. Maar je kunt ook mij terecht als je wilt verhuizen.

Ik help je met vinden van een goede hypotheek met een lage rente en goede voorwaarden.

Wil je weten of de woning waar je interesse hebt, betaalbaar is? Neem dan contact met mij op voor een gratis haalbaarheidsscan.

Hypotheek om zelf te wonen

Ben je van plan om voor het eerst een huis te kopen? In een vrijblijvend adviesgesprek vertel ik je meer over wat er komt kijken bij het kopen van een huis en het afsluiten van een hypotheek

Hypotheek om te verhuizen

Ben je van plan om te verhuizen? In een vrijblijvend adviesgesprek vertel ik je meer over wat er komt kijken bij het kopen van een andere woning.

Hypotheek oversluiten

Heb je een hypotheek en wil je weten of je kunt besparen op je maandlasten? Wil je weten hoe je eenvoudig je hypotheek kunt oversluiten. Neem contact mij op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Hypotheek om te verhuren

Ik heb veel ervaring met het adviseren over en het afsluiten van verhuurhypotheken en vastgoedfinancieringen. Wil je weten of dit ook bij jou past en wat er mogelijk is? Neem contact met mij op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Hypotheek om je energielasten te verlagen

Wil jij ook besparen op je energierekening en het wooncomfort verbeteren? In een vrijblijvend adviesgesprek vertel ik je meer over hoe jij je energielasten kunt verlagen en hoe dit kan met verduurzamingshypotheek.

Adres
Rijnstraat 26, ‘s-Hertogenbosch

Telefoon
0418-700550

In 5 stappen naar de beste verhuurhypotheek met goede voorwaarden en een lage rente

Je wil toch ook een hypotheek met goede voorwaarden en lage rente. Volg een goed stappenplan en laat je begeleiden door een ervaren hypotheekadviseur. Dan is er vaak meer mogelijk dan je denkt.  

Stap 1: Een woning kopen om te verhuren

Samen kijken we of het verhuren van een woning bij je past.

Stap 2: Maak kennis

Tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek bekijken we of het kopen van een woning om te verhuren haalbaar is. En we kijken samen ook of het bij je past.

We nemen ruim de tijd om alles door te spreken. Zo kom je erachter of mijn werkwijze bij je past. Het 1e gesprek is altijd gratis.

Stap 3: Laat je adviseren

Laat je goed adviseren over een verhuurhypotheek met een lage rente en goede voorwaarden. Er zit namelijk veel verschil tussen de diverse verhuurhypotheken. En het is de vraag aan welke voorwaarden jij behoefte hebt.

Ik bekijk of de verhuurhypotheek voor jou betaalbaar is en betaalbaar blijft. 

Stap 4: Kies de beste hypotheek

Ik vergelijk alle aanbieders van verhuurhypotheken en ik kijk welke geldverstrekker voor jou de beste aanbieding heeft.

Stap 5: Laat alles nog een keer controleren

Het hele proces van kennismaken tot aan de notaris sta ik voor je klaar. Voordat je naar de notaris gaat, voer ik nog een laatste check uit of alles geregeld is zoals we hebben afgesproken. 

Heb je als de hypotheek eenmaal loopt nog vragen? Ook dan sta ik voor je klaar en kun je bij mij terecht voor al je vragen.

Ik vergelijk de rentes en voorwaarden van…

Ik werk samen met alle bekende aanbieders van verhuurhypotheken. Je kunt erop vertrouwen dat ik op zoek ga naar het beste aanbod. Hieronder een overzicht van de geldverstrekkers waar ik mee samenwerk.

Afspraak maken om de mogelijkheden te bespreken

Wat anderen over mij vertellen

Klanten hebben mijn dienstverlening beoordeeld op Advieskeuze – een onafhankelijk platform dat consumenten helpt bij het kiezen van een goede en betrouwbare adviseur.

Veelgestelde vragen

Bij het afsluiten van een verhuurhypotheek komt veel kijken. Ik heb veel uiteenlopende vragen voorbij zien komen. Een aantal van de veelgestelde vragen beantwoord ik hieronder.

Is het mogelijk om een huis kopen om te verhuren?

Ja dat is mogelijk, je kunt naast je eigen woning een woning kopen om te verhuren. Het kopen van een woning voor de verhuur is mogelijk door een verhuurhypotheek af te sluiten in combinatie met het inbrengen van een deel van je spaargeld.

Ik ga verhuizen. Kan ik mijn huidige woning aanhouden om te verhuren?

Je kunt je woning aanhouden om te gaan verhuren. Dit wordt ook wel keep2let genoemd. Dat wil zeggen dat je de huidige woning niet verkoopt maar aanhoudt om te gaan verhuren. 

Hierbij is het belangrijk om de juiste volgorde te hanteren. Zorg ervoor dat je toestemming van de geldverstrekker om je woning te verhuren. Krijg je geen toestemming? Dan kun je de hypotheek oversluiten naar een zogenaamde verhuurhypotheek.

Vervolgens is het belangrijk om te weten of de geldverstrekker waarbij je de hypotheek afsluit voor de nieuwe woning de huurinkomsten meeneemt. Nemen ze de huurinkomsten niet mee? Dan moet je inkomen voldoende zijn om de lasten van 2 hypotheken te dragen.

Ben je van plan om te verhuizen en je huidige woning te gaan verhuren? Dan is het belangrijk dat je de juiste volgorde hanteert, een goede planning maakt en op tijd begint.

Heb je hier hulp bij nodig? Neem contact met mij op. In een vrijblijvend adviesgesprek vertel ik je meer over de mogelijkheden.

Kan ik ook een verhuurhypotheek afsluiten als ik voor de eerste keer een huis koop om te verhuren?

Je kunt ook een verhuurhypotheek afsluiten als je voor de 1e keer een huis koopt om te verhuren. Omdat je dan nog geen ervaring hebt, word je door een geldverstrekker gezien als beginnend vastgoedbelegger. Je bent dan een consument.

Als consument kun je terecht bij geldverstrekkers die verhuurhypotheken aanbieden voor als je nog geen ervaring hebt met het verhuren van een woning.

Omdat je nog geen ervaring hebt, vindt de wetgever dat je extra beschermd moet worden. Dit houdt in dat er ook rekening wordt gehouden met je woonlasten in privé. En je inkomen moet hoog genoeg zijn om de lasten van de verhuurhypotheek te kunnen betalen.

Heb je nog geen huurder? Dan mag je wel rekening houden met toekomstige huurinkomsten. Hiervoor wordt uitgegaan van de markthuur. Dit wordt vastgesteld door een taxateur. Je hebt namelijk een taxatierapport nodig voor het afsluiten van een verhuurhypotheek. In dit rapport wordt door een gespecialiseerde taxateur aan de hand van de markthuur de marktwaarde in verhuurde staat vastgesteld.

Je hebt ook voldoende eigen geld nodig om een verhuurhypotheek af te kunnen sluiten. Je kunt tot maximaal 80 a 90 procent van de marktwaarde in verhuurde staat financieren. Stel je hebt een bedrag nodig van € 250.000. De marktwaarde in verhuurde staat is € 225.000. Als de geldverstrekker maximaal 80 procent van de marktwaarde wil uitlen dan kun je maximaal € 180.000 lenen. Je legt dan € 70.000 van je eigen geld in om de aankoop mogelijk te maken.

Wil je voor de eerste keer een woning kopen om te verhuren en weet je niet waar je moet beginnen? Neem contact met mij op. In een vrijblijvend adviesgesprek vertel ik je meer over de mogelijkheden.

Laatste blogberichten

Door mijn blogberichten te lezen blijf je op de hoogte de ontwikkelingen op hypotheekgebied en lees je voorbeelden van wat er mogelijk is op het gebied van verhuurhypotheken.

Nationaal koopfonds voor starters om nieuwbouwwoning te kopen

Nationaal koopfonds voor starters om nieuwbouwwoning te kopen

Je bent een starter en wilt een woning kopen. Het valt voor de meeste starters niet mee om een woning te kopen. De huizenprijzen zijn namelijk hoog en voor veel starters is het inkomen te laag om een hoge hypotheek te nemen.

Daar kan nu verandering in komen.

Om starters te helpen met het kopen van een (nieuwbouw)woning is er een Nationaal koopfonds opgezet. Deze moet tussen eind mei en eind juni van 2023 actief zijn.

Ik ben Roel Wonders. Ik ben gespecialiseerd in hypotheken. Hieronder vertel ik alles over het nieuwe koopfonds dat starters moet helpen bij het kopen van een huis. Ik vertel wat het fonds precies is, welke voorwaarden er aan verbonden zijn en wat de voor- en nadelen zijn.

Marktwaarde in verhuurde staat, wat is dat?

Marktwaarde in verhuurde staat, wat is dat?

Wanneer je een verhuurhypotheek afsluit om een huis te kopen voor de verhuur, dan is de zogenaamde ”woningwaarde in verhuurde staat” of ”marktwaarde in verhuurde staat” heel belangrijk. De waarde in verhuurde staat is lager dan de normale woningwaarde en is belangrijk omdat deze bepaalt hoeveel jij kunt lenen.

Ik ben Roel Wonders en ik ben gespecialiseerd in hypotheken én verhuurhypotheken. Hieronder vertel ik alles over de woningwaarde in verhuurde staat.

Ik vertel wat dit precies is en wat het verschil is met de normale marktwaarde. Ik geef aan hoe de woningwaarde in verhuurde staat wordt berekend en geef een voorbeeld berekening. Vervolgens vertel ik nog in hoeverre de WOZ-waarde invloed heeft op de marktwaarde in verhuurde staat…

Wat is een verhuurhypotheek en hoe werkt het?

Wat is een verhuurhypotheek en hoe werkt het?

Steeds meer banken en geldverstrekkers bieden een verhuurhypotheek aan. Daarmee spelen ze in op de vraag van investeerders die een huis willen kopen voor de verhuur – en daar dus geld mee willen verdienen.

Je bent misschien een toekomstig investeerder in vastgoed en wilt weten wat een verhuurhypotheek is en hoe het precies werkt.

Ik ben Roel Wonders. Al sinds 2010 ben ik actief in de hypotheekwereld. Ik weet alles van hypotheken en heb me gespecialiseerd in verhuurhypotheken. Hieronder vertel ik alles over de verhuurhypotheek…

Waar kan ik je mee helpen?

Stel je vraag en ik neem binnen 1 werkdag contact met je op.