Woonfonds Hypotheek

Geschreven door: Joost van Herpen

Gecontroleerd door: Roel Wonders

Geschreven op: 10 maart 2023
Laatste bijgewerkt op: 15 februari 2024
Woonfonds biedt hypotheken aan met geld afkomstig van Achmea Bank. Waar Woonfonds ook onderdeel van uitmaakt.

Woonfonds biedt vooral veel mogelijkheden voor ondernemers. De hypotheekrente is vooral scherp voor hypotheken met een rentevaste periode van 10 jaar. Daarnaast zijn ze soms ook voordelig voor hypotheken met een lange rentevaste periode.

Ik ben een ervaren hypotheekadviseur en ik weet veel van Woonfonds. Wil jij weten of Woonfonds de beste hypotheekaanbieder voor jou is? Plan dan even een gratis gesprek met mij in.

Voordelen

• Gebruikmaken van goedkopere desktoptaxatie, ook voor appartementen
• Ondernemer met 1 afgerond boekjaar kan hypotheek afsluiten
• Woonfonds biedt verhuurhypotheken aan
• Huurinkomsten meenemen voor maximale hypotheek
• Variabele inkomsten, zoals provisie en overwerk, worden voor 100% bij het inkomen opgeteld

Nadelen

• Niet mogelijk om meer te lenen door hulp van ouders
• Inkomsten uit PGB niet meenemen voor maximale hypotheek
• Geen hypotheek mogelijk als je wil verhuizen en je huidige woning is > € 750.000

Benieuwd naar jouw maximale hypotheek? Benieuwd of deze of één van de 37 andere hypotheekaanbieders de beste rente en voorwaarden heeft voor jou? Plan dan even een gratis gesprek met mij in.

Joost en Roel huis

Joost van Herpen & Roel Wonders EHP

Over Woonfonds

Woonfonds is één van de merken van Achmea en is een handelsnaam van Achmea Bank. Woonfonds is gevestigd in Apeldoorn en bestaat al meer dan 50 jaar.

De hypotheken worden alleen aangeboden via onafhankelijk hypotheekadviseurs.

Hoe komt Woonfonds aan geld?

Het geld dat Woonfonds uitleent komt van Achmea Bank. Het geld is dus afkomstig van spaarrekeningen. Daarnaast komt het geld zo nu en dan van verzekeringspremies van de verzekeringstak van Achmea.

Achmea Bank voorziet ook Centraal Beheer en Syntrus Achmea van geld om uit te lenen via hypotheken.

Hypotheekrente van Woonfonds

Woonfonds, Syntrus, Attens, Centraal Beheer

Woonfonds leent geld uit van Achmea Bank.

Omdat het geld van spaarders wordt uitgeleend, wil Woonfonds vooral hypotheken aanbieden met een rentevaste periode van 10 jaar. Dit is de reden dat Woonfonds goedkoop is voor deze rentevaste periode.

Achmea is de grootste verzekeraar van Nederland. Daarom krijgt Woonfonds ook wel eens geld van het verzekeringsbedrijf van Achmea. Dit wordt het liefst uitgeleend met een rentevaste periode van 20 of 30 jaar, waardoor deze rentevaste periodes ook wel eens voordelig zijn bij Woonfonds.

Benieuwd naar de actuele hypotheekrente? Bekijk deze nu en vergelijk deze met de rentestanden van alle andere aanbieders:

Is Woonfonds betrouwbaar?

Woonfonds kan gezien worden als een betrouwbare partij, omdat het in handen is van Achmea.

Achmea is de grootste verzekeraar van Nederland, waarvan de geschiedenis teruggaat tot 1811. Daarnaast bestaat Woonfonds al zo’n 50 jaar.

Wat is mijn ervaring met Woonfonds?

Woonfonds is een interessante partij, vooral voor ondernemers. De rente is vrij scherp, maar de acceptatievoorwaarden voor ondernemers zijn ook relatief soepel.

Daarnaast biedt Woonfonds ook verhuurhypotheken aan en dat is een voordeel voor mensen die een huis willen kopen voor de verhuur.

Als deze hypotheekverstrekker niet de beste voor jou is? Dan is één van de 37 andere aanbieders misschien beter.  Plan even een gratis gesprek met mij in om erachter te komen.

Uitgebreide voor- en nadelen

Hieronder staan de uitgebreide voor- en nadelen van deze hypotheekverstrekker:

Voordelen

  • Je kunt gebruik maken van een Desktoptaxatie, het goedkoper alternatief voor een uitgebreid taxatierapport. Bij Woonfonds mag je de Desktoptaxatie ook gebruiken voor een appartement.
  • Een ondernemer die pas 1 boekjaar heeft afgerond, kan een hypotheek afsluiten bij Woonfonds.
  • Woonfonds biedt een woningverhuur hypotheek aan. Ideaal voor als je een huis wilt financieren waar je niet zelf in gaat wonen.
  • Verhuur je een woning? Dan kan je de huuropbrengsten bij Woonfonds meenemen als inkomen voor de hypotheekaanvraag.
  • Ontvang je variabele inkomensbestanddelen zoals overwerk, provisie en/of een onregelmatigheidstoeslag? Dan kan je dit voor 100% meenemen als inkomen voor je hypotheekaanvraag.

 

Nadelen

  • Het is niet mogelijk dat bijvoorbeeld je ouders mede hoofdelijk schuldenaar worden waardoor je meer kunt lenen.
  • Ga je verhuizen en heb je de huidige woning nog niet verkocht dan mag je bestaande hypotheek niet hoger zijn dan 90% van de marktwaarde en de marktwaarde van je huidige woning mag niet hoger zijn dan € 750.000.
  • Ontvang je inkomen uit een Persoons Gebonden Budget (PGB) dan kan je dat niet meenemen als inkomen voor de hypotheekaanvraag.
Roel Wonders Review
Roel Wonders

Vrijblijvend advies: 0418-700550

Ma t/m za: 9.00 – 18.00 uur

Laatste blogberichten

Check mijn laatste blogberichten:

Hoeveel overbieden op een huis in 2024?

Hoeveel overbieden op een huis in 2024?

Door de krapte op de woningmarkt is de vraag naar woningen nog steeds veel groter dan het aanbod. In 2024 wordt daarom weer overboden, maar wat houdt dat precies in en hoeveel kun jij het beste overbieden?

Ik ben niet alleen erkend hypothecair planner, maar ook gecertificeerd aankoop- en verkoopbegeleider. Ik weet dus alles van hypotheken, maar help mensen ook bij het kopen van een huis. Ik kan dus helpen bij het (verantwoord) overbieden op een woning.

Hieronder vertel ik alles over overbieden:

Van de strategie van makelaars om in te spelen op overbieden tot de risico’s van overbieden. Ik vertel waar je het geld vandaan kunt halen om over te bieden en leg uit op welke manieren jij jouw budget om over te bieden kunt bepalen.

Ook bespreek ik Bieden met Zekerheid, waarmee (veel) overbieden misschien niet nodig is.

Je kunt ook meteen een gratis gesprek met me inplannen, zodat we samen een goede biedstrategie kunnen bepalen…

Studieschuld verzwijgen bij hypotheek

Studieschuld verzwijgen bij hypotheek

Je hebt een studieschuld opgebouwd bij de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) en komt er nu achter dat deze schuld invloed heeft op jouw maximale hypotheek. Je kunt dankzij deze studieschuld dus minder lenen.

Je wil toch graag een maximale hypotheek krijgen en denkt erover na om deze studieschuld te verzwijgen.

Ik ben Roel Wonders en ik weet alles van hypotheken. Hieronder vertel ik alles over het verzwijgen van een studieschuld.

Ik vertel waarom een studieschuld de maximale hypotheek verlaagt en of het verplicht is om de studieschuld op te geven. Ik geef ook aan wat de gevolgen van het verzwijgen van een studieschuld is en ik deel een aantal betere oplossingen.

Je kunt ook meteen een gratis persoonlijk gesprek met me inplannen om over een hypotheek met studieschuld te praten.

Roel Wonders opgenomen in overzicht van beste adviseurs van Nederland

Roel Wonders opgenomen in overzicht van beste adviseurs van Nederland

Advieskeuze is een onafhankelijke website die in 2011 is opgericht. Op deze website kunnen mensen hun financieel dienstverlener beoordelen door middel van reviews. Op advieskeuze staan bijvoorbeeld verzekeringsadviseurs, hypotheekadviseurs en makelaars.

Vanaf 2022 maakt deze review website een ‘’Advieskeuze Topselectie’’. In deze selectie zijn de beste adviseurs van Nederland opgenomen.

Roel Wonders is opgenomen in deze ranklijst van beste adviseurs in Nederland.