Woonfonds Hypotheek

Woonfonds is een van de merken van Achmea en is een handelsnaam van Achmea Bank. Als geldverstrekker is Woonfonds al bijna 50 jaar actief. Woonfonds maakt graag woonwensen waar. Dat doen ze speciaal voor iedereen die nu en later van wonen wil genieten. Daarom biedt Woonfonds een ruim acceptatiebeleid voor zelfstandigen en voor woningverhuur.

Voordelen

  • Je kunt gebruik maken van een Desktoptaxatie, het goedkoper alternatief voor een uitgebreid taxatierapport. Bij Woonfonds mag je de Desktoptaxatie ook gebruiken voor een appartement.
  • Een ondernemer die pas 1 boekjaar heeft afgerond, kan een hypotheek afsluiten bij Woonfonds.
  • Woonfonds biedt een woningverhuur hypotheek aan. Ideaal voor als je een huis wilt financieren waar je niet zelf in gaat wonen.
  • Verhuur je een woning? Dan kan je de huuropbrengsten bij Woonfonds meenemen als inkomen voor de hypotheekaanvraag.
  • Ontvang je variabele inkomensbestanddelen zoals overwerk, provisie en/of een onregelmatigheidstoeslag? Dan kan je dit voor 100% meenemen als inkomen voor je hypotheekaanvraag.

 

Nadelen

  • Het is niet mogelijk dat bijvoorbeeld je ouders mede hoofdelijk schuldenaar worden waardoor je meer kan lenen.
  • Ga je verhuizen en heb je de huidige woning nog niet verkocht dan mag je bestaande hypotheek niet hoger zijn dan 90% van de marktwaarde en deze marktwaarde mag niet hoger zijn dan € 750.000.
  • Ontvang je inkomen uit een Persoons Gebonden Budget (PGB) dan kan je dat niet meenemen als inkomen voor de hypotheekaanvraag.

 

Laatste blogberichten

Check mijn laatste blogberichten:

Hypotheek vastzetten: hoe lang is verstandig?

Hypotheek vastzetten: hoe lang is verstandig?

Je bent van plan om in 2023 of 2024 een hypotheek af te sluiten. Je kunt bij het afsluiten van een hypotheek kiezen voor een rentevaste periode. Je kunt kiezen voor een variabele, korte of lange rentevaste periode. Je wilt nu weten of het slim is om de hypotheekrente lang vast te zetten.

Ik ben Roel Wonders, erkend hypothecair planner, en hieronder vertel ik alles over het (lang) vastzetten van de hypotheekrente.

Ik vertel wat de voor- en nadelen zijn van een lange rentevaste periode en leg uit hoe jij het beste deze keuze kunt maken. Ik kan als adviseur natuurlijk ook persoonlijk advies geven over de duur van de rentevaste periode die het beste bij jou past.

Hypotheekregels 2024: wat gaat er veranderen?

Hypotheekregels 2024: wat gaat er veranderen?

Ieder jaar veranderen er allerlei hypotheekregels. In 2024 worden er ook weer allerlei regels gewijzigd en komen er nieuwe regels bij.

Je wilt weten welke regels er allemaal veranderen in 2024 om er vervolgens slim op in te spelen. Jouw maximale leencapaciteit kan bijvoorbeeld hoger of lager uitvallen in 2024, waardoor het misschien slimmer is om in 2023 nog een huis te kopen – of juist te wachten tot 2024.

Ik ben Roel Wonders, erkend hypothecair planner. Ik weet als een van de eerste welke regels en hypotheeknormen allemaal veranderen, omdat ik dagelijks met hypotheken bezig ben.

Je leest hieronder alles over de nieuwe regels voor 2024. Wanneer er nieuwe regels of normen bij komen, voeg ik deze toe aan deze pagina. Ontdek nu welke regels en normen wijzigen: 

Kan ik kosten koper meefinancieren met de hypotheek?

Kan ik kosten koper meefinancieren met de hypotheek?

Als jij een huis koopt, moet je niet alleen geld hebben om het huis te kunnen kopen, maar ook om de bijkomende kosten te betalen. Je moet bijvoorbeeld rekening houden met overdrachtsbelasting, notariskosten en kosten voor hypotheekadvies. Deze bijkomende kosten noemen we ”kosten koper (k.k.)”.

Vaak wordt er spaargeld (of een schenking) gebruikt om deze kosten koper te betalen, maar wat als jij geen spaargeld hebt? Zijn deze kosten dan mee te financieren?

Ik ben Roel Wonders, Erkend Hypothecair planner, en hieronder vertel ik alles over kosten koper en het meefinancieren van deze kosten…

Waar kan ik je mee helpen?

Stel je vraag en ik neem binnen 1 werkdag contact met je op.

8 + 12 =