Vista hypotheek

Vista Hypotheken is opgericht in 2018 en is een dochteronderneming van Rabobank. Vista Hypotheken is een actieve speler. We maken hypotheken graag simpel en verstrekken hypotheken met duidelijke acceptatiecriteria en goede voorwaarden.

Vista Hypotheken is een nieuwe speler dat zie je terug in de moderne voorwaarden en een ruim beleid om verduurzamen van woningen te stimuleren.

Voordelen

  • Vista Hypotheken hanteert het dagrente principe. Dat betekent dat als op de datum van het passeren van de hypotheekakte de rente is gedaald dat je in aanmerking komt voor die lagere rente.
  • Ben je een arts in opleiding, wetenschappelijk onderzoeker of promovendus? Dan wordt er bij een tijdelijk contract zonder een intentieverklaring uitgegaan van het actuele inkomen voor de hypotheekaanvraag.
  • Bij Vista Hypotheken kun je de geldigheidsduur van de hypotheekofferte van 3 maanden kosteloos verlengen. Bij nieuwbouw kun je met 9 maanden verlengen en bij een bestaande woning kun je met 3 maanden verlengen.
  • Je kan bij Vista 100% boetevrij aflossen als je aflost uit eigen middelen.
  • Als je een woning bezit of koopt met een energielabel A dan kom je in aanmerking voor rentekorting.

 

Nadelen

  • Sluit je een hypotheek af in combinatie met een bouwdepot voor een bestaande woning dan is de rentevergoeding over het saldo in het bouwdepot 1% lager dan de hypotheekrente die je betaalt.
  • Heb je een BKR registratie A of A1 met herstelmelding op een praktische einddatum dan kom je bij Vista niet in aanmerking voor een hypotheek.
  • Bij Vista is het niet mogelijk om een gedeelte van je hypotheek te gebruiken voor consumptieve doeleinden (bijvoorbeeld aankoop van een auto een bedrag om vrij te besteden).
  • Je mag maximaal 1 verhuurde woning bezitten naast de woning waarin jezelf woont. Huurinkomsten maken geen onderdeel uit van het inkomen voor de hypotheekaanvraag.

 

Laatste blogberichten

Check mijn laatste blogberichten:

Hypotheek vastzetten: hoe lang is verstandig?

Hypotheek vastzetten: hoe lang is verstandig?

Je bent van plan om in 2023 of 2024 een hypotheek af te sluiten. Je kunt bij het afsluiten van een hypotheek kiezen voor een rentevaste periode. Je kunt kiezen voor een variabele, korte of lange rentevaste periode. Je wilt nu weten of het slim is om de hypotheekrente lang vast te zetten.

Ik ben Roel Wonders, erkend hypothecair planner, en hieronder vertel ik alles over het (lang) vastzetten van de hypotheekrente.

Ik vertel wat de voor- en nadelen zijn van een lange rentevaste periode en leg uit hoe jij het beste deze keuze kunt maken. Ik kan als adviseur natuurlijk ook persoonlijk advies geven over de duur van de rentevaste periode die het beste bij jou past.

Hypotheekregels 2024: wat gaat er veranderen?

Hypotheekregels 2024: wat gaat er veranderen?

Ieder jaar veranderen er allerlei hypotheekregels. In 2024 worden er ook weer allerlei regels gewijzigd en komen er nieuwe regels bij.

Je wilt weten welke regels er allemaal veranderen in 2024 om er vervolgens slim op in te spelen. Jouw maximale leencapaciteit kan bijvoorbeeld hoger of lager uitvallen in 2024, waardoor het misschien slimmer is om in 2023 nog een huis te kopen – of juist te wachten tot 2024.

Ik ben Roel Wonders, erkend hypothecair planner. Ik weet als een van de eerste welke regels en hypotheeknormen allemaal veranderen, omdat ik dagelijks met hypotheken bezig ben.

Je leest hieronder alles over de nieuwe regels voor 2024. Wanneer er nieuwe regels of normen bij komen, voeg ik deze toe aan deze pagina. Ontdek nu welke regels en normen wijzigen: 

Kan ik kosten koper meefinancieren met de hypotheek?

Kan ik kosten koper meefinancieren met de hypotheek?

Als jij een huis koopt, moet je niet alleen geld hebben om het huis te kunnen kopen, maar ook om de bijkomende kosten te betalen. Je moet bijvoorbeeld rekening houden met overdrachtsbelasting, notariskosten en kosten voor hypotheekadvies. Deze bijkomende kosten noemen we ”kosten koper (k.k.)”.

Vaak wordt er spaargeld (of een schenking) gebruikt om deze kosten koper te betalen, maar wat als jij geen spaargeld hebt? Zijn deze kosten dan mee te financieren?

Ik ben Roel Wonders, Erkend Hypothecair planner, en hieronder vertel ik alles over kosten koper en het meefinancieren van deze kosten…

Waar kan ik je mee helpen?

Stel je vraag en ik neem binnen 1 werkdag contact met je op.

3 + 12 =