Venn Hypotheken

Venn Hypotheken is in 2016 opgericht door Venn, een vermogensbeheerder, gespecialiseerd in vastgoedfinanciering. In 2019 heeft NN Investment Partners een meerderheidsbelang verkregen in Venn Hypotheken.

Venn Hypotheken is de hypotheekverstrekker die heerlijk wonen mogelijk maakt voor iedereen. Venn biedt hypotheken aan met een scherpe rente en voorwaarden die passen bij de markt van dit moment.

Adres
Rijnstraat 26, ‘s-Hertogenbosch

E-mail
info@roelwonders.nl

Telefoon
0418-700550

Voordelen

  • De geldigheidsduur van de hypotheekofferte van 4 maanden kan kosteloos met 2 maanden worden verlengd. Hiervoor betaal je geen verlengings- of annuleringskosten.
  • Bij een overbruggingshypotheek op een niet verkochte woning mag je uitgaan van de vraagprijs van de woning. De vraagprijs minus de openstaande hypotheek x 80% is het bedrag dat je maximaal kunt overbruggen.
  • Ben je langer dan 3 jaar ondernemer? Dan mag worden uitgegaan van het gewogen gemiddelde inkomen van de afgelopen 3 jaar (de 3-2-1 regeling). In veel gevallen valt je inkomen voor de hypotheekaanvraag dan hoger uit.
  • Je mag per kalenderjaar 15% van de oorspronkelijke hoofdsom boetevrij aflossen.
  • Bij een hypotheek aanvraag zonder Nationale Hypotheek Garantie (NHG) is het aantonen van eigen middelen tot een bedrag van € 15.000 niet noodzakelijk.

 

Nadelen

  • Je mag bij Venn de hypotheek niet verhogen voor consumptieve uitgaven (aanschaf auto of een bedrag om vrij te besteden).
  • Bij een bouwdepot is de rentevergoeding over het saldo in het bouwdepot 1% lager dan de hypotheekrente die je betaalt.
  • Venn Hypotheken hanteert het offerterente principe hierdoor profiteer je niet van een rentedaling op de datum dat de hypotheekakte passeert.

 

Laatste blogberichten

Check mijn laatste blogberichten:

Nationaal koopfonds voor starters om nieuwbouwwoning te kopen

Nationaal koopfonds voor starters om nieuwbouwwoning te kopen

Je bent een starter en wilt een woning kopen. Het valt voor de meeste starters niet mee om een woning te kopen. De huizenprijzen zijn namelijk hoog en voor veel starters is het inkomen te laag om een hoge hypotheek te nemen.

Daar kan nu verandering in komen.

Om starters te helpen met het kopen van een (nieuwbouw)woning is er een Nationaal koopfonds opgezet. Deze moet tussen eind mei en eind juni van 2023 actief zijn.

Ik ben Roel Wonders. Ik ben gespecialiseerd in hypotheken. Hieronder vertel ik alles over het nieuwe koopfonds dat starters moet helpen bij het kopen van een huis. Ik vertel wat het fonds precies is, welke voorwaarden er aan verbonden zijn en wat de voor- en nadelen zijn.

Marktwaarde in verhuurde staat, wat is dat?

Marktwaarde in verhuurde staat, wat is dat?

Wanneer je een verhuurhypotheek afsluit om een huis te kopen voor de verhuur, dan is de zogenaamde ”woningwaarde in verhuurde staat” of ”marktwaarde in verhuurde staat” heel belangrijk. De waarde in verhuurde staat is lager dan de normale woningwaarde en is belangrijk omdat deze bepaalt hoeveel jij kunt lenen.

Ik ben Roel Wonders en ik ben gespecialiseerd in hypotheken én verhuurhypotheken. Hieronder vertel ik alles over de woningwaarde in verhuurde staat.

Ik vertel wat dit precies is en wat het verschil is met de normale marktwaarde. Ik geef aan hoe de woningwaarde in verhuurde staat wordt berekend en geef een voorbeeld berekening. Vervolgens vertel ik nog in hoeverre de WOZ-waarde invloed heeft op de marktwaarde in verhuurde staat…

Wat is een verhuurhypotheek en hoe werkt het?

Wat is een verhuurhypotheek en hoe werkt het?

Steeds meer banken en geldverstrekkers bieden een verhuurhypotheek aan. Daarmee spelen ze in op de vraag van investeerders die een huis willen kopen voor de verhuur – en daar dus geld mee willen verdienen.

Je bent misschien een toekomstig investeerder in vastgoed en wilt weten wat een verhuurhypotheek is en hoe het precies werkt.

Ik ben Roel Wonders. Al sinds 2010 ben ik actief in de hypotheekwereld. Ik weet alles van hypotheken en heb me gespecialiseerd in verhuurhypotheken. Hieronder vertel ik alles over de verhuurhypotheek…

Waar kan ik je mee helpen?

Stel je vraag en ik neem binnen 1 werkdag contact met je op.

1 + 12 =