Venn Hypotheken

Venn Hypotheken is in 2016 opgericht door Venn, een vermogensbeheerder, gespecialiseerd in vastgoedfinanciering. In 2019 heeft NN Investment Partners een meerderheidsbelang verkregen in Venn Hypotheken.

Venn Hypotheken is de hypotheekverstrekker die heerlijk wonen mogelijk maakt voor iedereen. Venn biedt hypotheken aan met een scherpe rente en voorwaarden die passen bij de markt van dit moment.

Voordelen

  • De geldigheidsduur van de hypotheekofferte van 4 maanden kan kosteloos met 2 maanden worden verlengd. Hiervoor betaal je geen verlengings- of annuleringskosten.
  • Bij een overbruggingshypotheek op een niet verkochte woning mag je uitgaan van de vraagprijs van de woning. De vraagprijs minus de openstaande hypotheek x 80% is het bedrag dat je maximaal kunt overbruggen.
  • Ben je langer dan 3 jaar ondernemer? Dan mag worden uitgegaan van het gewogen gemiddelde inkomen van de afgelopen 3 jaar (de 3-2-1 regeling). In veel gevallen valt je inkomen voor de hypotheekaanvraag dan hoger uit.
  • Je mag per kalenderjaar 15% van de oorspronkelijke hoofdsom boetevrij aflossen.
  • Bij een hypotheek aanvraag zonder Nationale Hypotheek Garantie (NHG) is het aantonen van eigen middelen tot een bedrag van € 15.000 niet noodzakelijk.

 

Nadelen

  • Je mag bij Venn de hypotheek niet verhogen voor consumptieve uitgaven (aanschaf auto of een bedrag om vrij te besteden).
  • Bij een bouwdepot is de rentevergoeding over het saldo in het bouwdepot 1% lager dan de hypotheekrente die je betaalt.
  • Venn Hypotheken hanteert het offerterente principe hierdoor profiteer je niet van een rentedaling op de datum dat de hypotheekakte passeert.

 

Laatste blogberichten

Check mijn laatste blogberichten:

Roel Wonders opgenomen in overzicht van beste adviseurs van Nederland

Advieskeuze is een onafhankelijke website die in 2011 is opgericht. Op deze website kunnen mensen hun financieel dienstverlener beoordelen door middel van reviews. Op advieskeuze staan bijvoorbeeld verzekeringsadviseurs, hypotheekadviseurs en makelaars.

Vanaf 2022 maakt deze review website een ‘’Advieskeuze Topselectie’’. In deze selectie zijn de beste adviseurs van Nederland opgenomen.

Roel Wonders is opgenomen in deze ranklijst van beste adviseurs in Nederland.

Voorbeeldbrief bod uitbrengen op een huis

Voorbeeldbrief bod uitbrengen op een huis

Je hebt een woning gevonden, die jij graag wilt kopen. Je wilt daarom een bod uitbrengen op deze woning, maar hebt daarvoor een brief nodig. Je weet misschien niet wat er in deze brief moet komen te staan.

Daarom heb ik een voorbeeldbrief gemaakt waarmee jij een bod kan uitbrengen. Je kunt deze gratis downloaden, invullen en versturen.

Als erkend hypothecair planner vertel ik ook wat je allemaal moet weten voor je een bod kunt uitbrengen…

Hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) in 2024

Hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) in 2024

In 2022 werden maar liefst 101.400 hypotheken afgesloten met Nationale Hypotheek Garantie, maar wat is dat precies?

Ik ben Roel Wonders, erkend hypothecair planner, en hieronder vertel ik wat NHG is, wat de voor- en nadelen zijn en welke voorwaarden er in 2024 gelden.

Je kunt ook makkelijk zien wat de actuele hypotheekrente voor een hypotheek met NHG is:

Waar kan ik je mee helpen?

Stel je vraag en ik neem binnen 1 werkdag contact met je op.

4 + 1 =