Venn Hypotheken

Geschreven door: Joost van Herpen

Gecontroleerd door: Roel Wonders

Geschreven op: 10 maart 2023
Laatste bijgewerkt op: 15 februari 2024
Venn Hypotheken is in 2016 opgericht door een twee ervaren bankiers.

Venn Hypotheken gaat de concurrentiestrijd aan met andere aanbieder vooral aan door een lage rente te bieden. Venn biedt vooral goedkope NHG hypotheken aan met een rentevaste periode van 10, 20 en 30 jaar. Daarnaast heeft Venn vaak scherpe rentetarieven voor andere rentevaste periodes zonder NHG.

Ik ben een hypotheekadviseur die de rentes en voorwaarden van Venn goed kent. Benieuwd of deze aanbieder voor jou de beste hypotheken heeft? Plan dan even een gratis gesprek met mij in.

Voordelen

• Hypotheekofferte met 4 maanden geldigheid kosteloos verlengen met 2 maanden
• Gunstige overbruggingsregeling
• Ondernemersinkomen wordt vastgesteld volgens de 3-2-1 regeling.
• 15% van de oorspronkelijke lening boetevrij aflossen
• Bij hypotheek zonder NHG niet nodig om eigen middelen tot 15.000 euro aan te tonen

Nadelen

• Had eerst dagrente, maar heeft nu offerterente
• Je krijgt een lagere rentevergoeding dan je betaalt over geld in bouwdepot

Benieuwd naar jouw maximale hypotheek? Benieuwd of deze of één van de 37 andere hypotheekaanbieders de beste rente en voorwaarden heeft voor jou? Plan dan even een gratis gesprek met mij in.

Joost en Roel huis

Joost van Herpen & Roel Wonders EHP

Over Venn Hypotheken

Venn Hypotheken is in 2016 opgericht door twee ervaren bankiers, die voorheen voor Argenta werkte. Na de oprichting van MUNT Hypotheken – een andere regiepartij – besloten deze bankiers om Venn Hypotheken op te zetten.

In 2019 heeft NN Investment Partners een meerderheidsbelang verkregen in Venn Hypotheken.

NN Investment Partners is een Nederlandse vermogensbeheerder uit Den Haag, die sinds 1994 bestaat. Het is onderdeel van Goldman Sachs Group, een grotere internationale investeringsbank.

Venn Hypotheken is gevestigd in Breda.

Hoe komt Venn Hypotheken aan geld?

Venn Hypotheken is een regiepartij, wat betekent dat ze geld van anderen uitlenen.

Het geld is vooral afkomstig van buitenlandse investeerders. Zoals vermogensbeheerders of grote institutionele beleggers, die wereldwijd actief zijn. NN Investment Partners is onderdeel van Goldman Sachs.

Hypotheekrente van Venn Hypotheken

Venn is een aanbieder die de concurrentiestrijd met andere hypotheekverstrekkers aangaat door de laagste mogelijke rente aan te bieden.

Venn heeft voor een lage hypotheekrente voor NHG hypotheken met een rentevaste periode van 10, 20 en 30 jaar. Daarnaast hebben ze vaak scherpe tarieven voor de overige rentevaste periodes, maar voor hypotheken zonder NHG.

Ontdek nu wat de actuele rente van Venn is en vergelijk deze met de rentes van andere aanbieders:

Is Venn Hypotheken betrouwbaar?

Venn is een relatief kleine aanbieder, die geld van investeerders aanbiedt. Het bedrijf werkt vanuit Breda, Nederland en dit geeft veel mensen een vertrouwt gevoel.

Het hypotheekbedrijf bestaat pas 8 jaar, maar is wel een serieuze speler op de Nederlandse hypotheekmarkt. Je kunt bij Venn met een gerust hart een hypotheek afsluiten.

Wat is mijn ervaring met Venn Hypotheken?

Deze hypotheekaanbieder heeft een scherpe rente voor veel verschillende rentevaste periodes. Daarmee kan het een interessante hypotheekaanbieder zijn.

De voorwaarden zijn vrij standaard. Venn heeft geen echte unieke voordelen, behalve dan de scherpe rente. Het is opvallend dat Venn van dagrente naar offerterente is gegaan.

Dit is een nadeel omdat mensen dan niet kunnen profiteren van een gedaalde rente als de hypotheekofferte al getekend is.

Als deze hypotheekverstrekker niet de beste voor jou is? Dan is één van de 37 andere aanbieders misschien beter.  Plan even een gratis gesprek met mij in om erachter te komen.

Uitgebreide voor- en nadelen

Hieronder staan de voor- en nadelen uitgebreid beschreven:

Voordelen

  • De geldigheidsduur van de hypotheekofferte van 4 maanden kan kosteloos met 2 maanden worden verlengd. Hiervoor betaal je geen verlengings- of annuleringskosten.
  • Bij een overbruggingshypotheek op een niet verkochte woning mag je uitgaan van de vraagprijs van de woning. De vraagprijs minus de openstaande hypotheek x 80% is het bedrag dat je maximaal kunt overbruggen.
  • Ben je langer dan 3 jaar ondernemer? Dan mag worden uitgegaan van het gewogen gemiddelde inkomen van de afgelopen 3 jaar (de 3-2-1 regeling). In veel gevallen valt je inkomen voor de hypotheekaanvraag dan hoger uit.
  • Je mag per kalenderjaar 15% van de oorspronkelijke hoofdsom boetevrij aflossen.
  • Bij een hypotheek aanvraag zonder Nationale Hypotheek Garantie (NHG) is het aantonen van eigen middelen tot een bedrag van € 15.000 niet noodzakelijk.

 

Nadelen

  • Je mag bij Venn de hypotheek niet verhogen voor consumptieve uitgaven (aanschaf auto of een bedrag om vrij te besteden).
  • Bij een bouwdepot is de rentevergoeding over het saldo in het bouwdepot 1% lager dan de hypotheekrente die je betaalt.
  • Venn Hypotheken hanteert het offerterente principe hierdoor profiteer je niet van een rentedaling op de datum dat de hypotheekakte passeert.

 

We doen ons best om de voorwaarden up-to-date te houden, maar hypotheekverstrekkers kunnen hun voorwaarden veranderen. Plan even een gratis gesprek met mij in zodat we de meeste actuele voorwaarden en voor- en nadelen kunnen bespreken.

Roel Wonders Review
Roel Wonders

Vrijblijvend advies: 0418-700550

Ma t/m za: 9.00 – 18.00 uur

Laatste blogberichten

Check mijn laatste blogberichten:

Huurhuis kopen van verhuurder: waar op letten?

Huurhuis kopen van verhuurder: waar op letten?

Je huurt op dit moment een woning, maar krijgt het aanbod om de huurwoning van de verhuurder te kopen. Je wilt weten wat een goede prijs voor de huurwoning is en of het mogelijk is om de woning te kopen.

Ik ben Roel Wonders, Erkend Hypothecair Planner met veel ervaring in de verhuurmarkt. Daarnaast ben ik aankoopbegeleider en weet ik dus veel van het kopen van woningen.

Hieronder vertel ik alles over het kopen van een woning van een huurbaas. Ik vertel waarom particuliere huurders nu willen verkopen en wat de waarde van een verhuurde woning is.

Ik kan helpen bij het onderhandelen en kan de complete hypotheek in orde maken. Lees nu alles over het kopen van de huurwoning of plan direct een gratis gesprek met mij in.

Overwaarde opnemen voor verbouwing

De huizenmarkt in Nederland is overspannen, waardoor de prijzen enorm hoog staan. Het verhuizen naar een betere woning is daardoor lastig.

Je kunt er daarom ook aan denken om jouw huidige woning – die in waarde is gestegen – te verbouwen. Je kunt de overwaarde van jouw huis gebruiken om deze verbouwing te betalen.

Ik ben Roel Wonders, Erkend Hypothecair Planner, en hieronder vertel ik alles over het opnemen van de overwaarde voor het verbouwen van een woning. Je kunt ook meteen een gratis gesprek met me inplannen voor persoonlijk advies over het opnemen van de overwaarde voor een verbouwing.

Voordelen bij kopen van eerste woning

Voordelen bij kopen van eerste woning

Starters die hun eerste woning kopen, krijgen een aantal voordelen om het makkelijker te maken om een huis of appartement te kopen. Ik ben Roel Wonders, erkend hypothecair planner, en hieronder vertel ik over alle voordelen die je hebt bij het kopen van het eerste huis…