Tulp Hypotheken

Geschreven door: Joost van Herpen

Gecontroleerd door: Roel Wonders

Geschreven op: 15 februari 2024
Laatste bijgewerkt op: 15 februari 2024
Tulp Hypotheken, een Nederlandse hypotheekverstrekker die sinds 2015 actief is.

Tulp heeft standaard voorwaarden en een scherpe rente voor NHG hypotheken met een middellange en lange rentevaste periodes. Tulp werkt samen met verschillende investeerders waardoor er voldoende geld beschikbaar is om uit te lenen.

Ik ben een ervaren hypotheekadviseur en ik weet alles over de rentes en voorwaarden van Tulp. Weten of Tulp de beste hypotheek heeft voor jou? Plan dan even een gratis gesprek met mij in.

Voordelen

• Nederlandse hypotheekverstrekker (dat geld van buitenlandse investeerders uitleent)
• Hypotheken voor aankoop, verbouwing en herfinanciering van bestaande woningen
• Scherpe rentetarieven, vooral voor de middellange en lange rentevastperiodes
• Voldoende aflosmogelijkheden

Nadelen

• Het is geen bekende hypotheekaanbieder
• Bij een van de labels een beperkte meeneemregeling

Benieuwd naar jouw maximale hypotheek? Benieuwd of deze of één van de 37 andere hypotheekaanbieders de beste rente en voorwaarden heeft voor jou? Plan dan even een gratis gesprek met mij in.

Joost en Roel huis

Joost van Herpen & Roel Wonders EHP

Over Tulp Hypotheken

Tulp Hypotheken is opgericht in 2014 door vier private investeerders. Tulp Hypotheken is onderdeel van Tulp Group.

Het hypotheekbedrijf is actief vanuit Utrecht en heeft zo’n 20 hypotheekspecialisten in dienst.

Tulp werkt samen met internationale investeerders, waaronder Oldenburger Landesbank (OLB) uit Duitsland, Donnel & Reuschel (D&R) en Mitsubishi UFJ Financial Group (MUFG).

Hoe komt Tulp Hypotheken aan geld?

Tulp Hypotheken is een regiepartij. Het betekent dat er geld van andere partijen wordt uitgeleend.

Het geld dat Tulp uitleent in de vorm van hypotheken is afkomstig van internationale investeerders. Sinds de oprichting werkt Tulp samen met verschillende investeerders, waaronder Oldenburger Landesbank (OLB) uit Duitsland, Donnel & Reuschel (D&R) en Mitsubishi UFJ Financial Group (MUFG).

Omdat Tulp het geld bij verschillende partijen vandaan haalt, heeft het verschillende productlijnen die passen bij de strategie van deze investeerders.

Het meest actieve label is de Tulp Riant Hypotheek.

Hypotheekrente van Tulp Hypotheken

Tulp Hypotheken, Woonfonds, Vista, NN

Tulp biedt vooral scherpe rentetarieven aan voor hypotheken met NHG, vooral voor de middellange en lange rentevaste periodes van 10, 20 en 30 jaar vast.

Benieuwd naar de actuele rente van deze aanbieder? Bekijk nu de actuele rente en vergelijk deze met de rentes van andere aanbieders:

Is Tulp Hypotheken betrouwbaar

Tulp Hypotheken is opgericht in 2015 en bestaat ongeveer 10 jaar. Het is nog geen gevestigde naam in Nederland. Het is wel een Nederlandse hypotheekverstrekker, die actief is vanuit Utrecht. Het zorgt bij veel mensen voor een vertrouwd gevoel.

Inmiddels werkt Tulp samen met meerdere internationale investeerders, waaronder Oldenburger Landesbank (OLB) uit Duitsland, Donnel & Reuschel (D&R) en Mitsubishi UFJ Financial Group (MUFG).

Het bedrijf wordt ook geleid door ervaren mensen uit de bankenwereld. Dit komt ten goede aan de betrouwbaarheid van het bedrijf. Daarnaast werkt het met een team van 20 hypotheekspecialisten.

Wat is mijn ervaring met Tulp Hypotheken?

Ik merk in mijn samenwerking met Tulp Hypotheken dat het bedrijf wordt geleid door ervaren mensen uit de bankenwereld.

Het geld dat wordt uitgeleend is afkomstig van buitenlandse investeerders, maar Tulp is wel een Nederlands bedrijf.

De hypotheekvoorwaarden zijn goed en vergelijkbaar met die van andere hypotheekaanbieders. De rente voor de middellange en lange rentevaste periodes zijn scherp en kunnen dus interessant zijn.

Als deze hypotheekverstrekker niet de beste voor jou is? Dan is één van de 37 andere aanbieders misschien beter.  Plan even een gratis gesprek met mij in om erachter te komen.

Roel Wonders Review
Roel Wonders

Vrijblijvend advies: 0418-700550

Ma t/m za: 9.00 – 18.00 uur

Laatste blogberichten

Check mijn laatste blogberichten:

Hoeveel overbieden op een huis in 2024?

Hoeveel overbieden op een huis in 2024?

Door de krapte op de woningmarkt is de vraag naar woningen nog steeds veel groter dan het aanbod. In 2024 wordt daarom weer overboden, maar wat houdt dat precies in en hoeveel kun jij het beste overbieden?

Ik ben niet alleen erkend hypothecair planner, maar ook gecertificeerd aankoop- en verkoopbegeleider. Ik weet dus alles van hypotheken, maar help mensen ook bij het kopen van een huis. Ik kan dus helpen bij het (verantwoord) overbieden op een woning.

Hieronder vertel ik alles over overbieden:

Van de strategie van makelaars om in te spelen op overbieden tot de risico’s van overbieden. Ik vertel waar je het geld vandaan kunt halen om over te bieden en leg uit op welke manieren jij jouw budget om over te bieden kunt bepalen.

Ook bespreek ik Bieden met Zekerheid, waarmee (veel) overbieden misschien niet nodig is.

Je kunt ook meteen een gratis gesprek met me inplannen, zodat we samen een goede biedstrategie kunnen bepalen…

Studieschuld verzwijgen bij hypotheek

Studieschuld verzwijgen bij hypotheek

Je hebt een studieschuld opgebouwd bij de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) en komt er nu achter dat deze schuld invloed heeft op jouw maximale hypotheek. Je kunt dankzij deze studieschuld dus minder lenen.

Je wil toch graag een maximale hypotheek krijgen en denkt erover na om deze studieschuld te verzwijgen.

Ik ben Roel Wonders en ik weet alles van hypotheken. Hieronder vertel ik alles over het verzwijgen van een studieschuld.

Ik vertel waarom een studieschuld de maximale hypotheek verlaagt en of het verplicht is om de studieschuld op te geven. Ik geef ook aan wat de gevolgen van het verzwijgen van een studieschuld is en ik deel een aantal betere oplossingen.

Je kunt ook meteen een gratis persoonlijk gesprek met me inplannen om over een hypotheek met studieschuld te praten.

Roel Wonders opgenomen in overzicht van beste adviseurs van Nederland

Roel Wonders opgenomen in overzicht van beste adviseurs van Nederland

Advieskeuze is een onafhankelijke website die in 2011 is opgericht. Op deze website kunnen mensen hun financieel dienstverlener beoordelen door middel van reviews. Op advieskeuze staan bijvoorbeeld verzekeringsadviseurs, hypotheekadviseurs en makelaars.

Vanaf 2022 maakt deze review website een ‘’Advieskeuze Topselectie’’. In deze selectie zijn de beste adviseurs van Nederland opgenomen.

Roel Wonders is opgenomen in deze ranklijst van beste adviseurs in Nederland.