Syntrus Achmea Hypotheek

Al meer dan 50 jaar is Syntrus Achmea actief als geldverstrekker. Onderdeel van Achmea waaronder ook de merken Attens, Centraal Beheer en Woonfonds vallen. Syntrus Achmea is de opvolger en beheerder van het PVF Particulier Hypothekenfonds. Het geld dat Syntrus Achmea uitleent wordt verstrekt door 50 pensioenfondsen en bekende verzekeraars.

Door de jarenlange ervaring van Syntrus en dat Syntrus onderdeel uitmaakt van Achmea zie je terug in de werkwijze. Een groot team ervaren mensen beoordelen je hypotheekaanvraag. De ervaren mensen zijn in staat om mee te denken in een oplossing die bij jou situatie past.

Voordelen

  • Sluit je een aflossingsvrije hypotheek af? Dan betaal je bij Syntrus Achmea geen renteopslag.
  • Je kunt bij Syntrus Achmea consumptief lenen bijvoorbeeld voor de aankoop van een auto of om vrij te besteden. Dit kan ook als je 100 procent van de marktwaarde leent.
  • Je kunt gebruik maken van de Desktop Taxatie, een goedkoper alternatief. Sluit je een hypotheek af zonder Nationale Hypotheek Garantie dan kun je in sommige gevallen ook gebruik maken van de WOZ waarde.
  • Heb je huuropbrengsten? Dan kun je dit meenemen als inkomen voor je hypotheekaanvraag zonder Nationale Hypotheek Garantie (NHG).
  • Ben je ondernemer en vraag je een hypotheek aan zonder Nationale Hypotheek Garantie? Dan stelt Syntrus Achmea zelf het inkomen vast en hoef je geen extra kosten te maken voor een Inkomensverklaring.
  • Leen je bij familie? Dan worden de lasten niet meengenomen in de hypotheekaanvraag als de lening < € 100.000 is en de lasten van de lening jaarlijks worden terugbetaald middels een schenking.

 

Nadelen

  • De Basis hypotheek heeft een geldigheidsduur van 4 maanden en kan niet worden verlengd. Een langere geldigheidsduur is mogelijk bij de Comfort hypotheek, de geldigheidsduur is dan 9 maanden.
  • Is rente van de Basis hypotheek op de datum dat de hypotheekakte passeert gedaald dan krijg je niet de lagere rente en blijft de rente vermeld in de hypotheekofferte van toepassing. De Comfort hypotheek heeft wel dagrente en dan profiteer je wel van een rentedaling op passeerdatum.
  • Als je de getekende hypotheekofferte annuleert dan betaal je over de hoofdsom 0,5% annuleringskosten.

 

Laatste blogberichten

Check mijn laatste blogberichten:

Hypotheek vastzetten: hoe lang is verstandig?

Hypotheek vastzetten: hoe lang is verstandig?

Je bent van plan om in 2023 of 2024 een hypotheek af te sluiten. Je kunt bij het afsluiten van een hypotheek kiezen voor een rentevaste periode. Je kunt kiezen voor een variabele, korte of lange rentevaste periode. Je wilt nu weten of het slim is om de hypotheekrente lang vast te zetten.

Ik ben Roel Wonders, erkend hypothecair planner, en hieronder vertel ik alles over het (lang) vastzetten van de hypotheekrente.

Ik vertel wat de voor- en nadelen zijn van een lange rentevaste periode en leg uit hoe jij het beste deze keuze kunt maken. Ik kan als adviseur natuurlijk ook persoonlijk advies geven over de duur van de rentevaste periode die het beste bij jou past.

Hypotheekregels 2024: wat gaat er veranderen?

Hypotheekregels 2024: wat gaat er veranderen?

Ieder jaar veranderen er allerlei hypotheekregels. In 2024 worden er ook weer allerlei regels gewijzigd en komen er nieuwe regels bij.

Je wilt weten welke regels er allemaal veranderen in 2024 om er vervolgens slim op in te spelen. Jouw maximale leencapaciteit kan bijvoorbeeld hoger of lager uitvallen in 2024, waardoor het misschien slimmer is om in 2023 nog een huis te kopen – of juist te wachten tot 2024.

Ik ben Roel Wonders, erkend hypothecair planner. Ik weet als een van de eerste welke regels en hypotheeknormen allemaal veranderen, omdat ik dagelijks met hypotheken bezig ben.

Je leest hieronder alles over de nieuwe regels voor 2024. Wanneer er nieuwe regels of normen bij komen, voeg ik deze toe aan deze pagina. Ontdek nu welke regels en normen wijzigen: 

Kan ik kosten koper meefinancieren met de hypotheek?

Kan ik kosten koper meefinancieren met de hypotheek?

Als jij een huis koopt, moet je niet alleen geld hebben om het huis te kunnen kopen, maar ook om de bijkomende kosten te betalen. Je moet bijvoorbeeld rekening houden met overdrachtsbelasting, notariskosten en kosten voor hypotheekadvies. Deze bijkomende kosten noemen we ”kosten koper (k.k.)”.

Vaak wordt er spaargeld (of een schenking) gebruikt om deze kosten koper te betalen, maar wat als jij geen spaargeld hebt? Zijn deze kosten dan mee te financieren?

Ik ben Roel Wonders, Erkend Hypothecair planner, en hieronder vertel ik alles over kosten koper en het meefinancieren van deze kosten…

Waar kan ik je mee helpen?

Stel je vraag en ik neem binnen 1 werkdag contact met je op.

2 + 10 =