Syntrus Achmea Hypotheek

Geschreven op: maart 10, 2023
Al meer dan 50 jaar is Syntrus Achmea actief als geldverstrekker. Onderdeel van Achmea waaronder ook de merken Attens, Centraal Beheer en Woonfonds vallen. Syntrus Achmea is de opvolger en beheerder van het PVF Particulier Hypothekenfonds. Het geld dat Syntrus Achmea uitleent wordt verstrekt door 50 pensioenfondsen en bekende verzekeraars.

Door de jarenlange ervaring van Syntrus en dat Syntrus onderdeel uitmaakt van Achmea zie je terug in de werkwijze. Een groot team ervaren mensen beoordelen je hypotheekaanvraag. De ervaren mensen zijn in staat om mee te denken in een oplossing die bij jou situatie past.

Voordelen

  • Sluit je een aflossingsvrije hypotheek af? Dan betaal je bij Syntrus Achmea geen renteopslag.
  • Je kunt bij Syntrus Achmea consumptief lenen bijvoorbeeld voor de aankoop van een auto of om vrij te besteden. Dit kan ook als je 100 procent van de marktwaarde leent.
  • Je kunt gebruik maken van de Desktop Taxatie, een goedkoper alternatief. Sluit je een hypotheek af zonder Nationale Hypotheek Garantie dan kun je in sommige gevallen ook gebruik maken van de WOZ waarde.
  • Heb je huuropbrengsten? Dan kun je dit meenemen als inkomen voor je hypotheekaanvraag zonder Nationale Hypotheek Garantie (NHG).
  • Ben je ondernemer en vraag je een hypotheek aan zonder Nationale Hypotheek Garantie? Dan stelt Syntrus Achmea zelf het inkomen vast en hoef je geen extra kosten te maken voor een Inkomensverklaring.
  • Leen je bij familie? Dan worden de lasten niet meengenomen in de hypotheekaanvraag als de lening < € 100.000 is en de lasten van de lening jaarlijks worden terugbetaald middels een schenking.

 

Nadelen

  • De Basis hypotheek heeft een geldigheidsduur van 4 maanden en kan niet worden verlengd. Een langere geldigheidsduur is mogelijk bij de Comfort hypotheek, de geldigheidsduur is dan 9 maanden.
  • Is rente van de Basis hypotheek op de datum dat de hypotheekakte passeert gedaald dan krijg je niet de lagere rente en blijft de rente vermeld in de hypotheekofferte van toepassing. De Comfort hypotheek heeft wel dagrente en dan profiteer je wel van een rentedaling op passeerdatum.
  • Als je de getekende hypotheekofferte annuleert dan betaal je over de hoofdsom 0,5% annuleringskosten.

 

Laatste blogberichten

Wat is een goede hypotheekadviseur?

Wat is een goede hypotheekadviseur?

Je bent op zoek naar een goede hypotheekadviseur. Logisch, het afsluiten van een hypotheek en het kopen van een woning, is waarschijnlijk de grootste financiële beslissingen uit jouw leven. Je wilt dan een adviseur hebben die goed is.

Ik ben Roel Wonders, Erkend Hypothecair Planner, en ik weet alles over hypotheken. Ik werkte bij De Financiële Makelaar en VCN Hypotheekservice, waar ik advies gaf aan andere hypotheekadviseur en hen hielp met hun hypotheekaanvragen.

Ik heb daarom samengewerkt met veel adviseurs en weet precies waar een goede hypotheekadviseur aan moet voldoen.

Winnend bod uitbrengen zonder voorbehoud van financiering met Biedverzekering

Wie in 2024 een winnend bod wil uitbrengen op een woning, lijkt te moeten overbieden. Gelukkig is overbieden niet de enige manier om meer kans te maken op een woning. Je maakt ook meer kans door te bieden zonder voorbehoud van financiering, maar dit kan risicovol zijn.

Ik ben Roel Wonders, Erkend Hypothecair Planner en Erkend Aankoopbegeleider. Ik weet alles van hypotheken en het aankopen van woningen. Ik heb daarnaast verzekeringsdiploma’s en ben gespecialiseerd in de biedverzekering (Bieden met Zekerheid, BiedGarantieZeker)

Hieronder vertel ik alles over het uitbrengen van een winnend bod door te bieden zonder voorbehoud van financiering in combinatie met de de biedverzekering. Daarnaast vertel ik over het biedcertificaat en de gratis financiële scan, die ook voor meer kansen en zekerheid zorgen:

Huis kopen met hulp van ouders

De generaties van nu hebben het een heel stuk moeilijker dan de generaties van hun ouders als het om het kopen van een woning gaat.

Veel jongeren hebben in 2024 geen kansen op de woningmarkt, omdat er te weinig huizen zijn voor de alsmaar groeiende bevolking. Het zorgt voor enorm hoge huizenprijzen. Daarnaast is de hypotheekrente gestegen, waardoor jongeren minder kunnen lenen.

Veel ouders willen hun kind dan ook helpen met het kopen van een woning, zodat ze een kans maken op de huidige woningmarkt en een goed leven kunnen opbouwen.

Ik ben Roel Wonders, Erkend Hypothecair Planner, en ik weet precies hoe jij als ouder jouw kind kunt helpen met het kopen van een woning.

Hieronder vertel ik welke mogelijkheden er allemaal zijn – en wat de beste en minder goede opties zijn. Je kunt ook meteen een gesprek met me inplannen, zodat ik direct kan kijken wat de beste mogelijkheden zijn om jouw kind te helpen: