Syntrus Achmea Hypotheek

Geschreven op: maart 10, 2023
Al meer dan 50 jaar is Syntrus Achmea actief als geldverstrekker. Onderdeel van Achmea waaronder ook de merken Attens, Centraal Beheer en Woonfonds vallen. Syntrus Achmea is de opvolger en beheerder van het PVF Particulier Hypothekenfonds. Het geld dat Syntrus Achmea uitleent wordt verstrekt door 50 pensioenfondsen en bekende verzekeraars.

Door de jarenlange ervaring van Syntrus en dat Syntrus onderdeel uitmaakt van Achmea zie je terug in de werkwijze. Een groot team ervaren mensen beoordelen je hypotheekaanvraag. De ervaren mensen zijn in staat om mee te denken in een oplossing die bij jou situatie past.

Voordelen

  • Sluit je een aflossingsvrije hypotheek af? Dan betaal je bij Syntrus Achmea geen renteopslag.
  • Je kunt bij Syntrus Achmea consumptief lenen bijvoorbeeld voor de aankoop van een auto of om vrij te besteden. Dit kan ook als je 100 procent van de marktwaarde leent.
  • Je kunt gebruik maken van de Desktop Taxatie, een goedkoper alternatief. Sluit je een hypotheek af zonder Nationale Hypotheek Garantie dan kun je in sommige gevallen ook gebruik maken van de WOZ waarde.
  • Heb je huuropbrengsten? Dan kun je dit meenemen als inkomen voor je hypotheekaanvraag zonder Nationale Hypotheek Garantie (NHG).
  • Ben je ondernemer en vraag je een hypotheek aan zonder Nationale Hypotheek Garantie? Dan stelt Syntrus Achmea zelf het inkomen vast en hoef je geen extra kosten te maken voor een Inkomensverklaring.
  • Leen je bij familie? Dan worden de lasten niet meengenomen in de hypotheekaanvraag als de lening < € 100.000 is en de lasten van de lening jaarlijks worden terugbetaald middels een schenking.

 

Nadelen

  • De Basis hypotheek heeft een geldigheidsduur van 4 maanden en kan niet worden verlengd. Een langere geldigheidsduur is mogelijk bij de Comfort hypotheek, de geldigheidsduur is dan 9 maanden.
  • Is rente van de Basis hypotheek op de datum dat de hypotheekakte passeert gedaald dan krijg je niet de lagere rente en blijft de rente vermeld in de hypotheekofferte van toepassing. De Comfort hypotheek heeft wel dagrente en dan profiteer je wel van een rentedaling op passeerdatum.
  • Als je de getekende hypotheekofferte annuleert dan betaal je over de hoofdsom 0,5% annuleringskosten.

 

Laatste blogberichten

Hoeveel overbieden op een huis in 2024?

Hoeveel overbieden op een huis in 2024?

Door de krapte op de woningmarkt is de vraag naar woningen nog steeds veel groter dan het aanbod. In 2024 wordt daarom weer overboden, maar wat houdt dat precies in en hoeveel kun jij het beste overbieden?

Ik ben niet alleen erkend hypothecair planner, maar ook gecertificeerd aankoop- en verkoopbegeleider. Ik weet dus alles van hypotheken, maar help mensen ook bij het kopen van een huis. Ik kan dus helpen bij het (verantwoord) overbieden op een woning.

Hieronder vertel ik alles over overbieden:

Van de strategie van makelaars om in te spelen op overbieden tot de risico’s van overbieden. Ik vertel waar je het geld vandaan kunt halen om over te bieden en leg uit op welke manieren jij jouw budget om over te bieden kunt bepalen.

Ook bespreek ik Bieden met Zekerheid, waarmee (veel) overbieden misschien niet nodig is.

Je kunt ook meteen een gratis gesprek met me inplannen, zodat we samen een goede biedstrategie kunnen bepalen…

Studieschuld verzwijgen bij hypotheek

Studieschuld verzwijgen bij hypotheek

Je hebt een studieschuld opgebouwd bij de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) en komt er nu achter dat deze schuld invloed heeft op jouw maximale hypotheek. Je kunt dankzij deze studieschuld dus minder lenen.

Je wil toch graag een maximale hypotheek krijgen en denkt erover na om deze studieschuld te verzwijgen.

Ik ben Roel Wonders en ik weet alles van hypotheken. Hieronder vertel ik alles over het verzwijgen van een studieschuld.

Ik vertel waarom een studieschuld de maximale hypotheek verlaagt en of het verplicht is om de studieschuld op te geven. Ik geef ook aan wat de gevolgen van het verzwijgen van een studieschuld is en ik deel een aantal betere oplossingen.

Je kunt ook meteen een gratis persoonlijk gesprek met me inplannen om over een hypotheek met studieschuld te praten.

Roel Wonders opgenomen in overzicht van beste adviseurs van Nederland

Roel Wonders opgenomen in overzicht van beste adviseurs van Nederland

Advieskeuze is een onafhankelijke website die in 2011 is opgericht. Op deze website kunnen mensen hun financieel dienstverlener beoordelen door middel van reviews. Op advieskeuze staan bijvoorbeeld verzekeringsadviseurs, hypotheekadviseurs en makelaars.

Vanaf 2022 maakt deze review website een ‘’Advieskeuze Topselectie’’. In deze selectie zijn de beste adviseurs van Nederland opgenomen.

Roel Wonders is opgenomen in deze ranklijst van beste adviseurs in Nederland.