SolidBriQ

Geschreven door: Joost van Herpen

Gecontroleerd door: Roel Wonders

Geschreven op: 8 februari 2024
Laatste bijgewerkt op: 9 juli 2024
SolidBriq is een relatief nieuwe aanbieder van verhuurhypotheken, die sinds 2021 bestaat.

Het is een vernieuwde aanbieder die is opgericht door ervaren mensen binnen de vastgoedwereld.

Ik ben Erkend Hypothecair Planner en hieronder vertel ik alles over de verhuurhypotheken van SolidBriq.

Voordelen

• Opgericht door ervaren mensen uit de branche.
• Als één van de weinige vastgoedfinanciers een scherpe rente voor lange rentevastperiodes van 10 en 15 jaar.
• Werkt met rentebedenktijd. Zekerheid dankzij rentevastperiode, die bij een daling van de rente wel mag worden herzien.
• Hypotheken voor het verhuren van woonhuizen, woon-winkelpanden, volledig commercieel vastgoed en zelfs recreatiewoningen en shortstay.
• Nieuwe, vernieuwende aanbieder die voor de lange termijn geld beschikbaar heeft.

Nadelen

• Het is nog geen gevestigde naam in de hypotheekwereld.

Benieuwd naar jouw maximale hypotheek? Benieuwd of deze of één van de 37 andere hypotheekaanbieders de beste rente en voorwaarden heeft voor jou? Plan dan even een gratis gesprek met mij in.

Joost en Roel huis

Joost van Herpen & Roel Wonders EHP

Over SolidBriQ

SolidBriQ is een vastgoed financierder uit Tilburg, die is opgericht in 2019. Het bedrijf is opgericht door Jeroen Walhout, Calvin Davies, Gerard Schalk en Frank Hermens.

SolidBriQ richt zich alleen op de professionele vastgoedinvesteerders en niet op consumenten die één woning willen kopen voor de verhuur. Het aanvragen van een vastgoedfinanciering van SolidBriQ gaat via een ervaren hypotheekadviseur zoals ik.

Hoe komt SolidBriQ aan geld?

SolidBriQ komt aan geld via een grote internationale verzekeraar die verzekeringspremie belegt in hypotheken om meer rendement te maken. Een deel van dit geld gaat naar Solidbriq.

Deze verzekeraar heeft een langdurige toewijding gegeven aan SolidBriQ, waardoor er altijd geld beschikbaar is. Wanneer de rentevastperiode afloopt en deze moet opnieuw worden verlengd, dan kan SolidBriQ dus een scherpe hypotheekrente blijven aanbieden.

Hypotheekrente van SolidBriQ

Het is één van de weinige vastgoedfinanciers die ook voor de langere rentevastperiodes, van 10 en 15 jaar, ook een scherpe rente heeft

Bij vastgoedfinancieringen wordt de rente echter vaak niet langer dan 10 jaar vastgezet, omdat de gemiddelde investeerder ook wel wat meer risico durft te nemen. Daarnaast komt het ook regelmatig voor dat panden binnen een periode van 10 jaar weer verkocht worden.

Rentebedenktijd

Deze aanbieder werkt met een rentebedenktijd. Wanneer de rente bijvoorbeeld 5 jaar vaststaat, en de rente daalt over 3 jaar, dan is het bij SolidBriQ mogelijk om al deze langere rente te krijgen. Is de rente gestegen of gelijk gebleven, dan blijft de rente nog 2 jaar vaststaan en heb je dus 5 jaar zekerheid gehad.

Sinds kort is dit ook voor 7 jaar mogelijk. De rente staat dan voor 7 jaar vast, maar als de rente na 5 jaar gedaald is, kun je hier gebruik van maken. Je moet dan wel bij SolidBriQ blijven. Wanneer de rente over 5 jaar hoger is, dan staat de rente dus nog 2 jaar vast en heb je zekerheid.

Is SolidBriQ betrouwbaar?

Ondanks dat SolidBriQ een relatief nieuwe van aanbieder van verhuurhypotheken is, zorgt de ervaring van de oprichters en de langdurige toewijding van een grote internationale verzekeraar voor betrouwbaarheid.

Wat is mijn ervaring met SolidBriQ?

Ik vind de verhuurhypotheek een fijn product. De geldverstrekker heeft een team met goede acceptanten, die goed bereikbaar zijn en snel in actie kunnen komen als dat nodig is.

Het contact met SolidBriQ is ook laagdrempelig, waardoor ik makkelijk dingen met ze kan bespreken.

Als deze hypotheekverstrekker niet de beste voor jou is? Dan is één van de 37 andere aanbieders misschien beter.  Plan even een gratis gesprek met mij in om erachter te komen.

We doen ons best om de voorwaarden up-to-date te houden, maar hypotheekverstrekkers kunnen hun voorwaarden veranderen. Plan even een gratis gesprek met mij in zodat we de meeste actuele voorwaarden en voor- en nadelen kunnen bespreken.

Roel Wonders Review
Roel Wonders

Vrijblijvend advies: 0418-700550

Ma t/m za: 9.00 – 18.00 uur

Laatste blogberichten

Check mijn laatste blogberichten:

Wat is een goede hypotheekadviseur?

Wat is een goede hypotheekadviseur?

Je bent op zoek naar een goede hypotheekadviseur. Logisch, het afsluiten van een hypotheek en het kopen van een woning, is waarschijnlijk de grootste financiële beslissingen uit jouw leven. Je wilt dan een adviseur hebben die goed is.

Ik ben Roel Wonders, Erkend Hypothecair Planner, en ik weet alles over hypotheken. Ik werkte bij De Financiële Makelaar en VCN Hypotheekservice, waar ik advies gaf aan andere hypotheekadviseur en hen hielp met hun hypotheekaanvragen.

Ik heb daarom samengewerkt met veel adviseurs en weet precies waar een goede hypotheekadviseur aan moet voldoen.

Winnend bod uitbrengen zonder voorbehoud van financiering met Biedverzekering

Wie in 2024 een winnend bod wil uitbrengen op een woning, lijkt te moeten overbieden. Gelukkig is overbieden niet de enige manier om meer kans te maken op een woning. Je maakt ook meer kans door te bieden zonder voorbehoud van financiering, maar dit kan risicovol zijn.

Ik ben Roel Wonders, Erkend Hypothecair Planner en Erkend Aankoopbegeleider. Ik weet alles van hypotheken en het aankopen van woningen. Ik heb daarnaast verzekeringsdiploma’s en ben gespecialiseerd in de biedverzekering (Bieden met Zekerheid, BiedGarantieZeker)

Hieronder vertel ik alles over het uitbrengen van een winnend bod door te bieden zonder voorbehoud van financiering in combinatie met de de biedverzekering. Daarnaast vertel ik over het biedcertificaat en de gratis financiële scan, die ook voor meer kansen en zekerheid zorgen:

Huis kopen met hulp van ouders

De generaties van nu hebben het een heel stuk moeilijker dan de generaties van hun ouders als het om het kopen van een woning gaat.

Veel jongeren hebben in 2024 geen kansen op de woningmarkt, omdat er te weinig huizen zijn voor de alsmaar groeiende bevolking. Het zorgt voor enorm hoge huizenprijzen. Daarnaast is de hypotheekrente gestegen, waardoor jongeren minder kunnen lenen.

Veel ouders willen hun kind dan ook helpen met het kopen van een woning, zodat ze een kans maken op de huidige woningmarkt en een goed leven kunnen opbouwen.

Ik ben Roel Wonders, Erkend Hypothecair Planner, en ik weet precies hoe jij als ouder jouw kind kunt helpen met het kopen van een woning.

Hieronder vertel ik welke mogelijkheden er allemaal zijn – en wat de beste en minder goede opties zijn. Je kunt ook meteen een gesprek met me inplannen, zodat ik direct kan kijken wat de beste mogelijkheden zijn om jouw kind te helpen: