Robuust hypotheken

Robuust Hypotheken is een van de merken van Conneqt, een distributiemanager van hypotheeklabels. Conneqt is onderdeel van de Blauwtrust Groep. Een van de andere bekende merken van de Blauwtrust Groep is De Hypotheker.

Robuust Hypotheken is door Conneqt opgericht in 2018. Robuust Hypotheken werkt voor het verstrekken van hypotheken samen met Aegon. Met de ruime ervaring van Aegon is Robuust in staat om voor een grote groep klanten passende hypotheken aan te bieden. Robuust Hypotheken biedt rentes aan in alle mogelijk rentevaste perioden, zo kun je kiezen voor een variabele rente maar ook voor een rente voor 30 jaar vast.

Voordelen

  • Je kunt de geldigheidsduur van de hypotheekofferte kosteloos verlengen. Bij bestaande bouw is de totale geldigheidsduur 6 maanden zonder verlengingskosten en bij nieuwbouw is de totale geldigheidsduur 12 maanden. Na 6 maanden betaal je bij een nieuwbouwwoning mogelijk verleningskosten.
  • Ga je scheiden en wil je een andere woning kopen? Bij Robuust kun je al een hypotheek aanvragen op het moment dat het echtscheidingsconvenant definitief is en het verzoekschrift voor de echtscheiding is ingediend.
  • Je kunt samen met een familielid een hypotheek afsluiten bij Robuust. Bijvoorbeeld samen met je broer of zus of met je ouders.
  • Sluit je een hypotheek af zonder Nationale Hypotheek Garantie (NHG) en breng je eigen geld in? Dan hoef je de eigen middelen niet vooraf aan te tonen.
  • Sluit je een hypotheek af tot 90 procent van de marktwaarde? Dan kun je gebruik maken van de Desktop Taxatie, een goedkoper alternatief voor een uitgebreide taxatie.

 

Nadelen

  • De risico opslag laten verlagen als gevolg van een waardestijging van je huis kan pas bij het aflopen van de rentevaste periode.
  • Een zelfstandig ondernemer kan bij het afsluiten van een hypotheek zonder Nationale Hypotheek Garantie (NHG) maximaal 90% van de marktwaarde lenen.
  • Wil je geld lenen voor een consumptieve uitgave (aankoop auto of om vrij te besteden)? Dat is niet mogelijk bij Robuust Hypotheken.

 

Laatste blogberichten

Check mijn laatste blogberichten:

Hypotheek vastzetten: hoe lang is verstandig?

Hypotheek vastzetten: hoe lang is verstandig?

Je bent van plan om in 2023 of 2024 een hypotheek af te sluiten. Je kunt bij het afsluiten van een hypotheek kiezen voor een rentevaste periode. Je kunt kiezen voor een variabele, korte of lange rentevaste periode. Je wilt nu weten of het slim is om de hypotheekrente lang vast te zetten.

Ik ben Roel Wonders, erkend hypothecair planner, en hieronder vertel ik alles over het (lang) vastzetten van de hypotheekrente.

Ik vertel wat de voor- en nadelen zijn van een lange rentevaste periode en leg uit hoe jij het beste deze keuze kunt maken. Ik kan als adviseur natuurlijk ook persoonlijk advies geven over de duur van de rentevaste periode die het beste bij jou past.

Hypotheekregels 2024: wat gaat er veranderen?

Hypotheekregels 2024: wat gaat er veranderen?

Ieder jaar veranderen er allerlei hypotheekregels. In 2024 worden er ook weer allerlei regels gewijzigd en komen er nieuwe regels bij.

Je wilt weten welke regels er allemaal veranderen in 2024 om er vervolgens slim op in te spelen. Jouw maximale leencapaciteit kan bijvoorbeeld hoger of lager uitvallen in 2024, waardoor het misschien slimmer is om in 2023 nog een huis te kopen – of juist te wachten tot 2024.

Ik ben Roel Wonders, erkend hypothecair planner. Ik weet als een van de eerste welke regels en hypotheeknormen allemaal veranderen, omdat ik dagelijks met hypotheken bezig ben.

Je leest hieronder alles over de nieuwe regels voor 2024. Wanneer er nieuwe regels of normen bij komen, voeg ik deze toe aan deze pagina. Ontdek nu welke regels en normen wijzigen: 

Kan ik kosten koper meefinancieren met de hypotheek?

Kan ik kosten koper meefinancieren met de hypotheek?

Als jij een huis koopt, moet je niet alleen geld hebben om het huis te kunnen kopen, maar ook om de bijkomende kosten te betalen. Je moet bijvoorbeeld rekening houden met overdrachtsbelasting, notariskosten en kosten voor hypotheekadvies. Deze bijkomende kosten noemen we ”kosten koper (k.k.)”.

Vaak wordt er spaargeld (of een schenking) gebruikt om deze kosten koper te betalen, maar wat als jij geen spaargeld hebt? Zijn deze kosten dan mee te financieren?

Ik ben Roel Wonders, Erkend Hypothecair planner, en hieronder vertel ik alles over kosten koper en het meefinancieren van deze kosten…

Waar kan ik je mee helpen?

Stel je vraag en ik neem binnen 1 werkdag contact met je op.

4 + 12 =