Robuust hypotheken

Geschreven op: maart 10, 2023
Robuust Hypotheken is een van de merken van Conneqt, een distributiemanager van hypotheeklabels. Conneqt is onderdeel van de Blauwtrust Groep. Een van de andere bekende merken van de Blauwtrust Groep is De Hypotheker.

Robuust Hypotheken is door Conneqt opgericht in 2018. Robuust Hypotheken werkt voor het verstrekken van hypotheken samen met Aegon. Met de ruime ervaring van Aegon is Robuust in staat om voor een grote groep klanten passende hypotheken aan te bieden. Robuust Hypotheken biedt rentes aan in alle mogelijk rentevaste perioden, zo kun je kiezen voor een variabele rente maar ook voor een rente voor 30 jaar vast.

Voordelen

  • Je kunt de geldigheidsduur van de hypotheekofferte kosteloos verlengen. Bij bestaande bouw is de totale geldigheidsduur 6 maanden zonder verlengingskosten en bij nieuwbouw is de totale geldigheidsduur 12 maanden. Na 6 maanden betaal je bij een nieuwbouwwoning mogelijk verleningskosten.
  • Ga je scheiden en wil je een andere woning kopen? Bij Robuust kun je al een hypotheek aanvragen op het moment dat het echtscheidingsconvenant definitief is en het verzoekschrift voor de echtscheiding is ingediend.
  • Je kunt samen met een familielid een hypotheek afsluiten bij Robuust. Bijvoorbeeld samen met je broer of zus of met je ouders.
  • Sluit je een hypotheek af zonder Nationale Hypotheek Garantie (NHG) en breng je eigen geld in? Dan hoef je de eigen middelen niet vooraf aan te tonen.
  • Sluit je een hypotheek af tot 90 procent van de marktwaarde? Dan kun je gebruik maken van de Desktop Taxatie, een goedkoper alternatief voor een uitgebreide taxatie.

 

Nadelen

  • De risico opslag laten verlagen als gevolg van een waardestijging van je huis kan pas bij het aflopen van de rentevaste periode.
  • Een zelfstandig ondernemer kan bij het afsluiten van een hypotheek zonder Nationale Hypotheek Garantie (NHG) maximaal 90% van de marktwaarde lenen.
  • Wil je geld lenen voor een consumptieve uitgave (aankoop auto of om vrij te besteden)? Dat is niet mogelijk bij Robuust Hypotheken.

 

Laatste blogberichten

Roel Wonders opgenomen in overzicht van beste adviseurs van Nederland

Roel Wonders opgenomen in overzicht van beste adviseurs van Nederland

Advieskeuze is een onafhankelijke website die in 2011 is opgericht. Op deze website kunnen mensen hun financieel dienstverlener beoordelen door middel van reviews. Op advieskeuze staan bijvoorbeeld verzekeringsadviseurs, hypotheekadviseurs en makelaars.

Vanaf 2022 maakt deze review website een ‘’Advieskeuze Topselectie’’. In deze selectie zijn de beste adviseurs van Nederland opgenomen.

Roel Wonders is opgenomen in deze ranklijst van beste adviseurs in Nederland.

Voorbeeldbrief bod uitbrengen op een huis

Voorbeeldbrief bod uitbrengen op een huis

Je hebt een woning gevonden, die jij graag wilt kopen. Je wilt daarom een bod uitbrengen op deze woning, maar hebt daarvoor een brief nodig. Je weet misschien niet wat er in deze brief moet komen te staan.

Daarom heb ik een voorbeeldbrief gemaakt waarmee jij een bod kan uitbrengen. Je kunt deze gratis downloaden, invullen en versturen.

Als erkend hypothecair planner vertel ik ook wat je allemaal moet weten voor je een bod kunt uitbrengen. Je kunt ook meteen even een gratis gesprek met mij inplannen.

Hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) in 2024

Hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) in 2024

In 2022 werden maar liefst 101.400 hypotheken afgesloten met Nationale Hypotheek Garantie, maar wat is dat precies?

Ik ben Roel Wonders, erkend hypothecair planner, en hieronder vertel ik wat NHG is, wat de voor- en nadelen zijn en welke voorwaarden er in 2024 gelden.

Je kunt ook makkelijk zien wat de actuele hypotheekrente voor een hypotheek met NHG is: