Rabobank Hypotheek

Geschreven door: Joost van Herpen

Gecontroleerd door: Roel Wonders

Geschreven op: 10 maart 2023
Laatste bijgewerkt op: 2 februari 2024
Rabobank is de grootste en één van de bekendste geldverstrekkers van Nederland. Rabobank is ruim 125 jaar actief en staat bekend als partner van de agrarische sector.

Je kunt bij Rabobank kiezen voor Basis of Plus voorwaarden. Bij de Basis voorwaarden krijg je een lagere rente maar heb je minder gunstige voorwaarden. De Plus voorwaarden biedt meer mogelijkheden daarom lees je hieronder de voor- en nadelen van de Plus voorwaarden.

Ik ben Erkend Hypothecair Planner en weet alles van de hypotheken van de Rabobank. Weten wat jouw maximale hypotheek is en of de Rabobank voor jou de beste aanbieder is? Plan dan even een gratis gesprek met mij in.

Voordelen

• Dagrente principe bij Plus voorwaarden
• Kosteloos geldigheid van 18 maanden bij Plus voorwaarden
• Huurinkomsten meenemen als inkomen mogelijk
• Hypotheek voor woonboerderij met een agrarische bestemming mogelijk
• Jaarlijks 20% boetevrij aflossen
• Hypotheek voor waterwoning mogelijk
• Hypotheek mogelijk voor alle soorten nieuwbouw

Nadelen

• Betaalrekening verplicht voor extra korting
• Basisvoorwaarden: lagere rente, minder mogelijkheden, minder gunstige voorwaarden
• Maximaal 90% overbruggen bij verhuizing zonder verkoop

Benieuwd naar jouw maximale hypotheek? Benieuwd of deze of één van de 37 andere hypotheekaanbieders de beste rente en voorwaarden heeft voor jou? Plan dan even een gratis gesprek met mij in.

Joost en Roel huis

Joost van Herpen & Roel Wonders EHP

Over Rabobank

De Rabobank is onderdeel van de Rabobank Groep, dé grootste hypotheekaanbieder van ons land.

De Rabobank biedt hypotheken aan via eigen medewerkers en via onafhankelijke hypotheekadviseurs. Binnen de groep valt niet alleen de Rabobank, maar ook Obvion en Vista Hypotheken.

Hoe komt de Rabobank aan geld?

Rabobank leent spaargeld uit en trekt geld aan op de kapitaalmark.

Hypotheekrente van de Rabobank

Rabobank, Obvion, ING, Vista Hypotheken

Lang was de Rabobank de goedkoopste hypotheekaanbieder. Tegenwoordig zijn er echter steeds meer nieuwe aanbieders die de concurrentie aangaan met de Rabobank. Deze hypotheekaanbieders bieden vaak ook een scherpe rente aan.

De Rabobank is wel één van de enige aanbieders met een lage variabele rente. Daarnaast is de bank heeft de bank scherpe tarieven voor een hypotheek met een rentevastperiode van 5 jaar en 10 jaar. Voor hypotheken met een rentevastperiode van 20 en 30 jaar is de Rabobank vaak duurder dan andere aanbieders. Dat komt omdat de bank liever voor de kortere termijn geld uitleent.

De bank biedt rentekorting bij het hebben/openen van een betaalrekening en bij het kopen van een energiezuinige woning.

Uitgebreide voor- en nadelen van de Rabobank

Hieronder staan alle voor- en nadelen:

Voordelen

  • Binnen de Plus voorwaarden hanteert Rabobank het dagrente principe. Je komt dan in aanmerking voor een lagere rente als op de passeerdatum van de hypotheekakte de rente is gedaald.
  • Een hypotheek met Plus voorwaarden heeft een geldigheidsduur van 18 maanden, je betaalt hiervoor geen extra kosten.
  • Als je kiest voor Plus voorwaarden mag je huuropbrengsten meenemen als inkomen voor je hypotheekaanvraag.
  • Wil je een woonboerderij met een agrarische bestemming kopen dan kun je binnen de Plus voorwaarden een hypotheek afsluiten. Hiervoor gelden wel aanvullende eisen.
  • Je mag per jaar 20% van de oorspronkelijke hoofdsom boetevrij aflossen.
  • Je kunt onder voorwaarden bij Rabobank een hypotheek afsluiten voor een waterwoning of een woonboot, dit kan alleen als je kiest voor Plus voorwaarden.
  • Bij Rabobank kun je alle soorten nieuwbouw financieren. Of je nu een nieuwbouwwoning koopt binnen een project of je laat in eigen beheer een nieuwe woning bouwen.

 

Nadelen

  • Om in aanmerking te komen voor extra korting moet je verplicht een betaalrekening bij Rabobank openen.
  • Binnen de Basis voorwaarden krijg je een lagere rente maar er is dan wel een stuk minder mogelijk en je hebt minder goede voorwaarden.
  • Als je wilt verhuizen en je hebt een overbruggingshypotheek nodig terwijl je huidige woning nog niet is verkocht dan kun je maximaal 90% van de waarde van je woning overbruggen.

 

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen bij de Rabobank?

Je bent misschien benieuwd hoeveel de Rabobank wil uitlenen voor het kopen van een huis. Dat is afhankelijk van jouw inkomen. Je kunt in 2024 over het algemeen zo’n 4.7 keer jouw bruto jaarsalaris aan hypotheek krijgen.

Wanneer je bijvoorbeeld 250.000 euro wilt lenen van de Rabobank, dan heb je een inkomen van iets minder dan 55.000 euro nodig. Dit is echter een schatting en de rentestanden hebben veel invloed op jouw leencapaciteit. Deze rentestanden veranderen regelmatig.

Je kunt daarom beter even een persoonlijke berekening laten maken. Je weet dan precies hoeveel je van de Rabobank kunt lenen. Plan even een gratis gesprek met me in, zodat ik de berekening voor je kan maken.

Als deze hypotheekverstrekker niet de beste voor jou is? Dan is één van de 37 andere aanbieders misschien beter.  Plan even een gratis gesprek met mij in om erachter te komen.

We doen ons best om de voorwaarden up-to-date te houden, maar hypotheekverstrekkers kunnen hun voorwaarden veranderen. Plan even een gratis gesprek met mij in zodat we de meeste actuele voorwaarden en voor- en nadelen kunnen bespreken.

Roel Wonders Review
Roel Wonders

Vrijblijvend advies: 0418-700550

Ma t/m za: 9.00 – 18.00 uur

Laatste blogberichten

Check mijn laatste blogberichten:

Wat is een goede hypotheekadviseur?

Wat is een goede hypotheekadviseur?

Je bent op zoek naar een goede hypotheekadviseur. Logisch, het afsluiten van een hypotheek en het kopen van een woning, is waarschijnlijk de grootste financiële beslissingen uit jouw leven. Je wilt dan een adviseur hebben die goed is.

Ik ben Roel Wonders, Erkend Hypothecair Planner, en ik weet alles over hypotheken. Ik werkte bij De Financiële Makelaar en VCN Hypotheekservice, waar ik advies gaf aan andere hypotheekadviseur en hen hielp met hun hypotheekaanvragen.

Ik heb daarom samengewerkt met veel adviseurs en weet precies waar een goede hypotheekadviseur aan moet voldoen.

Winnend bod uitbrengen zonder voorbehoud van financiering met Biedverzekering

Wie in 2024 een winnend bod wil uitbrengen op een woning, lijkt te moeten overbieden. Gelukkig is overbieden niet de enige manier om meer kans te maken op een woning. Je maakt ook meer kans door te bieden zonder voorbehoud van financiering, maar dit kan risicovol zijn.

Ik ben Roel Wonders, Erkend Hypothecair Planner en Erkend Aankoopbegeleider. Ik weet alles van hypotheken en het aankopen van woningen. Ik heb daarnaast verzekeringsdiploma’s en ben gespecialiseerd in de biedverzekering (Bieden met Zekerheid, BiedGarantieZeker)

Hieronder vertel ik alles over het uitbrengen van een winnend bod door te bieden zonder voorbehoud van financiering in combinatie met de de biedverzekering. Daarnaast vertel ik over het biedcertificaat en de gratis financiële scan, die ook voor meer kansen en zekerheid zorgen:

Huis kopen met hulp van ouders

De generaties van nu hebben het een heel stuk moeilijker dan de generaties van hun ouders als het om het kopen van een woning gaat.

Veel jongeren hebben in 2024 geen kansen op de woningmarkt, omdat er te weinig huizen zijn voor de alsmaar groeiende bevolking. Het zorgt voor enorm hoge huizenprijzen. Daarnaast is de hypotheekrente gestegen, waardoor jongeren minder kunnen lenen.

Veel ouders willen hun kind dan ook helpen met het kopen van een woning, zodat ze een kans maken op de huidige woningmarkt en een goed leven kunnen opbouwen.

Ik ben Roel Wonders, Erkend Hypothecair Planner, en ik weet precies hoe jij als ouder jouw kind kunt helpen met het kopen van een woning.

Hieronder vertel ik welke mogelijkheden er allemaal zijn – en wat de beste en minder goede opties zijn. Je kunt ook meteen een gesprek met me inplannen, zodat ik direct kan kijken wat de beste mogelijkheden zijn om jouw kind te helpen: