Rabobank Hypotheek

Geschreven op: 10 maart 2023
Laatste bijgewerkt op: 2 februari 2024
Rabobank is de grootste en één van de bekendste geldverstrekkers van Nederland. Rabobank is ruim 125 jaar actief en staat bekend als partner van de agrarische sector.

Je kunt bij Rabobank kiezen voor Basis of Plus voorwaarden. Bij de Basis voorwaarden krijg je een lagere rente maar heb je minder gunstige voorwaarden. De Plus voorwaarden biedt meer mogelijkheden daarom lees je hieronder de voor- en nadelen van de Plus voorwaarden.

Ik ben Erkend Hypothecair Planner en weet alles van de hypotheken van de Rabobank. Weten wat jouw maximale hypotheek is en of de Rabobank voor jou de beste aanbieder is? Plan dan even een gratis gesprek met mij in.

Voordelen

• Dagrente principe bij Plus voorwaarden
• Kosteloos geldigheid van 18 maanden bij Plus voorwaarden
• Huurinkomsten meenemen als inkomen mogelijk
• Hypotheek voor woonboerderij met een agrarische bestemming mogelijk
• Jaarlijks 20% boetevrij aflossen
• Hypotheek voor waterwoning mogelijk
• Hypotheek mogelijk voor alle soorten nieuwbouw

Nadelen

• Betaalrekening verplicht voor extra korting
• Basisvoorwaarden: lagere rente, minder mogelijkheden, minder gunstige voorwaarden
• Maximaal 90% overbruggen bij verhuizing zonder verkoop

Benieuwd naar jouw maximale hypotheek? Benieuwd of deze of één van de 37 andere hypotheekaanbieders de beste rente en voorwaarden heeft voor jou? Plan dan even een gratis gesprek met mij in.

Joost en Roel huis

Joost van Herpen & Roel Wonders E.H.P.

Over Rabobank

De Rabobank is onderdeel van de Rabobank Groep, dé grootste hypotheekaanbieder van ons land.

De Rabobank biedt hypotheken aan via eigen medewerkers en via onafhankelijke hypotheekadviseurs. Binnen de groep valt niet alleen de Rabobank, maar ook Obvion en Vista Hypotheken.

Hypotheekrente van de Rabobank

Rabobank, Obvion, ING, Vista Hypotheken

Lang was de Rabobank de goedkoopste hypotheekaanbieder. Tegenwoordig zijn er echter steeds meer nieuwe aanbieders die de concurrentie aangaan met de Rabobank. Deze hypotheekaanbieders bieden vaak ook een scherpe rente aan.

De Rabobank is wel één van de enige aanbieders met een lage variabele rente. Daarnaast is de bank heeft de bank scherpe tarieven voor een hypotheek met een rentevastperiode van 5 jaar en 10 jaar. Voor hypotheken met een rentevastperiode van 20 en 30 jaar is de Rabobank vaak duurder dan andere aanbieders. Dat komt omdat de bank liever voor de kortere termijn geld uitleent.

De bank biedt rentekorting bij het hebben/openen van een betaalrekening en bij het kopen van een energiezuinige woning.

Uitgebreide voor- en nadelen van de Rabobank

Hieronder staan alle voor- en nadelen:

Voordelen

  • Binnen de Plus voorwaarden hanteert Rabobank het dagrente principe. Je komt dan in aanmerking voor een lagere rente als op de passeerdatum van de hypotheekakte de rente is gedaald.
  • Een hypotheek met Plus voorwaarden heeft een geldigheidsduur van 18 maanden, je betaalt hiervoor geen extra kosten.
  • Als je kiest voor Plus voorwaarden mag je huuropbrengsten meenemen als inkomen voor je hypotheekaanvraag.
  • Wil je een woonboerderij met een agrarische bestemming kopen dan kun je binnen de Plus voorwaarden een hypotheek afsluiten. Hiervoor gelden wel aanvullende eisen.
  • Je mag per jaar 20% van de oorspronkelijke hoofdsom boetevrij aflossen.
  • Je kunt onder voorwaarden bij Rabobank een hypotheek afsluiten voor een waterwoning of een woonboot, dit kan alleen als je kiest voor Plus voorwaarden.
  • Bij Rabobank kun je alle soorten nieuwbouw financieren. Of je nu een nieuwbouwwoning koopt binnen een project of je laat in eigen beheer een nieuwe woning bouwen.

 

Nadelen

  • Om in aanmerking te komen voor extra korting moet je verplicht een betaalrekening bij Rabobank openen.
  • Binnen de Basis voorwaarden krijg je een lagere rente maar er is dan wel een stuk minder mogelijk en je hebt minder goede voorwaarden.
  • Als je wilt verhuizen en je hebt een overbruggingshypotheek nodig terwijl je huidige woning nog niet is verkocht dan kun je maximaal 90% van de waarde van je woning overbruggen.

Als deze hypotheekverstrekker niet de beste voor jou is? Dan is één van de 37 andere aanbieders misschien beter.  Plan even een gratis gesprek met mij in om erachter te komen.

Roel Wonders Review
Roel Wonders

Vrijblijvend advies: 0418-700550

Ma t/m za: 9.00 – 18.00 uur

Laatste blogberichten

Check mijn laatste blogberichten:

Roel Wonders opgenomen in overzicht van beste adviseurs van Nederland

Roel Wonders opgenomen in overzicht van beste adviseurs van Nederland

Advieskeuze is een onafhankelijke website die in 2011 is opgericht. Op deze website kunnen mensen hun financieel dienstverlener beoordelen door middel van reviews. Op advieskeuze staan bijvoorbeeld verzekeringsadviseurs, hypotheekadviseurs en makelaars.

Vanaf 2022 maakt deze review website een ‘’Advieskeuze Topselectie’’. In deze selectie zijn de beste adviseurs van Nederland opgenomen.

Roel Wonders is opgenomen in deze ranklijst van beste adviseurs in Nederland.

Voorbeeldbrief bod uitbrengen op een huis

Voorbeeldbrief bod uitbrengen op een huis

Je hebt een woning gevonden, die jij graag wilt kopen. Je wilt daarom een bod uitbrengen op deze woning, maar hebt daarvoor een brief nodig. Je weet misschien niet wat er in deze brief moet komen te staan.

Daarom heb ik een voorbeeldbrief gemaakt waarmee jij een bod kan uitbrengen. Je kunt deze gratis downloaden, invullen en versturen.

Als erkend hypothecair planner vertel ik ook wat je allemaal moet weten voor je een bod kunt uitbrengen. Je kunt ook meteen even een gratis gesprek met mij inplannen.

Hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) in 2024

Hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) in 2024

In 2022 werden maar liefst 101.400 hypotheken afgesloten met Nationale Hypotheek Garantie, maar wat is dat precies?

Ik ben Roel Wonders, erkend hypothecair planner, en hieronder vertel ik wat NHG is, wat de voor- en nadelen zijn en welke voorwaarden er in 2024 gelden.

Je kunt ook makkelijk zien wat de actuele hypotheekrente voor een hypotheek met NHG is: