Rabobank Hypotheek

Rabobank is een van de bekendste en grootste geldverstrekkers van Nederland. Rabobank is ruim 125 jaar actief in Nederland. Jarenlang was Rabobank de marktleider op het gebied van hypotheken.

Je kunt bij Rabobank kiezen voor Basis of Plus voorwaarden. Bij de Basis voorwaarden krijg je een lagere rente maar heb je minder gunstige voorwaarden. De Plus voorwaarden biedt meer mogelijkheden daarom lees je hieronder de voor- en nadelen van de Plus voorwaarden.

Adres
Rijnstraat 26, ‘s-Hertogenbosch

E-mail
info@roelwonders.nl

Telefoon
0418-700550

Voordelen

  • Binnen de Plus voorwaarden hanteert Rabobank het dagrente principe. Je komt dan in aanmerking voor een lagere rente als op de passeerdatum van de hypotheekakte de rente is gedaald.
  • Een hypotheek met Plus voorwaarden heeft een geldigheidsduur van 18 maanden, je betaalt hiervoor geen extra kosten.
  • Als je kiest voor Plus voorwaarden mag je huuropbrengsten meenemen als inkomen voor je hypotheekaanvraag.
  • Wil je een woonboerderij met een agrarische bestemming kopen dan kun je binnen de Plus voorwaarden een hypotheek afsluiten. Hiervoor gelden wel aanvullende eisen.
  • Je mag per jaar 20% van de oorspronkelijke hoofdsom boetevrij aflossen.
  • Je kunt onder voorwaarden bij Rabobank een hypotheek afsluiten voor een waterwoning of een woonboot, dit kan alleen als je kiest voor Plus voorwaarden.
  • Bij Rabobank kun je alle soorten nieuwbouw financieren. Of je nu een nieuwbouwwoning koopt binnen een project of je laat in eigen beheer een nieuwe woning bouwen.

 

Nadelen

  • Om in aanmerking te komen voor extra korting moet je verplicht een betaalrekening bij Rabobank openen.
  • Binnen de Basis voorwaarden krijg je een lagere rente maar er is dan wel een stuk minder mogelijk en je hebt minder goede voorwaarden.
  • Als je wilt verhuizen en je hebt een overbruggingshypotheek nodig terwijl je huidige woning nog niet is verkocht dan kun je maximaal 90% van de waarde van je woning overbruggen.

 

Laatste blogberichten

Check mijn laatste blogberichten:

Nationaal koopfonds voor starters om nieuwbouwwoning te kopen

Nationaal koopfonds voor starters om nieuwbouwwoning te kopen

Je bent een starter en wilt een woning kopen. Het valt voor de meeste starters niet mee om een woning te kopen. De huizenprijzen zijn namelijk hoog en voor veel starters is het inkomen te laag om een hoge hypotheek te nemen.

Daar kan nu verandering in komen.

Om starters te helpen met het kopen van een (nieuwbouw)woning is er een Nationaal koopfonds opgezet. Deze moet tussen eind mei en eind juni van 2023 actief zijn.

Ik ben Roel Wonders. Ik ben gespecialiseerd in hypotheken. Hieronder vertel ik alles over het nieuwe koopfonds dat starters moet helpen bij het kopen van een huis. Ik vertel wat het fonds precies is, welke voorwaarden er aan verbonden zijn en wat de voor- en nadelen zijn.

Marktwaarde in verhuurde staat, wat is dat?

Marktwaarde in verhuurde staat, wat is dat?

Wanneer je een verhuurhypotheek afsluit om een huis te kopen voor de verhuur, dan is de zogenaamde ”woningwaarde in verhuurde staat” of ”marktwaarde in verhuurde staat” heel belangrijk. De waarde in verhuurde staat is lager dan de normale woningwaarde en is belangrijk omdat deze bepaalt hoeveel jij kunt lenen.

Ik ben Roel Wonders en ik ben gespecialiseerd in hypotheken én verhuurhypotheken. Hieronder vertel ik alles over de woningwaarde in verhuurde staat.

Ik vertel wat dit precies is en wat het verschil is met de normale marktwaarde. Ik geef aan hoe de woningwaarde in verhuurde staat wordt berekend en geef een voorbeeld berekening. Vervolgens vertel ik nog in hoeverre de WOZ-waarde invloed heeft op de marktwaarde in verhuurde staat…

Wat is een verhuurhypotheek en hoe werkt het?

Wat is een verhuurhypotheek en hoe werkt het?

Steeds meer banken en geldverstrekkers bieden een verhuurhypotheek aan. Daarmee spelen ze in op de vraag van investeerders die een huis willen kopen voor de verhuur – en daar dus geld mee willen verdienen.

Je bent misschien een toekomstig investeerder in vastgoed en wilt weten wat een verhuurhypotheek is en hoe het precies werkt.

Ik ben Roel Wonders. Al sinds 2010 ben ik actief in de hypotheekwereld. Ik weet alles van hypotheken en heb me gespecialiseerd in verhuurhypotheken. Hieronder vertel ik alles over de verhuurhypotheek…

Waar kan ik je mee helpen?

Stel je vraag en ik neem binnen 1 werkdag contact met je op.

9 + 4 =