Rabobank Hypotheek

Rabobank is een van de bekendste en grootste geldverstrekkers van Nederland. Rabobank is ruim 125 jaar actief in Nederland. Jarenlang was Rabobank de marktleider op het gebied van hypotheken.

Je kunt bij Rabobank kiezen voor Basis of Plus voorwaarden. Bij de Basis voorwaarden krijg je een lagere rente maar heb je minder gunstige voorwaarden. De Plus voorwaarden biedt meer mogelijkheden daarom lees je hieronder de voor- en nadelen van de Plus voorwaarden.

Voordelen

  • Binnen de Plus voorwaarden hanteert Rabobank het dagrente principe. Je komt dan in aanmerking voor een lagere rente als op de passeerdatum van de hypotheekakte de rente is gedaald.
  • Een hypotheek met Plus voorwaarden heeft een geldigheidsduur van 18 maanden, je betaalt hiervoor geen extra kosten.
  • Als je kiest voor Plus voorwaarden mag je huuropbrengsten meenemen als inkomen voor je hypotheekaanvraag.
  • Wil je een woonboerderij met een agrarische bestemming kopen dan kun je binnen de Plus voorwaarden een hypotheek afsluiten. Hiervoor gelden wel aanvullende eisen.
  • Je mag per jaar 20% van de oorspronkelijke hoofdsom boetevrij aflossen.
  • Je kunt onder voorwaarden bij Rabobank een hypotheek afsluiten voor een waterwoning of een woonboot, dit kan alleen als je kiest voor Plus voorwaarden.
  • Bij Rabobank kun je alle soorten nieuwbouw financieren. Of je nu een nieuwbouwwoning koopt binnen een project of je laat in eigen beheer een nieuwe woning bouwen.

 

Nadelen

  • Om in aanmerking te komen voor extra korting moet je verplicht een betaalrekening bij Rabobank openen.
  • Binnen de Basis voorwaarden krijg je een lagere rente maar er is dan wel een stuk minder mogelijk en je hebt minder goede voorwaarden.
  • Als je wilt verhuizen en je hebt een overbruggingshypotheek nodig terwijl je huidige woning nog niet is verkocht dan kun je maximaal 90% van de waarde van je woning overbruggen.

 

Laatste blogberichten

Check mijn laatste blogberichten:

Hypotheek vastzetten: hoe lang is verstandig?

Hypotheek vastzetten: hoe lang is verstandig?

Je bent van plan om in 2023 of 2024 een hypotheek af te sluiten. Je kunt bij het afsluiten van een hypotheek kiezen voor een rentevaste periode. Je kunt kiezen voor een variabele, korte of lange rentevaste periode. Je wilt nu weten of het slim is om de hypotheekrente lang vast te zetten.

Ik ben Roel Wonders, erkend hypothecair planner, en hieronder vertel ik alles over het (lang) vastzetten van de hypotheekrente.

Ik vertel wat de voor- en nadelen zijn van een lange rentevaste periode en leg uit hoe jij het beste deze keuze kunt maken. Ik kan als adviseur natuurlijk ook persoonlijk advies geven over de duur van de rentevaste periode die het beste bij jou past.

Hypotheekregels 2024: wat gaat er veranderen?

Hypotheekregels 2024: wat gaat er veranderen?

Ieder jaar veranderen er allerlei hypotheekregels. In 2024 worden er ook weer allerlei regels gewijzigd en komen er nieuwe regels bij.

Je wilt weten welke regels er allemaal veranderen in 2024 om er vervolgens slim op in te spelen. Jouw maximale leencapaciteit kan bijvoorbeeld hoger of lager uitvallen in 2024, waardoor het misschien slimmer is om in 2023 nog een huis te kopen – of juist te wachten tot 2024.

Ik ben Roel Wonders, erkend hypothecair planner. Ik weet als een van de eerste welke regels en hypotheeknormen allemaal veranderen, omdat ik dagelijks met hypotheken bezig ben.

Je leest hieronder alles over de nieuwe regels voor 2024. Wanneer er nieuwe regels of normen bij komen, voeg ik deze toe aan deze pagina. Ontdek nu welke regels en normen wijzigen: 

Kan ik kosten koper meefinancieren met de hypotheek?

Kan ik kosten koper meefinancieren met de hypotheek?

Als jij een huis koopt, moet je niet alleen geld hebben om het huis te kunnen kopen, maar ook om de bijkomende kosten te betalen. Je moet bijvoorbeeld rekening houden met overdrachtsbelasting, notariskosten en kosten voor hypotheekadvies. Deze bijkomende kosten noemen we ”kosten koper (k.k.)”.

Vaak wordt er spaargeld (of een schenking) gebruikt om deze kosten koper te betalen, maar wat als jij geen spaargeld hebt? Zijn deze kosten dan mee te financieren?

Ik ben Roel Wonders, Erkend Hypothecair planner, en hieronder vertel ik alles over kosten koper en het meefinancieren van deze kosten…

Waar kan ik je mee helpen?

Stel je vraag en ik neem binnen 1 werkdag contact met je op.

7 + 7 =