Obvion hypotheek

Obvion Hypotheken verstrekt al meer dan 40 jaar hypotheken op de Nederlandse woningmarkt. In 1980 is Obvion gestart als ABP Hypotheken. Vanaf 2002 is de naam gewijzigd in Obvion en sinds 2012 is Obvion 100% dochter van Rabobank. Het kantoor van Obvion staat in Heerlen.

Obvion kenmerkt zich als maatwerk bank, dat betekent dat ze voor een groot aantal doelgroepen oplossingen hebben. Ook als je de hypotheek hebt afgesloten en er moet wat worden veranderd, staat Obvion voor je klaar.

Adres
Rijnstraat 26, ‘s-Hertogenbosch

E-mail
info@roelwonders.nl

Telefoon
0418-700550

Voordelen

  • Als je gaat verhuizen en je hebt je huidige woning nog niet verkocht, dan kun je bij Obvion 100% van de verwachte verkoopopbrengst financieren met een overbruggingshypotheek. Obvion brengt wel 1$ van de verkoopprijs voor de verkoopkosten in mindering.
  • Bij Obvion kun je de geldigheidsduur van de hypotheekofferte kosteloos verlengen.
  • Ben je starter en heb je op dit moment niet voldoende inkomen om een hypotheek af te sluiten? Dan kun je met hulp van je ouders als je binnen 5 jaar een inkomensstijging verwacht toch een hypotheek afsluiten.
  • Verhuur je een woning? Dan kan je bij Obvion je huuropbrengsten meenemen als inkomen voor de hypotheekaanvraag.
  • Als je een bestaande spaarhypotheek voort wilt zetten dan kun je bij Obvion een nieuwe spaarhypotheek afsluiten.
  • Je kunt bij Obvion een hypotheek afsluiten zonder Nationale Hypotheek Garantie (NHG) tot € 3 miljoen.

 

Nadelen

  • Sluit je naast de hypotheek bij Obvion een familielening af en worden de jaarlasten terugbetaald middels een schenking dan neemt Obvion de lasten van de familielening mee voor de berekening van de maximale hypotheek.
  • Obvion hanteert het offerterente principe. Dat betekent dat als op de datum van het passeren van de hypotheekakte de rente is gedaald, je de hogere rente uit de hypotheekofferte behoudt.
  • Als je de hypotheekofferte hebt getekend en je annuleert de hypotheekofferte betaal je 1% van de hoofdsom aan annuleringskosten.

Laatste blogberichten

Check mijn laatste blogberichten:

Nationaal koopfonds voor starters om nieuwbouwwoning te kopen

Nationaal koopfonds voor starters om nieuwbouwwoning te kopen

Je bent een starter en wilt een woning kopen. Het valt voor de meeste starters niet mee om een woning te kopen. De huizenprijzen zijn namelijk hoog en voor veel starters is het inkomen te laag om een hoge hypotheek te nemen.

Daar kan nu verandering in komen.

Om starters te helpen met het kopen van een (nieuwbouw)woning is er een Nationaal koopfonds opgezet. Deze moet tussen eind mei en eind juni van 2023 actief zijn.

Ik ben Roel Wonders. Ik ben gespecialiseerd in hypotheken. Hieronder vertel ik alles over het nieuwe koopfonds dat starters moet helpen bij het kopen van een huis. Ik vertel wat het fonds precies is, welke voorwaarden er aan verbonden zijn en wat de voor- en nadelen zijn.

Marktwaarde in verhuurde staat, wat is dat?

Marktwaarde in verhuurde staat, wat is dat?

Wanneer je een verhuurhypotheek afsluit om een huis te kopen voor de verhuur, dan is de zogenaamde ”woningwaarde in verhuurde staat” of ”marktwaarde in verhuurde staat” heel belangrijk. De waarde in verhuurde staat is lager dan de normale woningwaarde en is belangrijk omdat deze bepaalt hoeveel jij kunt lenen.

Ik ben Roel Wonders en ik ben gespecialiseerd in hypotheken én verhuurhypotheken. Hieronder vertel ik alles over de woningwaarde in verhuurde staat.

Ik vertel wat dit precies is en wat het verschil is met de normale marktwaarde. Ik geef aan hoe de woningwaarde in verhuurde staat wordt berekend en geef een voorbeeld berekening. Vervolgens vertel ik nog in hoeverre de WOZ-waarde invloed heeft op de marktwaarde in verhuurde staat…

Wat is een verhuurhypotheek en hoe werkt het?

Wat is een verhuurhypotheek en hoe werkt het?

Steeds meer banken en geldverstrekkers bieden een verhuurhypotheek aan. Daarmee spelen ze in op de vraag van investeerders die een huis willen kopen voor de verhuur – en daar dus geld mee willen verdienen.

Je bent misschien een toekomstig investeerder in vastgoed en wilt weten wat een verhuurhypotheek is en hoe het precies werkt.

Ik ben Roel Wonders. Al sinds 2010 ben ik actief in de hypotheekwereld. Ik weet alles van hypotheken en heb me gespecialiseerd in verhuurhypotheken. Hieronder vertel ik alles over de verhuurhypotheek…

Waar kan ik je mee helpen?

Stel je vraag en ik neem binnen 1 werkdag contact met je op.

15 + 9 =