Obvion hypotheek

Geschreven op: maart 10, 2023
Obvion Hypotheken verstrekt al meer dan 40 jaar hypotheken op de Nederlandse woningmarkt. In 1980 is Obvion gestart als ABP Hypotheken. Vanaf 2002 is de naam gewijzigd in Obvion en sinds 2012 is Obvion 100% dochter van Rabobank. Het kantoor van Obvion staat in Heerlen.

Obvion kenmerkt zich als maatwerk bank, dat betekent dat ze voor een groot aantal doelgroepen oplossingen hebben. Ook als je de hypotheek hebt afgesloten en er moet wat worden veranderd, staat Obvion voor je klaar.

Voordelen

  • Als je gaat verhuizen en je hebt je huidige woning nog niet verkocht, dan kun je bij Obvion 100% van de verwachte verkoopopbrengst financieren met een overbruggingshypotheek. Obvion brengt wel 1$ van de verkoopprijs voor de verkoopkosten in mindering.
  • Bij Obvion kun je de geldigheidsduur van de hypotheekofferte kosteloos verlengen.
  • Ben je starter en heb je op dit moment niet voldoende inkomen om een hypotheek af te sluiten? Dan kun je met hulp van je ouders als je binnen 5 jaar een inkomensstijging verwacht toch een hypotheek afsluiten.
  • Verhuur je een woning? Dan kan je bij Obvion je huuropbrengsten meenemen als inkomen voor de hypotheekaanvraag.
  • Als je een bestaande spaarhypotheek voort wilt zetten dan kun je bij Obvion een nieuwe spaarhypotheek afsluiten.
  • Je kunt bij Obvion een hypotheek afsluiten zonder Nationale Hypotheek Garantie (NHG) tot € 3 miljoen.

 

Nadelen

  • Sluit je naast de hypotheek bij Obvion een familielening af en worden de jaarlasten terugbetaald middels een schenking dan neemt Obvion de lasten van de familielening mee voor de berekening van de maximale hypotheek.
  • Obvion hanteert het offerterente principe. Dat betekent dat als op de datum van het passeren van de hypotheekakte de rente is gedaald, je de hogere rente uit de hypotheekofferte behoudt.
  • Als je de hypotheekofferte hebt getekend en je annuleert de hypotheekofferte betaal je 1% van de hoofdsom aan annuleringskosten.

Laatste blogberichten

Roel Wonders opgenomen in overzicht van beste adviseurs van Nederland

Roel Wonders opgenomen in overzicht van beste adviseurs van Nederland

Advieskeuze is een onafhankelijke website die in 2011 is opgericht. Op deze website kunnen mensen hun financieel dienstverlener beoordelen door middel van reviews. Op advieskeuze staan bijvoorbeeld verzekeringsadviseurs, hypotheekadviseurs en makelaars.

Vanaf 2022 maakt deze review website een ‘’Advieskeuze Topselectie’’. In deze selectie zijn de beste adviseurs van Nederland opgenomen.

Roel Wonders is opgenomen in deze ranklijst van beste adviseurs in Nederland.

Voorbeeldbrief bod uitbrengen op een huis

Voorbeeldbrief bod uitbrengen op een huis

Je hebt een woning gevonden, die jij graag wilt kopen. Je wilt daarom een bod uitbrengen op deze woning, maar hebt daarvoor een brief nodig. Je weet misschien niet wat er in deze brief moet komen te staan.

Daarom heb ik een voorbeeldbrief gemaakt waarmee jij een bod kan uitbrengen. Je kunt deze gratis downloaden, invullen en versturen.

Als erkend hypothecair planner vertel ik ook wat je allemaal moet weten voor je een bod kunt uitbrengen. Je kunt ook meteen even een gratis gesprek met mij inplannen.

Hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) in 2024

Hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) in 2024

In 2022 werden maar liefst 101.400 hypotheken afgesloten met Nationale Hypotheek Garantie, maar wat is dat precies?

Ik ben Roel Wonders, erkend hypothecair planner, en hieronder vertel ik wat NHG is, wat de voor- en nadelen zijn en welke voorwaarden er in 2024 gelden.

Je kunt ook makkelijk zien wat de actuele hypotheekrente voor een hypotheek met NHG is: