Obvion hypotheek

Obvion Hypotheken verstrekt al meer dan 40 jaar hypotheken op de Nederlandse woningmarkt. In 1980 is Obvion gestart als ABP Hypotheken. Vanaf 2002 is de naam gewijzigd in Obvion en sinds 2012 is Obvion 100% dochter van Rabobank. Het kantoor van Obvion staat in Heerlen.

Obvion kenmerkt zich als maatwerk bank, dat betekent dat ze voor een groot aantal doelgroepen oplossingen hebben. Ook als je de hypotheek hebt afgesloten en er moet wat worden veranderd, staat Obvion voor je klaar.

Voordelen

  • Als je gaat verhuizen en je hebt je huidige woning nog niet verkocht, dan kun je bij Obvion 100% van de verwachte verkoopopbrengst financieren met een overbruggingshypotheek. Obvion brengt wel 1$ van de verkoopprijs voor de verkoopkosten in mindering.
  • Bij Obvion kun je de geldigheidsduur van de hypotheekofferte kosteloos verlengen.
  • Ben je starter en heb je op dit moment niet voldoende inkomen om een hypotheek af te sluiten? Dan kun je met hulp van je ouders als je binnen 5 jaar een inkomensstijging verwacht toch een hypotheek afsluiten.
  • Verhuur je een woning? Dan kan je bij Obvion je huuropbrengsten meenemen als inkomen voor de hypotheekaanvraag.
  • Als je een bestaande spaarhypotheek voort wilt zetten dan kun je bij Obvion een nieuwe spaarhypotheek afsluiten.
  • Je kunt bij Obvion een hypotheek afsluiten zonder Nationale Hypotheek Garantie (NHG) tot € 3 miljoen.

 

Nadelen

  • Sluit je naast de hypotheek bij Obvion een familielening af en worden de jaarlasten terugbetaald middels een schenking dan neemt Obvion de lasten van de familielening mee voor de berekening van de maximale hypotheek.
  • Obvion hanteert het offerterente principe. Dat betekent dat als op de datum van het passeren van de hypotheekakte de rente is gedaald, je de hogere rente uit de hypotheekofferte behoudt.
  • Als je de hypotheekofferte hebt getekend en je annuleert de hypotheekofferte betaal je 1% van de hoofdsom aan annuleringskosten.

Laatste blogberichten

Check mijn laatste blogberichten:

Hypotheek vastzetten: hoe lang is verstandig?

Hypotheek vastzetten: hoe lang is verstandig?

Je bent van plan om in 2023 of 2024 een hypotheek af te sluiten. Je kunt bij het afsluiten van een hypotheek kiezen voor een rentevaste periode. Je kunt kiezen voor een variabele, korte of lange rentevaste periode. Je wilt nu weten of het slim is om de hypotheekrente lang vast te zetten.

Ik ben Roel Wonders, erkend hypothecair planner, en hieronder vertel ik alles over het (lang) vastzetten van de hypotheekrente.

Ik vertel wat de voor- en nadelen zijn van een lange rentevaste periode en leg uit hoe jij het beste deze keuze kunt maken. Ik kan als adviseur natuurlijk ook persoonlijk advies geven over de duur van de rentevaste periode die het beste bij jou past.

Hypotheekregels 2024: wat gaat er veranderen?

Hypotheekregels 2024: wat gaat er veranderen?

Ieder jaar veranderen er allerlei hypotheekregels. In 2024 worden er ook weer allerlei regels gewijzigd en komen er nieuwe regels bij.

Je wilt weten welke regels er allemaal veranderen in 2024 om er vervolgens slim op in te spelen. Jouw maximale leencapaciteit kan bijvoorbeeld hoger of lager uitvallen in 2024, waardoor het misschien slimmer is om in 2023 nog een huis te kopen – of juist te wachten tot 2024.

Ik ben Roel Wonders, erkend hypothecair planner. Ik weet als een van de eerste welke regels en hypotheeknormen allemaal veranderen, omdat ik dagelijks met hypotheken bezig ben.

Je leest hieronder alles over de nieuwe regels voor 2024. Wanneer er nieuwe regels of normen bij komen, voeg ik deze toe aan deze pagina. Ontdek nu welke regels en normen wijzigen: 

Kan ik kosten koper meefinancieren met de hypotheek?

Kan ik kosten koper meefinancieren met de hypotheek?

Als jij een huis koopt, moet je niet alleen geld hebben om het huis te kunnen kopen, maar ook om de bijkomende kosten te betalen. Je moet bijvoorbeeld rekening houden met overdrachtsbelasting, notariskosten en kosten voor hypotheekadvies. Deze bijkomende kosten noemen we ”kosten koper (k.k.)”.

Vaak wordt er spaargeld (of een schenking) gebruikt om deze kosten koper te betalen, maar wat als jij geen spaargeld hebt? Zijn deze kosten dan mee te financieren?

Ik ben Roel Wonders, Erkend Hypothecair planner, en hieronder vertel ik alles over kosten koper en het meefinancieren van deze kosten…

Waar kan ik je mee helpen?

Stel je vraag en ik neem binnen 1 werkdag contact met je op.

5 + 9 =