NIBC

NIBC werd in 1945 opgericht als de “Herstelbank” van Nederland met als doel financiering te verstrekken aan ondernemers die meewerkten aan de wederopbouw van Nederland na de 2e wereldoorlog. NIBC heeft een lange historie en in 2005 is de bank overgenomen door J.C. Flowers en veranderde de huidige naam in NIBC Bank N.V.

NIBC staat er om bekend dat ze meedenken en op zoek gaan naar een oplossing voor iedere klant. Heb je een afwijkende situatie die niet bij iedere geldverstrekker kan worden gefinancierd? Dan kun je dit voorleggen aan NIBC en zij kijken of ze een oplossing kunnen bieden.

Voordelen

  • Je kunt bij NIBC ook terecht als je samen met je ouders een woning wilt kopen. Bijvoorbeeld als kangoeroe of mantelzorgwoning. Je kun met 4 eigenaren de hypotheek afsluiten waarbij je ook 4 inkomens mag meenemen voor de hypotheekaanvraag.
  • Sluit je als ondernemer een hypotheek af zonder Nationale Hypotheek Garantie? Dan kun je gebruik maken van de Inkomensverklaring van ViiZ. Het voordeel van een Inkomensverklaring via ViiZ is dat er wordt meegedacht en wordt gekeken naar wat er wel kan.
  • Ben je arts in opleiding, advocaat-stagiair of promovendus? Dan heb je vaak een tijdelijk dienstverband. NIBC ziet dit als een vast dienstverband voor aanvragen zonder Nationale Hypotheek Garantie.
  • Heb je geen vast dienstverband en ben je een flexwerker? Dan kun je bij NIBC gebruik maken van de Perspectiefverklaring of Arbeidsmarktscan. Dit geldt alleen voor hypotheekaanvragen met Nationale Hypotheek Garantie.
  • Heb je een BKR registratie in de vorm van een A of A1 met een herstelmelding of een praktisch einddatum? Dan kun je onder voorwaarden een hypotheek afsluiten bij NIBC.
  • Koop je een woning en verlangt de verkoper een bankgarantie? NIBC biedt een gratis bankgarantie aan.

 

Nadelen

  • Als je tijdens de looptijd van je hypotheek een annuïteiten of lineaire hypotheek wilt wijzigen naar een aflossingsvrije hypotheek dan verlies je de huidige rente en krijg je de actuele rente op moment van wijzigen aangeboden.
  • Ben je samen met je partner ondernemer en allebei korter dan 3 jaar zelfstandig? Dan kun je geen hypotheek afsluiten bij NIBC.
  • Ontvang je huuropbrengsten dan kun je dit bij NIBC niet meenemen als inkomen voor de hypotheekaanvraag.

 

Laatste blogberichten

Check mijn laatste blogberichten:

Hypotheek vastzetten: hoe lang is verstandig?

Hypotheek vastzetten: hoe lang is verstandig?

Je bent van plan om in 2023 of 2024 een hypotheek af te sluiten. Je kunt bij het afsluiten van een hypotheek kiezen voor een rentevaste periode. Je kunt kiezen voor een variabele, korte of lange rentevaste periode. Je wilt nu weten of het slim is om de hypotheekrente lang vast te zetten.

Ik ben Roel Wonders, erkend hypothecair planner, en hieronder vertel ik alles over het (lang) vastzetten van de hypotheekrente.

Ik vertel wat de voor- en nadelen zijn van een lange rentevaste periode en leg uit hoe jij het beste deze keuze kunt maken. Ik kan als adviseur natuurlijk ook persoonlijk advies geven over de duur van de rentevaste periode die het beste bij jou past.

Hypotheekregels 2024: wat gaat er veranderen?

Hypotheekregels 2024: wat gaat er veranderen?

Ieder jaar veranderen er allerlei hypotheekregels. In 2024 worden er ook weer allerlei regels gewijzigd en komen er nieuwe regels bij.

Je wilt weten welke regels er allemaal veranderen in 2024 om er vervolgens slim op in te spelen. Jouw maximale leencapaciteit kan bijvoorbeeld hoger of lager uitvallen in 2024, waardoor het misschien slimmer is om in 2023 nog een huis te kopen – of juist te wachten tot 2024.

Ik ben Roel Wonders, erkend hypothecair planner. Ik weet als een van de eerste welke regels en hypotheeknormen allemaal veranderen, omdat ik dagelijks met hypotheken bezig ben.

Je leest hieronder alles over de nieuwe regels voor 2024. Wanneer er nieuwe regels of normen bij komen, voeg ik deze toe aan deze pagina. Ontdek nu welke regels en normen wijzigen: 

Kan ik kosten koper meefinancieren met de hypotheek?

Kan ik kosten koper meefinancieren met de hypotheek?

Als jij een huis koopt, moet je niet alleen geld hebben om het huis te kunnen kopen, maar ook om de bijkomende kosten te betalen. Je moet bijvoorbeeld rekening houden met overdrachtsbelasting, notariskosten en kosten voor hypotheekadvies. Deze bijkomende kosten noemen we ”kosten koper (k.k.)”.

Vaak wordt er spaargeld (of een schenking) gebruikt om deze kosten koper te betalen, maar wat als jij geen spaargeld hebt? Zijn deze kosten dan mee te financieren?

Ik ben Roel Wonders, Erkend Hypothecair planner, en hieronder vertel ik alles over kosten koper en het meefinancieren van deze kosten…

Waar kan ik je mee helpen?

Stel je vraag en ik neem binnen 1 werkdag contact met je op.

8 + 7 =