NIBC Hypotheken

Geschreven op: 10 maart 2023
Laatste bijgewerkt op: 16 februari 2024
NIBC, voorheen NIBC Direct, is de 7e grootste hypotheekaanbieder van Nederland.

De hypotheekaanbieder denkt mee in oplossingen en biedt vooral scherpe rentetarieven aan voor de middellange en lange rentevaste periodes.

Als ervaren hypotheekadviseur weet ik veel van NIBC. Hieronder vertel ik over het rentebeleid, de voor- en nadelen en deel ik mijn ervaringen. Weten of NIBC de beste hypotheek heeft voor jou? Plan dan even een gratis gesprek met mij in.

Voordelen

• Mogelijkheden voor kangoeroe en mantelzorgwoning
• Mogelijk om met 4 eigenaren met 4 inkomens een hypotheek af te sluiten
• Ondernemers met hypotheek zonder NHG: inkomensverklaring via ViiZ mogelijk
• Meer mogelijkheden voor arts in opleiding, advocaat-stagiair en promovendus
• Mogelijkheden voor hypotheek met NHG via perspectiefverklaring of Arbeidsmarktscan
• Mogelijkheden voor BKR-registratie A of A1 met herstelmelding of praktische einddatum
• Gratis bankgarantie als de hypotheekaanvraag is goedgekeurd

Nadelen

• Tijdens de looptijd wijzigen naar aflossingsvrij betekent nieuwe rente
• Samen met partner korter dan 3 jaar ondernemer: geen mogelijkheden bij NIBC.
• Niet mogelijk om huurinkomsten op te tellen bij inkomen voor maximale hypotheek

Benieuwd naar jouw maximale hypotheek? Benieuwd of deze of één van de 37 andere hypotheekaanbieders de beste rente en voorwaarden heeft voor jou? Plan dan even een gratis gesprek met mij in.

Joost en Roel huis

Joost van Herpen & Roel Wonders E.H.P.

Over NIBC

NIBC werd in 1945 opgericht als de “Herstelbank” van Nederland. Het doel was om  leningen te verstrekken aan ondernemers, die meewerkten aan de wederopbouw van Nederland na de Tweede Wereldoorlog.

NIBC heeft een lange historie en in 2005 is de bank overgenomen door J.C. Flowers. Daarbij is de naam veranderd in NIBC Bank.

Sinds 2021 is bedrijf in handen van de Amerikaanse investeringsmaatschappij, Blackstone Group.

Hoe komt NIBC aan geld?

NIBC is een Nederlandse bank, die geld uitleent van spaarders. Dus het geld van mensen die een spaarrekening bij de bank hebben, wordt uitgeleend in de vorm van hypotheken.

Daarnaast komt deze bank aan geld via verzekeringspremies van verzekeraar AXA.

Hypotheekrente van NIBC

NIBC, Lot, Munt en Centraal Beheer

NIBC is de zevende grootste aanbieder van ons land. NIBC biedt vooral scherpe rentetarieven aan voor middellange- en lange rentevaste periodes van 10, 20 en 30 jaar.

Bekijk nu de actuele tarieven en vergelijk deze met de concurrenten van deze bank:

Is NIBC betrouwbaar?

NIBC heeft een lange geschiedenis, die teruggaat tot 1945. Deze lange geschiedenis draagt natuurlijk bij aan de betrouwbaarheid van het bedrijf.

NIBC Bank is actief vanuit Nederland, wat voor vertrouwen zorgt.

Het bedrijf is in handen van de kapitaalkrachtige Blackstone Group. Deze investeringsmaatschappij uit New York is één van de grootste ter wereld.

Wat is mijn ervaring met NIBC?

Ik heb goede ervaringen met deze geldverstrekker. De hypotheekafdeling is klein, waardoor ik direct contact heb met de hypotheekspecialisten. Ik kan de telefoon pakken en direct vragen voorleggen aan deze specialisten. Ook kan ik bijzondere situaties per email voorleggen.

NIBC staat bekend als een bank die meedenkt in oplossingen. Dit is fijn voor hypotheekaanvragen die niet standaard zijn.

Als deze hypotheekverstrekker niet de beste voor jou is? Dan is één van de 37 andere aanbieders misschien beter.  Plan even een gratis gesprek met mij in om erachter te komen.

Uitgebreide voor- en nadelen

Hieronder staan de uitgebreide voor- en nadelen:

Voordelen

  • Je kunt bij NIBC ook terecht als je samen met je ouders een woning wilt kopen. Bijvoorbeeld als kangoeroe of mantelzorgwoning. Je kun met 4 eigenaren de hypotheek afsluiten waarbij je ook 4 inkomens mag meenemen voor de hypotheekaanvraag.
  • Sluit je als ondernemer een hypotheek af zonder Nationale Hypotheek Garantie? Dan kun je gebruik maken van de Inkomensverklaring van ViiZ. Het voordeel van een Inkomensverklaring via ViiZ is je snel duidelijkheid hebt over de hoogte van je inkomen en vaak goedkoper uit bent dan bij een andere Rekenexpert.
  • Ben je arts in opleiding, advocaat-stagiair of promovendus? Dan heb je vaak een tijdelijk dienstverband. NIBC ziet dit als een vast dienstverband voor aanvragen zonder Nationale Hypotheek Garantie.
  • Heb je geen vast dienstverband en ben je een flexwerker? Dan kun je bij NIBC gebruik maken van de Perspectiefverklaring of Arbeidsmarktscan. Dit geldt alleen voor hypotheekaanvragen met Nationale Hypotheek Garantie.
  • Heb je een BKR registratie in de vorm van een A of A1 met een herstelmelding of een praktisch einddatum? Dan kun je onder voorwaarden een hypotheek afsluiten bij NIBC.
  • Koop je een woning en verlangt de verkoper een bankgarantie? NIBC biedt een gratis bankgarantie aan.

 

Nadelen

  • Als je tijdens de looptijd van je hypotheek een annuïteiten of lineaire hypotheek wilt wijzigen naar een aflossingsvrije hypotheek dan verlies je de huidige rente en krijg je de actuele rente op moment van wijzigen aangeboden.
  • Ben je samen met je partner ondernemer en allebei korter dan 3 jaar zelfstandig? Dan kun je geen hypotheek afsluiten bij NIBC.
  • Ontvang je huuropbrengsten dan kun je dit bij NIBC niet meenemen als inkomen voor de hypotheekaanvraag.

 

Roel Wonders Review
Roel Wonders

Vrijblijvend advies: 0418-700550

Ma t/m za: 9.00 – 18.00 uur

Laatste blogberichten

Check mijn laatste blogberichten:

Roel Wonders opgenomen in overzicht van beste adviseurs van Nederland

Roel Wonders opgenomen in overzicht van beste adviseurs van Nederland

Advieskeuze is een onafhankelijke website die in 2011 is opgericht. Op deze website kunnen mensen hun financieel dienstverlener beoordelen door middel van reviews. Op advieskeuze staan bijvoorbeeld verzekeringsadviseurs, hypotheekadviseurs en makelaars.

Vanaf 2022 maakt deze review website een ‘’Advieskeuze Topselectie’’. In deze selectie zijn de beste adviseurs van Nederland opgenomen.

Roel Wonders is opgenomen in deze ranklijst van beste adviseurs in Nederland.

Voorbeeldbrief bod uitbrengen op een huis

Voorbeeldbrief bod uitbrengen op een huis

Je hebt een woning gevonden, die jij graag wilt kopen. Je wilt daarom een bod uitbrengen op deze woning, maar hebt daarvoor een brief nodig. Je weet misschien niet wat er in deze brief moet komen te staan.

Daarom heb ik een voorbeeldbrief gemaakt waarmee jij een bod kan uitbrengen. Je kunt deze gratis downloaden, invullen en versturen.

Als erkend hypothecair planner vertel ik ook wat je allemaal moet weten voor je een bod kunt uitbrengen. Je kunt ook meteen even een gratis gesprek met mij inplannen.

Hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) in 2024

Hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) in 2024

In 2022 werden maar liefst 101.400 hypotheken afgesloten met Nationale Hypotheek Garantie, maar wat is dat precies?

Ik ben Roel Wonders, erkend hypothecair planner, en hieronder vertel ik wat NHG is, wat de voor- en nadelen zijn en welke voorwaarden er in 2024 gelden.

Je kunt ook makkelijk zien wat de actuele hypotheekrente voor een hypotheek met NHG is: