NIBC Hypotheken

Geschreven door: Joost van Herpen

Gecontroleerd door: Roel Wonders

Geschreven op: 10 maart 2023
Laatste bijgewerkt op: 16 februari 2024
NIBC, voorheen NIBC Direct, is de 7e grootste hypotheekaanbieder van Nederland.

De hypotheekaanbieder denkt mee in oplossingen en biedt vooral scherpe rentetarieven aan voor de middellange en lange rentevaste periodes.

Als ervaren hypotheekadviseur weet ik veel van NIBC. Hieronder vertel ik over het rentebeleid, de voor- en nadelen en deel ik mijn ervaringen. Weten of NIBC de beste hypotheek heeft voor jou? Plan dan even een gratis gesprek met mij in.

Voordelen

• Mogelijkheden voor kangoeroe en mantelzorgwoning
• Mogelijk om met 4 eigenaren met 4 inkomens een hypotheek af te sluiten
• Ondernemers met hypotheek zonder NHG: inkomensverklaring via ViiZ mogelijk
• Meer mogelijkheden voor arts in opleiding, advocaat-stagiair en promovendus
• Mogelijkheden voor hypotheek met NHG via perspectiefverklaring of Arbeidsmarktscan
• Mogelijkheden voor BKR-registratie A of A1 met herstelmelding of praktische einddatum
• Gratis bankgarantie als de hypotheekaanvraag is goedgekeurd

Nadelen

• Tijdens de looptijd wijzigen naar aflossingsvrij betekent nieuwe rente
• Samen met partner korter dan 3 jaar ondernemer: geen mogelijkheden bij NIBC.
• Niet mogelijk om huurinkomsten op te tellen bij inkomen voor maximale hypotheek

Benieuwd naar jouw maximale hypotheek? Benieuwd of deze of één van de 37 andere hypotheekaanbieders de beste rente en voorwaarden heeft voor jou? Plan dan even een gratis gesprek met mij in.

Joost en Roel huis

Joost van Herpen & Roel Wonders EHP

Over NIBC

NIBC werd in 1945 opgericht als de “Herstelbank” van Nederland. Het doel was om  leningen te verstrekken aan ondernemers, die meewerkten aan de wederopbouw van Nederland na de Tweede Wereldoorlog.

NIBC heeft een lange historie en in 2005 is de bank overgenomen door J.C. Flowers. Daarbij is de naam veranderd in NIBC Bank.

Sinds 2021 is bedrijf in handen van de Amerikaanse investeringsmaatschappij, Blackstone Group.

Hoe komt NIBC aan geld?

NIBC is een Nederlandse bank, die geld uitleent van spaarders. Dus het geld van mensen die een spaarrekening bij de bank hebben, wordt uitgeleend in de vorm van hypotheken.

Daarnaast komt deze bank aan geld via verzekeringspremies van verzekeraar AXA.

Hypotheekrente van NIBC

NIBC, Lot, Munt en Centraal Beheer

NIBC is de zevende grootste aanbieder van ons land. NIBC biedt vooral scherpe rentetarieven aan voor middellange- en lange rentevaste periodes van 10, 20 en 30 jaar.

Bekijk nu de actuele tarieven en vergelijk deze met de concurrenten van deze bank:

Is NIBC betrouwbaar?

NIBC heeft een lange geschiedenis, die teruggaat tot 1945. Deze lange geschiedenis draagt natuurlijk bij aan de betrouwbaarheid van het bedrijf.

NIBC Bank is actief vanuit Nederland, wat voor vertrouwen zorgt.

Het bedrijf is in handen van de kapitaalkrachtige Blackstone Group. Deze investeringsmaatschappij uit New York is één van de grootste ter wereld.

Wat is mijn ervaring met NIBC?

Ik heb goede ervaringen met deze geldverstrekker. De hypotheekafdeling is klein, waardoor ik direct contact heb met de hypotheekspecialisten. Ik kan de telefoon pakken en direct vragen voorleggen aan deze specialisten. Ook kan ik bijzondere situaties per email voorleggen.

NIBC staat bekend als een bank die meedenkt in oplossingen. Dit is fijn voor hypotheekaanvragen die niet standaard zijn.

Als deze hypotheekverstrekker niet de beste voor jou is? Dan is één van de 37 andere aanbieders misschien beter.  Plan even een gratis gesprek met mij in om erachter te komen.

Uitgebreide voor- en nadelen

Hieronder staan de uitgebreide voor- en nadelen:

Voordelen

  • Je kunt bij NIBC ook terecht als je samen met je ouders een woning wilt kopen. Bijvoorbeeld als kangoeroe of mantelzorgwoning. Je kun met 4 eigenaren de hypotheek afsluiten waarbij je ook 4 inkomens mag meenemen voor de hypotheekaanvraag.
  • Sluit je als ondernemer een hypotheek af zonder Nationale Hypotheek Garantie? Dan kun je gebruik maken van de Inkomensverklaring van ViiZ. Het voordeel van een Inkomensverklaring via ViiZ is je snel duidelijkheid hebt over de hoogte van je inkomen en vaak goedkoper uit bent dan bij een andere Rekenexpert.
  • Ben je arts in opleiding, advocaat-stagiair of promovendus? Dan heb je vaak een tijdelijk dienstverband. NIBC ziet dit als een vast dienstverband voor aanvragen zonder Nationale Hypotheek Garantie.
  • Heb je geen vast dienstverband en ben je een flexwerker? Dan kun je bij NIBC gebruik maken van de Perspectiefverklaring of Arbeidsmarktscan. Dit geldt alleen voor hypotheekaanvragen met Nationale Hypotheek Garantie.
  • Heb je een BKR registratie in de vorm van een A of A1 met een herstelmelding of een praktisch einddatum? Dan kun je onder voorwaarden een hypotheek afsluiten bij NIBC.
  • Koop je een woning en verlangt de verkoper een bankgarantie? NIBC biedt een gratis bankgarantie aan.

 

Nadelen

  • Als je tijdens de looptijd van je hypotheek een annuïteiten of lineaire hypotheek wilt wijzigen naar een aflossingsvrije hypotheek dan verlies je de huidige rente en krijg je de actuele rente op moment van wijzigen aangeboden.
  • Ben je samen met je partner ondernemer en allebei korter dan 3 jaar zelfstandig? Dan kun je geen hypotheek afsluiten bij NIBC.
  • Ontvang je huuropbrengsten dan kun je dit bij NIBC niet meenemen als inkomen voor de hypotheekaanvraag.

 

We doen ons best om de voorwaarden up-to-date te houden, maar hypotheekverstrekkers kunnen hun voorwaarden veranderen. Plan even een gratis gesprek met mij in zodat we de meeste actuele voorwaarden en voor- en nadelen kunnen bespreken.

Roel Wonders Review
Roel Wonders

Vrijblijvend advies: 0418-700550

Ma t/m za: 9.00 – 18.00 uur

Laatste blogberichten

Check mijn laatste blogberichten:

Winnend bod uitbrengen zonder voorbehoud van financiering met Biedverzekering

Wie in 2024 een winnend bod wil uitbrengen op een woning, lijkt te moeten overbieden. Gelukkig is overbieden niet de enige manier om meer kans te maken op een woning. Je maakt ook meer kans door te bieden zonder voorbehoud van financiering, maar dit kan risicovol zijn.

Ik ben Roel Wonders, Erkend Hypothecair Planner en Erkend Aankoopbegeleider. Ik weet alles van hypotheken en het aankopen van woningen. Ik heb daarnaast verzekeringsdiploma’s en ben gespecialiseerd in de biedverzekering (Bieden met Zekerheid, BiedGarantieZeker)

Hieronder vertel ik alles over het uitbrengen van een winnend bod door te bieden zonder voorbehoud van financiering in combinatie met de de biedverzekering. Daarnaast vertel ik over het biedcertificaat en de gratis financiële scan, die ook voor meer kansen en zekerheid zorgen:

Huis kopen met hulp van ouders

De generaties van nu hebben het een heel stuk moeilijker dan de generaties van hun ouders als het om het kopen van een woning gaat.

Veel jongeren hebben in 2024 geen kansen op de woningmarkt, omdat er te weinig huizen zijn voor de alsmaar groeiende bevolking. Het zorgt voor enorm hoge huizenprijzen. Daarnaast is de hypotheekrente gestegen, waardoor jongeren minder kunnen lenen.

Veel ouders willen hun kind dan ook helpen met het kopen van een woning, zodat ze een kans maken op de huidige woningmarkt en een goed leven kunnen opbouwen.

Ik ben Roel Wonders, Erkend Hypothecair Planner, en ik weet precies hoe jij als ouder jouw kind kunt helpen met het kopen van een woning.

Hieronder vertel ik welke mogelijkheden er allemaal zijn – en wat de beste en minder goede opties zijn. Je kunt ook meteen een gesprek met me inplannen, zodat ik direct kan kijken wat de beste mogelijkheden zijn om jouw kind te helpen:

Huurhuis kopen van verhuurder: waar op letten?

Huurhuis kopen van verhuurder: waar op letten?

Je huurt op dit moment een woning, maar krijgt het aanbod om de huurwoning van de verhuurder te kopen. Je wilt weten wat een goede prijs voor de huurwoning is en of het mogelijk is om de woning te kopen.

Ik ben Roel Wonders, Erkend Hypothecair Planner met veel ervaring in de verhuurmarkt. Daarnaast ben ik aankoopbegeleider en weet ik dus veel van het kopen van woningen.

Hieronder vertel ik alles over het kopen van een woning van een huurbaas. Ik vertel waarom particuliere huurders nu willen verkopen en wat de waarde van een verhuurde woning is.

Ik kan helpen bij het onderhandelen en kan de complete hypotheek in orde maken. Lees nu alles over het kopen van de huurwoning of plan direct een gratis gesprek met mij in.