Neo Hypotheken

Geschreven door: Joost van Herpen

Gecontroleerd door: Roel Wonders

Geschreven op: 5 mei 2023
Laatste bijgewerkt op: 2 februari 2024
Neo Hypotheken is onderdeel van N26 Bank en sinds 2023 actief in Nederland.

Ik ben Erkend Hypothecair Planner en hieronder deel ik mijn ervaringen met Neo Hypotheken. Ik geef aan wat de voor- en nadelen zijn en vertel meer over de hypotheekrente van Neo Hypotheken.

Rentes en voorwaarden van Neo Hypotheken laten vergelijken? Plan dan even een gratis gesprek met mij in.

Voordelen

• Geen papieren, maar digitaal
• Onbeperkt boetevrij aflossen
• Automatische renteverlaging bij lager risico.
• Hypotheek deels gebruiken voor andere uitgaven.

Nadelen

• Geen hypotheek voor ondernemers
• Geen hypotheek i.c.m. starterslening van de gemeente
• Geen hypotheek i.c.m. met koop- en subsidieregeling

Benieuwd naar jouw maximale hypotheek? Benieuwd of deze of één van de 37 andere hypotheekaanbieders de beste rente en voorwaarden heeft voor jou? Plan dan even een gratis gesprek met mij in.

Joost en Roel huis

Joost van Herpen & Roel Wonders EHP

Over Neo Hypotheken

Neo Hypotheken is opgericht op 9 februari 2023. Het is een merk van N26 Hypotheken, een dochteronderneming van de N26 Bank AG uit Duitsland. Deze bank bestaat sinds 2013 en is actief in zo’n 25 landen.

Actief sinds: 2023
Onderdeel van: N26 Bank AG
AFM-vergunning: Bekijken
Kifid register: Bekijken

Hoe komt Neo Hypotheken aan geld?

Neo Hypotheken is een zogenaamde ”fintech” bank. Neo ontvangt het geld via Neo Hypotheken is een dochteronderneming van een Duitse bank, N26 Bank AG, dit is voor jou misschien een onbekende naam en dat voelt misschien minder vertrouwd.

haar Duitse moeder organisatie: N26 Bank.

Hypotheekrente van Neo Hypotheken

Rente Neo, Attens, Lot, Munt

Neo hypotheken is een prijsvechter en staat vaak in de TOP 3 van aanbieders met de laagste hypotheekrente. Andere hypotheekaanbieders concurrenten met Neo en bieden ook lage rentes aan. Vergelijk daarom alle rentes met elkaar:

Rente update 16 januari: Op 9 januari was de hypotheekrente voor een rentevastperiode van 10 jaar met NHG 3,62%. Op 16 januari werd deze rente verlaagd naar 3,60%.

Op 9 januari had Neo Hypotheken een rente van 4,04% voor een rentevastperiode van 20 jaar met NHG. Op 16 januari is deze verlaagd naar 3,89%.

Is Neo Hypotheken betrouwbaar?

Neo Hypotheken voelt misschien minder vertrouwd aan, omdat het een nieuwe, onbekende hypotheekaanbieder is.

Neo heeft een vergunning van de Autoriteit Financiële Markten (AFM), de strengste toezichthouder van Nederland. Dit zorgt voor betrouwbaarheid, omdat de hypotheekaanbieder moet werken volgens de regels van deze toezichthouder.

Daarnaast is Neo aangesloten bij het onafhankelijke klachteninstituut, Kifid. Mocht jij in de toekomst klachten hebben over Neo, dat is het mogelijk om naar het Kifid te gaan. Deze neemt dan een definitieve beslissing over de klacht, waardoor het niet nodig is om naar een rechter te gaan.

Wat is mijn ervaring met Neo hypotheken?

Ik heb de voor- en nadelen van deze hypotheekaanbieder benoemd, maar ik  kan ook aangeven welke ervaringen ik met Neo Hypotheken heb.

Neo werkt veel online. Je moet veel regelen van een app, bijvoorbeeld het uploaden van het ID-bewijs, de inkomensgegevens en bankgegevens.

Ik merk dat sommige mensen dit fijn vinden, terwijl anderen het juist veel gedoe vinden. Daarnaast vertrouwen sommige mensen het niet direct om belangrijk documenten te uploaden via een app.

Als deze hypotheekverstrekker niet de beste voor jou is? Dan is één van de 37 andere aanbieders misschien beter.  Plan even een gratis gesprek met mij in om erachter te komen.

 

 

We doen ons best om de voorwaarden up-to-date te houden, maar hypotheekverstrekkers kunnen hun voorwaarden veranderen. Plan even een gratis gesprek met mij in zodat we de meeste actuele voorwaarden en voor- en nadelen kunnen bespreken.

Roel Wonders Review

Is Neo Hypotheken de beste aanbieder voor jou?

Neo Hypotheken is slechts één van de ±50 hypotheekaanbieders in Nederland.

Bij Neo wordt veel op een makkelijke manier online geregeld. Het is mogelijk om boetevrij af te lossen en de rente wordt automatisch verlaagd bij het bereiken van een lagere risicoklasse. Verder is de rente van Neo vaak voordelig.

Sommige mensen vinden het echter vervelend om alles via een app te regelen. De rente en voorwaarden van andere aanbieders kunnen eventueel ook beter zijn. Je kunt de hypotheek van Neo daarom het beste vergelijken met die van de ±50 andere aanbieders.

Roel Wonders

Vrijblijvend advies: 0418-700550

Ma t/m za: 9.00 – 18.00 uur

Laatste blogberichten

Check mijn laatste blogberichten:

Wat is een goede hypotheekadviseur?

Wat is een goede hypotheekadviseur?

Je bent op zoek naar een goede hypotheekadviseur. Logisch, het afsluiten van een hypotheek en het kopen van een woning, is waarschijnlijk de grootste financiële beslissingen uit jouw leven. Je wilt dan een adviseur hebben die goed is.

Ik ben Roel Wonders, Erkend Hypothecair Planner, en ik weet alles over hypotheken. Ik werkte bij De Financiële Makelaar en VCN Hypotheekservice, waar ik advies gaf aan andere hypotheekadviseur en hen hielp met hun hypotheekaanvragen.

Ik heb daarom samengewerkt met veel adviseurs en weet precies waar een goede hypotheekadviseur aan moet voldoen.

Winnend bod uitbrengen zonder voorbehoud van financiering met Biedverzekering

Wie in 2024 een winnend bod wil uitbrengen op een woning, lijkt te moeten overbieden. Gelukkig is overbieden niet de enige manier om meer kans te maken op een woning. Je maakt ook meer kans door te bieden zonder voorbehoud van financiering, maar dit kan risicovol zijn.

Ik ben Roel Wonders, Erkend Hypothecair Planner en Erkend Aankoopbegeleider. Ik weet alles van hypotheken en het aankopen van woningen. Ik heb daarnaast verzekeringsdiploma’s en ben gespecialiseerd in de biedverzekering (Bieden met Zekerheid, BiedGarantieZeker)

Hieronder vertel ik alles over het uitbrengen van een winnend bod door te bieden zonder voorbehoud van financiering in combinatie met de de biedverzekering. Daarnaast vertel ik over het biedcertificaat en de gratis financiële scan, die ook voor meer kansen en zekerheid zorgen:

Huis kopen met hulp van ouders

De generaties van nu hebben het een heel stuk moeilijker dan de generaties van hun ouders als het om het kopen van een woning gaat.

Veel jongeren hebben in 2024 geen kansen op de woningmarkt, omdat er te weinig huizen zijn voor de alsmaar groeiende bevolking. Het zorgt voor enorm hoge huizenprijzen. Daarnaast is de hypotheekrente gestegen, waardoor jongeren minder kunnen lenen.

Veel ouders willen hun kind dan ook helpen met het kopen van een woning, zodat ze een kans maken op de huidige woningmarkt en een goed leven kunnen opbouwen.

Ik ben Roel Wonders, Erkend Hypothecair Planner, en ik weet precies hoe jij als ouder jouw kind kunt helpen met het kopen van een woning.

Hieronder vertel ik welke mogelijkheden er allemaal zijn – en wat de beste en minder goede opties zijn. Je kunt ook meteen een gesprek met me inplannen, zodat ik direct kan kijken wat de beste mogelijkheden zijn om jouw kind te helpen: