Neo Hypotheken

Geschreven door: Joost van Herpen

Gecontroleerd door: Roel Wonders

Geschreven op: 5 mei 2023
Laatste bijgewerkt op: 2 februari 2024
Neo Hypotheken is onderdeel van N26 Bank en sinds 2023 actief in Nederland.

Ik ben Erkend Hypothecair Planner en hieronder deel ik mijn ervaringen met Neo Hypotheken. Ik geef aan wat de voor- en nadelen zijn en vertel meer over de hypotheekrente van Neo Hypotheken.

Rentes en voorwaarden van Neo Hypotheken laten vergelijken? Plan dan even een gratis gesprek met mij in.

Voordelen

• Geen papieren, maar digitaal
• Onbeperkt boetevrij aflossen
• Automatische renteverlaging bij lager risico.
• Hypotheek deels gebruiken voor andere uitgaven.

Nadelen

• Geen hypotheek voor ondernemers
• Geen hypotheek i.c.m. starterslening van de gemeente
• Geen hypotheek i.c.m. met koop- en subsidieregeling

Benieuwd naar jouw maximale hypotheek? Benieuwd of deze of één van de 37 andere hypotheekaanbieders de beste rente en voorwaarden heeft voor jou? Plan dan even een gratis gesprek met mij in.

Joost en Roel huis

Joost van Herpen & Roel Wonders EHP

Over Neo Hypotheken

Neo Hypotheken is opgericht op 9 februari 2023. Het is een merk van N26 Hypotheken, een dochteronderneming van de N26 Bank AG uit Duitsland. Deze bank bestaat sinds 2013 en is actief in zo’n 25 landen.

Actief sinds: 2023
Onderdeel van: N26 Bank AG
AFM-vergunning: Bekijken
Kifid register: Bekijken

Hoe komt Neo Hypotheken aan geld?

Neo Hypotheken is een zogenaamde ”fintech” bank. Neo ontvangt het geld via Neo Hypotheken is een dochteronderneming van een Duitse bank, N26 Bank AG, dit is voor jou misschien een onbekende naam en dat voelt misschien minder vertrouwd.

haar Duitse moeder organisatie: N26 Bank.

Hypotheekrente van Neo Hypotheken

Rente Neo, Attens, Lot, Munt

Neo hypotheken is een prijsvechter en staat vaak in de TOP 3 van aanbieders met de laagste hypotheekrente. Andere hypotheekaanbieders concurrenten met Neo en bieden ook lage rentes aan. Vergelijk daarom alle rentes met elkaar:

Rente update 16 januari: Op 9 januari was de hypotheekrente voor een rentevastperiode van 10 jaar met NHG 3,62%. Op 16 januari werd deze rente verlaagd naar 3,60%.

Op 9 januari had Neo Hypotheken een rente van 4,04% voor een rentevastperiode van 20 jaar met NHG. Op 16 januari is deze verlaagd naar 3,89%.

Is Neo Hypotheken betrouwbaar?

Neo Hypotheken voelt misschien minder vertrouwd aan, omdat het een nieuwe, onbekende hypotheekaanbieder is.

Neo heeft een vergunning van de Autoriteit Financiële Markten (AFM), de strengste toezichthouder van Nederland. Dit zorgt voor betrouwbaarheid, omdat de hypotheekaanbieder moet werken volgens de regels van deze toezichthouder.

Daarnaast is Neo aangesloten bij het onafhankelijke klachteninstituut, Kifid. Mocht jij in de toekomst klachten hebben over Neo, dat is het mogelijk om naar het Kifid te gaan. Deze neemt dan een definitieve beslissing over de klacht, waardoor het niet nodig is om naar een rechter te gaan.

Wat is mijn ervaring met Neo hypotheken?

Ik heb de voor- en nadelen van deze hypotheekaanbieder benoemd, maar ik  kan ook aangeven welke ervaringen ik met Neo Hypotheken heb.

Neo werkt veel online. Je moet veel regelen van een app, bijvoorbeeld het uploaden van het ID-bewijs, de inkomensgegevens en bankgegevens.

Ik merk dat sommige mensen dit fijn vinden, terwijl anderen het juist veel gedoe vinden. Daarnaast vertrouwen sommige mensen het niet direct om belangrijk documenten te uploaden via een app.

Als deze hypotheekverstrekker niet de beste voor jou is? Dan is één van de 37 andere aanbieders misschien beter.  Plan even een gratis gesprek met mij in om erachter te komen.

 

 

Roel Wonders Review

Is Neo Hypotheken de beste aanbieder voor jou?

Neo Hypotheken is slechts één van de ±50 hypotheekaanbieders in Nederland.

Bij Neo wordt veel op een makkelijke manier online geregeld. Het is mogelijk om boetevrij af te lossen en de rente wordt automatisch verlaagd bij het bereiken van een lagere risicoklasse. Verder is de rente van Neo vaak voordelig.

Sommige mensen vinden het echter vervelend om alles via een app te regelen. De rente en voorwaarden van andere aanbieders kunnen eventueel ook beter zijn. Je kunt de hypotheek van Neo daarom het beste vergelijken met die van de ±50 andere aanbieders.

Roel Wonders

Vrijblijvend advies: 0418-700550

Ma t/m za: 9.00 – 18.00 uur

Laatste blogberichten

Check mijn laatste blogberichten:

Hoeveel overbieden op een huis in 2024?

Hoeveel overbieden op een huis in 2024?

Door de krapte op de woningmarkt is de vraag naar woningen nog steeds veel groter dan het aanbod. In 2024 wordt daarom weer overboden, maar wat houdt dat precies in en hoeveel kun jij het beste overbieden?

Ik ben niet alleen erkend hypothecair planner, maar ook gecertificeerd aankoop- en verkoopbegeleider. Ik weet dus alles van hypotheken, maar help mensen ook bij het kopen van een huis. Ik kan dus helpen bij het (verantwoord) overbieden op een woning.

Hieronder vertel ik alles over overbieden:

Van de strategie van makelaars om in te spelen op overbieden tot de risico’s van overbieden. Ik vertel waar je het geld vandaan kunt halen om over te bieden en leg uit op welke manieren jij jouw budget om over te bieden kunt bepalen.

Ook bespreek ik Bieden met Zekerheid, waarmee (veel) overbieden misschien niet nodig is.

Je kunt ook meteen een gratis gesprek met me inplannen, zodat we samen een goede biedstrategie kunnen bepalen…

Studieschuld verzwijgen bij hypotheek

Studieschuld verzwijgen bij hypotheek

Je hebt een studieschuld opgebouwd bij de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) en komt er nu achter dat deze schuld invloed heeft op jouw maximale hypotheek. Je kunt dankzij deze studieschuld dus minder lenen.

Je wil toch graag een maximale hypotheek krijgen en denkt erover na om deze studieschuld te verzwijgen.

Ik ben Roel Wonders en ik weet alles van hypotheken. Hieronder vertel ik alles over het verzwijgen van een studieschuld.

Ik vertel waarom een studieschuld de maximale hypotheek verlaagt en of het verplicht is om de studieschuld op te geven. Ik geef ook aan wat de gevolgen van het verzwijgen van een studieschuld is en ik deel een aantal betere oplossingen.

Je kunt ook meteen een gratis persoonlijk gesprek met me inplannen om over een hypotheek met studieschuld te praten.

Roel Wonders opgenomen in overzicht van beste adviseurs van Nederland

Roel Wonders opgenomen in overzicht van beste adviseurs van Nederland

Advieskeuze is een onafhankelijke website die in 2011 is opgericht. Op deze website kunnen mensen hun financieel dienstverlener beoordelen door middel van reviews. Op advieskeuze staan bijvoorbeeld verzekeringsadviseurs, hypotheekadviseurs en makelaars.

Vanaf 2022 maakt deze review website een ‘’Advieskeuze Topselectie’’. In deze selectie zijn de beste adviseurs van Nederland opgenomen.

Roel Wonders is opgenomen in deze ranklijst van beste adviseurs in Nederland.