Neo Hypotheken

Geschreven op: mei 5, 2023
Neo Hypotheken is een nieuwe hypotheekaanbieder uit Duitsland, die sinds mei 2023 actief is op de Nederlandse hypotheekmarkt.

Hieronder vertel ik alles over Neo Hypotheken. Ik vertel meer over het bedrijf en haar hypotheken. Ik vertel welke hypotheekvormen ze aanbieden en beschrijf de kenmerken. Verder geef ik als hypotheekspecialist aan wat de voor- en nadelen van Neo Hypotheken zijn.

Je kunt ook alle actuele rentes van Neo vergelijken.
Neo Hypotheken

Over Neo Hypotheken

Neo Hypotheken is een merk van N26 Hypotheken B.V. een dochteronderneming van de N26 Bank AG uit Duitsland. Deze bank is opgericht in 2013 en actief in zo’n 25 landen. Neo Hypotheken is sinds 2023 actief in Nederland. Ik ben direct aan samenwerking aangegaan, omdat ik advies wil kunnen geven over alle hypotheekaanbieders in Nederland.

Neo werkt als eerste hypotheekaanbieder volledig digitaal. Je kunt alle documenten online ondertekenen en ze maken gebruik van online identificatie. Identificatie betekent dat ze vaststellen wie jij bent als aanvrager van de hypotheek.

Daarbij komen geen papieren meer aan te pas. Dit versneld het aanvraagproces enorm. Je hebt daardoor dus sneller duidelijkheid of de hypotheek ook echt af te sluiten is en of jij het huis kunt kopen.

Actief sinds: 2023
Onderdeel van: N26 Bank AG

Contactgegevens

Telefoonnummer: 033-4509234

Maandag t/m vrijdag: 9.00 – 17.00 uur

Advies: 0418-700550

Maandag t/m zaterdag: 9.00 – 18.00 uur

De hypotheken van Neo Hypotheken

 • Online hypotheek
 • Hypotheek via een adviseur

Hypotheekvormen

Deze hypotheekaanbieder biedt de volgende hypotheekvormen aan:

 • Aflossingsvrij
 • Annuïteiten
 • Lineair

 

Voor- en nadelen volgens Roel Wonders

Hieronder geef ik aan wat de voor- en nadelen zijn van deze hypotheekaanbieder.

Ik ben sinds 2010 actief in de hypotheekwereld en ben erkend hypothecair planner. Daarmee heb ik langer doorgeleerd dan de ”standaard hypotheekadviseur”, waardoor ik beter in staat ben om de kwaliteit van hypotheken te beoordelen.

Ik heb de voorwaarden van deze hypotheekaanbieder doorgenomen en ben tot de volgende plus- en minpunten gekomen:

Voordelen

 • Neo Hypotheken werkt volledig digitaal dat betekent dat je hypotheekaanvraag volledig online wordt afgehandeld, je hoeft geen papieren te onderteken of aan te leveren.
 • Je kunt onbeperkt boetevrij aflossen op je hypotheek uit eigen middelen.
 • Door maandelijkse of extra aflossingen word je hypotheek steeds lager, hierdoor neemt het risico voor Neo Hypotheken af en daarvoor verlagen ze je automatisch de rente.
 • Je mag onder voorwaarden een gedeelte van je hypotheek consumptief besteden, je kunt dan bijvoorbeeld de gordijnen en meubels betalen vanuit je hypotheek.

 

Nadelen

 • Neo Hypotheken is een dochteronderneming van een Duitse bank, N26 Bank AG, dit is voor jou misschien een onbekende naam en dat voelt misschien minder vertrouwd.
 • Ben je ondernemer? Dan kan je op dit moment geen Neo hypotheek afsluiten.
 • Je kunt geen Neo hypotheek afsluiten als je gebruikt maakt van een starterslening van de Gemeente of als je een woning koopt op basis van een koop- en subsidieregeling.

 

Roel Wonders hypotheken

Algemene voorwaarden van Neo Hypotheken

Hypotheekrente van Neo Hypotheken

Hieronder staan alle actuele rentestanden van Neo Hypotheken én alle andere aanbieders die in Nederland actief zijn. Je kunt allerlei vergelijkingen maken en bijvoorbeeld zien wat de rente is van de verschillende aflosvormen, de verschillende tariefklasse en rentevastperiodes.

Advies nodig?

bereikbaar van ma t/m za van 8.30 – 18.00u

0418-700550

Direct met mij aan de telefoon

E-mail

Binnen 2 werkdagen een reactie

Whatsapp

Binnen 60 minuten een reactie

Roel Wonders hypotheekadvies

Kosten hypotheekadvies voor een Neo Hypotheek

 • Aankoop woning € 2.495
 • Aankoop eerste woning € 2.150
 • Oversluiten huidige hypotheek € 2.245
 • Wijzigen hypotheek door einde relatie € 2.245
 • Woning verbouwen € 1.450
 • Woning verduurzamen € 1.295
 • Overwaarde opnemen € 1.450
 • Woning kopen om te verhuren € 2.650
 • Woning aanhouden om te verhuren € 2.650

Laatste blogberichten

Check mijn laatste blogberichten:

Nationaal koopfonds voor starters om nieuwbouwwoning te kopen

Nationaal koopfonds voor starters om nieuwbouwwoning te kopen

Je bent een starter en wilt een woning kopen. Het valt voor de meeste starters niet mee om een woning te kopen. De huizenprijzen zijn namelijk hoog en voor veel starters is het inkomen te laag om een hoge hypotheek te nemen.

Daar kan nu verandering in komen.

Om starters te helpen met het kopen van een (nieuwbouw)woning is er een Nationaal koopfonds opgezet. Deze moet tussen eind mei en eind juni van 2023 actief zijn.

Ik ben Roel Wonders. Ik ben gespecialiseerd in hypotheken. Hieronder vertel ik alles over het nieuwe koopfonds dat starters moet helpen bij het kopen van een huis. Ik vertel wat het fonds precies is, welke voorwaarden er aan verbonden zijn en wat de voor- en nadelen zijn.

Marktwaarde in verhuurde staat, wat is dat?

Marktwaarde in verhuurde staat, wat is dat?

Wanneer je een verhuurhypotheek afsluit om een huis te kopen voor de verhuur, dan is de zogenaamde ”woningwaarde in verhuurde staat” of ”marktwaarde in verhuurde staat” heel belangrijk. De waarde in verhuurde staat is lager dan de normale woningwaarde en is belangrijk omdat deze bepaalt hoeveel jij kunt lenen.

Ik ben Roel Wonders en ik ben gespecialiseerd in hypotheken én verhuurhypotheken. Hieronder vertel ik alles over de woningwaarde in verhuurde staat.

Ik vertel wat dit precies is en wat het verschil is met de normale marktwaarde. Ik geef aan hoe de woningwaarde in verhuurde staat wordt berekend en geef een voorbeeld berekening. Vervolgens vertel ik nog in hoeverre de WOZ-waarde invloed heeft op de marktwaarde in verhuurde staat…

Wat is een verhuurhypotheek en hoe werkt het?

Wat is een verhuurhypotheek en hoe werkt het?

Steeds meer banken en geldverstrekkers bieden een verhuurhypotheek aan. Daarmee spelen ze in op de vraag van investeerders die een huis willen kopen voor de verhuur – en daar dus geld mee willen verdienen.

Je bent misschien een toekomstig investeerder in vastgoed en wilt weten wat een verhuurhypotheek is en hoe het precies werkt.

Ik ben Roel Wonders. Al sinds 2010 ben ik actief in de hypotheekwereld. Ik weet alles van hypotheken en heb me gespecialiseerd in verhuurhypotheken. Hieronder vertel ik alles over de verhuurhypotheek…