MUNT hypotheken

Geschreven door: Joost van Herpen

Gecontroleerd door: Roel Wonders

Geschreven op: 10 maart 2023
Laatste bijgewerkt op: 9 februari 2024
MUNT Hypotheken is opgericht in 2014 en groeit snel.

De hypotheekaanbieder die het anders wil doen. MUNT Hypotheken is een soepele hypotheekaanbieder, die minder documenten opvraagt. Het was de eerste hypotheekverstrekker waarbij het mogelijk is om boetevrij af te lossen uit eigen geld.

MUNT biedt scherpe hypotheekrentes aan. Daarnaast werken ze met dagrente.

Ik ben Erkend Hypothecair Planner en heb veel ervaring met MUNT. Ik ken alle voor- en nadelen uit de voorwaarden. Benieuwd of MUNT Hypotheken de beste aanbieder voor jou is? Plan dan even een gratis gesprek met mij in.

Voordelen

• Werkt met dagrente
• Bij hypotheken zonder NHG telt resultaatafhankelijke bonus mee voor maximale hypotheek
• Bij hypotheken zonder NHG zijn huurinkomsten mee te nemen voor maximale hypotheek
• Mogelijkheden voor prefab houtenwoningen, houtskeletbouw of crosslaminated timber, gebouwd na 2012
• Goede voorwaarden voor hypotheken i.c.m. familielening
• PGB-inkomen meetellen als inkomen, wanneer zorgontvanger geen familielid is
• Gebruikmaken van een voordelige desktoptaxatie

Nadelen

• €500 afsluitkosten bij overbruggingshypotheek
• Mogelijke verleningskosten voor verlengen hypotheekofferte
• Voor ondernemers in een inkomensverklaring van Raadhuys of Zakelijk Inkomen verplicht

Benieuwd naar jouw maximale hypotheek? Benieuwd of deze of één van de 37 andere hypotheekaanbieders de beste rente en voorwaarden heeft voor jou? Plan dan even een gratis gesprek met mij in.

Joost en Roel huis

Joost van Herpen & Roel Wonders EHP

Over MUNT Hypotheken

MUNT Hypotheken is in 2014 opgericht door de ervaren bankiers, Jeroen van Hessen en Jeroen Looman.

MUNT is een snelgroeiende hypotheekaanbieder, die in handen is van DMFCO Asset Management (DMFCO).

Bij deze hypotheekverstrekker werken zo’n 20 specialisten. De hypotheken worden aangeboden via onafhankelijke hypotheekadviseurs, waaronder ikzelf.

Hoe komt MUNT Hypotheken aan geld?

MUNT is een zogenaamde ”regiepartij”. Het geld dat deze hypotheekverstrekker uitleent komt van pensioenfondsen en institutionele beleggers.

In 2023 is MUNT een samenwerking aangegaan met Achmea Bank. Het geld dat voor de kortere termijn wordt uitgeleend – dus met een rentevaste periode van 5 en 10 jaar – komt van de spaargelden van Achmea Bank.

Hypotheekrente van MUNT Hypotheken

Munt, Clarian, Moneyou, Vista

MUNT Hypotheken is met name voordelig voor de langere rentevaste periodes van 20 en 30 jaar. Dat komt omdat het geld afkomstig is van pensioenfondsen, die hun geld graag voor de langere termijn uitlenen.

Sinds half 2023 is MUNT Hypotheken ook voordelig voor de kortere rentevaste periodes van 5 en 10 jaar. Dat komt omdat MUNT een samenwerking is aangegaan met Achmea Bank. Daardoor kan de hypotheekaanbieder spaargelden uitlenen voor de kortere termijn.

Voor hypotheken zonder NHG is MUNT vaak goedkoop. Voor hypotheken met NHG zijn de rentetarieven minder scherp. Voor hypotheken met NHG staat MUNT doorgaans niet in de top 10 van laagste hypotheekrentes.

Benieuwd wat de actuele hypotheekrente van MUNT is? Vergelijk dan nu alle rentestanden:

Is MUNT Hypotheken betrouwbaar?

MUNT Hypotheken bestaat nu zo’n 10 jaar. Bij hypotheekadviseurs heeft de bank een reputatie opgebouwd als een aanbieder met goede voorwaarden, scherpe rentes en een duidelijk aanvraagproces.

In 2023 is er een samenwerking aangegaan met Achmea Bank. Achmea is één van de grootste financiële dienstverleners van Nederland. Dat Achmea een samenwerking aangaat met MUNT Hypotheken zegt iets positiefs over de betrouwbaarheid van deze hypotheekaanbieder.

Directeur Menno Luiten spreekt zich regelmatig uit tegen afhankelijk advies van banken en ziet liever onafhankelijk hypotheekadvies via echte adviseurs. Daarmee laat MUNT Hypotheken zien dat ze geven om de belangen van mensen die een hypotheek nodig hebben.

Wat is mijn ervaring met MUNT Hypotheken?

Ik heb goede ervaringen met MUNT Hypotheken. De bank wilde het anders doen, bijvoorbeeld met heldere voorwaarden en een soepel aanvraagproces.

Ik merk dat het aanvragen van een hypotheek makkelijk gaat. Ze vragen namelijk zo min mogelijk documenten op en dat maakt het aanvragen van een hypotheek makkelijker. Ze proberen aanvragen binnen 48 uur te behandelen en ik merk in de praktijk dat dit bijna altijd lukt.

Ze hebben niet alleen duidelijke voorwaarden en een makkelijk aanvraagproces, maar ook een lage rente.

Als deze hypotheekverstrekker niet de beste voor jou is? Dan is één van de 37 andere aanbieders misschien beter.  Plan even een gratis gesprek met mij in om erachter te komen.

Uitgebreide voor- en nadelen

Hieronder staan alle voor- en nadelen:

Voordelen

  • MUNT Hypotheken werkt volgens het dagrente principe. Dat betekent dat MUNT controleert of de rente op passeerdatum van de hypotheekakte is gedaald. Je krijgt dan de laagste van de rente uit de hypotheekofferte en de rente die op passeerdatum aangeboden.
  • Je kunt bij MUNT Hypotheken voor hypotheekaanvragen zonder Nationale Hypotheek Garantie een bedrijfsresultaatafhankelijke bonus die je via je werkgever ontvangt meenemen als inkomen.
  • Inkomen uit verhuur kun je voor een hypotheekaanvraag zonder Nationale Hypotheek Garantie meenemen als inkomen.
  • Een prefab houtenwoning, een houtskeletbouw woning of crosslaminated timber (CLT) woningen met een betonnen fundering en die gebouwd is na 2012 kun je bij MUNT financieren.
  • Sluit je naast de hypotheek bij MUNT een familielening af? Dan mag je bij MUNT de lasten buiten beschouwing laten als de jaarlast wordt terugbetaald middels een (vastgelegde) jaarlijkse schenking.
  • Je kunt inkomen uit Persoons Gebonden Budget meenemen als inkomen voor de hypotheekaanvraag, aan degene wie zorg wordt verleend mag geen familie zijn.
  • Je kunt gebruik maken van een Desktop Taxatie voor een hypotheekaanvraag bij MUNT. Dit is een goedkoper alternatief voor een uitbreid taxatierapport.

 

Nadelen

  • Voor het afsluiten van een overbruggingshypotheek betaal je bij MUNT eenmalig afsluitkosten van € 500.
  • Als je de geldigheidsduur van de hypotheekofferte wilt verlengen dan betaal je mogelijk verlengingskosten.
  • Ben je ondernemer en wil je een hypotheek afsluiten bij MUNT? Dan ben je verplicht om een Inkomensverklaring voor ondernemers op te laten stellen door Raadhuys of Zakelijk Inkomen.

We doen ons best om de voorwaarden up-to-date te houden, maar hypotheekverstrekkers kunnen hun voorwaarden veranderen. Plan even een gratis gesprek met mij in zodat we de meeste actuele voorwaarden en voor- en nadelen kunnen bespreken.

Roel Wonders Review
Roel Wonders

Vrijblijvend advies: 0418-700550

Ma t/m za: 9.00 – 18.00 uur

Laatste blogberichten

Check mijn laatste blogberichten:

Wat is een goede hypotheekadviseur?

Wat is een goede hypotheekadviseur?

Je bent op zoek naar een goede hypotheekadviseur. Logisch, het afsluiten van een hypotheek en het kopen van een woning, is waarschijnlijk de grootste financiële beslissingen uit jouw leven. Je wilt dan een adviseur hebben die goed is.

Ik ben Roel Wonders, Erkend Hypothecair Planner, en ik weet alles over hypotheken. Ik werkte bij De Financiële Makelaar en VCN Hypotheekservice, waar ik advies gaf aan andere hypotheekadviseur en hen hielp met hun hypotheekaanvragen.

Ik heb daarom samengewerkt met veel adviseurs en weet precies waar een goede hypotheekadviseur aan moet voldoen.

Winnend bod uitbrengen zonder voorbehoud van financiering met Biedverzekering

Wie in 2024 een winnend bod wil uitbrengen op een woning, lijkt te moeten overbieden. Gelukkig is overbieden niet de enige manier om meer kans te maken op een woning. Je maakt ook meer kans door te bieden zonder voorbehoud van financiering, maar dit kan risicovol zijn.

Ik ben Roel Wonders, Erkend Hypothecair Planner en Erkend Aankoopbegeleider. Ik weet alles van hypotheken en het aankopen van woningen. Ik heb daarnaast verzekeringsdiploma’s en ben gespecialiseerd in de biedverzekering (Bieden met Zekerheid, BiedGarantieZeker)

Hieronder vertel ik alles over het uitbrengen van een winnend bod door te bieden zonder voorbehoud van financiering in combinatie met de de biedverzekering. Daarnaast vertel ik over het biedcertificaat en de gratis financiële scan, die ook voor meer kansen en zekerheid zorgen:

Huis kopen met hulp van ouders

De generaties van nu hebben het een heel stuk moeilijker dan de generaties van hun ouders als het om het kopen van een woning gaat.

Veel jongeren hebben in 2024 geen kansen op de woningmarkt, omdat er te weinig huizen zijn voor de alsmaar groeiende bevolking. Het zorgt voor enorm hoge huizenprijzen. Daarnaast is de hypotheekrente gestegen, waardoor jongeren minder kunnen lenen.

Veel ouders willen hun kind dan ook helpen met het kopen van een woning, zodat ze een kans maken op de huidige woningmarkt en een goed leven kunnen opbouwen.

Ik ben Roel Wonders, Erkend Hypothecair Planner, en ik weet precies hoe jij als ouder jouw kind kunt helpen met het kopen van een woning.

Hieronder vertel ik welke mogelijkheden er allemaal zijn – en wat de beste en minder goede opties zijn. Je kunt ook meteen een gesprek met me inplannen, zodat ik direct kan kijken wat de beste mogelijkheden zijn om jouw kind te helpen: