MUNT hypotheken

Geschreven door: Joost van Herpen

Gecontroleerd door: Roel Wonders

Geschreven op: 10 maart 2023
Laatste bijgewerkt op: 9 februari 2024
MUNT Hypotheken is opgericht in 2014 en groeit snel.

De hypotheekaanbieder die het anders wil doen. MUNT Hypotheken is een soepele hypotheekaanbieder, die minder documenten opvraagt. Het was de eerste hypotheekverstrekker waarbij het mogelijk is om boetevrij af te lossen uit eigen geld.

MUNT biedt scherpe hypotheekrentes aan. Daarnaast werken ze met dagrente.

Ik ben Erkend Hypothecair Planner en heb veel ervaring met MUNT. Ik ken alle voor- en nadelen uit de voorwaarden. Benieuwd of MUNT Hypotheken de beste aanbieder voor jou is? Plan dan even een gratis gesprek met mij in.

Voordelen

• Werkt met dagrente
• Bij hypotheken zonder NHG telt resultaatafhankelijke bonus mee voor maximale hypotheek
• Bij hypotheken zonder NHG zijn huurinkomsten mee te nemen voor maximale hypotheek
• Mogelijkheden voor prefab houtenwoningen, houtskeletbouw of crosslaminated timber, gebouwd na 2012
• Goede voorwaarden voor hypotheken i.c.m. familielening
• PGB-inkomen meetellen als inkomen, wanneer zorgontvanger geen familielid is
• Gebruikmaken van een voordelige desktoptaxatie

Nadelen

• €500 afsluitkosten bij overbruggingshypotheek
• Mogelijke verleningskosten voor verlengen hypotheekofferte
• Voor ondernemers in een inkomensverklaring van Raadhuys of Zakelijk Inkomen verplicht

Benieuwd naar jouw maximale hypotheek? Benieuwd of deze of één van de 37 andere hypotheekaanbieders de beste rente en voorwaarden heeft voor jou? Plan dan even een gratis gesprek met mij in.

Joost en Roel huis

Joost van Herpen & Roel Wonders EHP

Over MUNT Hypotheken

MUNT Hypotheken is in 2014 opgericht door de ervaren bankiers, Jeroen van Hessen en Jeroen Looman.

MUNT is een snelgroeiende hypotheekaanbieder, die in handen is van DMFCO Asset Management (DMFCO).

Bij deze hypotheekverstrekker werken zo’n 20 specialisten. De hypotheken worden aangeboden via onafhankelijke hypotheekadviseurs, waaronder ikzelf.

Hoe komt MUNT Hypotheken aan geld?

MUNT is een zogenaamde ”regiepartij”. Het geld dat deze hypotheekverstrekker uitleent komt van pensioenfondsen en institutionele beleggers.

In 2023 is MUNT een samenwerking aangegaan met Achmea Bank. Het geld dat voor de kortere termijn wordt uitgeleend – dus met een rentevaste periode van 5 en 10 jaar – komt van de spaargelden van Achmea Bank.

Hypotheekrente van MUNT Hypotheken

Munt, Clarian, Moneyou, Vista

MUNT Hypotheken is met name voordelig voor de langere rentevaste periodes van 20 en 30 jaar. Dat komt omdat het geld afkomstig is van pensioenfondsen, die hun geld graag voor de langere termijn uitlenen.

Sinds half 2023 is MUNT Hypotheken ook voordelig voor de kortere rentevaste periodes van 5 en 10 jaar. Dat komt omdat MUNT een samenwerking is aangegaan met Achmea Bank. Daardoor kan de hypotheekaanbieder spaargelden uitlenen voor de kortere termijn.

Voor hypotheken zonder NHG is MUNT vaak goedkoop. Voor hypotheken met NHG zijn de rentetarieven minder scherp. Voor hypotheken met NHG staat MUNT doorgaans niet in de top 10 van laagste hypotheekrentes.

Benieuwd wat de actuele hypotheekrente van MUNT is? Vergelijk dan nu alle rentestanden:

Is MUNT Hypotheken betrouwbaar?

MUNT Hypotheken bestaat nu zo’n 10 jaar. Bij hypotheekadviseurs heeft de bank een reputatie opgebouwd als een aanbieder met goede voorwaarden, scherpe rentes en een duidelijk aanvraagproces.

In 2023 is er een samenwerking aangegaan met Achmea Bank. Achmea is één van de grootste financiële dienstverleners van Nederland. Dat Achmea een samenwerking aangaat met MUNT Hypotheken zegt iets positiefs over de betrouwbaarheid van deze hypotheekaanbieder.

Directeur Menno Luiten spreekt zich regelmatig uit tegen afhankelijk advies van banken en ziet liever onafhankelijk hypotheekadvies via echte adviseurs. Daarmee laat MUNT Hypotheken zien dat ze geven om de belangen van mensen die een hypotheek nodig hebben.

Wat is mijn ervaring met MUNT Hypotheken?

Ik heb goede ervaringen met MUNT Hypotheken. De bank wilde het anders doen, bijvoorbeeld met heldere voorwaarden en een soepel aanvraagproces.

Ik merk dat het aanvragen van een hypotheek makkelijk gaat. Ze vragen namelijk zo min mogelijk documenten op en dat maakt het aanvragen van een hypotheek makkelijker. Ze proberen aanvragen binnen 48 uur te behandelen en ik merk in de praktijk dat dit bijna altijd lukt.

Ze hebben niet alleen duidelijke voorwaarden en een makkelijk aanvraagproces, maar ook een lage rente.

Als deze hypotheekverstrekker niet de beste voor jou is? Dan is één van de 37 andere aanbieders misschien beter.  Plan even een gratis gesprek met mij in om erachter te komen.

Uitgebreide voor- en nadelen

Hieronder staan alle voor- en nadelen:

Voordelen

  • MUNT Hypotheken werkt volgens het dagrente principe. Dat betekent dat MUNT controleert of de rente op passeerdatum van de hypotheekakte is gedaald. Je krijgt dan de laagste van de rente uit de hypotheekofferte en de rente die op passeerdatum aangeboden.
  • Je kunt bij MUNT Hypotheken voor hypotheekaanvragen zonder Nationale Hypotheek Garantie een bedrijfsresultaatafhankelijke bonus die je via je werkgever ontvangt meenemen als inkomen.
  • Inkomen uit verhuur kun je voor een hypotheekaanvraag zonder Nationale Hypotheek Garantie meenemen als inkomen.
  • Een prefab houtenwoning, een houtskeletbouw woning of crosslaminated timber (CLT) woningen met een betonnen fundering en die gebouwd is na 2012 kun je bij MUNT financieren.
  • Sluit je naast de hypotheek bij MUNT een familielening af? Dan mag je bij MUNT de lasten buiten beschouwing laten als de jaarlast wordt terugbetaald middels een (vastgelegde) jaarlijkse schenking.
  • Je kunt inkomen uit Persoons Gebonden Budget meenemen als inkomen voor de hypotheekaanvraag, aan degene wie zorg wordt verleend mag geen familie zijn.
  • Je kunt gebruik maken van een Desktop Taxatie voor een hypotheekaanvraag bij MUNT. Dit is een goedkoper alternatief voor een uitbreid taxatierapport.

 

Nadelen

  • Voor het afsluiten van een overbruggingshypotheek betaal je bij MUNT eenmalig afsluitkosten van € 500.
  • Als je de geldigheidsduur van de hypotheekofferte wilt verlengen dan betaal je mogelijk verlengingskosten.
  • Ben je ondernemer en wil je een hypotheek afsluiten bij MUNT? Dan ben je verplicht om een Inkomensverklaring voor ondernemers op te laten stellen door Raadhuys of Zakelijk Inkomen.
Roel Wonders Review
Roel Wonders

Vrijblijvend advies: 0418-700550

Ma t/m za: 9.00 – 18.00 uur

Laatste blogberichten

Check mijn laatste blogberichten:

Hoeveel overbieden op een huis in 2024?

Hoeveel overbieden op een huis in 2024?

Door de krapte op de woningmarkt is de vraag naar woningen nog steeds veel groter dan het aanbod. In 2024 wordt daarom weer overboden, maar wat houdt dat precies in en hoeveel kun jij het beste overbieden?

Ik ben niet alleen erkend hypothecair planner, maar ook gecertificeerd aankoop- en verkoopbegeleider. Ik weet dus alles van hypotheken, maar help mensen ook bij het kopen van een huis. Ik kan dus helpen bij het (verantwoord) overbieden op een woning.

Hieronder vertel ik alles over overbieden:

Van de strategie van makelaars om in te spelen op overbieden tot de risico’s van overbieden. Ik vertel waar je het geld vandaan kunt halen om over te bieden en leg uit op welke manieren jij jouw budget om over te bieden kunt bepalen.

Ook bespreek ik Bieden met Zekerheid, waarmee (veel) overbieden misschien niet nodig is.

Je kunt ook meteen een gratis gesprek met me inplannen, zodat we samen een goede biedstrategie kunnen bepalen…

Studieschuld verzwijgen bij hypotheek

Studieschuld verzwijgen bij hypotheek

Je hebt een studieschuld opgebouwd bij de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) en komt er nu achter dat deze schuld invloed heeft op jouw maximale hypotheek. Je kunt dankzij deze studieschuld dus minder lenen.

Je wil toch graag een maximale hypotheek krijgen en denkt erover na om deze studieschuld te verzwijgen.

Ik ben Roel Wonders en ik weet alles van hypotheken. Hieronder vertel ik alles over het verzwijgen van een studieschuld.

Ik vertel waarom een studieschuld de maximale hypotheek verlaagt en of het verplicht is om de studieschuld op te geven. Ik geef ook aan wat de gevolgen van het verzwijgen van een studieschuld is en ik deel een aantal betere oplossingen.

Je kunt ook meteen een gratis persoonlijk gesprek met me inplannen om over een hypotheek met studieschuld te praten.

Roel Wonders opgenomen in overzicht van beste adviseurs van Nederland

Roel Wonders opgenomen in overzicht van beste adviseurs van Nederland

Advieskeuze is een onafhankelijke website die in 2011 is opgericht. Op deze website kunnen mensen hun financieel dienstverlener beoordelen door middel van reviews. Op advieskeuze staan bijvoorbeeld verzekeringsadviseurs, hypotheekadviseurs en makelaars.

Vanaf 2022 maakt deze review website een ‘’Advieskeuze Topselectie’’. In deze selectie zijn de beste adviseurs van Nederland opgenomen.

Roel Wonders is opgenomen in deze ranklijst van beste adviseurs in Nederland.