MUNT hypotheken

MUNT Hypotheken is de snelst groeiende, onafhankelijke hypotheekaanbieder van Nederland. De hypotheken worden door MUNT verstrekt met geld van pensioenfondsen en institutionele beleggers. Met goede voorwaarden, aantrekkelijke rentes en een duidelijk en zorgeloos proces.

In 2014 is MUNT opgericht en behoort tot de 10 grootste hypotheekaanbieders van Nederland. MUNT wil de beste geldverstrekker van Nederland zijn.

Voordelen

  • MUNT Hypotheken werkt volgens het dagrente principe. Dat betekent dat MUNT controleert of de rente op passeerdatum van de hypotheekakte is gedaald. Je krijgt dan de laagste van de rente uit de hypotheekofferte en de rente op passeerdatum aangeboden.
  • Je kunt bij MUNT Hypotheken voor hypotheekaanvragen zonder Nationale Hypotheek Garantie een bedrijfsresultaatafhankelijke bonus die je via je werkgever ontvangen meenemen als inkomen.
  • Inkomen uit verhuur kun je voor een hypotheekaanvraag zonder Nationale Hypotheek Garantie meenemen als inkomen.
  • Een prefab houtenwoning, een houtskeletbouw woning of crosslaminated timber (CLT) woningen met een betonnen fundering en die gebouwd is na 2012 kun je bij MUNT financieren.
  • Sluit je naast de hypotheek bij MUNT een familielening af? Dan mag je bij MUNT de lasten buiten beschouwing laten als de jaarlast wordt terugbetaald middels een (vastgelegde) jaarlijkse schenking.
  • Je kunt inkomen uit Persoons Gebonden Budget meenemen als inkomen voor de hypotheekaanvraag, aan degene wie zorg wordt verleend mag geen familie zijn.
  • Je kunt gebruik maken van een Desktop Taxatie voor een hypotheekaanvraag bij MUNT. Dit is een goedkoper alternatief voor een uitbreid taxatierapport.

 

Nadelen

  • Voor het afsluiten van een overbruggingshypotheek betaal je bij MUNT eenmalig afsluitkosten van € 500.
  • Als je de geldigheidsduur van de hypotheekofferte wilt verlengen dan betaal je mogelijk verlengingskosten.
  • Ben je ondernemer en wil je een hypotheek afsluiten bij MUNT? Dan ben je verplicht om een Inkomensverklaring voor ondernemers op te laten stellen door Raadhuys of Zakelijk Inkomen.

Laatste blogberichten

Check mijn laatste blogberichten:

Hypotheek vastzetten: hoe lang is verstandig?

Hypotheek vastzetten: hoe lang is verstandig?

Je bent van plan om in 2023 of 2024 een hypotheek af te sluiten. Je kunt bij het afsluiten van een hypotheek kiezen voor een rentevaste periode. Je kunt kiezen voor een variabele, korte of lange rentevaste periode. Je wilt nu weten of het slim is om de hypotheekrente lang vast te zetten.

Ik ben Roel Wonders, erkend hypothecair planner, en hieronder vertel ik alles over het (lang) vastzetten van de hypotheekrente.

Ik vertel wat de voor- en nadelen zijn van een lange rentevaste periode en leg uit hoe jij het beste deze keuze kunt maken. Ik kan als adviseur natuurlijk ook persoonlijk advies geven over de duur van de rentevaste periode die het beste bij jou past.

Hypotheekregels 2024: wat gaat er veranderen?

Hypotheekregels 2024: wat gaat er veranderen?

Ieder jaar veranderen er allerlei hypotheekregels. In 2024 worden er ook weer allerlei regels gewijzigd en komen er nieuwe regels bij.

Je wilt weten welke regels er allemaal veranderen in 2024 om er vervolgens slim op in te spelen. Jouw maximale leencapaciteit kan bijvoorbeeld hoger of lager uitvallen in 2024, waardoor het misschien slimmer is om in 2023 nog een huis te kopen – of juist te wachten tot 2024.

Ik ben Roel Wonders, erkend hypothecair planner. Ik weet als een van de eerste welke regels en hypotheeknormen allemaal veranderen, omdat ik dagelijks met hypotheken bezig ben.

Je leest hieronder alles over de nieuwe regels voor 2024. Wanneer er nieuwe regels of normen bij komen, voeg ik deze toe aan deze pagina. Ontdek nu welke regels en normen wijzigen: 

Kan ik kosten koper meefinancieren met de hypotheek?

Kan ik kosten koper meefinancieren met de hypotheek?

Als jij een huis koopt, moet je niet alleen geld hebben om het huis te kunnen kopen, maar ook om de bijkomende kosten te betalen. Je moet bijvoorbeeld rekening houden met overdrachtsbelasting, notariskosten en kosten voor hypotheekadvies. Deze bijkomende kosten noemen we ”kosten koper (k.k.)”.

Vaak wordt er spaargeld (of een schenking) gebruikt om deze kosten koper te betalen, maar wat als jij geen spaargeld hebt? Zijn deze kosten dan mee te financieren?

Ik ben Roel Wonders, Erkend Hypothecair planner, en hieronder vertel ik alles over kosten koper en het meefinancieren van deze kosten…

Waar kan ik je mee helpen?

Stel je vraag en ik neem binnen 1 werkdag contact met je op.

3 + 4 =