Merius hypotheek

Geschreven op: maart 10, 2023
Merius is een aanbieder van hypotheken, die sinds 2016 actief is. De hypotheken worden verstrekt met geld van nationale en internationale beleggers en andere financiële instellingen.

Hieronder vertel ik meer over deze aanbieder. Ik geef aan welke hypotheken Merius aanbiedt en wat de voor- en nadelen zijn van deze hypotheken. Verder geef ik de mogelijkheid om alle rentestanden te vergelijken met die van andere aanbieders:
Merius

Over Merius hypotheek

In September 2016 is Merius Hypotheken opgericht. Merius is geen bank en biedt grote (internationale) institutionele beleggers, meestal verzekeraars, pensioenfondsen en vermogensbeheerders de mogelijkheid om te beleggen in nieuwe Nederlandse hypotheken.

Merius Hypotheken is onderdeel van Fenerantis BV, een onderdeel van Ingage eigenaar van onder meer De Hypotheekshop en Huis & Hypotheek.

Actief sinds: 2016
Onderdeel van: Fenerantis BV

Contactgegevens

Telefoonnummer: 088 – 205 6460

Maandag t/m vrijdag: 9.00 – 17.30 uur

Advies: 0418-700550

Maandag t/m zaterdag: 9.00 – 18.00 uur

Hypotheekvormen

Deze hypotheekaanbieder biedt de volgende hypotheekvormen aan:

 • Aflossingsvrij
 • Annuïteiten
 • Lineair

 

Voor- en nadelen volgens Roel Wonders

Hieronder geef ik aan wat de voor- en nadelen zijn van deze hypotheekaanbieder.

Ik ben sinds 2010 actief in de hypotheekwereld en ben erkend hypothecair planner. Daarmee heb ik langer doorgeleerd dan de ”standaard hypotheekadviseur”, waardoor ik beter in staat ben om de kwaliteit van hypotheken te beoordelen.

Ik heb de voorwaarden van deze hypotheekaanbieder doorgenomen en ben tot de volgende plus- en minpunten gekomen:

Voordelen

 • Merius hanteert het dagrente principe. Dat betekent dat als de rente op de dag dat je de hypotheekakte tekent, is gedaald dan krijg je de lagere rente aangeboden.
 • Je mag per jaar 25% van de oorspronkelijke hoofdsom per leningdeel boetevrij aflossen.
 • Merius past automatische rentedaling toe als je door aflossing op je hypotheek in een lagere risicoklasse terecht komt.
 • Als je gebruik maakt van een familielening en je spreekt af dat de jaarlasten worden terugbetaald vanuit een schenking dan worden de lasten van de lening niet meegenomen in de hypotheekaanvraag.
 • Je kunt profiteren van een rentedaling in de toekomst door gebruik te maken van de mogelijkheid tot rentemiddeling.

 

Nadelen

 • Heb je een BKR registratie? Dan kun je bij Merius geen hypotheek afsluiten.
 • Je kunt geen gebruik maken van een Desktop Taxatie, het goedkoper alternatief voor een uitgebreide taxatie.
 • De minimale looptijd van een hypotheek is 10 jaar.
 • Als je gebruik maakt van een bouwdepot dan is de rentevergoeding 1% lager dan de hypotheekrente die je betaalt.

 

Roel Wonders hypotheken

Algemene voorwaarden van Merius hypotheek

Hypotheekrente van Merius hypotheek

Vergelijk de hypotheekrentes van Merius met de rentes van andere aanbieders. Onderstaande overzicht laat de rentestanden van alle Nederlandse aanbieders zien. Je kunt de tarieven zijn van de verschillende hypotheekvormen bekeken, waaronder de annuïteiten- en lineaire hypotheek. Verder is het mogelijk om de rentestanden van de verschillende tariefklassen en rentevast periodes bekijken.

Vergelijk nu alle rentestanden:

Advies nodig?

bereikbaar van ma t/m za van 8.30 – 18.00u

0418-700550

Direct met mij aan de telefoon

E-mail

Binnen 2 werkdagen een reactie

Whatsapp

Binnen 60 minuten een reactie

Roel Wonders hypotheekadvies

Kosten hypotheekadvies voor een Merius hypotheek

 • Aankoop woning € 2.495
 • Aankoop eerste woning € 2.150
 • Oversluiten huidige hypotheek € 2.245
 • Wijzigen hypotheek door einde relatie € 2.245
 • Woning verbouwen € 1.450
 • Woning verduurzamen € 1.295
 • Overwaarde opnemen € 1.450
 • Woning kopen om te verhuren € 2.650
 • Woning aanhouden om te verhuren € 2.650

Laatste blogberichten

Check mijn laatste blogberichten:

Hypotheek vastzetten: hoe lang is verstandig?

Hypotheek vastzetten: hoe lang is verstandig?

Je bent van plan om in 2023 of 2024 een hypotheek af te sluiten. Je kunt bij het afsluiten van een hypotheek kiezen voor een rentevaste periode. Je kunt kiezen voor een variabele, korte of lange rentevaste periode. Je wilt nu weten of het slim is om de hypotheekrente lang vast te zetten.

Ik ben Roel Wonders, erkend hypothecair planner, en hieronder vertel ik alles over het (lang) vastzetten van de hypotheekrente.

Ik vertel wat de voor- en nadelen zijn van een lange rentevaste periode en leg uit hoe jij het beste deze keuze kunt maken. Ik kan als adviseur natuurlijk ook persoonlijk advies geven over de duur van de rentevaste periode die het beste bij jou past.

Hypotheekregels 2024: wat gaat er veranderen?

Hypotheekregels 2024: wat gaat er veranderen?

Ieder jaar veranderen er allerlei hypotheekregels. In 2024 worden er ook weer allerlei regels gewijzigd en komen er nieuwe regels bij.

Je wilt weten welke regels er allemaal veranderen in 2024 om er vervolgens slim op in te spelen. Jouw maximale leencapaciteit kan bijvoorbeeld hoger of lager uitvallen in 2024, waardoor het misschien slimmer is om in 2023 nog een huis te kopen – of juist te wachten tot 2024.

Ik ben Roel Wonders, erkend hypothecair planner. Ik weet als een van de eerste welke regels en hypotheeknormen allemaal veranderen, omdat ik dagelijks met hypotheken bezig ben.

Je leest hieronder alles over de nieuwe regels voor 2024. Wanneer er nieuwe regels of normen bij komen, voeg ik deze toe aan deze pagina. Ontdek nu welke regels en normen wijzigen: 

Kan ik kosten koper meefinancieren met de hypotheek?

Kan ik kosten koper meefinancieren met de hypotheek?

Als jij een huis koopt, moet je niet alleen geld hebben om het huis te kunnen kopen, maar ook om de bijkomende kosten te betalen. Je moet bijvoorbeeld rekening houden met overdrachtsbelasting, notariskosten en kosten voor hypotheekadvies. Deze bijkomende kosten noemen we ”kosten koper (k.k.)”.

Vaak wordt er spaargeld (of een schenking) gebruikt om deze kosten koper te betalen, maar wat als jij geen spaargeld hebt? Zijn deze kosten dan mee te financieren?

Ik ben Roel Wonders, Erkend Hypothecair planner, en hieronder vertel ik alles over kosten koper en het meefinancieren van deze kosten…