Merius hypotheek

In September 2016 is Merius Hypotheken opgericht. Merius is geen bank en biedt grote (internationale) institutionele beleggers, meestal verzekeraars, pensioenfondsen en vermogensbeheerders de mogelijkheid om te beleggen in nieuwe Nederlandse hypotheken.

Merius Hypotheken is onderdeel van Fenerantis BV, een onderdeel van Ingage eigenaar van onder meer De Hypotheekshop en Huis & Hypotheek.

Adres
Rijnstraat 26, ‘s-Hertogenbosch

E-mail
info@roelwonders.nl

Telefoon
0418-700550

Voordelen

  • Merius hanteert het dagrente principe. Dat betekent dat als de rente op de dag dat je de hypotheekakte tekent, is gedaald dan krijg je de lagere rente aangeboden.
  • Je mag per jaar 25% van de oorspronkelijke hoofdsom per leningdeel boetevrij aflossen.
  • Merius past automatische rentedaling toe als je door aflossing op je hypotheek in een lagere risicoklasse terecht komt.
  • Als je gebruik maakt van een familielening en je spreekt af dat de jaarlasten worden terugbetaald vanuit een schenking dan worden de lasten van de lening niet meegenomen in de hypotheekaanvraag.
  • Je kunt profiteren van een rentedaling in de toekomst door gebruik te maken van de mogelijkheid tot rentemiddeling.

 

Nadelen

  • Heb je een BKR registratie? Dan kun je bij Merius geen hypotheek afsluiten.
  • Je kunt geen gebruik maken van een Desktop Taxatie, het goedkoper alternatief voor een uitgebreide taxatie.
  • De minimale looptijd van een hypotheek is 10 jaar.
  • Als je gebruik maakt van een bouwdepot dan is de rentevergoeding 1% lager dan de hypotheekrente die je betaalt.

 

Laatste blogberichten

Check mijn laatste blogberichten:

Nationaal koopfonds voor starters om nieuwbouwwoning te kopen

Nationaal koopfonds voor starters om nieuwbouwwoning te kopen

Je bent een starter en wilt een woning kopen. Het valt voor de meeste starters niet mee om een woning te kopen. De huizenprijzen zijn namelijk hoog en voor veel starters is het inkomen te laag om een hoge hypotheek te nemen.

Daar kan nu verandering in komen.

Om starters te helpen met het kopen van een (nieuwbouw)woning is er een Nationaal koopfonds opgezet. Deze moet tussen eind mei en eind juni van 2023 actief zijn.

Ik ben Roel Wonders. Ik ben gespecialiseerd in hypotheken. Hieronder vertel ik alles over het nieuwe koopfonds dat starters moet helpen bij het kopen van een huis. Ik vertel wat het fonds precies is, welke voorwaarden er aan verbonden zijn en wat de voor- en nadelen zijn.

Marktwaarde in verhuurde staat, wat is dat?

Marktwaarde in verhuurde staat, wat is dat?

Wanneer je een verhuurhypotheek afsluit om een huis te kopen voor de verhuur, dan is de zogenaamde ”woningwaarde in verhuurde staat” of ”marktwaarde in verhuurde staat” heel belangrijk. De waarde in verhuurde staat is lager dan de normale woningwaarde en is belangrijk omdat deze bepaalt hoeveel jij kunt lenen.

Ik ben Roel Wonders en ik ben gespecialiseerd in hypotheken én verhuurhypotheken. Hieronder vertel ik alles over de woningwaarde in verhuurde staat.

Ik vertel wat dit precies is en wat het verschil is met de normale marktwaarde. Ik geef aan hoe de woningwaarde in verhuurde staat wordt berekend en geef een voorbeeld berekening. Vervolgens vertel ik nog in hoeverre de WOZ-waarde invloed heeft op de marktwaarde in verhuurde staat…

Wat is een verhuurhypotheek en hoe werkt het?

Wat is een verhuurhypotheek en hoe werkt het?

Steeds meer banken en geldverstrekkers bieden een verhuurhypotheek aan. Daarmee spelen ze in op de vraag van investeerders die een huis willen kopen voor de verhuur – en daar dus geld mee willen verdienen.

Je bent misschien een toekomstig investeerder in vastgoed en wilt weten wat een verhuurhypotheek is en hoe het precies werkt.

Ik ben Roel Wonders. Al sinds 2010 ben ik actief in de hypotheekwereld. Ik weet alles van hypotheken en heb me gespecialiseerd in verhuurhypotheken. Hieronder vertel ik alles over de verhuurhypotheek…

Waar kan ik je mee helpen?

Stel je vraag en ik neem binnen 1 werkdag contact met je op.

2 + 7 =