Merius hypotheek

Geschreven door: Joost van Herpen

Gecontroleerd door: Roel Wonders

Geschreven op: 10 maart 2023
Laatste bijgewerkt op:
Merius is een aanbieder van hypotheken, die sinds 2016 actief is.

De hypotheekrente van Merius valt niet direct op. Ik kan geen rentevaste periode noemen waar Merius altijd goed op scoort. De hypotheek van Merius heeft een aantal voordelen, maar geen van deze voordelen zijn echt uniek.

Het is daarom goed om de hypotheek van Merius te vergelijken met de andere aanbieders.

Hieronder vertel ik alles over Merius en geef ik aan wat de voor- en nadelen zijn. Weten of dit de beste hypotheekverstrekker voor jou is óf dat er een betere aanbieder is? Plan dan even een gratis gesprek met mij in.

Voordelen

• Werkt met dagrente
• Jaarlijks 25% van de oorspronkelijke lening boetevrij aflossen
• Automatische rentedaling bij bereiken lagere risicoklasse
• Grotere leencapaciteit familielening waarbij jaarlasten worden terugbetaald via schenking
• Profiteren van een mogelijke rentedaling in de toekomst dankzij rentemiddeling

Nadelen

• Geen mogelijkheden met BKR-registratie
• Niet mogelijk om voordelige desktoptaxatie te gebruiken
• Alleen hypotheken met een minimale looptijd van 10 jaar
• Je ontvangt een lagere rentevergoeding over geld in een bouwdepot

Benieuwd naar jouw maximale hypotheek? Benieuwd of deze of één van de 37 andere hypotheekaanbieders de beste rente en voorwaarden heeft voor jou? Plan dan even een gratis gesprek met mij in.

Joost en Roel huis

Joost van Herpen & Roel Wonders EHP

Over Merius

In September 2016 is Merius Hypotheken opgericht.

Merius Hypotheken is onderdeel van Fenerantis BV, een onderdeel van Ingage eigenaar van onder meer De Hypotheekshop en Huis & Hypotheek.

Hoe komt Merius aan geld?

De hypotheken worden verstrekt met geld van nationale en internationale beleggers en andere financiële instellingen.

Merius is geen bank en biedt grote (internationale) institutionele beleggers, meestal verzekeraars, pensioenfondsen en vermogensbeheerders de mogelijkheid om te beleggen in nieuwe Nederlandse hypotheken.

Als deze hypotheekverstrekker niet de beste voor jou is? Dan is één van de 37 andere aanbieders misschien beter.  Plan even een gratis gesprek met mij in om erachter te komen.

Voordelen

  • Merius hanteert het dagrente principe. Dat betekent dat als de rente op de dag dat je de hypotheekakte tekent, is gedaald dan krijg je de lagere rente aangeboden.
  • Je mag per jaar 25% van de oorspronkelijke hoofdsom per leningdeel boetevrij aflossen.
  • Merius past automatische rentedaling toe als je door aflossing op je hypotheek in een lagere risicoklasse terecht komt.
  • Als je gebruik maakt van een familielening en je spreekt af dat de jaarlasten worden terugbetaald vanuit een schenking dan worden de lasten van de lening niet meegenomen in de hypotheekaanvraag.
  • Je kunt profiteren van een rentedaling in de toekomst door gebruik te maken van de mogelijkheid tot rentemiddeling.

 

Nadelen

  • Heb je een BKR registratie? Dan kun je bij Merius geen hypotheek afsluiten.
  • Je kunt geen gebruik maken van een Desktop Taxatie, het goedkoper alternatief voor een uitgebreide taxatie.
  • De minimale looptijd van een hypotheek is 10 jaar.
  • Als je gebruik maakt van een bouwdepot dan is de rentevergoeding 1% lager dan de hypotheekrente die je betaalt.

 

We doen ons best om de voorwaarden up-to-date te houden, maar hypotheekverstrekkers kunnen hun voorwaarden veranderen. Plan even een gratis gesprek met mij in zodat we de meeste actuele voorwaarden en voor- en nadelen kunnen bespreken.

Roel Wonders Review
Roel Wonders

Vrijblijvend advies: 0418-700550

Ma t/m za: 9.00 – 18.00 uur

Laatste blogberichten

Check mijn laatste blogberichten:

Winnend bod uitbrengen zonder voorbehoud van financiering met Biedverzekering

Wie in 2024 een winnend bod wil uitbrengen op een woning, lijkt te moeten overbieden. Gelukkig is overbieden niet de enige manier om meer kans te maken op een woning. Je maakt ook meer kans door te bieden zonder voorbehoud van financiering, maar dit kan risicovol zijn.

Ik ben Roel Wonders, Erkend Hypothecair Planner en Erkend Aankoopbegeleider. Ik weet alles van hypotheken en het aankopen van woningen. Ik heb daarnaast verzekeringsdiploma’s en ben gespecialiseerd in de biedverzekering (Bieden met Zekerheid, BiedGarantieZeker)

Hieronder vertel ik alles over het uitbrengen van een winnend bod door te bieden zonder voorbehoud van financiering in combinatie met de de biedverzekering. Daarnaast vertel ik over het biedcertificaat en de gratis financiële scan, die ook voor meer kansen en zekerheid zorgen:

Huis kopen met hulp van ouders

De generaties van nu hebben het een heel stuk moeilijker dan de generaties van hun ouders als het om het kopen van een woning gaat.

Veel jongeren hebben in 2024 geen kansen op de woningmarkt, omdat er te weinig huizen zijn voor de alsmaar groeiende bevolking. Het zorgt voor enorm hoge huizenprijzen. Daarnaast is de hypotheekrente gestegen, waardoor jongeren minder kunnen lenen.

Veel ouders willen hun kind dan ook helpen met het kopen van een woning, zodat ze een kans maken op de huidige woningmarkt en een goed leven kunnen opbouwen.

Ik ben Roel Wonders, Erkend Hypothecair Planner, en ik weet precies hoe jij als ouder jouw kind kunt helpen met het kopen van een woning.

Hieronder vertel ik welke mogelijkheden er allemaal zijn – en wat de beste en minder goede opties zijn. Je kunt ook meteen een gesprek met me inplannen, zodat ik direct kan kijken wat de beste mogelijkheden zijn om jouw kind te helpen:

Huurhuis kopen van verhuurder: waar op letten?

Huurhuis kopen van verhuurder: waar op letten?

Je huurt op dit moment een woning, maar krijgt het aanbod om de huurwoning van de verhuurder te kopen. Je wilt weten wat een goede prijs voor de huurwoning is en of het mogelijk is om de woning te kopen.

Ik ben Roel Wonders, Erkend Hypothecair Planner met veel ervaring in de verhuurmarkt. Daarnaast ben ik aankoopbegeleider en weet ik dus veel van het kopen van woningen.

Hieronder vertel ik alles over het kopen van een woning van een huurbaas. Ik vertel waarom particuliere huurders nu willen verkopen en wat de waarde van een verhuurde woning is.

Ik kan helpen bij het onderhandelen en kan de complete hypotheek in orde maken. Lees nu alles over het kopen van de huurwoning of plan direct een gratis gesprek met mij in.