Lot Hypotheek

Geschreven door: Joost van Herpen

Gecontroleerd door: Roel Wonders

Geschreven op: 10 maart 2023
Laatste bijgewerkt op: 16 februari 2024
Lot Hypotheken is een nieuwe hypotheekaanbieder, die sinds 2020 bestaat.

De hypotheekverstrekker richt zich vooral op het aanbieden van hypotheken met NHG. Daarbij focussen ze zich op duurzaamheid, door bijvoorbeeld rentekorting te geven voor duurzame woningen.

Als ervaren hypotheekadviseur ken ik de voorwaarden van Lot Hypotheken. Hieronder benoem ik alle voor- en nadelen en vertel ik meer over de hypotheekrente. Benieuwd of Lot Hypotheken de beste hypotheek voor jou heeft? Plan dan even een gratis gesprek met mij in.

Voordelen

• Gebruikmaken van een voordelige desktoptaxatie
• Duurzaamheidshypotheek: tegen lagere rente lenen voor verduurzaming
• Na toesturen alle documenten wordt de hypotheekaanvraag binnen één werkdag beoordeeld
• Onbeperkt boetevrij aflossen met eigen geld
• Automatisch naar een lagere risicoklasse bij veranderen schuld-marktwaardeverhouding
• Omdat er 6 risicoklassen zijn daal je eerder naar een lagere risicoklasse met een lagere rente
• Rentekorting voor duurzame woningen en duurzaamheidsinitiatieven

Nadelen

• Een hypotheek zonder NHG mag maximaal €1.000.000 zijn
• Inkomen via arbeidsmarktscan of perspectiefverklaring telt niet mee voor maximale hypotheek (zonder NHG)
• Huurinkomsten tellen niet mee voor maximale hypotheek
• Niet mogelijk om hypotheek af te sluiten met familielid

Benieuwd naar jouw maximale hypotheek? Benieuwd of deze of één van de 37 andere hypotheekaanbieders de beste rente en voorwaarden heeft voor jou? Plan dan even een gratis gesprek met mij in.

Joost en Roel huis

Joost van Herpen & Roel Wonders EHP

Over Lot Hypotheken

Lot Hypotheken bestaat sinds 2020. De hypotheekaanbieder is onderdeel van NIBC Bank – een investeringsbank die ook eigenaar is van NIBC Hypotheek.

Lot is een moderne aanbieder die het afsluiten van een hypotheek makkelijk wil maken. Daarnaast wil de hypotheekaanbieder het mogelijk maken om de hypotheek snel af te sluiten. Het doel van Lot Hypotheken is hypotheken aanbieden die kunnen worden afgesloten zonder problemen en zonder allerlei papierwerk.

Hoe komt Lot Hypotheken aan geld

Lot Hypotheken is een regiepartij, die dus geld van andere partijen uitleent.

Het geld dat gebruikt wordt voor hypotheken is vooral afkomstig van pensioenfondsen en institutionele beleggers.

Hypotheekrente van Lot Hypotheken

Lot Hypotheken bood voorheen alleen NHG hypotheken aan, maar biedt nu ook hypotheken zonder NHG aan.

De hypotheekrente van Lot is vooral laag voor de rentevastperiodes van 10, 20 en jaar 30 – en dan vooral voor hypotheken met NHG.

Lot biedt ook rentekorting aan wanneer er duurzame woningen worden gekocht of wanneer het geleende geld gebruikt wordt voor het verduurzamen van een huis.

Benieuwd wat de actuele hypotheekrente is? Bekijk de rente en vergelijk deze met die van alle andere aanbieders:

Is Lot Hypotheken betrouwbaar?

Lot Hypotheken is gevestigd in Den Haag, en dat zorgt voor vertrouwen.

Het bedrijf achter Lot is NIBC Bank, die ook NIBC Direct in handen hebben. De geschiedenis van deze bank gaat terug tot 1945. Bij de bank werken ongeveer 700 medewerkers.

NIBC is de 7e grootste hypotheekverstrekker van Nederland.

Dat Lot in Nederland gevestigd is, onderdeel is van NIBC Bank en een lange geschiedenis heeft, zegt wel iets over de betrouwbaarheid.

Wat is mijn ervaring met Lot Hypotheken?

Ik vind Lot Hypotheken een prima aanbieder, die er niet echt uitspringt qua voorwaarden of hypotheekrente.

De aanbieder heeft moderne voorwaarden. Het acceptatiebeleid is vrij standaard, omdat het is afgestemd op dat van Nationale Hypotheekgarantie (NHG). Het aanvraagproces is vrij eenvoudig, omdat Lot minder documenten opvraagt dan veel andere hypotheekaanbieders.

Je kunt ook bij Lot Hypotheken terecht als je ondernemer bent, maar nog geen 3 jaar zelfstandig bent.

Als deze hypotheekverstrekker niet de beste voor jou is? Dan is één van de 37 andere aanbieders misschien beter.  Plan even een gratis gesprek met mij in om erachter te komen.

Uitgebreide voor- en nadelen

Hieronder staan de voor- en nadelen van deze hypotheekaanbieder uitgebreid beschreven:

Voordelen

  • Je kunt gebruik maken van een Desktop Taxatie voor een hypotheekaanvraag, dit is een goedkoper alternatief voor een uitgebreid taxatierapport.
  • Als je de woning wilt verduurzamen om je energielasten te verlagen biedt Lot Hypotheken een duurzaamheidshypotheek. Tegen een lagere rente kan de klant maximaal 35.000 euro lenen dat in uiterlijk 15 jaar weer volledig wordt terugbetaald.
  • Je kunt een hypotheek bij Lot afsluiten met en zonder Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Het maximale hypotheekbedrag voor een hypotheek zonder Nationale Hypotheek Garantie (NHG) is € 1.000.000.
  • Na het aanleveren van alle documenten wordt binnen 1 werkdag je hypotheekaanvraag beoordeeld.
  • Een extra aflossing met eigen geld kan boetevrij.
  • De risicoklasse daalt automatisch mee bij aflossingen, zowel door de maandelijkse aflossingen als door extra aflossingen. Lot Hypotheken heeft 6 verschillende risicoklassen hierdoor daal je eerder naar een lagere rente.

 

Nadelen

  • Inkomen op basis van een arbeidsmarktscan of perspectief verklaring wordt niet meegenomen als inkomen bij een hypotheek zonder NHG.
  • Je kunt huuropbrengsten niet meenemen als inkomen voor je hypotheekaanvraag.
  • Je kunt niet samen met een familielid een hypotheek afsluiten bij Lot Hypotheken.

 

We doen ons best om de voorwaarden up-to-date te houden, maar hypotheekverstrekkers kunnen hun voorwaarden veranderen. Plan even een gratis gesprek met mij in zodat we de meeste actuele voorwaarden en voor- en nadelen kunnen bespreken.

Roel Wonders Review
Roel Wonders

Vrijblijvend advies: 0418-700550

Ma t/m za: 9.00 – 18.00 uur

Laatste blogberichten

Check mijn laatste blogberichten:

Winnend bod uitbrengen zonder voorbehoud van financiering met Biedverzekering

Wie in 2024 een winnend bod wil uitbrengen op een woning, lijkt te moeten overbieden. Gelukkig is overbieden niet de enige manier om meer kans te maken op een woning. Je maakt ook meer kans door te bieden zonder voorbehoud van financiering, maar dit kan risicovol zijn.

Ik ben Roel Wonders, Erkend Hypothecair Planner en Erkend Aankoopbegeleider. Ik weet alles van hypotheken en het aankopen van woningen. Ik heb daarnaast verzekeringsdiploma’s en ben gespecialiseerd in de biedverzekering (Bieden met Zekerheid, BiedGarantieZeker)

Hieronder vertel ik alles over het uitbrengen van een winnend bod door te bieden zonder voorbehoud van financiering in combinatie met de de biedverzekering. Daarnaast vertel ik over het biedcertificaat en de gratis financiële scan, die ook voor meer kansen en zekerheid zorgen:

Huis kopen met hulp van ouders

De generaties van nu hebben het een heel stuk moeilijker dan de generaties van hun ouders als het om het kopen van een woning gaat.

Veel jongeren hebben in 2024 geen kansen op de woningmarkt, omdat er te weinig huizen zijn voor de alsmaar groeiende bevolking. Het zorgt voor enorm hoge huizenprijzen. Daarnaast is de hypotheekrente gestegen, waardoor jongeren minder kunnen lenen.

Veel ouders willen hun kind dan ook helpen met het kopen van een woning, zodat ze een kans maken op de huidige woningmarkt en een goed leven kunnen opbouwen.

Ik ben Roel Wonders, Erkend Hypothecair Planner, en ik weet precies hoe jij als ouder jouw kind kunt helpen met het kopen van een woning.

Hieronder vertel ik welke mogelijkheden er allemaal zijn – en wat de beste en minder goede opties zijn. Je kunt ook meteen een gesprek met me inplannen, zodat ik direct kan kijken wat de beste mogelijkheden zijn om jouw kind te helpen:

Huurhuis kopen van verhuurder: waar op letten?

Huurhuis kopen van verhuurder: waar op letten?

Je huurt op dit moment een woning, maar krijgt het aanbod om de huurwoning van de verhuurder te kopen. Je wilt weten wat een goede prijs voor de huurwoning is en of het mogelijk is om de woning te kopen.

Ik ben Roel Wonders, Erkend Hypothecair Planner met veel ervaring in de verhuurmarkt. Daarnaast ben ik aankoopbegeleider en weet ik dus veel van het kopen van woningen.

Hieronder vertel ik alles over het kopen van een woning van een huurbaas. Ik vertel waarom particuliere huurders nu willen verkopen en wat de waarde van een verhuurde woning is.

Ik kan helpen bij het onderhandelen en kan de complete hypotheek in orde maken. Lees nu alles over het kopen van de huurwoning of plan direct een gratis gesprek met mij in.