Lot Hypotheek

Geschreven op: maart 10, 2023
Lot Hypotheken is een populaire hypotheekaanbieder die in 2020 is opgericht door NIBC Bank. Het doel van Lot Hypotheken is hypotheken aanbieden die kunnen worden afgesloten zonder problemen en zonder allerlei papierwerk.

Hieronder vertel ik alles over Lot Hypotheken. Ik werk al lang samen met deze aanbieder en vertel meer over het bedrijf en haar hypotheken. Ik geef aan welke hypotheken ze aanbieden en geef aan wat de voor- en nadelen van deze hypotheken zijn. Verder biedt ik de mogelijkheid om de hypotheekrente van Lot te bekijken, voor alle hypotheekvormen, tariefklassen en rentevastperiodes. Je kunt de rente van deze aanbieder ook vergelijken met die van alle andere aanbieders in Nederland.

Lees alles over LOT Hypotheken, vergelijk de rentes en neemt contact met me op voor vrijblijvend advies:

Over Lot Hypotheek

Lot Hypotheken bestaat sinds 2020. De hypotheekaanbieder is onderdeel van NIBC Bank – een investeringsbank die ook eigenaar is van NIBC Hypotheek.

Lot is een moderne aanbieder die het afsluiten van een hypotheek makkelijk wil maken. Daarnaast wil de hypotheekaanbieder het mogelijk maken om de hypotheek snel af te sluiten.

Actief sinds: 2020
Onderdeel van: NIBC Bank N.V.

Contactgegevens

Telefoonnummer: 0334509330

maandag t/m vrijdag: 8.30 uur – 17.30 uur

Advies: 0418-700550

Maandag t/m zaterdag: 9.00 – 18.00 uur

Hypotheken van Lot

 • Lot Hypotheek
 • Lot Duurzaamheidshypotheek

Hypotheekvormen

Deze hypotheekaanbieder biedt de volgende hypotheekvormen aan:

 • Aflossingsvrij
 • Annuïteiten
 • Lineair

Voor- en nadelen volgens Roel Wonders

Hieronder geef ik aan wat de voor- en nadelen zijn van deze hypotheekaanbieder.

Ik ben sinds 2010 actief in de hypotheekwereld en ben erkend hypothecair planner. Daarmee heb ik langer doorgeleerd dan de ”standaard hypotheekadviseur”, waardoor ik beter in staat ben om de kwaliteit van hypotheken te beoordelen.

Ik heb de voorwaarden van deze hypotheekaanbieder doorgenomen en ben tot de volgende plus- en minpunten gekomen:

Voordelen

 • Je kunt gebruik maken van een Desktop Taxatie voor een hypotheekaanvraag, dit is een goedkoper alternatief voor een uitgebreid taxatierapport.
 • Als je de woning wilt verduurzamen om je energielasten te verlagen biedt Lot Hypotheken een duurzaamheidshypotheek. Tegen een lagere rente kan de klant maximaal 35.000 euro lenen dat in uiterlijk 15 jaar weer volledig wordt terugbetaald.
 • Je kunt een hypotheek bij Lot afsluiten met en zonder Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Het maximale hypotheekbedrag voor een hypotheek zonder Nationale Hypotheek Garantie (NHG) is € 1.000.000.
 • Na het aanleveren van alle documenten wordt binnen 1 werkdag je hypotheekaanvraag beoordeeld.
 • Een extra aflossing met eigen geld kan boetevrij.
 • De risicoklasse daalt automatisch mee bij aflossingen, zowel door de maandelijkse aflossingen als door extra aflossingen. Lot Hypotheken heeft 6 verschillende risicoklassen hierdoor daal je eerder naar een lagere rente.

 

Nadelen

 • Inkomen op basis van een arbeidsmarktscan of perspectief verklaring wordt niet meegenomen als inkomen.
 • Je kunt huuropbrengsten niet meenemen als inkomen voor je hypotheekaanvraag.
 • Je kunt niet samen met een familielid een hypotheek afsluiten bij Lot Hypotheken.

 

Roel Wonders hypotheken

Algemene voorwaarden van Lot Hypotheek

Hypotheekrente van Lot Hypotheek

Hieronder staan alle hypotheekrentes van Lot Hypotheken én alle andere hypotheekverstrekkers die in ons land actief zijn. Ga nar ”verstrekkers” en kies ”Lot Hypotheken” om alle rentes van deze aanbieder te zien. Je kunt de rente zien voor de verschillende aflosvormen, tariefklassen en rentevast periodes. Je kunt de rentes van Lot makkelijk vergelijken met die van andere aanbieders, zoals Neo Hypotheken, Attens Hypotheken en MUNT Hypotheken.

Vergelijk nu alle actuele rentestanden en maak een vrijblijvende afspraak:

Advies nodig?

bereikbaar van ma t/m za van 8.30 – 18.00u

0418-700550

Direct met mij aan de telefoon

E-mail

Binnen 2 werkdagen een reactie

Whatsapp

Binnen 60 minuten een reactie

Roel Wonders hypotheekadvies

Kosten hypotheekadvies voor een LOT Hypotheek

 • Aankoop woning € 2.495
 • Aankoop eerste woning € 2.150
 • Oversluiten huidige hypotheek € 2.245
 • Wijzigen hypotheek door einde relatie € 2.245
 • Woning verbouwen € 1.450
 • Woning verduurzamen € 1.295
 • Overwaarde opnemen € 1.450
 • Woning kopen om te verhuren € 2.650
 • Woning aanhouden om te verhuren € 2.650

Laatste blogberichten

Check mijn laatste blogberichten:

Hypotheek vastzetten: hoe lang is verstandig?

Hypotheek vastzetten: hoe lang is verstandig?

Je bent van plan om in 2023 of 2024 een hypotheek af te sluiten. Je kunt bij het afsluiten van een hypotheek kiezen voor een rentevaste periode. Je kunt kiezen voor een variabele, korte of lange rentevaste periode. Je wilt nu weten of het slim is om de hypotheekrente lang vast te zetten.

Ik ben Roel Wonders, erkend hypothecair planner, en hieronder vertel ik alles over het (lang) vastzetten van de hypotheekrente.

Ik vertel wat de voor- en nadelen zijn van een lange rentevaste periode en leg uit hoe jij het beste deze keuze kunt maken. Ik kan als adviseur natuurlijk ook persoonlijk advies geven over de duur van de rentevaste periode die het beste bij jou past.

Hypotheekregels 2024: wat gaat er veranderen?

Hypotheekregels 2024: wat gaat er veranderen?

Ieder jaar veranderen er allerlei hypotheekregels. In 2024 worden er ook weer allerlei regels gewijzigd en komen er nieuwe regels bij.

Je wilt weten welke regels er allemaal veranderen in 2024 om er vervolgens slim op in te spelen. Jouw maximale leencapaciteit kan bijvoorbeeld hoger of lager uitvallen in 2024, waardoor het misschien slimmer is om in 2023 nog een huis te kopen – of juist te wachten tot 2024.

Ik ben Roel Wonders, erkend hypothecair planner. Ik weet als een van de eerste welke regels en hypotheeknormen allemaal veranderen, omdat ik dagelijks met hypotheken bezig ben.

Je leest hieronder alles over de nieuwe regels voor 2024. Wanneer er nieuwe regels of normen bij komen, voeg ik deze toe aan deze pagina. Ontdek nu welke regels en normen wijzigen: 

Kan ik kosten koper meefinancieren met de hypotheek?

Kan ik kosten koper meefinancieren met de hypotheek?

Als jij een huis koopt, moet je niet alleen geld hebben om het huis te kunnen kopen, maar ook om de bijkomende kosten te betalen. Je moet bijvoorbeeld rekening houden met overdrachtsbelasting, notariskosten en kosten voor hypotheekadvies. Deze bijkomende kosten noemen we ”kosten koper (k.k.)”.

Vaak wordt er spaargeld (of een schenking) gebruikt om deze kosten koper te betalen, maar wat als jij geen spaargeld hebt? Zijn deze kosten dan mee te financieren?

Ik ben Roel Wonders, Erkend Hypothecair planner, en hieronder vertel ik alles over kosten koper en het meefinancieren van deze kosten…