Lloyds Bank hypotheek

Geschreven op: 10 maart 2023
Laatste bijgewerkt op: 8 februari 2024
Lloyds Bank is onderdeel van de Britse Lloyds Bank Group, de zesde grootste hypotheekaanbieder van Nederland.

Een belangrijk voordeel van Lloyds Bank is de dagrente. Op het moment dat alle documenten worden ondertekend bij de notaris, wordt er nog een keer gekeken of de rente op dat moment lager is dan de rente in de offerte. Wanneer dat het geval is wordt jouw hypotheekrente verlaagd.

Lloyds Bank biedt nog meer voordelen, maar natuurlijk ook een aantal nadelen. Als Erkend Hypothecair Planner heb ik veel ervaring met Lloyds Bank en ken ik de voorwaarden. Daarom vertel ik hieronder alles over de voor- en nadelen van deze bank.

Weten of Lloyds Bank de beste voorwaarden en rente heeft voor jou? Plan dan nu even een gratis gesprek met mij in.

Voordelen

• De bank werkt met dagrente
• Heeft hypotheken met een variabele rente en vele rentevaste periodes
• Scherpe hypotheekrentes voor een rentevaste periode van 10, 15, 20 en 30 jaar
• Lloyds Bank biedt ook verhuurhypotheken aan
• Ondanks BKR-registratie een kans op een hypotheek bij voldoen aan NHG-voorwaarden
• Vaak hogere leencapaciteit bij een persoonlijke lening

Nadelen

• Zonder NHG mag de maximale hypotheek 90% van de woningwaarde zijn
• Bonus, provisie of overwerk wordt tot maximaal 20% opgeteld bij het inkomen
• Mogelijke kosten voor het verlengen van de hypotheekofferte

Benieuwd naar jouw maximale hypotheek? Benieuwd of deze of één van de 37 andere hypotheekaanbieders de beste rente en voorwaarden heeft voor jou? Plan dan even een gratis gesprek met mij in.

Joost en Roel huis

Joost van Herpen & Roel Wonders E.H.P.

Lloyds Bank is onderdeel van de Lloyds Banking Group en is in Nederland actief met bancaire producten, waaronder dus ook hypotheken.

In Nederland hebben zo’n 150.000 mensen een hypotheek of spaarrekening bij Lloyds Bank.

Lloyds Banking Group is actief in 6 landen. In Groot-Brittannië heeft Lloyds Bank meer dan 30 miljoen klanten. In Groot-Brittannië is Lloyds Bank de grootste in betaal- en spaarrekeningen, hypotheken, persoonlijke leningen en credit cards.

Eén op de drie Britten bankiert bij Lloyds Bank.

Hoe komt Lloyds Bank aan geld?

Het geld dat Lloyds Bank uitleent, is vooral afkomstig van spaargeld. Dus het geld dat mensen bij Lloyds op een spaarrekening zetten, wordt uitgeleend via hypotheken.

Daarnaast verkoopt Lloyds Bank leningen door via zogenaamde ”gedekte obligaties”.

Hypotheekrente van Lloyds Bank

Lloyds Bank, Allianz, Robuust en ABN AMRO

De hypotheekrente van Lloyds Bank is laag voor hypotheken met NHG, vooral met een rentevaste periodes van 10, 20 en 30 jaar.

Daarnaast biedt Lloyds Bank vaak een scherpe variabele rente aan.

Ontdek nu wat de actuele hypotheekrente van Lloyds Bank is en vergelijk deze met de rentes van alle andere hypotheekaanbieders:

Is Lloyds Bank betrouwbaar?

Lloyds Bank is één van de grootste Engelse banken. De Lloyds Bank Group heeft meer 65.000 medewerkers en 30 miljoen klanten.

De bank bestaat al sinds 1765, maar de geschiedenis van de bank gaat terug tot 1695. De bank bestaat dus al meer dan 250 jaar en dat zegt wel iets over de betrouwbaarheid.

De Lloyds Bank is al sinds 1999 actief in Nederland en uitgegroeid tot de zesde grootste aanbieder van ons land. De bank is ook actief in de rest van Europa.

De Brexit bedreigde de positie van de Lloyds Bank in Europa. Omdat de bank nog vóór de Brexit een eigen vennootschap heeft opgericht in Duitsland, kon deze na de Brexit nog steeds actief blijven via een Europese bankvergunning.

Dit vermogen om te reageren op veranderingen, komt natuurlijk ten goede aan de betrouwbaarheid van Lloyds bank.

Wat is mijn ervaring met Lloyds Bank?

Bij het vergelijken van hypotheekvoorwaarden en rentes neem ik Lloyds Bank natuurlijk mee. Ik heb goede ervaringen met deze bank.

De rentetarieven zijn vaak laag, zowel de variabele rente als voor de verschillende rentevaste periodes. In Amsterdam heeft Lloyds Bank een eigen team met 50 tot 100 hypotheekspecialisten, die ook wel bereid zijn om mee te denken.

In de basis is Lloyds Bank wel een strenge bank, omdat ze veel documenten opvragen. Wanneer echter alles goed wordt aangeleverd, dan denken ze vaak in mogelijkheden.

Daarnaast is Lloyds ook een aanbieder van verhuurhypotheken, waardoor het via de bank dus ook mogelijk is om een huis te kopen voor de verhuur.

Als deze hypotheekverstrekker niet de beste voor jou is? Dan is één van de 37 andere aanbieders misschien beter.  Plan even een gratis gesprek met mij in om erachter te komen.

Uitgebreide voor- en nadelen

Hieronder staan de uitgebreide voor- en nadelen:

Voordelen

  • Lloyds Bank hanteert het dagrente principe. Dat betekent dat als de rente op de datum dat de hypotheekakte wordt getekend lager is, je deze lagere rente alsnog krijgt.
  • Lloyds Bank heeft een ruim aanbod van rentes en rentevaste perioden. Je kunt bij Lloyds Bank ook kiezen voor een variabele rente. Lloyds Bank biedt lage rentes aan voor 10, 15, 20 en 30 jaar vast.
  • Lloyds Bank biedt ook een verhuurhypotheek aan, dat betekent dat je ook een hypotheek bij Lloyds Bank kan afsluiten voor een woning die je wilt gaan verhuren.
  • Heb je een aflopend krediet? Dan neemt Lloyds Bank de werkelijke last mee in de hypotheekaanvraag.
  • Heb je een BKR registratie en voldoe je aan de voorwaarden van Nationale Hypotheek Garantie dan heb je een grote kans dat je bij Lloyds Bank een hypotheek kan afsluiten.

 

Nadelen

  • Sluit je een hypotheek af zonder Nationale Hypotheek Garantie (NHG) dan mag je hypotheek niet meer bedragen dan 90% van de marktwaarde van de woning.
  • Een bonus uitkering, inkomsten uit provisie of overwerk mag je voor maximaal 20% van je vast inkomen meenemen in een hypotheekaanvraag.
  • Als je de geldigheidsduur van de hypotheekofferte wilt verlengen betaal je mogelijk verlengingskosten.
Roel Wonders Review
Roel Wonders

Vrijblijvend advies: 0418-700550

Ma t/m za: 9.00 – 18.00 uur

Laatste blogberichten

Check mijn laatste blogberichten:

Roel Wonders opgenomen in overzicht van beste adviseurs van Nederland

Roel Wonders opgenomen in overzicht van beste adviseurs van Nederland

Advieskeuze is een onafhankelijke website die in 2011 is opgericht. Op deze website kunnen mensen hun financieel dienstverlener beoordelen door middel van reviews. Op advieskeuze staan bijvoorbeeld verzekeringsadviseurs, hypotheekadviseurs en makelaars.

Vanaf 2022 maakt deze review website een ‘’Advieskeuze Topselectie’’. In deze selectie zijn de beste adviseurs van Nederland opgenomen.

Roel Wonders is opgenomen in deze ranklijst van beste adviseurs in Nederland.

Voorbeeldbrief bod uitbrengen op een huis

Voorbeeldbrief bod uitbrengen op een huis

Je hebt een woning gevonden, die jij graag wilt kopen. Je wilt daarom een bod uitbrengen op deze woning, maar hebt daarvoor een brief nodig. Je weet misschien niet wat er in deze brief moet komen te staan.

Daarom heb ik een voorbeeldbrief gemaakt waarmee jij een bod kan uitbrengen. Je kunt deze gratis downloaden, invullen en versturen.

Als erkend hypothecair planner vertel ik ook wat je allemaal moet weten voor je een bod kunt uitbrengen. Je kunt ook meteen even een gratis gesprek met mij inplannen.

Hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) in 2024

Hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) in 2024

In 2022 werden maar liefst 101.400 hypotheken afgesloten met Nationale Hypotheek Garantie, maar wat is dat precies?

Ik ben Roel Wonders, erkend hypothecair planner, en hieronder vertel ik wat NHG is, wat de voor- en nadelen zijn en welke voorwaarden er in 2024 gelden.

Je kunt ook makkelijk zien wat de actuele hypotheekrente voor een hypotheek met NHG is: