IQWoon hypotheek

Geschreven op: maart 10, 2023
IQWoon is een Nederlandse hypotheekaanbieder, die sinds 2016 actief is. Deze aanbieder richt zich vooral op starters in de hypotheekmarkt - dus mensen die voor het eerst een huis kopen.

Hieronder vertel ik meer over IQWoon. Ik heb de hypotheken, voorwaarden en rentestanden van deze aanbieder bekeken en heb de voor- en nadelen opgeschreven. Verder biedt ik de mogelijkheid om alle rentes van IQWoon te vergelijken met die van andere aanbieders:

Over IQWoon hypotheek

IQWoon is net als Clarian Wonen, HollandWoont en Hypotrust een van de merken van Conneqt, een distributiemanager van hypotheeklabels. Conneqt is onderdeel van de Blauwtrust Groep. Een van de andere bekende merken van de Blauwtrust Groep is De Hypotheker.

IQWoon is door Conneqt opgericht in 2016. Een hypotheek van IQWoon is geschikt voor als je voor het eerst een hypotheek wilt afsluiten maar ook als je een volgende woning wilt kopen of je hypotheek over wilt sluiten. De geldverstrekker achter IQWoon is de Belgische bpost bank.

Sinds 1 mei 2023 biedt IQWoon geen nieuwe hypotheken meer aan. De rentetarieven zijn alleen nog van toepassing voor bestaande hypotheken.

Actief sinds: 2016
Onderdeel van: Conneqt

Contactgegevens

Advies: 0418-700550

Maandag t/m zaterdag: 9.00 – 18.00 uur

Hypotheekvormen

Deze hypotheekaanbieder biedt de volgende hypotheekvormen aan:

 • Aflossingsvrij
 • Annuïteiten
 • Lineair

 

Voor- en nadelen volgens Roel Wonders

Hieronder geef ik aan wat de voor- en nadelen zijn van deze hypotheekaanbieder.

Ik ben sinds 2010 actief in de hypotheekwereld en ben erkend hypothecair planner. Daarmee heb ik langer doorgeleerd dan de ”standaard hypotheekadviseur”, waardoor ik beter in staat ben om de kwaliteit van hypotheken te beoordelen.

Ik heb de voorwaarden van deze hypotheekaanbieder doorgenomen en ben tot de volgende plus- en minpunten gekomen:

Voordelen

 • De geldigheidsduur van de hypotheek offerte is 4 maanden en de geldigheidsduur kun je kosteloos met 4 maanden verlengen.
 • De hypotheek van IQWoon hanteert het dagrente principe. Dat betekent dat als de rente op de datum dat de hypotheekakte passeert is gedaald je deze lagere rente krijgt.
 • Je mag jaarlijks 20% van de oorspronkelijke hoofdsom vergoedingsvrij aflossen.
 • Ontvang je inkomen uit persoonsgebonden budget of gastouderschap dan kan je dit inkomen meenemen als je een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) afsluit.
 • Je betaalt geen renteopslag voor een aflossingsvrije hypotheek.
 • Je kunt bij IQWoon ook een hypotheek afsluiten samen met een familielid, bijvoorbeeld samen met je broer of zus.

 

Nadelen

 • Je kunt bij IQWoon niet consumptief lenen voor bijvoorbeeld de aankoop van een auto.
 • De maximale hoofdsom voor een hypotheek bij IQWoon is € 750.000.
 • Je kunt als ondernemer alleen een hypotheek afsluiten bij IQWoon als je minimaal 3 jaar zelfstandig bent. Ben je als ondernemer actief in de horeca dan kun je bij IQWoon geen hypotheek afsluiten.

 

Roel Wonders hypotheken

Algemene voorwaarden van IQWoon hypotheek

Hypotheekrente van IQWoon hypotheek

Hieronder staan de actuele rentestanden van IQWoon én alle andere aanbieders in Nederland. Je kunt de rentestanden gemakkelijk met elkaar vergelijken. Je kunt een vergelijking maken voor de verschillende soorten hypotheken, de tariefklassen en de rentevaste periodes.

Vergelijk nu alle rentestanden en ontdek welke aanbieder het goedkoopste is:

Advies nodig?

bereikbaar van ma t/m za van 8.30 – 18.00u

0418-700550

Direct met mij aan de telefoon

E-mail

Binnen 2 werkdagen een reactie

Whatsapp

Binnen 60 minuten een reactie

Roel Wonders hypotheekadvies

Kosten hypotheekadvies voor een IQWoon hypotheek

 • Aankoop woning € 2.495
 • Aankoop eerste woning € 2.150
 • Oversluiten huidige hypotheek € 2.245
 • Wijzigen hypotheek door einde relatie € 2.245
 • Woning verbouwen € 1.450
 • Woning verduurzamen € 1.295
 • Overwaarde opnemen € 1.450
 • Woning kopen om te verhuren € 2.650
 • Woning aanhouden om te verhuren € 2.650

Laatste blogberichten

Check mijn laatste blogberichten:

Hypotheek vastzetten: hoe lang is verstandig?

Hypotheek vastzetten: hoe lang is verstandig?

Je bent van plan om in 2023 of 2024 een hypotheek af te sluiten. Je kunt bij het afsluiten van een hypotheek kiezen voor een rentevaste periode. Je kunt kiezen voor een variabele, korte of lange rentevaste periode. Je wilt nu weten of het slim is om de hypotheekrente lang vast te zetten.

Ik ben Roel Wonders, erkend hypothecair planner, en hieronder vertel ik alles over het (lang) vastzetten van de hypotheekrente.

Ik vertel wat de voor- en nadelen zijn van een lange rentevaste periode en leg uit hoe jij het beste deze keuze kunt maken. Ik kan als adviseur natuurlijk ook persoonlijk advies geven over de duur van de rentevaste periode die het beste bij jou past.

Hypotheekregels 2024: wat gaat er veranderen?

Hypotheekregels 2024: wat gaat er veranderen?

Ieder jaar veranderen er allerlei hypotheekregels. In 2024 worden er ook weer allerlei regels gewijzigd en komen er nieuwe regels bij.

Je wilt weten welke regels er allemaal veranderen in 2024 om er vervolgens slim op in te spelen. Jouw maximale leencapaciteit kan bijvoorbeeld hoger of lager uitvallen in 2024, waardoor het misschien slimmer is om in 2023 nog een huis te kopen – of juist te wachten tot 2024.

Ik ben Roel Wonders, erkend hypothecair planner. Ik weet als een van de eerste welke regels en hypotheeknormen allemaal veranderen, omdat ik dagelijks met hypotheken bezig ben.

Je leest hieronder alles over de nieuwe regels voor 2024. Wanneer er nieuwe regels of normen bij komen, voeg ik deze toe aan deze pagina. Ontdek nu welke regels en normen wijzigen: 

Kan ik kosten koper meefinancieren met de hypotheek?

Kan ik kosten koper meefinancieren met de hypotheek?

Als jij een huis koopt, moet je niet alleen geld hebben om het huis te kunnen kopen, maar ook om de bijkomende kosten te betalen. Je moet bijvoorbeeld rekening houden met overdrachtsbelasting, notariskosten en kosten voor hypotheekadvies. Deze bijkomende kosten noemen we ”kosten koper (k.k.)”.

Vaak wordt er spaargeld (of een schenking) gebruikt om deze kosten koper te betalen, maar wat als jij geen spaargeld hebt? Zijn deze kosten dan mee te financieren?

Ik ben Roel Wonders, Erkend Hypothecair planner, en hieronder vertel ik alles over kosten koper en het meefinancieren van deze kosten…