IQWoon hypotheek

IQWoon is net als Clarian Wonen, HollandWoont en Hypotrust een van de merken van Conneqt, een distributiemanager van hypotheeklabels. Conneqt is onderdeel van de Blauwtrust Groep. Een van de andere bekende merken van de Blauwtrust Groep is De Hypotheker.

IQWoon is door Conneqt opgericht in 2016. Een hypotheek van IQWoon is geschikt voor als je voor het eerst een hypotheek wilt afsluiten maar ook als je een volgende woning wilt kopen of je hypotheek over wilt sluiten. De geldverstrekker achter IQWoon is de Belgische bpost bank.

Adres
Rijnstraat 26, ‘s-Hertogenbosch

E-mail
info@roelwonders.nl

Telefoon
0418-700550

Voordelen

  • De geldigheidsduur van de hypotheek offerte is 4 maanden en de geldigheidsduur kun je kosteloos met 4 maanden verlengen.
  • De hypotheek van IQWoon hanteert het dagrente principe. Dat betekent dat als de rente op de datum dat de hypotheekakte passeert is gedaald je deze lagere rente krijgt.
  • Je mag jaarlijks 20% van de oorspronkelijke hoofdsom vergoedingsvrij aflossen.
  • Ontvang je inkomen uit persoonsgebonden budget of gastouderschap dan kan je dit inkomen meenemen als je een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) afsluit.
  • Je betaalt geen renteopslag voor een aflossingsvrije hypotheek.
  • Je kunt bij IQWoon ook een hypotheek afsluiten samen met een familielid, bijvoorbeeld samen met je broer of zus.

 

Nadelen

  • Je kunt bij IQWoon niet consumptief lenen voor bijvoorbeeld de aankoop van een auto.
  • De maximale hoofdsom voor een hypotheek bij IQWoon is € 750.000.
  • Je kunt als ondernemer alleen een hypotheek afsluiten bij IQWoon als je minimaal 3 jaar zelfstandig bent. Ben je als ondernemer actief in de horeca dan kun je bij IQWoon geen hypotheek afsluiten.

 

Laatste blogberichten

Check mijn laatste blogberichten:

Nationaal koopfonds voor starters om nieuwbouwwoning te kopen

Nationaal koopfonds voor starters om nieuwbouwwoning te kopen

Je bent een starter en wilt een woning kopen. Het valt voor de meeste starters niet mee om een woning te kopen. De huizenprijzen zijn namelijk hoog en voor veel starters is het inkomen te laag om een hoge hypotheek te nemen.

Daar kan nu verandering in komen.

Om starters te helpen met het kopen van een (nieuwbouw)woning is er een Nationaal koopfonds opgezet. Deze moet tussen eind mei en eind juni van 2023 actief zijn.

Ik ben Roel Wonders. Ik ben gespecialiseerd in hypotheken. Hieronder vertel ik alles over het nieuwe koopfonds dat starters moet helpen bij het kopen van een huis. Ik vertel wat het fonds precies is, welke voorwaarden er aan verbonden zijn en wat de voor- en nadelen zijn.

Marktwaarde in verhuurde staat, wat is dat?

Marktwaarde in verhuurde staat, wat is dat?

Wanneer je een verhuurhypotheek afsluit om een huis te kopen voor de verhuur, dan is de zogenaamde ”woningwaarde in verhuurde staat” of ”marktwaarde in verhuurde staat” heel belangrijk. De waarde in verhuurde staat is lager dan de normale woningwaarde en is belangrijk omdat deze bepaalt hoeveel jij kunt lenen.

Ik ben Roel Wonders en ik ben gespecialiseerd in hypotheken én verhuurhypotheken. Hieronder vertel ik alles over de woningwaarde in verhuurde staat.

Ik vertel wat dit precies is en wat het verschil is met de normale marktwaarde. Ik geef aan hoe de woningwaarde in verhuurde staat wordt berekend en geef een voorbeeld berekening. Vervolgens vertel ik nog in hoeverre de WOZ-waarde invloed heeft op de marktwaarde in verhuurde staat…

Wat is een verhuurhypotheek en hoe werkt het?

Wat is een verhuurhypotheek en hoe werkt het?

Steeds meer banken en geldverstrekkers bieden een verhuurhypotheek aan. Daarmee spelen ze in op de vraag van investeerders die een huis willen kopen voor de verhuur – en daar dus geld mee willen verdienen.

Je bent misschien een toekomstig investeerder in vastgoed en wilt weten wat een verhuurhypotheek is en hoe het precies werkt.

Ik ben Roel Wonders. Al sinds 2010 ben ik actief in de hypotheekwereld. Ik weet alles van hypotheken en heb me gespecialiseerd in verhuurhypotheken. Hieronder vertel ik alles over de verhuurhypotheek…

Waar kan ik je mee helpen?

Stel je vraag en ik neem binnen 1 werkdag contact met je op.

8 + 14 =