IQWoon hypotheek

Geschreven op: 10 maart 2023
IQWoon is een Nederlandse hypotheekaanbieder, die sinds 2016 actief is. Deze aanbieder richt zich vooral op starters in de hypotheekmarkt - dus mensen die voor het eerst een huis kopen.

Hieronder vertel ik meer over IQWoon. Ik heb de hypotheken, voorwaarden en rentestanden van deze aanbieder bekeken en heb de voor- en nadelen opgeschreven. Verder biedt ik de mogelijkheid om alle rentes van IQWoon te vergelijken met die van andere aanbieders:

Over IQWoon hypotheek

IQWoon is net als Clarian Wonen, HollandWoont en Hypotrust een van de merken van Conneqt, een distributiemanager van hypotheeklabels. Conneqt is onderdeel van de Blauwtrust Groep. Een van de andere bekende merken van de Blauwtrust Groep is De Hypotheker.

IQWoon is door Conneqt opgericht in 2016. Een hypotheek van IQWoon is geschikt voor als je voor het eerst een hypotheek wilt afsluiten maar ook als je een volgende woning wilt kopen of je hypotheek over wilt sluiten. De geldverstrekker achter IQWoon is de Belgische bpost bank.

Sinds 1 mei 2023 biedt IQWoon geen nieuwe hypotheken meer aan. De rentetarieven zijn alleen nog van toepassing voor bestaande hypotheken.

Actief sinds: 2016
Onderdeel van: Conneqt

Contactgegevens

Advies: 0418-700550

Maandag t/m zaterdag: 9.00 – 18.00 uur

Hypotheekvormen

Deze hypotheekaanbieder biedt de volgende hypotheekvormen aan:

 • Aflossingsvrij
 • Annuïteiten
 • Lineair

 

Voor- en nadelen volgens Roel Wonders

Hieronder geef ik aan wat de voor- en nadelen zijn van deze hypotheekaanbieder.

Ik ben sinds 2010 actief in de hypotheekwereld en ben erkend hypothecair planner. Daarmee heb ik langer doorgeleerd dan de ”standaard hypotheekadviseur”, waardoor ik beter in staat ben om de kwaliteit van hypotheken te beoordelen.

Ik heb de voorwaarden van deze hypotheekaanbieder doorgenomen en ben tot de volgende plus- en minpunten gekomen:

Voordelen

 • De geldigheidsduur van de hypotheek offerte is 4 maanden en de geldigheidsduur kun je kosteloos met 4 maanden verlengen.
 • De hypotheek van IQWoon hanteert het dagrente principe. Dat betekent dat als de rente op de datum dat de hypotheekakte passeert is gedaald je deze lagere rente krijgt.
 • Je mag jaarlijks 20% van de oorspronkelijke hoofdsom vergoedingsvrij aflossen.
 • Ontvang je inkomen uit persoonsgebonden budget of gastouderschap dan kan je dit inkomen meenemen als je een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) afsluit.
 • Je betaalt geen renteopslag voor een aflossingsvrije hypotheek.
 • Je kunt bij IQWoon ook een hypotheek afsluiten samen met een familielid, bijvoorbeeld samen met je broer of zus.

 

Nadelen

 • Je kunt bij IQWoon niet consumptief lenen voor bijvoorbeeld de aankoop van een auto.
 • De maximale hoofdsom voor een hypotheek bij IQWoon is € 750.000.
 • Je kunt als ondernemer alleen een hypotheek afsluiten bij IQWoon als je minimaal 3 jaar zelfstandig bent. Ben je als ondernemer actief in de horeca dan kun je bij IQWoon geen hypotheek afsluiten.

 

Roel Wonders hypotheken

Algemene voorwaarden van IQWoon hypotheek

Hypotheekrente van IQWoon hypotheek

Hieronder staan de actuele rentestanden van IQWoon én alle andere aanbieders in Nederland. Je kunt de rentestanden gemakkelijk met elkaar vergelijken. Je kunt een vergelijking maken voor de verschillende soorten hypotheken, de tariefklassen en de rentevaste periodes.

Vergelijk nu alle rentestanden en ontdek welke aanbieder het goedkoopste is:

Advies nodig?

bereikbaar van ma t/m za van 8.30 – 18.00u

0418-700550

Direct met mij aan de telefoon

E-mail

Binnen 2 werkdagen een reactie

Whatsapp

Binnen 60 minuten een reactie

Roel Wonders hypotheekadvies

Kosten hypotheekadvies voor een IQWoon hypotheek

 • Aankoop woning € 2.495
 • Aankoop eerste woning € 2.150
 • Oversluiten huidige hypotheek € 2.245
 • Wijzigen hypotheek door einde relatie € 2.245
 • Woning verbouwen € 1.450
 • Woning verduurzamen € 1.295
 • Overwaarde opnemen € 1.450
 • Woning kopen om te verhuren € 2.650
 • Woning aanhouden om te verhuren € 2.650

Laatste blogberichten

Check mijn laatste blogberichten:

Winnend bod uitbrengen zonder voorbehoud van financiering met Biedverzekering

Wie in 2024 een winnend bod wil uitbrengen op een woning, lijkt te moeten overbieden. Gelukkig is overbieden niet de enige manier om meer kans te maken op een woning. Je maakt ook meer kans door te bieden zonder voorbehoud van financiering, maar dit kan risicovol zijn.

Ik ben Roel Wonders, Erkend Hypothecair Planner en Erkend Aankoopbegeleider. Ik weet alles van hypotheken en het aankopen van woningen. Ik heb daarnaast verzekeringsdiploma’s en ben gespecialiseerd in de biedverzekering (Bieden met Zekerheid, BiedGarantieZeker)

Hieronder vertel ik alles over het uitbrengen van een winnend bod door te bieden zonder voorbehoud van financiering in combinatie met de de biedverzekering. Daarnaast vertel ik over het biedcertificaat en de gratis financiële scan, die ook voor meer kansen en zekerheid zorgen:

Huis kopen met hulp van ouders

De generaties van nu hebben het een heel stuk moeilijker dan de generaties van hun ouders als het om het kopen van een woning gaat.

Veel jongeren hebben in 2024 geen kansen op de woningmarkt, omdat er te weinig huizen zijn voor de alsmaar groeiende bevolking. Het zorgt voor enorm hoge huizenprijzen. Daarnaast is de hypotheekrente gestegen, waardoor jongeren minder kunnen lenen.

Veel ouders willen hun kind dan ook helpen met het kopen van een woning, zodat ze een kans maken op de huidige woningmarkt en een goed leven kunnen opbouwen.

Ik ben Roel Wonders, Erkend Hypothecair Planner, en ik weet precies hoe jij als ouder jouw kind kunt helpen met het kopen van een woning.

Hieronder vertel ik welke mogelijkheden er allemaal zijn – en wat de beste en minder goede opties zijn. Je kunt ook meteen een gesprek met me inplannen, zodat ik direct kan kijken wat de beste mogelijkheden zijn om jouw kind te helpen:

Huurhuis kopen van verhuurder: waar op letten?

Huurhuis kopen van verhuurder: waar op letten?

Je huurt op dit moment een woning, maar krijgt het aanbod om de huurwoning van de verhuurder te kopen. Je wilt weten wat een goede prijs voor de huurwoning is en of het mogelijk is om de woning te kopen.

Ik ben Roel Wonders, Erkend Hypothecair Planner met veel ervaring in de verhuurmarkt. Daarnaast ben ik aankoopbegeleider en weet ik dus veel van het kopen van woningen.

Hieronder vertel ik alles over het kopen van een woning van een huurbaas. Ik vertel waarom particuliere huurders nu willen verkopen en wat de waarde van een verhuurde woning is.

Ik kan helpen bij het onderhandelen en kan de complete hypotheek in orde maken. Lees nu alles over het kopen van de huurwoning of plan direct een gratis gesprek met mij in.