ING hypotheek

Geschreven door: Joost van Herpen

Gecontroleerd door: Roel Wonders

Geschreven op: 10 maart 2023
Laatste bijgewerkt op: 9 februari 2024
ING Bank is de derde grootste hypotheekverstrekker van Nederland.

ING Bank heeft vooral lage rentetarieven voor hypotheken met een rentevaste periode van 5 en 10 jaar. ING Bank biedt vele voordelen. Eén van de grotere voordelen is dat ING in afwijkende situatie wil meedenken in oplossingen, ook voor ondernemers.

Ik ben Erkend Hypothecair Planner en ik weet natuurlijk alles van de hypotheken van ING. Ik ken de voorwaarden en voor- en nadelen. Benieuwd of ING de beste hypotheek voor jou heeft? Plan dan nu even een gratis gesprek met mij in.

Voordelen

• Geen extra kosten voor ondernemers die een inkomensverklaring nodig hebben
• Gebruikmaken van een voordelige Desktoptaxatie
• Vaak mogelijkheden bij A-melding of A1 codering
• Vaak mogelijkheden voor (huis)arts in opleiding met tijdelijk contract
• Vaak mogelijkheden om geld te lenen voor een woonboerderij
• Vaak mogelijk om huurinkomsten mee te nemen voor maximale hypotheek
• Mogelijkheden voor een hypotheek voor recreatiewoning

Nadelen

• Lagere leencapaciteit bij lening ouders met jaarlijkse schenking
• PGB-inkomen niet op te tellen bij inkomen voor maximale hypotheek
• Werkt met offerterente, niet met dagrente

Benieuwd naar jouw maximale hypotheek? Benieuwd of deze of één van de 37 andere hypotheekaanbieders de beste rente en voorwaarden heeft voor jou? Plan dan even een gratis gesprek met mij in.

Joost en Roel huis

Joost van Herpen & Roel Wonders EHP

Over ING

ING Bank is in 1989 ontstaan na een samenvoeging van Nationale Nederlanden en de NMB Postbank Groep. Samen met ABN AMRO en Rabobank behoort ING Bank tot de 3 grootste geldverstrekkers van Nederland. ING Bank heeft – net als de ABN AMRO en Rabobank – veel kennis en ervaring van hypotheken.

ING Bank heeft zo’n 8 miljoen klanten en een paar honderd kantoren in Nederland. Deze Nederlandse multinational is wereldwijd actief en biedt naast hypotheken ook betaalrekeningen, spaarrekeningen, beleggingsproducten, leningen, verzekeringen en pensioenen aan.

ING Bank biedt ook maatwerk hypotheken aan. Het betekent dat ze kunnen meedenken in situaties die anders zijn. Banken die maatwerk hypotheken aanbieden zijn bijvoorbeeld eerder bereid om huurinkomsten mee te nemen bij het afsluiten van een hypotheek. Ze zijn bijvoorbeeld ook in staat om zelf de jaarcijfers van ondernemers te beoordelen en daarbij in oplossingen te denken.

Hoe komt ING aan geld?

Het geld dat ING Bank uitleent in de vorm van hypotheken komt van spaarders.

Spaargeld wordt vaak uitgeleend voor de kortere termijn. Het is de reden dat ING voordelige rentetarieven heeft voor een rentevaste periode van 10 jaar.

Hypotheekrente van ING

ING is vooral voordelige voor hypotheken met een rentevaste periode van 10 jaar. Daarmee gaat het de concurrentie aan met andere aanbieder, zoals de ABN AMRO, Rabobank en SNS.

Voor de andere rentevaste periodes is ING meestal niet de goedkoopste optie. ING biedt wel rentekorting bij het hebben of openen van een betaalrekening.

Benieuwd wat de huidige hypotheekrente van ING is en deze vergelijken met die van alle andere hypotheekverstrekkers? Vergelijk dan nu alle rentestanden:

Is ING betrouwbaar?

ING kan worden gezien als een betrouwbare bank. De geschiedenis van de bank gaat terug tot 1881. Deze lange historie komt natuurlijk ten goede aan de betrouwbaarheid van de bank.

Het is de derde grootste hypotheekaanbieder van Nederland met meer dan 200 kantoren, ongeveer 50.000 medewerkers en 8 miljoen klanten.

Voor veel mensen geeft het ook een vertrouwt gevoel dat het een Nederlandse bank is.

Wat is mijn ervaring met ING?

Ik vind ING een prettige bank om mee samen te werken. Vooral dat de bank meedenkt in situaties die afwijken, is prettig. Ondernemers die een hypotheek willen afsluiten ervaren dit als een groot voordeel.

Als deze hypotheekverstrekker niet de beste voor jou is? Dan is één van de 37 andere aanbieders misschien beter.  Plan even een gratis gesprek met mij in om erachter te komen.

Uitgebreide voor- en nadelen

Hieronder staan de uitgebreide voor- en nadelen:

Voordelen

  • Je kunt bij ING Bank een hypotheek afsluiten als je een A-melding of A1 codering hebt op een lening of hypotheek die is afgelost of als deze melding op moment van aanvraag is hersteld.
  • Ben je een arts of huisarts in opleiding en heb je een tijdelijk dienstverband dan kan onder voorwaarden het inkomen worden meegenomen alsof er sprake is van een vast dienstverband.
  • Ben je ondernemer dan wordt het inkomen door ING Bank zelf vastgesteld en hoef je geen extra kosten te maken voor een Inkomensverklaring. Dit geldt ook voor hypotheekaanvragen met Nationale Hypotheek Garantie.
  • Je kunt onder voorwaarden gebruik maken van een Desktop Taxatie, een goedkoper alternatief voor een uitgebreid taxatierapport.
  • Je kunt onder voorwaarden een woonboerderij financieren met een hypotheek van ING Bank.
  • Onder voorwaarden kunnen huuropbrengsten worden meegenomen als inkomen voor de hypotheekaanvraag.
  • Je kunt onder voorwaarden een hypotheek bij ING Bank afsluiten voor een recreatiewoning.

 

Nadelen

  • Als je bij je ouders geld leent waarbij je ouders ieder jaar voornemens zijn om de jaarlasten terug te schenken dan neemt ING Bank wel een financiële verplichting hiervoor mee waardoor je bij ING Bank minder kunt lenen.
  • Ontvang je inkomen uit een Persoonsgebonden budget dan neemt ING Bank dat niet mee als inkomen voor de hypotheekaanvraag.
  • ING Bank hanteert een offerterente als rente bij passeren. Dat betekent dat als de rente op de dag van passeren van de hypotheekakte lager is, je niet kunt profiteren van deze lagere rente.

 

Roel Wonders Review
Roel Wonders

Vrijblijvend advies: 0418-700550

Ma t/m za: 9.00 – 18.00 uur

Laatste blogberichten

Check mijn laatste blogberichten:

Hoeveel overbieden op een huis in 2024?

Hoeveel overbieden op een huis in 2024?

Door de krapte op de woningmarkt is de vraag naar woningen nog steeds veel groter dan het aanbod. In 2024 wordt daarom weer overboden, maar wat houdt dat precies in en hoeveel kun jij het beste overbieden?

Ik ben niet alleen erkend hypothecair planner, maar ook gecertificeerd aankoop- en verkoopbegeleider. Ik weet dus alles van hypotheken, maar help mensen ook bij het kopen van een huis. Ik kan dus helpen bij het (verantwoord) overbieden op een woning.

Hieronder vertel ik alles over overbieden:

Van de strategie van makelaars om in te spelen op overbieden tot de risico’s van overbieden. Ik vertel waar je het geld vandaan kunt halen om over te bieden en leg uit op welke manieren jij jouw budget om over te bieden kunt bepalen.

Ook bespreek ik Bieden met Zekerheid, waarmee (veel) overbieden misschien niet nodig is.

Je kunt ook meteen een gratis gesprek met me inplannen, zodat we samen een goede biedstrategie kunnen bepalen…

Studieschuld verzwijgen bij hypotheek

Studieschuld verzwijgen bij hypotheek

Je hebt een studieschuld opgebouwd bij de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) en komt er nu achter dat deze schuld invloed heeft op jouw maximale hypotheek. Je kunt dankzij deze studieschuld dus minder lenen.

Je wil toch graag een maximale hypotheek krijgen en denkt erover na om deze studieschuld te verzwijgen.

Ik ben Roel Wonders en ik weet alles van hypotheken. Hieronder vertel ik alles over het verzwijgen van een studieschuld.

Ik vertel waarom een studieschuld de maximale hypotheek verlaagt en of het verplicht is om de studieschuld op te geven. Ik geef ook aan wat de gevolgen van het verzwijgen van een studieschuld is en ik deel een aantal betere oplossingen.

Je kunt ook meteen een gratis persoonlijk gesprek met me inplannen om over een hypotheek met studieschuld te praten.

Roel Wonders opgenomen in overzicht van beste adviseurs van Nederland

Roel Wonders opgenomen in overzicht van beste adviseurs van Nederland

Advieskeuze is een onafhankelijke website die in 2011 is opgericht. Op deze website kunnen mensen hun financieel dienstverlener beoordelen door middel van reviews. Op advieskeuze staan bijvoorbeeld verzekeringsadviseurs, hypotheekadviseurs en makelaars.

Vanaf 2022 maakt deze review website een ‘’Advieskeuze Topselectie’’. In deze selectie zijn de beste adviseurs van Nederland opgenomen.

Roel Wonders is opgenomen in deze ranklijst van beste adviseurs in Nederland.