ING hypotheek

Geschreven door: Joost van Herpen

Gecontroleerd door: Roel Wonders

Geschreven op: 10 maart 2023
Laatste bijgewerkt op: 9 februari 2024
English version ING Bank is de derde grootste hypotheekverstrekker van Nederland.

ING Bank heeft vooral lage rentetarieven voor hypotheken met een rentevaste periode van 5 en 10 jaar. ING Bank biedt vele voordelen. Eén van de grotere voordelen is dat ING in afwijkende situatie wil meedenken in oplossingen, ook voor ondernemers.

Ik ben Erkend Hypothecair Planner en ik weet natuurlijk alles van de hypotheken van ING. Ik ken de voorwaarden en voor- en nadelen. Benieuwd of ING de beste hypotheek voor jou heeft? Plan dan nu even een gratis gesprek met mij in.

Voordelen

• Geen extra kosten voor ondernemers die een inkomensverklaring nodig hebben
• Gebruikmaken van een voordelige Desktoptaxatie
• Vaak mogelijkheden bij A-melding of A1 codering
• Vaak mogelijkheden voor (huis)arts in opleiding met tijdelijk contract
• Vaak mogelijkheden om geld te lenen voor een woonboerderij
• Vaak mogelijk om huurinkomsten mee te nemen voor maximale hypotheek
• Mogelijkheden voor een hypotheek voor recreatiewoning

Nadelen

• Lagere leencapaciteit bij lening ouders met jaarlijkse schenking
• PGB-inkomen niet op te tellen bij inkomen voor maximale hypotheek
• Werkt met offerterente, niet met dagrente

Benieuwd naar jouw maximale hypotheek? Benieuwd of deze of één van de 37 andere hypotheekaanbieders de beste rente en voorwaarden heeft voor jou? Plan dan even een gratis gesprek met mij in.

Joost en Roel huis

Joost van Herpen & Roel Wonders EHP

Over ING

ING Bank is in 1989 ontstaan na een samenvoeging van Nationale Nederlanden en de NMB Postbank Groep. Samen met ABN AMRO en Rabobank behoort ING Bank tot de 3 grootste geldverstrekkers van Nederland. ING Bank heeft – net als de ABN AMRO en Rabobank – veel kennis en ervaring van hypotheken.

ING Bank heeft zo’n 8 miljoen klanten en een paar honderd kantoren in Nederland. Deze Nederlandse multinational is wereldwijd actief en biedt naast hypotheken ook betaalrekeningen, spaarrekeningen, beleggingsproducten, leningen, verzekeringen en pensioenen aan.

ING Bank biedt ook maatwerk hypotheken aan. Het betekent dat ze kunnen meedenken in situaties die anders zijn. Banken die maatwerk hypotheken aanbieden zijn bijvoorbeeld eerder bereid om huurinkomsten mee te nemen bij het afsluiten van een hypotheek. Ze zijn bijvoorbeeld ook in staat om zelf de jaarcijfers van ondernemers te beoordelen en daarbij in oplossingen te denken.

Hoe komt ING aan geld?

Het geld dat ING Bank uitleent in de vorm van hypotheken komt van spaarders.

Spaargeld wordt vaak uitgeleend voor de kortere termijn. Het is de reden dat ING voordelige rentetarieven heeft voor een rentevaste periode van 10 jaar.

Hypotheekrente van ING

ING is vooral voordelige voor hypotheken met een rentevaste periode van 10 jaar. Daarmee gaat het de concurrentie aan met andere aanbieder, zoals de ABN AMRO, Rabobank en SNS.

Voor de andere rentevaste periodes is ING meestal niet de goedkoopste optie. ING biedt wel rentekorting bij het hebben of openen van een betaalrekening.

Benieuwd wat de huidige hypotheekrente van ING is en deze vergelijken met die van alle andere hypotheekverstrekkers? Vergelijk dan nu alle rentestanden:

Is ING betrouwbaar?

ING kan worden gezien als een betrouwbare bank. De geschiedenis van de bank gaat terug tot 1881. Deze lange historie komt natuurlijk ten goede aan de betrouwbaarheid van de bank.

Het is de derde grootste hypotheekaanbieder van Nederland met meer dan 200 kantoren, ongeveer 50.000 medewerkers en 8 miljoen klanten.

Voor veel mensen geeft het ook een vertrouwt gevoel dat het een Nederlandse bank is.

Wat is mijn ervaring met ING?

Ik vind ING een prettige bank om mee samen te werken. Vooral dat de bank meedenkt in situaties die afwijken, is prettig. Ondernemers die een hypotheek willen afsluiten ervaren dit als een groot voordeel.

Als deze hypotheekverstrekker niet de beste voor jou is? Dan is één van de 37 andere aanbieders misschien beter.  Plan even een gratis gesprek met mij in om erachter te komen.

Uitgebreide voor- en nadelen

Hieronder staan de uitgebreide voor- en nadelen:

Voordelen

  • Je kunt bij ING Bank een hypotheek afsluiten als je een A-melding of A1 codering hebt op een lening of hypotheek die is afgelost of als deze melding op moment van aanvraag is hersteld.
  • Ben je een arts of huisarts in opleiding en heb je een tijdelijk dienstverband dan kan onder voorwaarden het inkomen worden meegenomen alsof er sprake is van een vast dienstverband.
  • Ben je ondernemer dan wordt het inkomen door ING Bank zelf vastgesteld en hoef je geen extra kosten te maken voor een Inkomensverklaring. Dit geldt ook voor hypotheekaanvragen met Nationale Hypotheek Garantie.
  • Je kunt onder voorwaarden gebruik maken van een Desktop Taxatie, een goedkoper alternatief voor een uitgebreid taxatierapport.
  • Je kunt onder voorwaarden een woonboerderij financieren met een hypotheek van ING Bank.
  • Onder voorwaarden kunnen huuropbrengsten worden meegenomen als inkomen voor de hypotheekaanvraag.
  • Je kunt onder voorwaarden een hypotheek bij ING Bank afsluiten voor een recreatiewoning.

 

Nadelen

  • Als je bij je ouders geld leent waarbij je ouders ieder jaar voornemens zijn om de jaarlasten terug te schenken dan neemt ING Bank wel een financiële verplichting hiervoor mee waardoor je bij ING Bank minder kunt lenen.
  • Ontvang je inkomen uit een Persoonsgebonden budget dan neemt ING Bank dat niet mee als inkomen voor de hypotheekaanvraag.
  • ING Bank hanteert een offerterente als rente bij passeren. Dat betekent dat als de rente op de dag van passeren van de hypotheekakte lager is, je niet kunt profiteren van deze lagere rente.

 

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen bij de ING?

Als je benieuwd bent hoeveel je kunt lenen bij de ING, dan kun je rekenen met ongeveer 4.7 keer jouw bruto jaarsalaris. Wanneer je bijvoorbeeld een hypotheek van 450.000 euro wilt hebben, dan moet je ongeveer 95.000 euro per jaar verdienen.

De rentestanden kunnen echter regelmatig veranderen en dit heeft invloed op hoeveel jij kunt lenen. Daarnaast zijn er nieuwe hypotheekregels die ervoor zorgen dat het energielabel van de woning ook de maximale hypotheek bepaalt, ook bij de ING.

Wanneer je precies wilt weten hoeveel geld je van de ING kunt lenen, dan kun je het beste even een persoonlijke berekening laten maken. Plan hiervoor even een vrijblijvend gesprek met me in.

We doen ons best om de voorwaarden up-to-date te houden, maar hypotheekverstrekkers kunnen hun voorwaarden veranderen. Plan even een gratis gesprek met mij in zodat we de meeste actuele voorwaarden en voor- en nadelen kunnen bespreken.

Roel Wonders Review
Roel Wonders

Vrijblijvend advies: 0418-700550

Ma t/m za: 9.00 – 18.00 uur

Laatste blogberichten

Check mijn laatste blogberichten:

Wat is een goede hypotheekadviseur?

Wat is een goede hypotheekadviseur?

Je bent op zoek naar een goede hypotheekadviseur. Logisch, het afsluiten van een hypotheek en het kopen van een woning, is waarschijnlijk de grootste financiële beslissingen uit jouw leven. Je wilt dan een adviseur hebben die goed is.

Ik ben Roel Wonders, Erkend Hypothecair Planner, en ik weet alles over hypotheken. Ik werkte bij De Financiële Makelaar en VCN Hypotheekservice, waar ik advies gaf aan andere hypotheekadviseur en hen hielp met hun hypotheekaanvragen.

Ik heb daarom samengewerkt met veel adviseurs en weet precies waar een goede hypotheekadviseur aan moet voldoen.

Winnend bod uitbrengen zonder voorbehoud van financiering met Biedverzekering

Wie in 2024 een winnend bod wil uitbrengen op een woning, lijkt te moeten overbieden. Gelukkig is overbieden niet de enige manier om meer kans te maken op een woning. Je maakt ook meer kans door te bieden zonder voorbehoud van financiering, maar dit kan risicovol zijn.

Ik ben Roel Wonders, Erkend Hypothecair Planner en Erkend Aankoopbegeleider. Ik weet alles van hypotheken en het aankopen van woningen. Ik heb daarnaast verzekeringsdiploma’s en ben gespecialiseerd in de biedverzekering (Bieden met Zekerheid, BiedGarantieZeker)

Hieronder vertel ik alles over het uitbrengen van een winnend bod door te bieden zonder voorbehoud van financiering in combinatie met de de biedverzekering. Daarnaast vertel ik over het biedcertificaat en de gratis financiële scan, die ook voor meer kansen en zekerheid zorgen:

Huis kopen met hulp van ouders

De generaties van nu hebben het een heel stuk moeilijker dan de generaties van hun ouders als het om het kopen van een woning gaat.

Veel jongeren hebben in 2024 geen kansen op de woningmarkt, omdat er te weinig huizen zijn voor de alsmaar groeiende bevolking. Het zorgt voor enorm hoge huizenprijzen. Daarnaast is de hypotheekrente gestegen, waardoor jongeren minder kunnen lenen.

Veel ouders willen hun kind dan ook helpen met het kopen van een woning, zodat ze een kans maken op de huidige woningmarkt en een goed leven kunnen opbouwen.

Ik ben Roel Wonders, Erkend Hypothecair Planner, en ik weet precies hoe jij als ouder jouw kind kunt helpen met het kopen van een woning.

Hieronder vertel ik welke mogelijkheden er allemaal zijn – en wat de beste en minder goede opties zijn. Je kunt ook meteen een gesprek met me inplannen, zodat ik direct kan kijken wat de beste mogelijkheden zijn om jouw kind te helpen: