ING hypotheek

Geschreven op: maart 10, 2023
ING is één van de grootste aanbieders van hypotheken in Nederland. De ING biedt ook maatwerk hypotheken aan, wat betekent dat ze

Hieronder vertel ik alles over deze grote hypotheekaanbieder. Ik vertel meer over het bedrijf en haar aanbod. Ik vertel welke hypotheken ze allemaal aanbieden, geef inzicht in de voorwaarden én laat zien wat de actuele rentes zijn. Je vergelijkt de rentestanden van de ING eenvoudig met die van andere hypotheekaanbieders:

Over ING hypotheek

De ING is in 1989 ontstaan na een samenvoeging van Nationale Nederlanden en de NMB Postbank Groep. Samen met ABN AMRO en Rabobank behoort ING Bank tot de 3 grootste geldverstrekkers van Nederland. De ING heeft – net als de ABN AMRO en Rabobank – veel kennis en ervaring met betrekking tot hypotheken.

De ING heeft zo’n 8 miljoen klanten en een paar honderd kantoren in Nederland. Deze Nederlandse multinational is wereldwijd actief en biedt naast hypotheken ook betaalrekeningen, spaarrekeningen, beleggingsproducten, leningen, verzekeringen en pensioenen aan.

De ING biedt ook maatwerk hypotheken aan. Het betekent dat ze kunnen meedenken in situaties die anders zijn. Banken die maatwerk hypotheken aanbieden zijn bijvoorbeeld eerder bereid om huurinkomsten mee te nemen bij het afsluiten van een hypotheek. Daarnaast zijn ze bijvoorbeeld ook in staat om zelf de jaarcijfers van ondernemers te beoordelen en daarbij in oplossingen te denken.

Actief sinds: 1989
Onderdeel van: ING Groep

Contactgegevens

Telefoonnummer: 020-3633911

Maandag t/m vrijdag: 9.00 – 17.00 uur

Advies: 0418-700550

Maandag t/m zaterdag: 9.00 – 18.00 uur

Hypotheekvormen

Deze hypotheekaanbieder biedt de volgende hypotheekvormen aan:

 • Aflossingsvrij
 • Bankspaarhypotheek
 • Annuïteiten
 • Lineair

 

Voor- en nadelen volgens Roel Wonders

Hieronder geef ik aan wat de voor- en nadelen zijn van deze hypotheekaanbieder.

Ik ben sinds 2010 actief in de hypotheekwereld en ben erkend hypothecair planner. Daarmee heb ik langer doorgeleerd dan de ”standaard hypotheekadviseur”, waardoor ik beter in staat ben om de kwaliteit van hypotheken te beoordelen.

Ik heb de voorwaarden van deze hypotheekaanbieder doorgenomen en ben tot de volgende plus- en minpunten gekomen:

Voordelen

 • Je kunt bij ING Bank een hypotheek afsluiten als je een A-melding of 1 codering hebt op een lening of hypotheek die is afgelost of als deze melding op moment van aanvraag is hersteld.
 • Ben je een arts of huisarts in opleiding en heb je een tijdelijk dienstverband dan kan onder voorwaarden het inkomen worden meegenomen alsof er sprake is van een vast dienstverband.
 • Ben je ondernemer dan wordt het inkomen door ING Bank zelf vastgesteld en hoef je geen extra kosten te maken voor een Inkomensverklaring. Dit geldt ook voor hypotheekaanvragen met Nationale Hypotheek Garantie.
 • Je kunt onder voorwaarden gebruik maken van een Desktop Taxatie, een goedkoper alternatief voor een uitgebreid taxatierapport.
 • Je kunt onder voorwaarden een woonboerderij financieren met een hypotheek van ING Bank.
 • Onder voorwaarden kunnen huuropbrengsten worden meegenomen als inkomen voor de hypotheekaanvraag.
 • Je kunt onder voorwaarden een hypotheek bij ING Bank afsluiten voor een recreatiewoning.

 

Nadelen

 • Als je bij je ouders geld leent waarbij je ouders ieder jaar voornemens zijn om de jaarlasten terug te schenken dan neemt ING Bank wel een financiële verplichting hiervoor mee waardoor je bij ING Bank minder kunt lenen.
 • Ontvang je inkomen uit een Persoonsgebonden budget dan neemt ING Bank dat niet mee als inkomen voor de hypotheekaanvraag.
 • ING Bank hanteert een offerterente als rente bij passeren. Dat betekent dat als de rente op de dag van passeren van de hypotheekakte lager is, je niet kunt profiteren van deze lagere rente.

 

Roel Wonders hypotheken

Algemene voorwaarden van ING hypotheek

Hypotheekrente van ING hypotheek

Hieronder staan alle rentetarieven van de ING. Deze rentetarieven zijn natuurlijk actueel en eenvoudig te vergelijken met de rentes van andere hypotheekverstrekkers. Vergelijk bijvoorbeeld de rente van de ING met die van de ABN AMRO en Rabobank.

Je kunt de rentestanden zien voor de verschillende aflosvormen, de tariefklassen en rentevast periodes. Ontdek nu wat de laagste hypotheekrente is en vergelijk direct:

Advies nodig?

bereikbaar van ma t/m za van 8.30 – 18.00u

0418-700550

Direct met mij aan de telefoon

E-mail

Binnen 2 werkdagen een reactie

Whatsapp

Binnen 60 minuten een reactie

Roel Wonders hypotheekadvies

Kosten hypotheekadvies voor een ING Hypotheek

 • Aankoop woning € 2.495
 • Aankoop eerste woning € 2.150
 • Oversluiten huidige hypotheek € 2.245
 • Wijzigen hypotheek door einde relatie € 2.245
 • Woning verbouwen € 1.450
 • Woning verduurzamen € 1.295
 • Overwaarde opnemen € 1.450
 • Woning kopen om te verhuren € 2.650
 • Woning aanhouden om te verhuren € 2.650

Laatste blogberichten

Check mijn laatste blogberichten:

Hypotheek vastzetten: hoe lang is verstandig?

Hypotheek vastzetten: hoe lang is verstandig?

Je bent van plan om in 2023 of 2024 een hypotheek af te sluiten. Je kunt bij het afsluiten van een hypotheek kiezen voor een rentevaste periode. Je kunt kiezen voor een variabele, korte of lange rentevaste periode. Je wilt nu weten of het slim is om de hypotheekrente lang vast te zetten.

Ik ben Roel Wonders, erkend hypothecair planner, en hieronder vertel ik alles over het (lang) vastzetten van de hypotheekrente.

Ik vertel wat de voor- en nadelen zijn van een lange rentevaste periode en leg uit hoe jij het beste deze keuze kunt maken. Ik kan als adviseur natuurlijk ook persoonlijk advies geven over de duur van de rentevaste periode die het beste bij jou past.

Hypotheekregels 2024: wat gaat er veranderen?

Hypotheekregels 2024: wat gaat er veranderen?

Ieder jaar veranderen er allerlei hypotheekregels. In 2024 worden er ook weer allerlei regels gewijzigd en komen er nieuwe regels bij.

Je wilt weten welke regels er allemaal veranderen in 2024 om er vervolgens slim op in te spelen. Jouw maximale leencapaciteit kan bijvoorbeeld hoger of lager uitvallen in 2024, waardoor het misschien slimmer is om in 2023 nog een huis te kopen – of juist te wachten tot 2024.

Ik ben Roel Wonders, erkend hypothecair planner. Ik weet als een van de eerste welke regels en hypotheeknormen allemaal veranderen, omdat ik dagelijks met hypotheken bezig ben.

Je leest hieronder alles over de nieuwe regels voor 2024. Wanneer er nieuwe regels of normen bij komen, voeg ik deze toe aan deze pagina. Ontdek nu welke regels en normen wijzigen: 

Kan ik kosten koper meefinancieren met de hypotheek?

Kan ik kosten koper meefinancieren met de hypotheek?

Als jij een huis koopt, moet je niet alleen geld hebben om het huis te kunnen kopen, maar ook om de bijkomende kosten te betalen. Je moet bijvoorbeeld rekening houden met overdrachtsbelasting, notariskosten en kosten voor hypotheekadvies. Deze bijkomende kosten noemen we ”kosten koper (k.k.)”.

Vaak wordt er spaargeld (of een schenking) gebruikt om deze kosten koper te betalen, maar wat als jij geen spaargeld hebt? Zijn deze kosten dan mee te financieren?

Ik ben Roel Wonders, Erkend Hypothecair planner, en hieronder vertel ik alles over kosten koper en het meefinancieren van deze kosten…