Hypotrust Woon Bewust hypotheek

Geschreven op: maart 10, 2023
Hypotrust is het oudste merk van Conneqt, een distributiemanager van hypotheeklabels. Conneqt is onderdeel van de Blauwtrust Groep. Een van de andere bekende merken van de Blauwtrust Groep is De Hypotheker.

Hypotrust bestaat al sinds is 1993. Op dit moment is Hypotrust actief op de hypotheekmarkt met 3 merken. De Vrij Leven Hypotheek, De Woon Bewust Hypotheek en de Elan Plus Hypotheek. Achter deze 3 merken zitten verschillende geldverstrekkers met eigen voorwaarden en rentes.

De geldverstrekker achter de Woon Bewust Hypotheek zijn de hypotheekbedrijven van Achmea.

Voordelen

  • Sluit je de lening zonder Nationale Hypotheek Garantie (NHG)? Dan daalt je rente automatisch mee omdat de schuld door (extra) terugbetalingen steeds lager wordt ten opzichte van de marktwaarde. Daarnaast kun je de risicoklasse te allen tijde aan laten passen, door het aanleveren van een nieuw gevalideerd taxatierapport of een WOZ-beschikking (onder bepaalde voorwaarden).
  • De hypotheekofferte is 4 maanden geldig en kan kosteloos met 2 maanden worden verlengd. Je hebt dan een totale geldigheidsduur van 6 maanden zonder kosten.
  • Heb je jouw huis nog niet verkocht, maar al wel een nieuw huis op het oog? Dan kan je bij de Woon Bewust Hypotheek een overbruggingshypotheek afsluiten.

 

Nadelen

  • Sluit je de lening zonder Nationale Hypotheek Garantie (NHG)? Dan mag je hypotheek niet hoger zijn dan 85% van de marktwaarde van de woning.
  • Zonder Nationale Hypotheek Garantie zijn er maar 2 risicoklassen: tot 60% en tot 85% van de marktwaarde. Hierdoor profiteer je minder snel van het verlagen van de risico opslag als je (extra) aflost.
  • Je kunt geen gebruik maken van de Desktop Taxatie, een goedkoper alternatief voor een taxatierapport die verplicht is voor een hypotheekaanvraag.

 

Laatste blogberichten

Winnend bod uitbrengen zonder voorbehoud van financiering met Biedverzekering

Wie in 2024 een winnend bod wil uitbrengen op een woning, lijkt te moeten overbieden. Gelukkig is overbieden niet de enige manier om meer kans te maken op een woning. Je maakt ook meer kans door te bieden zonder voorbehoud van financiering, maar dit kan risicovol zijn.

Ik ben Roel Wonders, Erkend Hypothecair Planner en Erkend Aankoopbegeleider. Ik weet alles van hypotheken en het aankopen van woningen. Ik heb daarnaast verzekeringsdiploma’s en ben gespecialiseerd in de biedverzekering (Bieden met Zekerheid, BiedGarantieZeker)

Hieronder vertel ik alles over het uitbrengen van een winnend bod door te bieden zonder voorbehoud van financiering in combinatie met de de biedverzekering. Daarnaast vertel ik over het biedcertificaat en de gratis financiële scan, die ook voor meer kansen en zekerheid zorgen:

Huis kopen met hulp van ouders

De generaties van nu hebben het een heel stuk moeilijker dan de generaties van hun ouders als het om het kopen van een woning gaat.

Veel jongeren hebben in 2024 geen kansen op de woningmarkt, omdat er te weinig huizen zijn voor de alsmaar groeiende bevolking. Het zorgt voor enorm hoge huizenprijzen. Daarnaast is de hypotheekrente gestegen, waardoor jongeren minder kunnen lenen.

Veel ouders willen hun kind dan ook helpen met het kopen van een woning, zodat ze een kans maken op de huidige woningmarkt en een goed leven kunnen opbouwen.

Ik ben Roel Wonders, Erkend Hypothecair Planner, en ik weet precies hoe jij als ouder jouw kind kunt helpen met het kopen van een woning.

Hieronder vertel ik welke mogelijkheden er allemaal zijn – en wat de beste en minder goede opties zijn. Je kunt ook meteen een gesprek met me inplannen, zodat ik direct kan kijken wat de beste mogelijkheden zijn om jouw kind te helpen:

Huurhuis kopen van verhuurder: waar op letten?

Huurhuis kopen van verhuurder: waar op letten?

Je huurt op dit moment een woning, maar krijgt het aanbod om de huurwoning van de verhuurder te kopen. Je wilt weten wat een goede prijs voor de huurwoning is en of het mogelijk is om de woning te kopen.

Ik ben Roel Wonders, Erkend Hypothecair Planner met veel ervaring in de verhuurmarkt. Daarnaast ben ik aankoopbegeleider en weet ik dus veel van het kopen van woningen.

Hieronder vertel ik alles over het kopen van een woning van een huurbaas. Ik vertel waarom particuliere huurders nu willen verkopen en wat de waarde van een verhuurde woning is.

Ik kan helpen bij het onderhandelen en kan de complete hypotheek in orde maken. Lees nu alles over het kopen van de huurwoning of plan direct een gratis gesprek met mij in.