Hypotrust Woon Bewust hypotheek

Geschreven op: maart 10, 2023
Hypotrust is het oudste merk van Conneqt, een distributiemanager van hypotheeklabels. Conneqt is onderdeel van de Blauwtrust Groep. Een van de andere bekende merken van de Blauwtrust Groep is De Hypotheker.

Hypotrust bestaat al sinds is 1993. Op dit moment is Hypotrust actief op de hypotheekmarkt met 3 merken. De Vrij Leven Hypotheek, De Woon Bewust Hypotheek en de Elan Plus Hypotheek. Achter deze 3 merken zitten verschillende geldverstrekkers met eigen voorwaarden en rentes.

De geldverstrekker achter de Woon Bewust Hypotheek zijn de hypotheekbedrijven van Achmea.

Voordelen

  • Sluit je de lening zonder Nationale Hypotheek Garantie (NHG)? Dan daalt je rente automatisch mee omdat de schuld door (extra) terugbetalingen steeds lager wordt ten opzichte van de marktwaarde. Daarnaast kun je de risicoklasse te allen tijde aan laten passen, door het aanleveren van een nieuw gevalideerd taxatierapport of een WOZ-beschikking (onder bepaalde voorwaarden).
  • De hypotheekofferte is 4 maanden geldig en kan kosteloos met 2 maanden worden verlengd. Je hebt dan een totale geldigheidsduur van 6 maanden zonder kosten.
  • Heb je jouw huis nog niet verkocht, maar al wel een nieuw huis op het oog? Dan kan je bij de Woon Bewust Hypotheek een overbruggingshypotheek afsluiten.

 

Nadelen

  • Sluit je de lening zonder Nationale Hypotheek Garantie (NHG)? Dan mag je hypotheek niet hoger zijn dan 85% van de marktwaarde van de woning.
  • Zonder Nationale Hypotheek Garantie zijn er maar 2 risicoklassen: tot 60% en tot 85% van de marktwaarde. Hierdoor profiteer je minder snel van het verlagen van de risico opslag als je (extra) aflost.
  • Je kunt geen gebruik maken van de Desktop Taxatie, een goedkoper alternatief voor een taxatierapport die verplicht is voor een hypotheekaanvraag.

 

Laatste blogberichten

Roel Wonders opgenomen in overzicht van beste adviseurs van Nederland

Roel Wonders opgenomen in overzicht van beste adviseurs van Nederland

Advieskeuze is een onafhankelijke website die in 2011 is opgericht. Op deze website kunnen mensen hun financieel dienstverlener beoordelen door middel van reviews. Op advieskeuze staan bijvoorbeeld verzekeringsadviseurs, hypotheekadviseurs en makelaars.

Vanaf 2022 maakt deze review website een ‘’Advieskeuze Topselectie’’. In deze selectie zijn de beste adviseurs van Nederland opgenomen.

Roel Wonders is opgenomen in deze ranklijst van beste adviseurs in Nederland.

Voorbeeldbrief bod uitbrengen op een huis

Voorbeeldbrief bod uitbrengen op een huis

Je hebt een woning gevonden, die jij graag wilt kopen. Je wilt daarom een bod uitbrengen op deze woning, maar hebt daarvoor een brief nodig. Je weet misschien niet wat er in deze brief moet komen te staan.

Daarom heb ik een voorbeeldbrief gemaakt waarmee jij een bod kan uitbrengen. Je kunt deze gratis downloaden, invullen en versturen.

Als erkend hypothecair planner vertel ik ook wat je allemaal moet weten voor je een bod kunt uitbrengen. Je kunt ook meteen even een gratis gesprek met mij inplannen.

Hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) in 2024

Hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) in 2024

In 2022 werden maar liefst 101.400 hypotheken afgesloten met Nationale Hypotheek Garantie, maar wat is dat precies?

Ik ben Roel Wonders, erkend hypothecair planner, en hieronder vertel ik wat NHG is, wat de voor- en nadelen zijn en welke voorwaarden er in 2024 gelden.

Je kunt ook makkelijk zien wat de actuele hypotheekrente voor een hypotheek met NHG is: