Hypotrust Woon Bewust hypotheek

Hypotrust is het oudste merk van Conneqt, een distributiemanager van hypotheeklabels. Conneqt is onderdeel van de Blauwtrust Groep. Een van de andere bekende merken van de Blauwtrust Groep is De Hypotheker.

Hypotrust bestaat al sinds is 1993. Op dit moment is Hypotrust actief op de hypotheekmarkt met 3 merken. De Vrij Leven Hypotheek, De Woon Bewust Hypotheek en de Elan Plus Hypotheek. Achter deze 3 merken zitten verschillende geldverstrekkers met eigen voorwaarden en rentes.

De geldverstrekker achter de Woon Bewust Hypotheek zijn de hypotheekbedrijven van Achmea.

Voordelen

  • Sluit je de lening zonder Nationale Hypotheek Garantie (NHG)? Dan daalt je rente automatisch mee omdat de schuld door (extra) terugbetalingen steeds lager wordt ten opzichte van de marktwaarde. Daarnaast kun je de risicoklasse te allen tijde aan laten passen, door het aanleveren van een nieuw gevalideerd taxatierapport of een WOZ-beschikking (onder bepaalde voorwaarden).
  • De hypotheekofferte is 4 maanden geldig en kan kosteloos met 2 maanden worden verlengd. Je hebt dan een totale geldigheidsduur van 6 maanden zonder kosten.
  • Heb je jouw huis nog niet verkocht, maar al wel een nieuw huis op het oog? Dan kan je bij de Woon Bewust Hypotheek een overbruggingshypotheek afsluiten.

 

Nadelen

  • Sluit je de lening zonder Nationale Hypotheek Garantie (NHG)? Dan mag je hypotheek niet hoger zijn dan 85% van de marktwaarde van de woning.
  • Zonder Nationale Hypotheek Garantie zijn er maar 2 risicoklassen: tot 60% en tot 85% van de marktwaarde. Hierdoor profiteer je minder snel van het verlagen van de risico opslag als je (extra) aflost.
  • Je kunt geen gebruik maken van de Desktop Taxatie, een goedkoper alternatief voor een taxatierapport die verplicht is voor een hypotheekaanvraag.

 

Laatste blogberichten

Check mijn laatste blogberichten:

Hypotheek vastzetten: hoe lang is verstandig?

Hypotheek vastzetten: hoe lang is verstandig?

Je bent van plan om in 2023 of 2024 een hypotheek af te sluiten. Je kunt bij het afsluiten van een hypotheek kiezen voor een rentevaste periode. Je kunt kiezen voor een variabele, korte of lange rentevaste periode. Je wilt nu weten of het slim is om de hypotheekrente lang vast te zetten.

Ik ben Roel Wonders, erkend hypothecair planner, en hieronder vertel ik alles over het (lang) vastzetten van de hypotheekrente.

Ik vertel wat de voor- en nadelen zijn van een lange rentevaste periode en leg uit hoe jij het beste deze keuze kunt maken. Ik kan als adviseur natuurlijk ook persoonlijk advies geven over de duur van de rentevaste periode die het beste bij jou past.

Hypotheekregels 2024: wat gaat er veranderen?

Hypotheekregels 2024: wat gaat er veranderen?

Ieder jaar veranderen er allerlei hypotheekregels. In 2024 worden er ook weer allerlei regels gewijzigd en komen er nieuwe regels bij.

Je wilt weten welke regels er allemaal veranderen in 2024 om er vervolgens slim op in te spelen. Jouw maximale leencapaciteit kan bijvoorbeeld hoger of lager uitvallen in 2024, waardoor het misschien slimmer is om in 2023 nog een huis te kopen – of juist te wachten tot 2024.

Ik ben Roel Wonders, erkend hypothecair planner. Ik weet als een van de eerste welke regels en hypotheeknormen allemaal veranderen, omdat ik dagelijks met hypotheken bezig ben.

Je leest hieronder alles over de nieuwe regels voor 2024. Wanneer er nieuwe regels of normen bij komen, voeg ik deze toe aan deze pagina. Ontdek nu welke regels en normen wijzigen: 

Kan ik kosten koper meefinancieren met de hypotheek?

Kan ik kosten koper meefinancieren met de hypotheek?

Als jij een huis koopt, moet je niet alleen geld hebben om het huis te kunnen kopen, maar ook om de bijkomende kosten te betalen. Je moet bijvoorbeeld rekening houden met overdrachtsbelasting, notariskosten en kosten voor hypotheekadvies. Deze bijkomende kosten noemen we ”kosten koper (k.k.)”.

Vaak wordt er spaargeld (of een schenking) gebruikt om deze kosten koper te betalen, maar wat als jij geen spaargeld hebt? Zijn deze kosten dan mee te financieren?

Ik ben Roel Wonders, Erkend Hypothecair planner, en hieronder vertel ik alles over kosten koper en het meefinancieren van deze kosten…

Waar kan ik je mee helpen?

Stel je vraag en ik neem binnen 1 werkdag contact met je op.

6 + 9 =