Hypotrust Vrij Leven hypotheek

Geschreven op: maart 10, 2023
Hypotrust is het oudste merk van Conneqt, een distributiemanager van hypotheeklabels. Conneqt is onderdeel van de Blauwtrust Groep. Een van de andere bekende merken van de Blauwtrust Groep is De Hypotheker.

Hypotrust bestaat al sinds is 1993. Op dit moment is Hypotrust actief op de hypotheekmarkt met 3 merken. De Vrij Leven Hypotheek, De Woon Bewust Hypotheek en de Elan Plus Hypotheek. Achter deze 3 merken zitten verschillende geldverstrekkers met eigen voorwaarden en rentes.

De geldverstrekker achter de Vrij Leven Hypotheek is de Oostenrijkse bank BAWAG P.S.K. Een onderdeel van BAWAG Groep.

Voordelen

  • In de eerste 4 maanden van de geldigheidsduur van de hypotheekofferte heb je recht op dagrente. Dat wil zeggen dat als tijdens de eerste 4 maanden de rente lager is dan krijg je op de dag dat de hypotheekakte passeert de lagere rente aangeboden.
  • Er zijn rentes beschikbaar voor alle periodes tussen 1 jaar en 30 jaar vast.
  • De risicoklasse wordt automatisch aangepast als de lening door aflossingen in een lagere risicoklasse terecht komt. Hierdoor betaal je direct een lagere rente. Je kunt 1x per 5 jaar de risicoklasse laten aanpassen als de woning in waarde is gestegen. Hiervoor lever je een taxatierapport of, de goedkopere variant, een Desktop Taxatie.

 

Nadelen

  • Het maximale hypotheekbedrag dat je bij Hypotrust Vrij Leven kunt lenen, is € 750.000.
  • Je betaalt mogelijk kosten als je de geldigheidsduur van de hypotheekofferte wilt verlengen. Je betaalt verlengingskosten als de marktrente op moment van passeren van de hypotheekakte hoger is.
  • Je kunt als je een tijdelijk dienstverband bij je werkgever hebt, geen gebruik maken van de Arbeidsmarktscan. Een Arbeidsmarktscan geeft je meer mogelijkheden voor het afsluiten van een hypotheek als je een tijdelijk dienstverband hebt.

 

Laatste blogberichten

Roel Wonders opgenomen in overzicht van beste adviseurs van Nederland

Roel Wonders opgenomen in overzicht van beste adviseurs van Nederland

Advieskeuze is een onafhankelijke website die in 2011 is opgericht. Op deze website kunnen mensen hun financieel dienstverlener beoordelen door middel van reviews. Op advieskeuze staan bijvoorbeeld verzekeringsadviseurs, hypotheekadviseurs en makelaars.

Vanaf 2022 maakt deze review website een ‘’Advieskeuze Topselectie’’. In deze selectie zijn de beste adviseurs van Nederland opgenomen.

Roel Wonders is opgenomen in deze ranklijst van beste adviseurs in Nederland.

Voorbeeldbrief bod uitbrengen op een huis

Voorbeeldbrief bod uitbrengen op een huis

Je hebt een woning gevonden, die jij graag wilt kopen. Je wilt daarom een bod uitbrengen op deze woning, maar hebt daarvoor een brief nodig. Je weet misschien niet wat er in deze brief moet komen te staan.

Daarom heb ik een voorbeeldbrief gemaakt waarmee jij een bod kan uitbrengen. Je kunt deze gratis downloaden, invullen en versturen.

Als erkend hypothecair planner vertel ik ook wat je allemaal moet weten voor je een bod kunt uitbrengen. Je kunt ook meteen even een gratis gesprek met mij inplannen.

Hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) in 2024

Hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) in 2024

In 2022 werden maar liefst 101.400 hypotheken afgesloten met Nationale Hypotheek Garantie, maar wat is dat precies?

Ik ben Roel Wonders, erkend hypothecair planner, en hieronder vertel ik wat NHG is, wat de voor- en nadelen zijn en welke voorwaarden er in 2024 gelden.

Je kunt ook makkelijk zien wat de actuele hypotheekrente voor een hypotheek met NHG is: