Hypotrust Vrij Leven hypotheek

Geschreven door: Joost van Herpen

Gecontroleerd door: Roel Wonders

Geschreven op: 10 maart 2023
Laatste bijgewerkt op:
De Hypotrust Vrij Leven Hypotheek is een moderne hypotheek met duidelijke voorwaarden.

Hypotrust Vrij Leven biedt hypotheken aan via geld van de grote Oostenrijkse bank, Bawag P.S.K.. De hypotheekrente van Vrij Leven is vooral laag voor rentevastperiodes van 10, 20 en 30 jaar vast met NHG.

Ik ben ervaren hypotheekadviseur en hieronder vertel ik alles over deze hypotheek. Benieuwd of Hypotrust Vrij Leven de beste hypotheekverstrekker voor jou is of dat er een betere aanbieder is? Plan dan even een gratis gesprek met mij in.

Voordelen

• Heeft rentes voor alle periodes - van 1 jaar tot 30 jaar vast
• Je gaat automatisch een lagere rente betalen als de hypotheek in een lagere risicoklasse komt door af te lossen
• Je kunt eens in de 5 jaar de risicoklasse laten aanpassen bij waardestijging van de woning

Nadelen

• Je kunt niet meer lenen van 750.000 euro
• Je betaalt kosten bij het verlengen van de hypotheekofferte.
• Had eerst dagrente, maar heeft nu offerterente
• Geen extra mogelijkheden via arbeidsmarktscan bij tijdelijk dienstverband

Benieuwd naar jouw maximale hypotheek? Benieuwd of deze of één van de 37 andere hypotheekaanbieders de beste rente en voorwaarden heeft voor jou? Plan dan even een gratis gesprek met mij in.

Joost en Roel huis

Joost van Herpen & Roel Wonders EHP

Over Hypotrust

Hypotrust is het oudste merk van Conneqt, een distributiemanager van hypotheeklabels. Conneqt is onderdeel van de Blauwtrust Groep, waar bijvoorbeeld ook De Hypotheker onder valt.

Hypotrust bestaat al sinds is 1993.

Op dit moment is Hypotrust actief op de hypotheekmarkt met 3 merken. De Vrij Leven Hypotheek, De Woon Bewust Hypotheek (bieden geen nieuwe hypotheken aan) en de Elan Plus Hypotheek. Achter deze 3 merken zitten verschillende geldverstrekkers met eigen voorwaarden en rentes.

Hoe komt Hypotrust Vrij Leven aan geld?

Hypotrust was één van de eerste regiepartijen van Nederland. Een regiepartij is een hypotheekverstrekker die geld van investeringsmaatschappijen gebruikt om hypotheken aan te bieden.

Hypotrust had op een gegeven moment wel 20 verschillende hypotheeklabels, waardoor het moeilijk werd om te achterhalen waar het geld precies vandaan kwam. Daarna kreeg iedere investeerder die met Hypotrust hypotheken wilde aanbieden een eigen merk, zoals Woon Bewust, Oke Hypotheek en Elan Plus.

Het laatste merk dat erbij is gekomen in Hypotrust Vrij Leven. De Vrij Leven Hypotheek wordt dus aangeboden met geld van de Oostenrijkse bank BAWAG P.S.K. Deze is onderdeel van BAWAG Groep.

Hypotheekrente van Hypotrust Vrij Leven

Hypotrust, Vista, Centraal Beheer en Argenta

De Vrij Leven Hypotheek is vooral voordelig voor een rentevastperiode van 10, 20 en 30 jaar met NHG. Voor de andere rentevastperiodes zijn andere hypotheekverstrekkers vaak voordeliger.

Bekijk nu de actuele hypotheekrente van Hypotrust en vergelijk deze met die van alle andere aanbieders:

Is Hypotrust Vrij Leven betrouwbaar?

Hypotrust is een ervaren partij op de Nederlandse hypotheekmarkt. De Vrij Leven hypotheek wordt aangeboden met geld van een grote bank uit Oostenrijk, waarvan de geschiedenis teruggaat tot 1922.

Het nadeel van een Hypotrust is dat wanneer een investeerder zich (tijdelijk) terugtrekt er even geen nieuwe hypotheken worden aangeboden.

Wat is mijn ervaring met Hypotrust Vrij Leven?

Het is een standaard hypotheek zonder hele bijzondere voordelen. Het afsluitproces loopt niet altijd even soepel, omdat de hypotheek alleen aan te vragen is via bepaalde partijen waar niet alle adviseurs toegang tot hebben.

Wanneer ik hypotheken vergelijk, neem ik ook de Hypotrust Vrij Leven mee. Ik bied deze hypotheek alleen niet vaak aan, omdat er vaak andere alternatieven zijn. Ik vond de Woonbewust Hypotheek van Hypotrust beter, maar ze zijn onlangs gestopt met het aanbieden van deze hypotheek.

Als deze hypotheekverstrekker niet de beste voor jou is? Dan is één van de 37 andere aanbieders misschien beter.  Plan even een gratis gesprek met mij in om erachter te komen.

Uitgebreide voor- en nadelen

Hieronder staan de uitgebreide voor- en nadelen:

Voordelen

  • In de eerste 4 maanden van de geldigheidsduur van de hypotheekofferte heb je recht op dagrente. Dat wil zeggen dat als tijdens de eerste 4 maanden de rente lager is dan krijg je op de dag dat de hypotheekakte passeert de lagere rente aangeboden.
  • Er zijn rentes beschikbaar voor alle periodes tussen 1 jaar en 30 jaar vast.
  • De risicoklasse wordt automatisch aangepast als de lening door aflossingen in een lagere risicoklasse terecht komt. Hierdoor betaal je direct een lagere rente. Je kunt 1x per 5 jaar de risicoklasse laten aanpassen als de woning in waarde is gestegen. Hiervoor lever je een taxatierapport of, de goedkopere variant, een Desktop Taxatie.

 

Nadelen

  • Het maximale hypotheekbedrag dat je bij Hypotrust Vrij Leven kunt lenen, is € 750.000.
  • Je betaalt mogelijk kosten als je de geldigheidsduur van de hypotheekofferte wilt verlengen. Je betaalt verlengingskosten als de marktrente op moment van passeren van de hypotheekakte hoger is.
  • Je kunt als je een tijdelijk dienstverband bij je werkgever hebt, geen gebruik maken van de Arbeidsmarktscan. Een Arbeidsmarktscan geeft je meer mogelijkheden voor het afsluiten van een hypotheek als je een tijdelijk dienstverband hebt.

We doen ons best om de voorwaarden up-to-date te houden, maar hypotheekverstrekkers kunnen hun voorwaarden veranderen. Plan even een gratis gesprek met mij in zodat we de meeste actuele voorwaarden en voor- en nadelen kunnen bespreken.

Roel Wonders Review
Roel Wonders

Vrijblijvend advies: 0418-700550

Ma t/m za: 9.00 – 18.00 uur

Laatste blogberichten

Check mijn laatste blogberichten:

Winnend bod uitbrengen zonder voorbehoud van financiering met Biedverzekering

Wie in 2024 een winnend bod wil uitbrengen op een woning, lijkt te moeten overbieden. Gelukkig is overbieden niet de enige manier om meer kans te maken op een woning. Je maakt ook meer kans door te bieden zonder voorbehoud van financiering, maar dit kan risicovol zijn.

Ik ben Roel Wonders, Erkend Hypothecair Planner en Erkend Aankoopbegeleider. Ik weet alles van hypotheken en het aankopen van woningen. Ik heb daarnaast verzekeringsdiploma’s en ben gespecialiseerd in de biedverzekering (Bieden met Zekerheid, BiedGarantieZeker)

Hieronder vertel ik alles over het uitbrengen van een winnend bod door te bieden zonder voorbehoud van financiering in combinatie met de de biedverzekering. Daarnaast vertel ik over het biedcertificaat en de gratis financiële scan, die ook voor meer kansen en zekerheid zorgen:

Huis kopen met hulp van ouders

De generaties van nu hebben het een heel stuk moeilijker dan de generaties van hun ouders als het om het kopen van een woning gaat.

Veel jongeren hebben in 2024 geen kansen op de woningmarkt, omdat er te weinig huizen zijn voor de alsmaar groeiende bevolking. Het zorgt voor enorm hoge huizenprijzen. Daarnaast is de hypotheekrente gestegen, waardoor jongeren minder kunnen lenen.

Veel ouders willen hun kind dan ook helpen met het kopen van een woning, zodat ze een kans maken op de huidige woningmarkt en een goed leven kunnen opbouwen.

Ik ben Roel Wonders, Erkend Hypothecair Planner, en ik weet precies hoe jij als ouder jouw kind kunt helpen met het kopen van een woning.

Hieronder vertel ik welke mogelijkheden er allemaal zijn – en wat de beste en minder goede opties zijn. Je kunt ook meteen een gesprek met me inplannen, zodat ik direct kan kijken wat de beste mogelijkheden zijn om jouw kind te helpen:

Huurhuis kopen van verhuurder: waar op letten?

Huurhuis kopen van verhuurder: waar op letten?

Je huurt op dit moment een woning, maar krijgt het aanbod om de huurwoning van de verhuurder te kopen. Je wilt weten wat een goede prijs voor de huurwoning is en of het mogelijk is om de woning te kopen.

Ik ben Roel Wonders, Erkend Hypothecair Planner met veel ervaring in de verhuurmarkt. Daarnaast ben ik aankoopbegeleider en weet ik dus veel van het kopen van woningen.

Hieronder vertel ik alles over het kopen van een woning van een huurbaas. Ik vertel waarom particuliere huurders nu willen verkopen en wat de waarde van een verhuurde woning is.

Ik kan helpen bij het onderhandelen en kan de complete hypotheek in orde maken. Lees nu alles over het kopen van de huurwoning of plan direct een gratis gesprek met mij in.