Hypotrust Vrij Leven hypotheek

Hypotrust is het oudste merk van Conneqt, een distributiemanager van hypotheeklabels. Conneqt is onderdeel van de Blauwtrust Groep. Een van de andere bekende merken van de Blauwtrust Groep is De Hypotheker.

Hypotrust bestaat al sinds is 1993. Op dit moment is Hypotrust actief op de hypotheekmarkt met 3 merken. De Vrij Leven Hypotheek, De Woon Bewust Hypotheek en de Elan Plus Hypotheek. Achter deze 3 merken zitten verschillende geldverstrekkers met eigen voorwaarden en rentes.

De geldverstrekker achter de Vrij Leven Hypotheek is de Oostenrijkse bank BAWAG P.S.K. Een onderdeel van BAWAG Groep.

Adres
Rijnstraat 26, ‘s-Hertogenbosch

E-mail
info@roelwonders.nl

Telefoon
0418-700550

Voordelen

  • In de eerste 4 maanden van de geldigheidsduur van de hypotheekofferte heb je recht op dagrente. Dat wil zeggen dat als tijdens de eerste 4 maanden de rente lager is dan krijg je op de dag dat de hypotheekakte passeert de lagere rente aangeboden.
  • Er zijn rentes beschikbaar voor alle periodes tussen 1 jaar en 30 jaar vast.
  • De risicoklasse wordt automatisch aangepast als de lening door aflossingen in een lagere risicoklasse terecht komt. Hierdoor betaal je direct een lagere rente. Je kunt 1x per 5 jaar de risicoklasse laten aanpassen als de woning in waarde is gestegen. Hiervoor lever je een taxatierapport of, de goedkopere variant, een Desktop Taxatie.

 

Nadelen

  • Het maximale hypotheekbedrag dat je bij Hypotrust Vrij Leven kunt lenen, is € 750.000.
  • Je betaalt mogelijk kosten als je de geldigheidsduur van de hypotheekofferte wilt verlengen. Je betaalt verlengingskosten als de marktrente op moment van passeren van de hypotheekakte hoger is.
  • Je kunt als je een tijdelijk dienstverband bij je werkgever hebt, geen gebruik maken van de Arbeidsmarktscan. Een Arbeidsmarktscan geeft je meer mogelijkheden voor het afsluiten van een hypotheek als je een tijdelijk dienstverband hebt.

 

Laatste blogberichten

Check mijn laatste blogberichten:

Nationaal koopfonds voor starters om nieuwbouwwoning te kopen

Nationaal koopfonds voor starters om nieuwbouwwoning te kopen

Je bent een starter en wilt een woning kopen. Het valt voor de meeste starters niet mee om een woning te kopen. De huizenprijzen zijn namelijk hoog en voor veel starters is het inkomen te laag om een hoge hypotheek te nemen.

Daar kan nu verandering in komen.

Om starters te helpen met het kopen van een (nieuwbouw)woning is er een Nationaal koopfonds opgezet. Deze moet tussen eind mei en eind juni van 2023 actief zijn.

Ik ben Roel Wonders. Ik ben gespecialiseerd in hypotheken. Hieronder vertel ik alles over het nieuwe koopfonds dat starters moet helpen bij het kopen van een huis. Ik vertel wat het fonds precies is, welke voorwaarden er aan verbonden zijn en wat de voor- en nadelen zijn.

Marktwaarde in verhuurde staat, wat is dat?

Marktwaarde in verhuurde staat, wat is dat?

Wanneer je een verhuurhypotheek afsluit om een huis te kopen voor de verhuur, dan is de zogenaamde ”woningwaarde in verhuurde staat” of ”marktwaarde in verhuurde staat” heel belangrijk. De waarde in verhuurde staat is lager dan de normale woningwaarde en is belangrijk omdat deze bepaalt hoeveel jij kunt lenen.

Ik ben Roel Wonders en ik ben gespecialiseerd in hypotheken én verhuurhypotheken. Hieronder vertel ik alles over de woningwaarde in verhuurde staat.

Ik vertel wat dit precies is en wat het verschil is met de normale marktwaarde. Ik geef aan hoe de woningwaarde in verhuurde staat wordt berekend en geef een voorbeeld berekening. Vervolgens vertel ik nog in hoeverre de WOZ-waarde invloed heeft op de marktwaarde in verhuurde staat…

Wat is een verhuurhypotheek en hoe werkt het?

Wat is een verhuurhypotheek en hoe werkt het?

Steeds meer banken en geldverstrekkers bieden een verhuurhypotheek aan. Daarmee spelen ze in op de vraag van investeerders die een huis willen kopen voor de verhuur – en daar dus geld mee willen verdienen.

Je bent misschien een toekomstig investeerder in vastgoed en wilt weten wat een verhuurhypotheek is en hoe het precies werkt.

Ik ben Roel Wonders. Al sinds 2010 ben ik actief in de hypotheekwereld. Ik weet alles van hypotheken en heb me gespecialiseerd in verhuurhypotheken. Hieronder vertel ik alles over de verhuurhypotheek…

Waar kan ik je mee helpen?

Stel je vraag en ik neem binnen 1 werkdag contact met je op.

2 + 9 =