Hypotrust Elan Plus hypotheek

Geschreven op: maart 10, 2023
Hypotrust is het oudste merk van Conneqt, een distributiemanager van hypotheeklabels. Conneqt is onderdeel van de Blauwtrust Groep. Een van de andere bekende merken van de Blauwtrust Groep is De Hypotheker.

Hypotrust bestaat al sinds is 1993. Op dit moment is Hypotrust actief op de hypotheekmarkt met 3 merken. De Vrij Leven Hypotheek, De Woon Bewust Hypotheek en de Elan Plus Hypotheek.

Achter deze 3 merken zitten verschillende geldverstrekkers met eigen voorwaarden en rentes. De geldverstrekker achter de Elan Plus Hypotheek is Goldman Sachs en is actief onder de naam Elan Woninghypotheken B.V.

Voordelen

  • De hypotheekofferte is 4 maanden geldig en kan je kosteloos met 2 maanden verlengen. Als je na verlenging van de geldigheidsduur van de offerte afziet, betaal je 1% over het totale bedrag aan annuleringskosten.
  • Als je tussentijds extra terugbetaalt dan word je risicoklasse automatisch aangepast waardoor je direct minder rente gaat betalen. Er zijn 6 risicoklassen, je hebt hier al snel voordeel van.
  • Ben je zelfstandig ondernemer of heb je geen vast contract bij je werkgever? Dan kun je wel gewoon tot maximaal 100% van de marktwaarde van de woning lenen.

 

Nadelen

  • Is je woning tijdens de rentevaste periode in waarde gestegen en heb je hiervoor een taxatierapport laten maken? Dan kun je bij Hypotrust Elan Plus tijdens de rentevaste periode de risicoklasse niet aan laten passen. Dat kan pas op de einddatum van je rentevaste periode.
  • Je kunt op de einddatum van je hypotheek de looptijd niet verlengen. Dit geldt ook voor een aflossingsvrije hypotheek. Dat betekent dat je op de einddatum van de hypotheek deze volledig moet hebben afgelost.
  • Als je de hypotheek op een later moment zonder tussenkomst van een notaris wilt verhogen, dan kan je de hypotheek bij de notaris voor een hoger bedrag in laten schrijven. Bij Hypotrust Elan Plus kan je de hypotheek voor maximaal € 60.000 hoger laten inschrijven.

 

Laatste blogberichten

Roel Wonders opgenomen in overzicht van beste adviseurs van Nederland

Roel Wonders opgenomen in overzicht van beste adviseurs van Nederland

Advieskeuze is een onafhankelijke website die in 2011 is opgericht. Op deze website kunnen mensen hun financieel dienstverlener beoordelen door middel van reviews. Op advieskeuze staan bijvoorbeeld verzekeringsadviseurs, hypotheekadviseurs en makelaars.

Vanaf 2022 maakt deze review website een ‘’Advieskeuze Topselectie’’. In deze selectie zijn de beste adviseurs van Nederland opgenomen.

Roel Wonders is opgenomen in deze ranklijst van beste adviseurs in Nederland.

Voorbeeldbrief bod uitbrengen op een huis

Voorbeeldbrief bod uitbrengen op een huis

Je hebt een woning gevonden, die jij graag wilt kopen. Je wilt daarom een bod uitbrengen op deze woning, maar hebt daarvoor een brief nodig. Je weet misschien niet wat er in deze brief moet komen te staan.

Daarom heb ik een voorbeeldbrief gemaakt waarmee jij een bod kan uitbrengen. Je kunt deze gratis downloaden, invullen en versturen.

Als erkend hypothecair planner vertel ik ook wat je allemaal moet weten voor je een bod kunt uitbrengen. Je kunt ook meteen even een gratis gesprek met mij inplannen.

Hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) in 2024

Hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) in 2024

In 2022 werden maar liefst 101.400 hypotheken afgesloten met Nationale Hypotheek Garantie, maar wat is dat precies?

Ik ben Roel Wonders, erkend hypothecair planner, en hieronder vertel ik wat NHG is, wat de voor- en nadelen zijn en welke voorwaarden er in 2024 gelden.

Je kunt ook makkelijk zien wat de actuele hypotheekrente voor een hypotheek met NHG is: