Hypotrust Elan Plus hypotheek

Geschreven op: maart 10, 2023
Hypotrust is het oudste merk van Conneqt, een distributiemanager van hypotheeklabels. Conneqt is onderdeel van de Blauwtrust Groep. Een van de andere bekende merken van de Blauwtrust Groep is De Hypotheker.

Hypotrust bestaat al sinds is 1993. Op dit moment is Hypotrust actief op de hypotheekmarkt met 3 merken. De Vrij Leven Hypotheek, De Woon Bewust Hypotheek en de Elan Plus Hypotheek.

Achter deze 3 merken zitten verschillende geldverstrekkers met eigen voorwaarden en rentes. De geldverstrekker achter de Elan Plus Hypotheek is Goldman Sachs en is actief onder de naam Elan Woninghypotheken B.V.

Voordelen

  • De hypotheekofferte is 4 maanden geldig en kan je kosteloos met 2 maanden verlengen. Als je na verlenging van de geldigheidsduur van de offerte afziet, betaal je 1% over het totale bedrag aan annuleringskosten.
  • Als je tussentijds extra terugbetaalt dan word je risicoklasse automatisch aangepast waardoor je direct minder rente gaat betalen. Er zijn 6 risicoklassen, je hebt hier al snel voordeel van.
  • Ben je zelfstandig ondernemer of heb je geen vast contract bij je werkgever? Dan kun je wel gewoon tot maximaal 100% van de marktwaarde van de woning lenen.

 

Nadelen

  • Is je woning tijdens de rentevaste periode in waarde gestegen en heb je hiervoor een taxatierapport laten maken? Dan kun je bij Hypotrust Elan Plus tijdens de rentevaste periode de risicoklasse niet aan laten passen. Dat kan pas op de einddatum van je rentevaste periode.
  • Je kunt op de einddatum van je hypotheek de looptijd niet verlengen. Dit geldt ook voor een aflossingsvrije hypotheek. Dat betekent dat je op de einddatum van de hypotheek deze volledig moet hebben afgelost.
  • Als je de hypotheek op een later moment zonder tussenkomst van een notaris wilt verhogen, dan kan je de hypotheek bij de notaris voor een hoger bedrag in laten schrijven. Bij Hypotrust Elan Plus kan je de hypotheek voor maximaal € 60.000 hoger laten inschrijven.

 

Laatste blogberichten

Wat is een goede hypotheekadviseur?

Wat is een goede hypotheekadviseur?

Je bent op zoek naar een goede hypotheekadviseur. Logisch, het afsluiten van een hypotheek en het kopen van een woning, is waarschijnlijk de grootste financiële beslissingen uit jouw leven. Je wilt dan een adviseur hebben die goed is.

Ik ben Roel Wonders, Erkend Hypothecair Planner, en ik weet alles over hypotheken. Ik werkte bij De Financiële Makelaar en VCN Hypotheekservice, waar ik advies gaf aan andere hypotheekadviseur en hen hielp met hun hypotheekaanvragen.

Ik heb daarom samengewerkt met veel adviseurs en weet precies waar een goede hypotheekadviseur aan moet voldoen.

Winnend bod uitbrengen zonder voorbehoud van financiering met Biedverzekering

Wie in 2024 een winnend bod wil uitbrengen op een woning, lijkt te moeten overbieden. Gelukkig is overbieden niet de enige manier om meer kans te maken op een woning. Je maakt ook meer kans door te bieden zonder voorbehoud van financiering, maar dit kan risicovol zijn.

Ik ben Roel Wonders, Erkend Hypothecair Planner en Erkend Aankoopbegeleider. Ik weet alles van hypotheken en het aankopen van woningen. Ik heb daarnaast verzekeringsdiploma’s en ben gespecialiseerd in de biedverzekering (Bieden met Zekerheid, BiedGarantieZeker)

Hieronder vertel ik alles over het uitbrengen van een winnend bod door te bieden zonder voorbehoud van financiering in combinatie met de de biedverzekering. Daarnaast vertel ik over het biedcertificaat en de gratis financiële scan, die ook voor meer kansen en zekerheid zorgen:

Huis kopen met hulp van ouders

De generaties van nu hebben het een heel stuk moeilijker dan de generaties van hun ouders als het om het kopen van een woning gaat.

Veel jongeren hebben in 2024 geen kansen op de woningmarkt, omdat er te weinig huizen zijn voor de alsmaar groeiende bevolking. Het zorgt voor enorm hoge huizenprijzen. Daarnaast is de hypotheekrente gestegen, waardoor jongeren minder kunnen lenen.

Veel ouders willen hun kind dan ook helpen met het kopen van een woning, zodat ze een kans maken op de huidige woningmarkt en een goed leven kunnen opbouwen.

Ik ben Roel Wonders, Erkend Hypothecair Planner, en ik weet precies hoe jij als ouder jouw kind kunt helpen met het kopen van een woning.

Hieronder vertel ik welke mogelijkheden er allemaal zijn – en wat de beste en minder goede opties zijn. Je kunt ook meteen een gesprek met me inplannen, zodat ik direct kan kijken wat de beste mogelijkheden zijn om jouw kind te helpen: