Hypotrust Elan Plus hypotheek

Hypotrust is het oudste merk van Conneqt, een distributiemanager van hypotheeklabels. Conneqt is onderdeel van de Blauwtrust Groep. Een van de andere bekende merken van de Blauwtrust Groep is De Hypotheker.

Hypotrust bestaat al sinds is 1993. Op dit moment is Hypotrust actief op de hypotheekmarkt met 3 merken. De Vrij Leven Hypotheek, De Woon Bewust Hypotheek en de Elan Plus Hypotheek.

Achter deze 3 merken zitten verschillende geldverstrekkers met eigen voorwaarden en rentes. De geldverstrekker achter de Elan Plus Hypotheek is Goldman Sachs en is actief onder de naam Elan Woninghypotheken B.V.

Voordelen

  • De hypotheekofferte is 4 maanden geldig en kan je kosteloos met 2 maanden verlengen. Als je na verlenging van de geldigheidsduur van de offerte afziet, betaal je 1% over het totale bedrag aan annuleringskosten.
  • Als je tussentijds extra terugbetaalt dan word je risicoklasse automatisch aangepast waardoor je direct minder rente gaat betalen. Er zijn 6 risicoklassen, je hebt hier al snel voordeel van.
  • Ben je zelfstandig ondernemer of heb je geen vast contract bij je werkgever? Dan kun je wel gewoon tot maximaal 100% van de marktwaarde van de woning lenen.

 

Nadelen

  • Is je woning tijdens de rentevaste periode in waarde gestegen en heb je hiervoor een taxatierapport laten maken? Dan kun je bij Hypotrust Elan Plus tijdens de rentevaste periode de risicoklasse niet aan laten passen. Dat kan pas op de einddatum van je rentevaste periode.
  • Je kunt op de einddatum van je hypotheek de looptijd niet verlengen. Dit geldt ook voor een aflossingsvrije hypotheek. Dat betekent dat je op de einddatum van de hypotheek deze volledig moet hebben afgelost.
  • Als je de hypotheek op een later moment zonder tussenkomst van een notaris wilt verhogen, dan kan je de hypotheek bij de notaris voor een hoger bedrag in laten schrijven. Bij Hypotrust Elan Plus kan je de hypotheek voor maximaal € 60.000 hoger laten inschrijven.

 

Laatste blogberichten

Check mijn laatste blogberichten:

Hypotheek vastzetten: hoe lang is verstandig?

Hypotheek vastzetten: hoe lang is verstandig?

Je bent van plan om in 2023 of 2024 een hypotheek af te sluiten. Je kunt bij het afsluiten van een hypotheek kiezen voor een rentevaste periode. Je kunt kiezen voor een variabele, korte of lange rentevaste periode. Je wilt nu weten of het slim is om de hypotheekrente lang vast te zetten.

Ik ben Roel Wonders, erkend hypothecair planner, en hieronder vertel ik alles over het (lang) vastzetten van de hypotheekrente.

Ik vertel wat de voor- en nadelen zijn van een lange rentevaste periode en leg uit hoe jij het beste deze keuze kunt maken. Ik kan als adviseur natuurlijk ook persoonlijk advies geven over de duur van de rentevaste periode die het beste bij jou past.

Hypotheekregels 2024: wat gaat er veranderen?

Hypotheekregels 2024: wat gaat er veranderen?

Ieder jaar veranderen er allerlei hypotheekregels. In 2024 worden er ook weer allerlei regels gewijzigd en komen er nieuwe regels bij.

Je wilt weten welke regels er allemaal veranderen in 2024 om er vervolgens slim op in te spelen. Jouw maximale leencapaciteit kan bijvoorbeeld hoger of lager uitvallen in 2024, waardoor het misschien slimmer is om in 2023 nog een huis te kopen – of juist te wachten tot 2024.

Ik ben Roel Wonders, erkend hypothecair planner. Ik weet als een van de eerste welke regels en hypotheeknormen allemaal veranderen, omdat ik dagelijks met hypotheken bezig ben.

Je leest hieronder alles over de nieuwe regels voor 2024. Wanneer er nieuwe regels of normen bij komen, voeg ik deze toe aan deze pagina. Ontdek nu welke regels en normen wijzigen: 

Kan ik kosten koper meefinancieren met de hypotheek?

Kan ik kosten koper meefinancieren met de hypotheek?

Als jij een huis koopt, moet je niet alleen geld hebben om het huis te kunnen kopen, maar ook om de bijkomende kosten te betalen. Je moet bijvoorbeeld rekening houden met overdrachtsbelasting, notariskosten en kosten voor hypotheekadvies. Deze bijkomende kosten noemen we ”kosten koper (k.k.)”.

Vaak wordt er spaargeld (of een schenking) gebruikt om deze kosten koper te betalen, maar wat als jij geen spaargeld hebt? Zijn deze kosten dan mee te financieren?

Ik ben Roel Wonders, Erkend Hypothecair planner, en hieronder vertel ik alles over kosten koper en het meefinancieren van deze kosten…

Waar kan ik je mee helpen?

Stel je vraag en ik neem binnen 1 werkdag contact met je op.

1 + 10 =