HollandWoont Hypotheek

Geschreven op: 12 februari 2023
Laatste bijgewerkt op: 8 februari 2024
HollandWoont is een relatief nieuwe hypotheekaanbieder, die sinds 2019 actief is.

Het hypotheekbedrijf richt zich vooral op mensen die voor het eerst een huis of appartement kopen. Daarom bieden ze vooral goede startershypotheken aan, alleen mét Nationale Hypotheek Garantie (NHG).

Ik ben Erkend Hypothecair Planner en hieronder vertel ik alles over HollandWoont. Benieuwd of deze aanbieder voor jou de beste voorwaarden en laagste rente heeft? Plan dan even een gratis gesprek met mij in.

Voordelen

• Onder voorwaarden mag PGB-inkomen worden meegenomen
• Mogelijk om tijdens de looptijd rentemiddeling te gebruiken
• Onbeperkt boetevrij aflossen met eigen geld
• Gebruikmaken van een voordelige desktoptaxatie
• Je krijgt rente over het bedrag dat nog niet is opgenomen uit het bouwdepot

Nadelen

• Alleen nieuwe hypotheken met NHG
• Onmogelijk om makkelijk een hypotheek zonder werkgeversverklaring af te sluiten
• Hypotheek meenemen alleen mogelijk tot maximaal 500.000 euro

Benieuwd naar jouw maximale hypotheek? Benieuwd of deze of één van de 37 andere hypotheekaanbieders de beste rente en voorwaarden heeft voor jou? Plan dan even een gratis gesprek met mij in.

Joost en Roel huis

Joost van Herpen & Roel Wonders E.H.P.

Over HollandWoont

HollandWoont is – net als Clarian Wonen – een van de merken van Conneqt, een distributiemanager van hypotheeklabels.

Conneqt is onderdeel van de Blauwtrust Groep, waarvan ook De Hypotheker onderdeel is.

HollandWoont is in 2019 opgericht door Conneqt. HollandWoont richt zich met name op mensen die voor het eerst een woning kopen. Het is alleen mogelijk om een nieuwe hypotheek met de zekerheid van Nationale Hypotheek Garantie (NHG) af te sluiten.

Hoe komt HollandWoont aan geld?

Ondanks dat HollandWoont ”Holland” in de naam heeft, komt het uitgeleende geld uit het buitenland.

HollandWoont  is een zogenaamde ”regiepartij”. Het geld dat deze hypotheekverstrekker gebruikt voor het aanbieden van hypotheken komt van Buitenlandse institutionele beleggers.

Het is onbekend wie deze institutionele beleggers precies zijn.

Hypotheekrente van HollandWoont

HollandWoont, Clarian Wonen, Munt Hypotheken en Vista

HollandWoont biedt vooral scherpe rentetarieven aan voor hypotheken met een lange rentevaste periode van 20 en 30 jaar. Daarbij gaat het wel om hypotheken met NHG.

Nieuwe hypotheken zonder NHG worden niet aangeboden door HollandWoont.

Wanneer je jouw HollandWoont hypotheek wil meenemen bij een verhuizing – en je nieuwe woning is duurder dan de kostengrens van NHG – dan wil HollandWoont vaak wel in mogelijkheden denken.

Is HollandWoont betrouwbaar?

HollandWoont staat natuurlijk onder toezicht van de Autoriteit Financiele Markten (AFM). Het is alleen moeilijk om te schatten hoe betrouwbaar HollandWoont is.

Het is een relatief nieuwe aanbieder, die nog geen echte reputatie heeft kunnen opbouwen.

Het geld is afkomstig van buitenlandse institutionele beleggers, waarvan onbekend is wie dit precies zijn. Dit draagt natuurlijk niet bij aan transparantie en vertrouwen.

Wanneer wél bekend zou zijn waar het uitgeleende geld vandaan komt, zou dit het vertrouwen in de bank kunnen vergroten.

Wat is mijn ervaring met Holland Woont?

Ik ben niet zo enthousiast over HollandWoont, omdat het niet bekend is waar het uitgeleend geld vandaan komt. Het is mijn ervaring dat mensen dit toch graag willen weten.

Omdat deze geldverstrekker minder lang actief is, hebben ze ook nog geen reputatie kunnen opbouwen.

Als deze hypotheekverstrekker niet de beste voor jou is? Dan is één van de 37 andere aanbieders misschien beter.  Plan even een gratis gesprek met mij in om erachter te komen.

Wie zijn de directe concurrenten van HollandWoont?

Over het algemeen concurreren alle Nederlandse hypotheekverstrekkers met elkaar, maar er zijn een aantal aanbieders die direct met elkaar concurreren.

De directe concurrenten van HollandWoont zijn Lot Hypotheken en Neo Hypotheken. Beide hypotheekverstrekkers richten zich namelijk ook op mensen die voor het eerste een hypotheek afsluiten. Ze bieden daarom scherpe rentetarieven aan voor dezelfde soorten hypotheken.

Uitgebreide voor- en nadelen

Hieronder staan de uitgebreide voor- en nadelen:

Voordelen

  • Inkomen uit persoonsgebonden budget (PGB inkomen) mag onder voorwaarden worden meegenomen als inkomen voor de hypotheekaanvraag.
  • Je kunt tijdens de looptijd gebruik van rentemiddeling, zo kun je er van profiteren als in de toekomst de rente daalt.
  • Je kunt onbeperkt boetevrij aflossen uit eigen middelen.
  • Je kunt gebruik voor een hypotheekaanvraag gebruik maken van de Desktoptaxatie, dit is een goedkoper alternatief voor een uitgebreid taxatierapport.
  • Over het geld dat je nog niet hebt opgenomen vanuit je bouwdepot krijg je een rentevergoeding die gelijk is aan de hypotheekrente die je betaalt.

 

Nadelen

  • Een nieuwe hypotheek kan alleen met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) worden afgesloten.
  • Je kunt geen gebruik maken van de methode Inkomensbepaling Loondienst. Dit is een eenvoudige manier om zonder werkgeversverklaring een hypotheek af te sluiten.
  • Als je verhuist naar een andere woning en je wilt je hypotheek ‘meenemen’ naar je nieuwe woning dan mag de totale hypotheek niet meer dan € 500.000 bedragen.

 

Roel Wonders Review
Roel Wonders

Vrijblijvend advies: 0418-700550

Ma t/m za: 9.00 – 18.00 uur

Laatste blogberichten

Check mijn laatste blogberichten:

Roel Wonders opgenomen in overzicht van beste adviseurs van Nederland

Roel Wonders opgenomen in overzicht van beste adviseurs van Nederland

Advieskeuze is een onafhankelijke website die in 2011 is opgericht. Op deze website kunnen mensen hun financieel dienstverlener beoordelen door middel van reviews. Op advieskeuze staan bijvoorbeeld verzekeringsadviseurs, hypotheekadviseurs en makelaars.

Vanaf 2022 maakt deze review website een ‘’Advieskeuze Topselectie’’. In deze selectie zijn de beste adviseurs van Nederland opgenomen.

Roel Wonders is opgenomen in deze ranklijst van beste adviseurs in Nederland.

Voorbeeldbrief bod uitbrengen op een huis

Voorbeeldbrief bod uitbrengen op een huis

Je hebt een woning gevonden, die jij graag wilt kopen. Je wilt daarom een bod uitbrengen op deze woning, maar hebt daarvoor een brief nodig. Je weet misschien niet wat er in deze brief moet komen te staan.

Daarom heb ik een voorbeeldbrief gemaakt waarmee jij een bod kan uitbrengen. Je kunt deze gratis downloaden, invullen en versturen.

Als erkend hypothecair planner vertel ik ook wat je allemaal moet weten voor je een bod kunt uitbrengen. Je kunt ook meteen even een gratis gesprek met mij inplannen.

Hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) in 2024

Hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) in 2024

In 2022 werden maar liefst 101.400 hypotheken afgesloten met Nationale Hypotheek Garantie, maar wat is dat precies?

Ik ben Roel Wonders, erkend hypothecair planner, en hieronder vertel ik wat NHG is, wat de voor- en nadelen zijn en welke voorwaarden er in 2024 gelden.

Je kunt ook makkelijk zien wat de actuele hypotheekrente voor een hypotheek met NHG is: