HollandWoont hypotheek

Geschreven op: februari 12, 2023
HollandWoont is een relatief nieuwe hypotheekaanbieder, die sinds 2019 actief is in Nederland. Deze hypotheekaanbieder richt zich vooral op mensen die voor het eerst een huis of appartement kopen.

Hieronder vertel ik alles over HollandWoont. Ik vertel meer over het bedrijf en de hypotheken die worden aangeboden. Ik heb de hypotheken, rentes en voorwaarden bekeken en geef aan wat de plus- en minpunten van HollandWoont zijn. Verder biedt ik de mogelijkheid om alle hypotheekrentes te vergelijken:
HollandWoont

Over HollandWoont hypotheek

HollandWoont is net als Clarian Wonen een van de merken van Conneqt, een distributiemanager van hypotheeklabels. Conneqt is onderdeel van de Blauwtrust Groep, waarvan ook De Hypotheker onderdeel is.

HollandWoont is door Conneqt opgericht in 2019. HollandWoont richt zich met name op mensen die voor het eerst een woning kopen. Een hypotheek van HollandWoont sluit je altijd af met de zekerheid van Nationale Hypotheek Garantie (NHG).

Actief sinds: 2019
Onderdeel van: Conneqt

Contactgegevens

Telefoonnummer: 010-242 2291

Maandag t/m vrijdag: 8.30 – 17.30 uur

Advies: 0418-700550

Maandag t/m zaterdag: 9.00 – 18.00 uur

Hypotheekvormen

Deze hypotheekaanbieder biedt de volgende hypotheekvormen aan:

 • Aflossingsvrij
 • Annuïteiten
 • Lineair

 

Voor- en nadelen volgens Roel Wonders

Hieronder geef ik aan wat de voor- en nadelen zijn van deze hypotheekaanbieder.

Ik ben sinds 2010 actief in de hypotheekwereld en ben erkend hypothecair planner. Daarmee heb ik langer doorgeleerd dan de ”standaard hypotheekadviseur”, waardoor ik beter in staat ben om de kwaliteit van hypotheken te beoordelen.

Ik heb de voorwaarden van deze hypotheekaanbieder doorgenomen en ben tot de volgende plus- en minpunten gekomen:

Voordelen

 • Inkomen uit persoonsgebonden budget (PGB inkomen) mag onder voorwaarden worden meegenomen als inkomen voor de hypotheekaanvraag.
 • Je kunt tijdens de looptijd gebruik van rentemiddeling, zo kun je er van profiteren als in de toekomst de rente daalt.
 • Je kunt onbeperkt boetevrij aflossen uit eigen middelen.
 • Je kunt gebruik voor een hypotheekaanvraag gebruik maken van de Desktoptaxatie, dit is een goedkoper alternatief voor een uitgebreid taxatierapport.
 • Over het geld dat je nog niet hebt opgenomen vanuit je bouwdepot krijg je een rentevergoeding die gelijk is aan de hypotheekrente die je betaalt.

 

Nadelen

 • Een nieuwe hypotheek kan alleen met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) worden afgesloten.
 • Je kunt geen gebruik maken van de methode Inkomensbepaling Loondienst. Dit is een eenvoudige manier om zonder werkgeversverklaring een hypotheek af te sluiten.
 • Als je verhuist naar een andere woning en je wilt je hypotheek ‘meenemen’ naar je nieuwe woning dan mag de totale hypotheek niet meer dan € 500.000 bedragen.

 

Roel Wonders hypotheken

Algemene voorwaarden van HollandWoont hypotheek

Hypotheekrente van HollandWoont hypotheek

Hieronder staan de rentetarieven van HollandWoont. Je kunt deze tarieven eenvoudig vergelijken met alle andere aanbieders, zoals bijvoorbeeld de ABN AMRO, Rabobank en ING. Je kunt de rentes vergelijken voor de verschillende hypotheekvormen, de verschillende tariefklassen en de rentevaste periode.

Advies nodig?

bereikbaar van ma t/m za van 8.30 – 18.00u

0418-700550

Direct met mij aan de telefoon

E-mail

Binnen 2 werkdagen een reactie

Whatsapp

Binnen 60 minuten een reactie

Roel Wonders hypotheekadvies

Kosten hypotheekadvies voor een HollandWoont hypotheek

 • Aankoop woning € 2.495
 • Aankoop eerste woning € 2.150
 • Oversluiten huidige hypotheek € 2.245
 • Wijzigen hypotheek door einde relatie € 2.245
 • Woning verbouwen € 1.450
 • Woning verduurzamen € 1.295
 • Overwaarde opnemen € 1.450
 • Woning kopen om te verhuren € 2.650
 • Woning aanhouden om te verhuren € 2.650

Laatste blogberichten

Check mijn laatste blogberichten:

Hypotheek vastzetten: hoe lang is verstandig?

Hypotheek vastzetten: hoe lang is verstandig?

Je bent van plan om in 2023 of 2024 een hypotheek af te sluiten. Je kunt bij het afsluiten van een hypotheek kiezen voor een rentevaste periode. Je kunt kiezen voor een variabele, korte of lange rentevaste periode. Je wilt nu weten of het slim is om de hypotheekrente lang vast te zetten.

Ik ben Roel Wonders, erkend hypothecair planner, en hieronder vertel ik alles over het (lang) vastzetten van de hypotheekrente.

Ik vertel wat de voor- en nadelen zijn van een lange rentevaste periode en leg uit hoe jij het beste deze keuze kunt maken. Ik kan als adviseur natuurlijk ook persoonlijk advies geven over de duur van de rentevaste periode die het beste bij jou past.

Hypotheekregels 2024: wat gaat er veranderen?

Hypotheekregels 2024: wat gaat er veranderen?

Ieder jaar veranderen er allerlei hypotheekregels. In 2024 worden er ook weer allerlei regels gewijzigd en komen er nieuwe regels bij.

Je wilt weten welke regels er allemaal veranderen in 2024 om er vervolgens slim op in te spelen. Jouw maximale leencapaciteit kan bijvoorbeeld hoger of lager uitvallen in 2024, waardoor het misschien slimmer is om in 2023 nog een huis te kopen – of juist te wachten tot 2024.

Ik ben Roel Wonders, erkend hypothecair planner. Ik weet als een van de eerste welke regels en hypotheeknormen allemaal veranderen, omdat ik dagelijks met hypotheken bezig ben.

Je leest hieronder alles over de nieuwe regels voor 2024. Wanneer er nieuwe regels of normen bij komen, voeg ik deze toe aan deze pagina. Ontdek nu welke regels en normen wijzigen: 

Kan ik kosten koper meefinancieren met de hypotheek?

Kan ik kosten koper meefinancieren met de hypotheek?

Als jij een huis koopt, moet je niet alleen geld hebben om het huis te kunnen kopen, maar ook om de bijkomende kosten te betalen. Je moet bijvoorbeeld rekening houden met overdrachtsbelasting, notariskosten en kosten voor hypotheekadvies. Deze bijkomende kosten noemen we ”kosten koper (k.k.)”.

Vaak wordt er spaargeld (of een schenking) gebruikt om deze kosten koper te betalen, maar wat als jij geen spaargeld hebt? Zijn deze kosten dan mee te financieren?

Ik ben Roel Wonders, Erkend Hypothecair planner, en hieronder vertel ik alles over kosten koper en het meefinancieren van deze kosten…