HollandWoont Hypotheek

Geschreven door: Joost van Herpen

Gecontroleerd door: Roel Wonders

Geschreven op: 12 februari 2023
Laatste bijgewerkt op: 8 februari 2024
HollandWoont is een relatief nieuwe hypotheekaanbieder, die sinds 2019 actief is.

Het hypotheekbedrijf richt zich vooral op mensen die voor het eerst een huis of appartement kopen. Daarom bieden ze vooral goede startershypotheken aan, alleen mét Nationale Hypotheek Garantie (NHG).

Ik ben Erkend Hypothecair Planner en hieronder vertel ik alles over HollandWoont. Benieuwd of deze aanbieder voor jou de beste voorwaarden en laagste rente heeft? Plan dan even een gratis gesprek met mij in.

Voordelen

• Onder voorwaarden mag PGB-inkomen worden meegenomen
• Mogelijk om tijdens de looptijd rentemiddeling te gebruiken
• Onbeperkt boetevrij aflossen met eigen geld
• Gebruikmaken van een voordelige desktoptaxatie
• Je krijgt rente over het bedrag dat nog niet is opgenomen uit het bouwdepot

Nadelen

• Alleen nieuwe hypotheken met NHG
• Onmogelijk om makkelijk een hypotheek zonder werkgeversverklaring af te sluiten
• Hypotheek meenemen alleen mogelijk tot maximaal 500.000 euro

Benieuwd naar jouw maximale hypotheek? Benieuwd of deze of één van de 37 andere hypotheekaanbieders de beste rente en voorwaarden heeft voor jou? Plan dan even een gratis gesprek met mij in.

Joost en Roel huis

Joost van Herpen & Roel Wonders EHP

Over HollandWoont

HollandWoont is – net als Clarian Wonen – een van de merken van Conneqt, een distributiemanager van hypotheeklabels.

Conneqt is onderdeel van de Blauwtrust Groep, waarvan ook De Hypotheker onderdeel is.

HollandWoont is in 2019 opgericht door Conneqt. HollandWoont richt zich met name op mensen die voor het eerst een woning kopen. Het is alleen mogelijk om een nieuwe hypotheek met de zekerheid van Nationale Hypotheek Garantie (NHG) af te sluiten.

Hoe komt HollandWoont aan geld?

Ondanks dat HollandWoont ”Holland” in de naam heeft, komt het uitgeleende geld uit het buitenland.

HollandWoont  is een zogenaamde ”regiepartij”. Het geld dat deze hypotheekverstrekker gebruikt voor het aanbieden van hypotheken komt van Buitenlandse institutionele beleggers.

Het is onbekend wie deze institutionele beleggers precies zijn.

Hypotheekrente van HollandWoont

HollandWoont, Clarian Wonen, Munt Hypotheken en Vista

HollandWoont biedt vooral scherpe rentetarieven aan voor hypotheken met een lange rentevaste periode van 20 en 30 jaar. Daarbij gaat het wel om hypotheken met NHG.

Nieuwe hypotheken zonder NHG worden niet aangeboden door HollandWoont.

Wanneer je jouw HollandWoont hypotheek wil meenemen bij een verhuizing – en je nieuwe woning is duurder dan de kostengrens van NHG – dan wil HollandWoont vaak wel in mogelijkheden denken.

Is HollandWoont betrouwbaar?

HollandWoont staat natuurlijk onder toezicht van de Autoriteit Financiele Markten (AFM). Het is alleen moeilijk om te schatten hoe betrouwbaar HollandWoont is.

Het is een relatief nieuwe aanbieder, die nog geen echte reputatie heeft kunnen opbouwen.

Het geld is afkomstig van buitenlandse institutionele beleggers, waarvan onbekend is wie dit precies zijn. Dit draagt natuurlijk niet bij aan transparantie en vertrouwen.

Wanneer wél bekend zou zijn waar het uitgeleende geld vandaan komt, zou dit het vertrouwen in de bank kunnen vergroten.

Wat is mijn ervaring met Holland Woont?

Ik ben niet zo enthousiast over HollandWoont, omdat het niet bekend is waar het uitgeleend geld vandaan komt. Het is mijn ervaring dat mensen dit toch graag willen weten.

Omdat deze geldverstrekker minder lang actief is, hebben ze ook nog geen reputatie kunnen opbouwen.

Als deze hypotheekverstrekker niet de beste voor jou is? Dan is één van de 37 andere aanbieders misschien beter.  Plan even een gratis gesprek met mij in om erachter te komen.

Wie zijn de directe concurrenten van HollandWoont?

Over het algemeen concurreren alle Nederlandse hypotheekverstrekkers met elkaar, maar er zijn een aantal aanbieders die direct met elkaar concurreren.

De directe concurrenten van HollandWoont zijn Lot Hypotheken en Neo Hypotheken. Beide hypotheekverstrekkers richten zich namelijk ook op mensen die voor het eerste een hypotheek afsluiten. Ze bieden daarom scherpe rentetarieven aan voor dezelfde soorten hypotheken.

Uitgebreide voor- en nadelen

Hieronder staan de uitgebreide voor- en nadelen:

Voordelen

  • Inkomen uit persoonsgebonden budget (PGB inkomen) mag onder voorwaarden worden meegenomen als inkomen voor de hypotheekaanvraag.
  • Je kunt tijdens de looptijd gebruik van rentemiddeling, zo kun je er van profiteren als in de toekomst de rente daalt.
  • Je kunt onbeperkt boetevrij aflossen uit eigen middelen.
  • Je kunt gebruik voor een hypotheekaanvraag gebruik maken van de Desktoptaxatie, dit is een goedkoper alternatief voor een uitgebreid taxatierapport.
  • Over het geld dat je nog niet hebt opgenomen vanuit je bouwdepot krijg je een rentevergoeding die gelijk is aan de hypotheekrente die je betaalt.

 

Nadelen

  • Een nieuwe hypotheek kan alleen met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) worden afgesloten.
  • Je kunt geen gebruik maken van de methode Inkomensbepaling Loondienst. Dit is een eenvoudige manier om zonder werkgeversverklaring een hypotheek af te sluiten.
  • Als je verhuist naar een andere woning en je wilt je hypotheek ‘meenemen’ naar je nieuwe woning dan mag de totale hypotheek niet meer dan € 500.000 bedragen.

 

We doen ons best om de voorwaarden up-to-date te houden, maar hypotheekverstrekkers kunnen hun voorwaarden veranderen. Plan even een gratis gesprek met mij in zodat we de meeste actuele voorwaarden en voor- en nadelen kunnen bespreken.

Roel Wonders Review
Roel Wonders

Vrijblijvend advies: 0418-700550

Ma t/m za: 9.00 – 18.00 uur

Laatste blogberichten

Check mijn laatste blogberichten:

Winnend bod uitbrengen zonder voorbehoud van financiering met Biedverzekering

Wie in 2024 een winnend bod wil uitbrengen op een woning, lijkt te moeten overbieden. Gelukkig is overbieden niet de enige manier om meer kans te maken op een woning. Je maakt ook meer kans door te bieden zonder voorbehoud van financiering, maar dit kan risicovol zijn.

Ik ben Roel Wonders, Erkend Hypothecair Planner en Erkend Aankoopbegeleider. Ik weet alles van hypotheken en het aankopen van woningen. Ik heb daarnaast verzekeringsdiploma’s en ben gespecialiseerd in de biedverzekering (Bieden met Zekerheid, BiedGarantieZeker)

Hieronder vertel ik alles over het uitbrengen van een winnend bod door te bieden zonder voorbehoud van financiering in combinatie met de de biedverzekering. Daarnaast vertel ik over het biedcertificaat en de gratis financiële scan, die ook voor meer kansen en zekerheid zorgen:

Huis kopen met hulp van ouders

De generaties van nu hebben het een heel stuk moeilijker dan de generaties van hun ouders als het om het kopen van een woning gaat.

Veel jongeren hebben in 2024 geen kansen op de woningmarkt, omdat er te weinig huizen zijn voor de alsmaar groeiende bevolking. Het zorgt voor enorm hoge huizenprijzen. Daarnaast is de hypotheekrente gestegen, waardoor jongeren minder kunnen lenen.

Veel ouders willen hun kind dan ook helpen met het kopen van een woning, zodat ze een kans maken op de huidige woningmarkt en een goed leven kunnen opbouwen.

Ik ben Roel Wonders, Erkend Hypothecair Planner, en ik weet precies hoe jij als ouder jouw kind kunt helpen met het kopen van een woning.

Hieronder vertel ik welke mogelijkheden er allemaal zijn – en wat de beste en minder goede opties zijn. Je kunt ook meteen een gesprek met me inplannen, zodat ik direct kan kijken wat de beste mogelijkheden zijn om jouw kind te helpen:

Huurhuis kopen van verhuurder: waar op letten?

Huurhuis kopen van verhuurder: waar op letten?

Je huurt op dit moment een woning, maar krijgt het aanbod om de huurwoning van de verhuurder te kopen. Je wilt weten wat een goede prijs voor de huurwoning is en of het mogelijk is om de woning te kopen.

Ik ben Roel Wonders, Erkend Hypothecair Planner met veel ervaring in de verhuurmarkt. Daarnaast ben ik aankoopbegeleider en weet ik dus veel van het kopen van woningen.

Hieronder vertel ik alles over het kopen van een woning van een huurbaas. Ik vertel waarom particuliere huurders nu willen verkopen en wat de waarde van een verhuurde woning is.

Ik kan helpen bij het onderhandelen en kan de complete hypotheek in orde maken. Lees nu alles over het kopen van de huurwoning of plan direct een gratis gesprek met mij in.