Florius Hypotheken

Geschreven op: februari 12, 2023
Florius is een Nederlandse aanbieder van hypotheken, die sinds 2000 onderdeel is van de ABN AMRO. Omdat Florius een grote bank achter zich heeft staan, biedt het veel mogelijkheden en kan het denken in oplossingen.

Als hypotheekadviseur werk ik natuurlijk samen met Florius. Hieronder vertel ik alles over deze hypotheekaanbieder en geeft ik aan wat de voor- en nadelen zijn. Het is ook mogelijk om direct de rentes van Florius te bekijken. We werken deze elke dag bij, zodat ze altijd actueel zijn:
Florius

Over Florius Hypotheken

De geschiedenis van Forius gaat terug naar 1946, toen de Bouwspaarkas Drentsche Gemeente werd opgericht. Het bedrijf werd opgericht na de Tweede Wereldoorlog om het woningtekort op te lossen.

De publieke spaarbank werd later het Bouwfonds Nederlandse Gemeenten N.V., die in 2000 werd overgenomen door de ABN AMRO. In 2007 is het overgegaan in Florius, een handelnaam van de ABN AMRO Hypotheken Groep.

Florius nam in 2015 portefeuilles van Reaal en WoonNexxt Hypotheken over. In 2016 werden hier ook portefeuilles van MNF Bank en Albank aan toegevoegd. In 2017 werd ook Direktbank Woning Hypotheken en Direktbank Praktijkvoorzieningen onderdeel van Floris.

Dat Florius onderdeel is van ABN AMRO zie je vooral terug in het het beleid dat Florius hanteert voor het verstrekken van hypotheken. Er is veel mogelijk en voor een groot aantal doelgroepen heeft Florius een oplossing in huis.

Actief sinds: 1953
Onderdeel van: ABN AMRO Bank N.V.

Contactgegevens

Telefoonnummer: 033 – 752 50 00

Maandag t/m vrijdag: 8.00 – 21.00 uur
Zaterdag van 9.00 – 17.00 uur

Advies: 0418-700550

Maandag t/m zaterdag: 9.00 – 18.00 uur

 • Profijt drie + drie Hypotheek
 • Profijt twaalf Hypotheek

Hypotheekvormen

Deze hypotheekaanbieder biedt de volgende hypotheekvormen aan:

 • Aflossingsvrij
 • Annuïteiten
 • Lineair
 • Bankspaarhypotheek

 

 

Voor- en nadelen volgens Roel Wonders

Hieronder geef ik aan wat de voor- en nadelen zijn van deze hypotheekaanbieder.

Ik ben sinds 2010 actief in de hypotheekwereld en ben erkend hypothecair planner. Daarmee heb ik langer doorgeleerd dan de ”standaard hypotheekadviseur”, waardoor ik beter in staat ben om de kwaliteit van hypotheken te beoordelen.

Ik heb de voorwaarden van deze hypotheekaanbieder doorgenomen en ben tot de volgende plus- en minpunten gekomen:

Voordelen

 • De geldigheidsduur van de hypotheekofferte is 3 maanden en kan kosteloos met 3 maanden worden verlengd. Het verlengen van de geldigheidsduur gaat automatisch.
 • Heb je een tijdelijk contract en nog geen uitzicht op een vast contract? Dan kun je bij Florius terecht, je inkomen wordt dan vastgesteld aan de hand van de arbeidsmarktscan.
 • Voor een energiezuinige woning kun je een rentekorting krijgen van 0,1%.
 • Als je in eigen beheer een huis wilt bouwen dan kun je de aankoop van de bouwgrond financieren voordat de omgevingsvergunning onherroepelijk is.
 • Als er noodzakelijke verbetering aan de woning moet plaatsvinden kan je bij Florius een hypotheek afsluiten tot 115% van de marktwaarde van de woning.

 

Nadelen

 • De rente op de datum dat de hypotheekakte wordt ondertekend, wijzigt niet als deze is gedaald is. Je behoudt de rente die in de hypotheekofferte staat vermeld.
 • Een aflossingsvrije hypotheek mag niet meer bedragen dan 50% van de marktwaarde.
 • Voor het meenemen van huuropbrengsten als inkomen voor de hypotheekaanvraag wordt er 5% aan rente en 4% over de hoofdsom van de verhuurhypotheek in mindering gebracht.

 

Roel Wonders hypotheken

Algemene voorwaarden van Florius Hypotheken

Hypotheekrente van Florius Hypotheken

Hieronder staan alle actuele rentestanden van Florius én alle andere hypotheekverstrekkers in Nederland. Je ziet direct wat de rente is voor de verschillende hypotheekvormen, tariefklassen en rentevaste periodes. Vergelijk nu alle rentes en ontdek wie de goedkoopste aanbieder is:

Advies nodig?

bereikbaar van ma t/m za van 8.30 – 18.00u

0418-700550

Direct met mij aan de telefoon

E-mail

Binnen 2 werkdagen een reactie

Whatsapp

Binnen 60 minuten een reactie

Roel Wonders hypotheekadvies

Kosten hypotheekadvies voor een Florius Hypotheek

 • Aankoop woning € 2.495
 • Aankoop eerste woning € 2.150
 • Oversluiten huidige hypotheek € 2.245
 • Wijzigen hypotheek door einde relatie € 2.245
 • Woning verbouwen € 1.450
 • Woning verduurzamen € 1.295
 • Overwaarde opnemen € 1.450
 • Woning kopen om te verhuren € 2.650
 • Woning aanhouden om te verhuren € 2.650

Laatste blogberichten

Check mijn laatste blogberichten:

Hypotheek vastzetten: hoe lang is verstandig?

Hypotheek vastzetten: hoe lang is verstandig?

Je bent van plan om in 2023 of 2024 een hypotheek af te sluiten. Je kunt bij het afsluiten van een hypotheek kiezen voor een rentevaste periode. Je kunt kiezen voor een variabele, korte of lange rentevaste periode. Je wilt nu weten of het slim is om de hypotheekrente lang vast te zetten.

Ik ben Roel Wonders, erkend hypothecair planner, en hieronder vertel ik alles over het (lang) vastzetten van de hypotheekrente.

Ik vertel wat de voor- en nadelen zijn van een lange rentevaste periode en leg uit hoe jij het beste deze keuze kunt maken. Ik kan als adviseur natuurlijk ook persoonlijk advies geven over de duur van de rentevaste periode die het beste bij jou past.

Hypotheekregels 2024: wat gaat er veranderen?

Hypotheekregels 2024: wat gaat er veranderen?

Ieder jaar veranderen er allerlei hypotheekregels. In 2024 worden er ook weer allerlei regels gewijzigd en komen er nieuwe regels bij.

Je wilt weten welke regels er allemaal veranderen in 2024 om er vervolgens slim op in te spelen. Jouw maximale leencapaciteit kan bijvoorbeeld hoger of lager uitvallen in 2024, waardoor het misschien slimmer is om in 2023 nog een huis te kopen – of juist te wachten tot 2024.

Ik ben Roel Wonders, erkend hypothecair planner. Ik weet als een van de eerste welke regels en hypotheeknormen allemaal veranderen, omdat ik dagelijks met hypotheken bezig ben.

Je leest hieronder alles over de nieuwe regels voor 2024. Wanneer er nieuwe regels of normen bij komen, voeg ik deze toe aan deze pagina. Ontdek nu welke regels en normen wijzigen: 

Kan ik kosten koper meefinancieren met de hypotheek?

Kan ik kosten koper meefinancieren met de hypotheek?

Als jij een huis koopt, moet je niet alleen geld hebben om het huis te kunnen kopen, maar ook om de bijkomende kosten te betalen. Je moet bijvoorbeeld rekening houden met overdrachtsbelasting, notariskosten en kosten voor hypotheekadvies. Deze bijkomende kosten noemen we ”kosten koper (k.k.)”.

Vaak wordt er spaargeld (of een schenking) gebruikt om deze kosten koper te betalen, maar wat als jij geen spaargeld hebt? Zijn deze kosten dan mee te financieren?

Ik ben Roel Wonders, Erkend Hypothecair planner, en hieronder vertel ik alles over kosten koper en het meefinancieren van deze kosten…