Florius Hypotheken

Geschreven op: 12 februari 2023
Laatste bijgewerkt op: 2 februari 2024
Florius is een Nederlandse hypotheekaanbieder die sinds 2000 actief is. De bank is onderdeel van de ABN AMRO.

Over het algemeen heeft Florius een lage hypotheekrente voor alle rentevastperiodes.

Als Erkend Hypothecair Planner heb ik veel ervaring met Florius. Ik ken alle voor- en nadelen van de hypotheekvoorwaarden. Weten of Florius de beste voorwaarden en rente heeft voor jou? Plan dan nu even een gratis gesprek met mij in.

Voordelen

• Hypotheekofferte 3 maanden geldig, gratis automatische verlenging
• Bescherming tegen rentestijgingen door langere geldigheid offerte
• Mogelijkheid ondanks tijdelijk contract zonder uitzicht op vast contract
• 0,1% rentekorting bij energiezuinige woning
• Mogelijk om geld te lenen voor verbouwing nog vóór definitieve vergunning
• Mogelijk om 115% van de marktwaarde te lenen voor belangrijke verbeteringen

Nadelen

• Rente blijft ongewijzigd na uitbrengen renteaanbod, ook als deze inmiddels gedaald is
• Aflossingsvrije hypotheek mogelijk tot maximaal 50% van de marktwaarde

Benieuwd naar jouw maximale hypotheek? Benieuwd of deze of één van de 37 andere hypotheekaanbieders de beste rente en voorwaarden heeft voor jou? Plan dan even een gratis gesprek met mij in.

Joost en Roel huis

Joost van Herpen & Roel Wonders E.H.P.

Over Florius

De geschiedenis van Forius gaat terug naar 1946, toen de Bouwspaarkas Drentsche Gemeente werd opgericht. Het bedrijf werd opgericht na de Tweede Wereldoorlog om het woningtekort op te lossen.

De publieke spaarbank werd later het Bouwfonds Nederlandse Gemeenten N.V., die in 2000 werd overgenomen door de ABN AMRO. In 2007 is het overgegaan in Florius, een handelnaam van de ABN AMRO Hypotheken Groep.

Florius nam in 2015 portefeuilles van Reaal en WoonNexxt Hypotheken over. In 2016 werden hier ook portefeuilles van MNF Bank en Albank aan toegevoegd. In 2017 werd ook Direktbank Woning Hypotheken en Direktbank Praktijkvoorzieningen onderdeel van Floris.

Dat Florius onderdeel is van ABN AMRO zie je vooral terug in het het beleid dat Florius hanteert voor het verstrekken van hypotheken. Er is veel mogelijk en voor een groot aantal doelgroepen heeft Florius een oplossing in huis.

Hoe komt Florius aan geld?

Omdat Florius in handen is van ABN AMRO is het uitgeleende geld afkomstig van ABN AMRO. Florius leent bijvoorbeeld geld uit dat via spaargeld van ABN AMRO wordt verzameld.

Hypotheekrente van Florius

Florius, Lloyds Bank, Lot en Vista

Florius is voor alle rentevastperiodes vaak een voordelige aanbieder. Waar de Rabobank bijvoorbeeld vaak scherpe tarieven heeft voor een rentevastperiode van 5 en 10 jaar, heeft Florius voor alle rentevastperiodes een lage rente.

Rente update 25 januari: Op 17 januari was de hypotheekrente met een rentevastperiode van 10 jaar met NHG 3,70%. Op 25 januari heeft Florius deze rente verlaagd naar 3,67%. De rente met een rentevastperiode van 5 jaar met NHG was op 17 januari 3,41%. Op 25 januari is deze verlaagd naar 3,38%.

Is Florius betrouwbaar?

Florius is een 100% dochter van ABN AMRO, één van de grootste banken van Nederland.

Dat Florius de ABNA AMRO achter zich heeft staan, zegt wel iets over de betrouwbaarheid. De ABN AMRO is namelijk een gevestigde naam in Nederland.

Wat is mijn ervaring met Florius?

Ik werk al jaren met Florius samen. Het fijne aan Florius vind ik dat de medewerkers denken in oplossingen. Als ik een hypotheekaanvraag heb die niet helemaal voldoet aan het beleid van de bank maar je kunt uitleggen waarom het wel verstandig is om de hypotheek te verstrekken. Dan heeft Florius als voordeel dat ze ervoor openstaan om de hypotheekaanvraag toch in behandeling te nemen.

Verder vind ik het fijne aan Florius dat je de geldigheidsduur van de offerte met 3 maanden kunt verlengen, zonder kosten. Dat is vooral prettig als de sleuteloverdracht van je nieuwe huis pas na 3 maanden kan plaatsvinden. En je kunt bij Florius huurinkomsten die je ontvangt meenemen als inkomen voor de hypotheekaanvraag.

Als deze hypotheekverstrekker niet de beste voor jou is? Dan is één van de 37 andere aanbieders misschien beter.  Plan even een gratis gesprek met mij in om erachter te komen.

Uitgebreide voor- en nadelen

Hieronder staan de uitgebreide voor- en nadelen:

Voordelen

  • De geldigheidsduur van de hypotheekofferte is 3 maanden en kan kosteloos met 3 maanden worden verlengd. Het verlengen van de geldigheidsduur gaat automatisch.
  • Heb je een tijdelijk contract en nog geen uitzicht op een vast contract? Dan kun je bij Florius terecht, je inkomen wordt dan vastgesteld aan de hand van de arbeidsmarktscan.
  • Als je in eigen beheer een huis wilt bouwen dan kun je de aankoop van de bouwgrond financieren voordat de omgevingsvergunning onherroepelijk is.
  • Als er noodzakelijke verbetering aan de woning moet plaatsvinden kan je bij Florius een hypotheek afsluiten tot 115% van de marktwaarde van de woning.

 

Nadelen

  • De rente op de datum dat de hypotheekakte wordt ondertekend, wijzigt niet als deze is gedaald is. Je behoudt de rente die in de hypotheekofferte staat vermeld.
  • Een aflossingsvrije hypotheek mag niet meer bedragen dan 50% van de marktwaarde.
  • Voor het meenemen van huuropbrengsten als inkomen voor de hypotheekaanvraag wordt er 5% aan rente en 4% over de hoofdsom van de verhuurhypotheek in mindering gebracht.

 

Roel Wonders Review
Roel Wonders

Vrijblijvend advies: 0418-700550

Ma t/m za: 9.00 – 18.00 uur

Laatste blogberichten

Check mijn laatste blogberichten:

Roel Wonders opgenomen in overzicht van beste adviseurs van Nederland

Roel Wonders opgenomen in overzicht van beste adviseurs van Nederland

Advieskeuze is een onafhankelijke website die in 2011 is opgericht. Op deze website kunnen mensen hun financieel dienstverlener beoordelen door middel van reviews. Op advieskeuze staan bijvoorbeeld verzekeringsadviseurs, hypotheekadviseurs en makelaars.

Vanaf 2022 maakt deze review website een ‘’Advieskeuze Topselectie’’. In deze selectie zijn de beste adviseurs van Nederland opgenomen.

Roel Wonders is opgenomen in deze ranklijst van beste adviseurs in Nederland.

Voorbeeldbrief bod uitbrengen op een huis

Voorbeeldbrief bod uitbrengen op een huis

Je hebt een woning gevonden, die jij graag wilt kopen. Je wilt daarom een bod uitbrengen op deze woning, maar hebt daarvoor een brief nodig. Je weet misschien niet wat er in deze brief moet komen te staan.

Daarom heb ik een voorbeeldbrief gemaakt waarmee jij een bod kan uitbrengen. Je kunt deze gratis downloaden, invullen en versturen.

Als erkend hypothecair planner vertel ik ook wat je allemaal moet weten voor je een bod kunt uitbrengen. Je kunt ook meteen even een gratis gesprek met mij inplannen.

Hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) in 2024

Hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) in 2024

In 2022 werden maar liefst 101.400 hypotheken afgesloten met Nationale Hypotheek Garantie, maar wat is dat precies?

Ik ben Roel Wonders, erkend hypothecair planner, en hieronder vertel ik wat NHG is, wat de voor- en nadelen zijn en welke voorwaarden er in 2024 gelden.

Je kunt ook makkelijk zien wat de actuele hypotheekrente voor een hypotheek met NHG is: