Florius

De geschiedenis van Florius gaat meer dan 70 jaar terug en is na de 2e wereldoorlog opgericht om het woningtekort op te lossen. Dit ontwikkelde zich later tot het Bouwfonds Nederlandse Gemeenten NV. Sinds 2000 is Florius een onderdeel van ABN AMRO Bank.

Dat Florius onderdeel is van ABN AMRO zie je vooral terug in het het beleid dat Florius hanteert voor het verstrekken van hypotheken. Er is veel mogelijk en voor een groot aantal doelgroepen heeft Florius een oplossing in huis.

Adres
Rijnstraat 26, ‘s-Hertogenbosch

E-mail
info@roelwonders.nl

Telefoon
0418-700550

Voordelen

  • De geldigheidsduur van de hypotheekofferte is 3 maanden en kan kosteloos met 3 maanden worden verlengd. Het verlengen van de geldigheidsduur gaat automatisch.
  • Heb je een tijdelijk contract en nog geen uitzicht op een vast contract? Dan kun je bij Florius terecht, je inkomen wordt dan vastgesteld aan de hand van de arbeidsmarktscan.
  • Voor een energiezuinige woning kun je een rentekorting krijgen van 0,1%.
  • Als je in eigen beheer een huis wilt bouwen dan kun je de aankoop van de bouwgrond financieren voordat de omgevingsvergunning onherroepelijk is.
  • Als er noodzakelijke verbetering aan de woning moet plaatsvinden kan je bij Florius een hypotheek afsluiten tot 115% van de marktwaarde van de woning.

 

Nadelen

  • De rente op de datum dat de hypotheekakte wordt ondertekend, wijzigt niet als deze is gedaald is. Je behoudt de rente die in de hypotheekofferte staat vermeld.
  • Een aflossingsvrije hypotheek mag niet meer bedragen dan 50% van de marktwaarde.
  • Voor het meenemen van huuropbrengsten als inkomen voor de hypotheekaanvraag wordt er 5% aan rente en 4% over de hoofdsom van de verhuurhypotheek in mindering gebracht.

 

Laatste blogberichten

Check mijn laatste blogberichten:

Nationaal koopfonds voor starters om nieuwbouwwoning te kopen

Nationaal koopfonds voor starters om nieuwbouwwoning te kopen

Je bent een starter en wilt een woning kopen. Het valt voor de meeste starters niet mee om een woning te kopen. De huizenprijzen zijn namelijk hoog en voor veel starters is het inkomen te laag om een hoge hypotheek te nemen.

Daar kan nu verandering in komen.

Om starters te helpen met het kopen van een (nieuwbouw)woning is er een Nationaal koopfonds opgezet. Deze moet tussen eind mei en eind juni van 2023 actief zijn.

Ik ben Roel Wonders. Ik ben gespecialiseerd in hypotheken. Hieronder vertel ik alles over het nieuwe koopfonds dat starters moet helpen bij het kopen van een huis. Ik vertel wat het fonds precies is, welke voorwaarden er aan verbonden zijn en wat de voor- en nadelen zijn.

Marktwaarde in verhuurde staat, wat is dat?

Marktwaarde in verhuurde staat, wat is dat?

Wanneer je een verhuurhypotheek afsluit om een huis te kopen voor de verhuur, dan is de zogenaamde ”woningwaarde in verhuurde staat” of ”marktwaarde in verhuurde staat” heel belangrijk. De waarde in verhuurde staat is lager dan de normale woningwaarde en is belangrijk omdat deze bepaalt hoeveel jij kunt lenen.

Ik ben Roel Wonders en ik ben gespecialiseerd in hypotheken én verhuurhypotheken. Hieronder vertel ik alles over de woningwaarde in verhuurde staat.

Ik vertel wat dit precies is en wat het verschil is met de normale marktwaarde. Ik geef aan hoe de woningwaarde in verhuurde staat wordt berekend en geef een voorbeeld berekening. Vervolgens vertel ik nog in hoeverre de WOZ-waarde invloed heeft op de marktwaarde in verhuurde staat…

Wat is een verhuurhypotheek en hoe werkt het?

Wat is een verhuurhypotheek en hoe werkt het?

Steeds meer banken en geldverstrekkers bieden een verhuurhypotheek aan. Daarmee spelen ze in op de vraag van investeerders die een huis willen kopen voor de verhuur – en daar dus geld mee willen verdienen.

Je bent misschien een toekomstig investeerder in vastgoed en wilt weten wat een verhuurhypotheek is en hoe het precies werkt.

Ik ben Roel Wonders. Al sinds 2010 ben ik actief in de hypotheekwereld. Ik weet alles van hypotheken en heb me gespecialiseerd in verhuurhypotheken. Hieronder vertel ik alles over de verhuurhypotheek…

Waar kan ik je mee helpen?

Stel je vraag en ik neem binnen 1 werkdag contact met je op.

13 + 10 =