Florius Hypotheken

Geschreven door: Joost van Herpen

Gecontroleerd door: Roel Wonders

Geschreven op: 12 februari 2023
Laatste bijgewerkt op: 2 februari 2024
Florius is een Nederlandse hypotheekaanbieder die sinds 2000 actief is. De bank is onderdeel van de ABN AMRO.

Over het algemeen heeft Florius een lage hypotheekrente voor alle rentevastperiodes.

Als Erkend Hypothecair Planner heb ik veel ervaring met Florius. Ik ken alle voor- en nadelen van de hypotheekvoorwaarden. Weten of Florius de beste voorwaarden en rente heeft voor jou? Plan dan nu even een gratis gesprek met mij in.

Voordelen

• Hypotheekofferte 3 maanden geldig, gratis automatische verlenging
• Bescherming tegen rentestijgingen door langere geldigheid offerte
• Mogelijkheid ondanks tijdelijk contract zonder uitzicht op vast contract
• 0,1% rentekorting bij energiezuinige woning
• Mogelijk om geld te lenen voor verbouwing nog vóór definitieve vergunning
• Mogelijk om 115% van de marktwaarde te lenen voor belangrijke verbeteringen

Nadelen

• Rente blijft ongewijzigd na uitbrengen renteaanbod, ook als deze inmiddels gedaald is
• Aflossingsvrije hypotheek mogelijk tot maximaal 50% van de marktwaarde

Benieuwd naar jouw maximale hypotheek? Benieuwd of deze of één van de 37 andere hypotheekaanbieders de beste rente en voorwaarden heeft voor jou? Plan dan even een gratis gesprek met mij in.

Joost en Roel huis

Joost van Herpen & Roel Wonders EHP

Over Florius

De geschiedenis van Forius gaat terug naar 1946, toen de Bouwspaarkas Drentsche Gemeente werd opgericht. Het bedrijf werd opgericht na de Tweede Wereldoorlog om het woningtekort op te lossen.

De publieke spaarbank werd later het Bouwfonds Nederlandse Gemeenten N.V., die in 2000 werd overgenomen door de ABN AMRO. In 2007 is het overgegaan in Florius, een handelnaam van de ABN AMRO Hypotheken Groep.

Florius nam in 2015 portefeuilles van Reaal en WoonNexxt Hypotheken over. In 2016 werden hier ook portefeuilles van MNF Bank en Albank aan toegevoegd. In 2017 werd ook Direktbank Woning Hypotheken en Direktbank Praktijkvoorzieningen onderdeel van Floris.

Dat Florius onderdeel is van ABN AMRO zie je vooral terug in het het beleid dat Florius hanteert voor het verstrekken van hypotheken. Er is veel mogelijk en voor een groot aantal doelgroepen heeft Florius een oplossing in huis.

Hoe komt Florius aan geld?

Omdat Florius in handen is van ABN AMRO is het uitgeleende geld afkomstig van ABN AMRO. Florius leent bijvoorbeeld geld uit dat via spaargeld van ABN AMRO wordt verzameld.

Hypotheekrente van Florius

Florius, Lloyds Bank, Lot en Vista

Florius is voor alle rentevastperiodes vaak een voordelige aanbieder. Waar de Rabobank bijvoorbeeld vaak scherpe tarieven heeft voor een rentevastperiode van 5 en 10 jaar, heeft Florius voor alle rentevastperiodes een lage rente.

Rente update 25 januari: Op 17 januari was de hypotheekrente met een rentevastperiode van 10 jaar met NHG 3,70%. Op 25 januari heeft Florius deze rente verlaagd naar 3,67%. De rente met een rentevastperiode van 5 jaar met NHG was op 17 januari 3,41%. Op 25 januari is deze verlaagd naar 3,38%.

Is Florius betrouwbaar?

Florius is een 100% dochter van ABN AMRO, één van de grootste banken van Nederland.

Dat Florius de ABNA AMRO achter zich heeft staan, zegt wel iets over de betrouwbaarheid. De ABN AMRO is namelijk een gevestigde naam in Nederland.

Wat is mijn ervaring met Florius?

Ik werk al jaren met Florius samen. Het fijne aan Florius vind ik dat de medewerkers denken in oplossingen. Als ik een hypotheekaanvraag heb die niet helemaal voldoet aan het beleid van de bank maar je kunt uitleggen waarom het wel verstandig is om de hypotheek te verstrekken. Dan heeft Florius als voordeel dat ze ervoor openstaan om de hypotheekaanvraag toch in behandeling te nemen.

Verder vind ik het fijne aan Florius dat je de geldigheidsduur van de offerte met 3 maanden kunt verlengen, zonder kosten. Dat is vooral prettig als de sleuteloverdracht van je nieuwe huis pas na 3 maanden kan plaatsvinden. En je kunt bij Florius huurinkomsten die je ontvangt meenemen als inkomen voor de hypotheekaanvraag.

Als deze hypotheekverstrekker niet de beste voor jou is? Dan is één van de 37 andere aanbieders misschien beter.  Plan even een gratis gesprek met mij in om erachter te komen.

Uitgebreide voor- en nadelen

Hieronder staan de uitgebreide voor- en nadelen:

Voordelen

  • De geldigheidsduur van de hypotheekofferte is 3 maanden en kan kosteloos met 3 maanden worden verlengd. Het verlengen van de geldigheidsduur gaat automatisch.
  • Heb je een tijdelijk contract en nog geen uitzicht op een vast contract? Dan kun je bij Florius terecht, je inkomen wordt dan vastgesteld aan de hand van de arbeidsmarktscan.
  • Als je in eigen beheer een huis wilt bouwen dan kun je de aankoop van de bouwgrond financieren voordat de omgevingsvergunning onherroepelijk is.
  • Als er noodzakelijke verbetering aan de woning moet plaatsvinden kan je bij Florius een hypotheek afsluiten tot 115% van de marktwaarde van de woning.

 

Nadelen

  • De rente op de datum dat de hypotheekakte wordt ondertekend, wijzigt niet als deze is gedaald is. Je behoudt de rente die in de hypotheekofferte staat vermeld.
  • Een aflossingsvrije hypotheek mag niet meer bedragen dan 50% van de marktwaarde.
  • Voor het meenemen van huuropbrengsten als inkomen voor de hypotheekaanvraag wordt er 5% aan rente en 4% over de hoofdsom van de verhuurhypotheek in mindering gebracht.

 

We doen ons best om de voorwaarden up-to-date te houden, maar hypotheekverstrekkers kunnen hun voorwaarden veranderen. Plan even een gratis gesprek met mij in zodat we de meeste actuele voorwaarden en voor- en nadelen kunnen bespreken.

Roel Wonders Review
Roel Wonders

Vrijblijvend advies: 0418-700550

Ma t/m za: 9.00 – 18.00 uur

Laatste blogberichten

Check mijn laatste blogberichten:

Wat is een goede hypotheekadviseur?

Wat is een goede hypotheekadviseur?

Je bent op zoek naar een goede hypotheekadviseur. Logisch, het afsluiten van een hypotheek en het kopen van een woning, is waarschijnlijk de grootste financiële beslissingen uit jouw leven. Je wilt dan een adviseur hebben die goed is.

Ik ben Roel Wonders, Erkend Hypothecair Planner, en ik weet alles over hypotheken. Ik werkte bij De Financiële Makelaar en VCN Hypotheekservice, waar ik advies gaf aan andere hypotheekadviseur en hen hielp met hun hypotheekaanvragen.

Ik heb daarom samengewerkt met veel adviseurs en weet precies waar een goede hypotheekadviseur aan moet voldoen.

Winnend bod uitbrengen zonder voorbehoud van financiering met Biedverzekering

Wie in 2024 een winnend bod wil uitbrengen op een woning, lijkt te moeten overbieden. Gelukkig is overbieden niet de enige manier om meer kans te maken op een woning. Je maakt ook meer kans door te bieden zonder voorbehoud van financiering, maar dit kan risicovol zijn.

Ik ben Roel Wonders, Erkend Hypothecair Planner en Erkend Aankoopbegeleider. Ik weet alles van hypotheken en het aankopen van woningen. Ik heb daarnaast verzekeringsdiploma’s en ben gespecialiseerd in de biedverzekering (Bieden met Zekerheid, BiedGarantieZeker)

Hieronder vertel ik alles over het uitbrengen van een winnend bod door te bieden zonder voorbehoud van financiering in combinatie met de de biedverzekering. Daarnaast vertel ik over het biedcertificaat en de gratis financiële scan, die ook voor meer kansen en zekerheid zorgen:

Huis kopen met hulp van ouders

De generaties van nu hebben het een heel stuk moeilijker dan de generaties van hun ouders als het om het kopen van een woning gaat.

Veel jongeren hebben in 2024 geen kansen op de woningmarkt, omdat er te weinig huizen zijn voor de alsmaar groeiende bevolking. Het zorgt voor enorm hoge huizenprijzen. Daarnaast is de hypotheekrente gestegen, waardoor jongeren minder kunnen lenen.

Veel ouders willen hun kind dan ook helpen met het kopen van een woning, zodat ze een kans maken op de huidige woningmarkt en een goed leven kunnen opbouwen.

Ik ben Roel Wonders, Erkend Hypothecair Planner, en ik weet precies hoe jij als ouder jouw kind kunt helpen met het kopen van een woning.

Hieronder vertel ik welke mogelijkheden er allemaal zijn – en wat de beste en minder goede opties zijn. Je kunt ook meteen een gesprek met me inplannen, zodat ik direct kan kijken wat de beste mogelijkheden zijn om jouw kind te helpen: