Clarian Wonen hypotheek

Clarian Wonen is een van de merken van Conneqt, een distributiemanager van hypotheeklabels. Conneqt is onderdeel van de Blauwtrust Groep. Een van de andere bekende merken van de Blauwtrust Groep is De Hypotheker.

Clarian Wonen is door Conneqt opgericht in 2021. Met een complete en flexibele hypotheek speelt Clarian goed in op jouw veranderende situatie. Zo past Clarian Wonen ook in de volgende fase van je leven. Bijvoorbeeld als je gaat verhuizen of als je wilt verbouwen.

Voordelen

  • Een aflossingsvrije lening meer dan 50% van de marktwaarde is mogelijk.
  • Onder voorwaarden is het mogelijk om je hypotheekaanvraag op werkelijke lasten te toetsen, dit levert in veel gevallen een hogere hypotheek op.
  • Dal rente tijdens de tekentermijn van het renteaanbod (3 weken).
  • Een geldigheidsduur van de hypotheekofferte bij nieuwbouw van 12 maanden. Alleen bij gestegen rente betaal je verlengingskosten van 0,2% van de hoofdsom per maand.
  • Een zelfstandig ondernemer < 3 jaar actief kan een hypotheek bij Clarian Wonen afsluiten.

 

Nadelen

  • Bij een verhoging van de hypotheek is het maximale, extra te lenen bedrag € 100.000. Dat geldt ook als je verhuist naar een andere woning en je hypotheek mee wilt nemen.
  • Als je bij het verhuizen naar een andere woning gebruik maakt van de meeneemregeling mag je de looptijden van je bestaande leningdelen niet verlengen.
  • Een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) is niet mogelijk.

 

Laatste blogberichten

Check mijn laatste blogberichten:

Hypotheek vastzetten: hoe lang is verstandig?

Hypotheek vastzetten: hoe lang is verstandig?

Je bent van plan om in 2023 of 2024 een hypotheek af te sluiten. Je kunt bij het afsluiten van een hypotheek kiezen voor een rentevaste periode. Je kunt kiezen voor een variabele, korte of lange rentevaste periode. Je wilt nu weten of het slim is om de hypotheekrente lang vast te zetten.

Ik ben Roel Wonders, erkend hypothecair planner, en hieronder vertel ik alles over het (lang) vastzetten van de hypotheekrente.

Ik vertel wat de voor- en nadelen zijn van een lange rentevaste periode en leg uit hoe jij het beste deze keuze kunt maken. Ik kan als adviseur natuurlijk ook persoonlijk advies geven over de duur van de rentevaste periode die het beste bij jou past.

Hypotheekregels 2024: wat gaat er veranderen?

Hypotheekregels 2024: wat gaat er veranderen?

Ieder jaar veranderen er allerlei hypotheekregels. In 2024 worden er ook weer allerlei regels gewijzigd en komen er nieuwe regels bij.

Je wilt weten welke regels er allemaal veranderen in 2024 om er vervolgens slim op in te spelen. Jouw maximale leencapaciteit kan bijvoorbeeld hoger of lager uitvallen in 2024, waardoor het misschien slimmer is om in 2023 nog een huis te kopen – of juist te wachten tot 2024.

Ik ben Roel Wonders, erkend hypothecair planner. Ik weet als een van de eerste welke regels en hypotheeknormen allemaal veranderen, omdat ik dagelijks met hypotheken bezig ben.

Je leest hieronder alles over de nieuwe regels voor 2024. Wanneer er nieuwe regels of normen bij komen, voeg ik deze toe aan deze pagina. Ontdek nu welke regels en normen wijzigen: 

Kan ik kosten koper meefinancieren met de hypotheek?

Kan ik kosten koper meefinancieren met de hypotheek?

Als jij een huis koopt, moet je niet alleen geld hebben om het huis te kunnen kopen, maar ook om de bijkomende kosten te betalen. Je moet bijvoorbeeld rekening houden met overdrachtsbelasting, notariskosten en kosten voor hypotheekadvies. Deze bijkomende kosten noemen we ”kosten koper (k.k.)”.

Vaak wordt er spaargeld (of een schenking) gebruikt om deze kosten koper te betalen, maar wat als jij geen spaargeld hebt? Zijn deze kosten dan mee te financieren?

Ik ben Roel Wonders, Erkend Hypothecair planner, en hieronder vertel ik alles over kosten koper en het meefinancieren van deze kosten…

Waar kan ik je mee helpen?

Stel je vraag en ik neem binnen 1 werkdag contact met je op.

11 + 13 =