Clarian Wonen hypotheek

Geschreven door: Joost van Herpen

Gecontroleerd door: Roel Wonders

Geschreven op: 12 februari 2023
Laatste bijgewerkt op: 15 maart 2024
Clarian Wonen is een relatief nieuwe hypotheekverstrekker die in 2021 is opgericht door Conneqt.

Clarian Wonen heeft een hypotheek met moderne voorwaarden en een soepel acceptatiebeleid. De hypotheekrente van Clarian is vooral voordelig voor

Ik ben een ervaren hypotheekadviseur en ik weet alles van Clarian Wonen. Hieronder vertel ik alles over deze hypotheekaanbieder. Weten of Clarian de beste hypotheek heeft voor jou, of dat een andere aanbieder beter is? Plan dan even een gratis gesprek met mij in.

Voordelen

• Aflossingsvrije hypotheek van meer dan 50% van de marktwaarde mogelijk
• Soms hogere hypotheek mogelijk door aanvraag op werkelijke last te toetsen
• Dal rente tijdens de tekentermijn van het renteaanbod (3 weken)
• Bij nieuwbouw is de hypotheekofferte 12 maanden geldig
• Alleen verleningskosten voor verlengen hypotheekofferte bij gestegen rente: 0,2% van de hoofdsom per maand
• Mogelijkheden voor zelfstandig ondernemer die minder dan 3 jaar actief is

Nadelen

• Hypotheek maar met maximaal 100.000 euro te verhogen, ook meenemen hypotheek naar andere woning
• Bij gebruikmaken van de meeneemregeling is niet mogelijk om looptijden van bestaande leningdelen te verlengen
• Hypotheek met NHG niet mogelijk

Benieuwd naar jouw maximale hypotheek? Benieuwd of deze of één van de 37 andere hypotheekaanbieders de beste rente en voorwaarden heeft voor jou? Plan dan even een gratis gesprek met mij in.

Joost en Roel huis

Joost van Herpen & Roel Wonders EHP

Over Clarian Wonen

Clarian Wonen is opgericht door Conneqt, een distributiemanager van hypotheeklabels, waar bijvoorbeeld ook Hypotrust Vrij Leven onder valt. Conneqt is onderdeel van de Blauwtrust Groep, waar De Hypotheker onder valt.

Hoe komt Clarian Wonen aan geld?

Clarian is een zogenaamd multi-funder platform. Het betekent dat er niet één investeringsmaatschappij achter deze hypotheekverstrekker zit, maar meerdere. Het geld dat wordt uitgeleend in de vorm van hypotheken komt dus van allerlei investeerders.

Hypotheekrente van Clarian Wonen

Clarian Wonen, Aegon, ABN AMRO, NIBC

Wanneer ik hypotheekrentes vergelijk, merk ik dat Clarian vooral voordelig is voor hypotheken met een rentevastperiode van 10 en 20 jaar. Ze zijn daarbij vaak alleen voordelig voor hypotheken zonder NHG.

Voor de andere rentevastperiodes zijn de rentes vaak hoog of niet beschikbaar, omdat er geen geld of interesse voor is.

Bekijk nu de actuele rentestanden van Clarian en vergelijk deze met die van alle andere aanbieders:

Is Clarian Wonen betrouwbaar?

Clarian is een relatief nieuwe hypotheekverstrekker, die pas sinds 2021 bestaat.

Omdat het geld van meerdere investeringsmaatschappijen wordt uitgeleend, is het niet precies bekend wie deze investeerders zijn. Het was beter geweest voor de betrouwbaarheid als mensen zouden weten waar het geld vandaan komt. Veel mensen willen toch weten met wie ze precies zaken doen.

Omdat de geldstroom van bepaalde investeerders niet altijd continu is, komt het wel eens voor dat er even geen geld is voor bepaalde rentevastperiodes.

Het is dan niet mogelijk om een nieuwe hypotheek af te sluiten met deze rentevastperiodes. Voor bestaande klanten wordt er altijd wel geld vrijgehouden, waardoor het altijd wel mogelijk is om de hypotheek te verhogen of mee te nemen. Nieuwe, potentiële klanten kunnen hier wel last van hebben.

Wat is mijn ervaring met Clarian Wonen?

Clarian Wonen is een nieuwe hypotheekverstrekker, waardoor de voorwaarden modern zijn. Het is bijvoorbeeld mogelijk om onbeperkt boetevrij af te lossen.

De hypotheekverstrekker heeft ook een ruim acceptatiebeleid, waardoor de hypotheek door verschillende mensen af te sluiten is. Clarian is wel een relatief onbekende naam. Ik vind het een nadeel dat ik niet kan uitleggen waar het geld precies vandaan komt, omdat er meerdere, onbekende investeerders achter zitten.

Het vind het ook niet fijn dat er soms geen geld beschikbaar is voor bepaalde rentevastperiodes, omdat investeerders hier dan even geen geld of interesse in hebben.

Het is dus een moderne hypotheekaanbieder, maar door de onbekende naam en het niet altijd beschikbaar hebben van geld, is het niet één van mijn favoriete aanbieders.

Als deze hypotheekverstrekker niet de beste voor jou is? Dan is één van de 37 andere aanbieders misschien beter.  Plan even een gratis gesprek met mij in om erachter te komen.

Uitgebreide voor- en nadelen

Hieronder staan de uitgebreide voor en nadelen:

Voordelen

  • Een aflossingsvrije lening meer dan 50% van de marktwaarde is mogelijk.
  • Onder voorwaarden is het mogelijk om je hypotheekaanvraag op werkelijke lasten te toetsen, dit levert in veel gevallen een hogere hypotheek op.
  • Dal rente tijdens de tekentermijn van het renteaanbod (3 weken).
  • Een geldigheidsduur van de hypotheekofferte bij nieuwbouw van 12 maanden. Alleen bij gestegen rente betaal je verlengingskosten van 0,2% van de hoofdsom per maand.
  • Een zelfstandig ondernemer < 3 jaar actief kan een hypotheek bij Clarian Wonen afsluiten.

 

Nadelen

  • Bij een verhoging van de hypotheek is het maximale, extra te lenen bedrag € 100.000. Dat geldt ook als je verhuist naar een andere woning en je hypotheek mee wilt nemen.
  • Als je bij het verhuizen naar een andere woning gebruik maakt van de meeneemregeling mag je de looptijden van je bestaande leningdelen niet verlengen.
  • Een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) is niet mogelijk.

 

Roel Wonders Review
Roel Wonders

Vrijblijvend advies: 0418-700550

Ma t/m za: 9.00 – 18.00 uur

Laatste blogberichten

Check mijn laatste blogberichten:

Hoeveel overbieden op een huis in 2024?

Hoeveel overbieden op een huis in 2024?

Door de krapte op de woningmarkt is de vraag naar woningen nog steeds veel groter dan het aanbod. In 2024 wordt daarom weer overboden, maar wat houdt dat precies in en hoeveel kun jij het beste overbieden?

Ik ben niet alleen erkend hypothecair planner, maar ook gecertificeerd aankoop- en verkoopbegeleider. Ik weet dus alles van hypotheken, maar help mensen ook bij het kopen van een huis. Ik kan dus helpen bij het (verantwoord) overbieden op een woning.

Hieronder vertel ik alles over overbieden:

Van de strategie van makelaars om in te spelen op overbieden tot de risico’s van overbieden. Ik vertel waar je het geld vandaan kunt halen om over te bieden en leg uit op welke manieren jij jouw budget om over te bieden kunt bepalen.

Ook bespreek ik Bieden met Zekerheid, waarmee (veel) overbieden misschien niet nodig is.

Je kunt ook meteen een gratis gesprek met me inplannen, zodat we samen een goede biedstrategie kunnen bepalen…

Studieschuld verzwijgen bij hypotheek

Studieschuld verzwijgen bij hypotheek

Je hebt een studieschuld opgebouwd bij de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) en komt er nu achter dat deze schuld invloed heeft op jouw maximale hypotheek. Je kunt dankzij deze studieschuld dus minder lenen.

Je wil toch graag een maximale hypotheek krijgen en denkt erover na om deze studieschuld te verzwijgen.

Ik ben Roel Wonders en ik weet alles van hypotheken. Hieronder vertel ik alles over het verzwijgen van een studieschuld.

Ik vertel waarom een studieschuld de maximale hypotheek verlaagt en of het verplicht is om de studieschuld op te geven. Ik geef ook aan wat de gevolgen van het verzwijgen van een studieschuld is en ik deel een aantal betere oplossingen.

Je kunt ook meteen een gratis persoonlijk gesprek met me inplannen om over een hypotheek met studieschuld te praten.

Roel Wonders opgenomen in overzicht van beste adviseurs van Nederland

Roel Wonders opgenomen in overzicht van beste adviseurs van Nederland

Advieskeuze is een onafhankelijke website die in 2011 is opgericht. Op deze website kunnen mensen hun financieel dienstverlener beoordelen door middel van reviews. Op advieskeuze staan bijvoorbeeld verzekeringsadviseurs, hypotheekadviseurs en makelaars.

Vanaf 2022 maakt deze review website een ‘’Advieskeuze Topselectie’’. In deze selectie zijn de beste adviseurs van Nederland opgenomen.

Roel Wonders is opgenomen in deze ranklijst van beste adviseurs in Nederland.