Clarian Wonen hypotheek

Geschreven door: Joost van Herpen

Gecontroleerd door: Roel Wonders

Geschreven op: 12 februari 2023
Laatste bijgewerkt op: 15 maart 2024
Clarian Wonen is een relatief nieuwe hypotheekverstrekker die in 2021 is opgericht door Conneqt.

Clarian Wonen heeft een hypotheek met moderne voorwaarden en een soepel acceptatiebeleid. De hypotheekrente van Clarian is vooral voordelig voor

Ik ben een ervaren hypotheekadviseur en ik weet alles van Clarian Wonen. Hieronder vertel ik alles over deze hypotheekaanbieder. Weten of Clarian de beste hypotheek heeft voor jou, of dat een andere aanbieder beter is? Plan dan even een gratis gesprek met mij in.

Voordelen

• Aflossingsvrije hypotheek van meer dan 50% van de marktwaarde mogelijk
• Soms hogere hypotheek mogelijk door aanvraag op werkelijke last te toetsen
• Dal rente tijdens de tekentermijn van het renteaanbod (3 weken)
• Bij nieuwbouw is de hypotheekofferte 12 maanden geldig
• Alleen verleningskosten voor verlengen hypotheekofferte bij gestegen rente: 0,2% van de hoofdsom per maand
• Mogelijkheden voor zelfstandig ondernemer die minder dan 3 jaar actief is

Nadelen

• Hypotheek maar met maximaal 100.000 euro te verhogen, ook meenemen hypotheek naar andere woning
• Bij gebruikmaken van de meeneemregeling is niet mogelijk om looptijden van bestaande leningdelen te verlengen
• Hypotheek met NHG niet mogelijk

Benieuwd naar jouw maximale hypotheek? Benieuwd of deze of één van de 37 andere hypotheekaanbieders de beste rente en voorwaarden heeft voor jou? Plan dan even een gratis gesprek met mij in.

Joost en Roel huis

Joost van Herpen & Roel Wonders EHP

Over Clarian Wonen

Clarian Wonen is opgericht door Conneqt, een distributiemanager van hypotheeklabels, waar bijvoorbeeld ook Hypotrust Vrij Leven onder valt. Conneqt is onderdeel van de Blauwtrust Groep, waar De Hypotheker onder valt.

Hoe komt Clarian Wonen aan geld?

Clarian is een zogenaamd multi-funder platform. Het betekent dat er niet één investeringsmaatschappij achter deze hypotheekverstrekker zit, maar meerdere. Het geld dat wordt uitgeleend in de vorm van hypotheken komt dus van allerlei investeerders.

Hypotheekrente van Clarian Wonen

Clarian Wonen, Aegon, ABN AMRO, NIBC

Wanneer ik hypotheekrentes vergelijk, merk ik dat Clarian vooral voordelig is voor hypotheken met een rentevastperiode van 10 en 20 jaar. Ze zijn daarbij vaak alleen voordelig voor hypotheken zonder NHG.

Voor de andere rentevastperiodes zijn de rentes vaak hoog of niet beschikbaar, omdat er geen geld of interesse voor is.

Bekijk nu de actuele rentestanden van Clarian en vergelijk deze met die van alle andere aanbieders:

Is Clarian Wonen betrouwbaar?

Clarian is een relatief nieuwe hypotheekverstrekker, die pas sinds 2021 bestaat.

Omdat het geld van meerdere investeringsmaatschappijen wordt uitgeleend, is het niet precies bekend wie deze investeerders zijn. Het was beter geweest voor de betrouwbaarheid als mensen zouden weten waar het geld vandaan komt. Veel mensen willen toch weten met wie ze precies zaken doen.

Omdat de geldstroom van bepaalde investeerders niet altijd continu is, komt het wel eens voor dat er even geen geld is voor bepaalde rentevastperiodes.

Het is dan niet mogelijk om een nieuwe hypotheek af te sluiten met deze rentevastperiodes. Voor bestaande klanten wordt er altijd wel geld vrijgehouden, waardoor het altijd wel mogelijk is om de hypotheek te verhogen of mee te nemen. Nieuwe, potentiële klanten kunnen hier wel last van hebben.

Wat is mijn ervaring met Clarian Wonen?

Clarian Wonen is een nieuwe hypotheekverstrekker, waardoor de voorwaarden modern zijn. Het is bijvoorbeeld mogelijk om onbeperkt boetevrij af te lossen.

De hypotheekverstrekker heeft ook een ruim acceptatiebeleid, waardoor de hypotheek door verschillende mensen af te sluiten is. Clarian is wel een relatief onbekende naam. Ik vind het een nadeel dat ik niet kan uitleggen waar het geld precies vandaan komt, omdat er meerdere, onbekende investeerders achter zitten.

Het vind het ook niet fijn dat er soms geen geld beschikbaar is voor bepaalde rentevastperiodes, omdat investeerders hier dan even geen geld of interesse in hebben.

Het is dus een moderne hypotheekaanbieder, maar door de onbekende naam en het niet altijd beschikbaar hebben van geld, is het niet één van mijn favoriete aanbieders.

Als deze hypotheekverstrekker niet de beste voor jou is? Dan is één van de 37 andere aanbieders misschien beter.  Plan even een gratis gesprek met mij in om erachter te komen.

Uitgebreide voor- en nadelen

Hieronder staan de uitgebreide voor en nadelen:

Voordelen

  • Een aflossingsvrije lening meer dan 50% van de marktwaarde is mogelijk.
  • Onder voorwaarden is het mogelijk om je hypotheekaanvraag op werkelijke lasten te toetsen, dit levert in veel gevallen een hogere hypotheek op.
  • Dal rente tijdens de tekentermijn van het renteaanbod (3 weken).
  • Een geldigheidsduur van de hypotheekofferte bij nieuwbouw van 12 maanden. Alleen bij gestegen rente betaal je verlengingskosten van 0,2% van de hoofdsom per maand.
  • Een zelfstandig ondernemer < 3 jaar actief kan een hypotheek bij Clarian Wonen afsluiten.

 

Nadelen

  • Bij een verhoging van de hypotheek is het maximale, extra te lenen bedrag € 100.000. Dat geldt ook als je verhuist naar een andere woning en je hypotheek mee wilt nemen.
  • Als je bij het verhuizen naar een andere woning gebruik maakt van de meeneemregeling mag je de looptijden van je bestaande leningdelen niet verlengen.
  • Een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) is niet mogelijk.

 

We doen ons best om de voorwaarden up-to-date te houden, maar hypotheekverstrekkers kunnen hun voorwaarden veranderen. Plan even een gratis gesprek met mij in zodat we de meeste actuele voorwaarden en voor- en nadelen kunnen bespreken.

Roel Wonders Review
Roel Wonders

Vrijblijvend advies: 0418-700550

Ma t/m za: 9.00 – 18.00 uur

Laatste blogberichten

Check mijn laatste blogberichten:

Wat is een goede hypotheekadviseur?

Wat is een goede hypotheekadviseur?

Je bent op zoek naar een goede hypotheekadviseur. Logisch, het afsluiten van een hypotheek en het kopen van een woning, is waarschijnlijk de grootste financiële beslissingen uit jouw leven. Je wilt dan een adviseur hebben die goed is.

Ik ben Roel Wonders, Erkend Hypothecair Planner, en ik weet alles over hypotheken. Ik werkte bij De Financiële Makelaar en VCN Hypotheekservice, waar ik advies gaf aan andere hypotheekadviseur en hen hielp met hun hypotheekaanvragen.

Ik heb daarom samengewerkt met veel adviseurs en weet precies waar een goede hypotheekadviseur aan moet voldoen.

Winnend bod uitbrengen zonder voorbehoud van financiering met Biedverzekering

Wie in 2024 een winnend bod wil uitbrengen op een woning, lijkt te moeten overbieden. Gelukkig is overbieden niet de enige manier om meer kans te maken op een woning. Je maakt ook meer kans door te bieden zonder voorbehoud van financiering, maar dit kan risicovol zijn.

Ik ben Roel Wonders, Erkend Hypothecair Planner en Erkend Aankoopbegeleider. Ik weet alles van hypotheken en het aankopen van woningen. Ik heb daarnaast verzekeringsdiploma’s en ben gespecialiseerd in de biedverzekering (Bieden met Zekerheid, BiedGarantieZeker)

Hieronder vertel ik alles over het uitbrengen van een winnend bod door te bieden zonder voorbehoud van financiering in combinatie met de de biedverzekering. Daarnaast vertel ik over het biedcertificaat en de gratis financiële scan, die ook voor meer kansen en zekerheid zorgen:

Huis kopen met hulp van ouders

De generaties van nu hebben het een heel stuk moeilijker dan de generaties van hun ouders als het om het kopen van een woning gaat.

Veel jongeren hebben in 2024 geen kansen op de woningmarkt, omdat er te weinig huizen zijn voor de alsmaar groeiende bevolking. Het zorgt voor enorm hoge huizenprijzen. Daarnaast is de hypotheekrente gestegen, waardoor jongeren minder kunnen lenen.

Veel ouders willen hun kind dan ook helpen met het kopen van een woning, zodat ze een kans maken op de huidige woningmarkt en een goed leven kunnen opbouwen.

Ik ben Roel Wonders, Erkend Hypothecair Planner, en ik weet precies hoe jij als ouder jouw kind kunt helpen met het kopen van een woning.

Hieronder vertel ik welke mogelijkheden er allemaal zijn – en wat de beste en minder goede opties zijn. Je kunt ook meteen een gesprek met me inplannen, zodat ik direct kan kijken wat de beste mogelijkheden zijn om jouw kind te helpen: