Centraal Beheer Leef hypotheek

Geschreven op: 12 februari 2023
Laatste bijgewerkt op: 2 februari 2024
Centraal Beheer is onderdeel van Achmea Hypotheken en biedt de Leef Hypotheek aan.

De Leef hypotheek biedt een aantal plus- en minpunten. De hypotheekaanbieder heeft scherpe rentetarieven, vooral voor de lange rentevastperiodes.

Ik ben Erkend Hypothecair Planner. Ik ken de voorwaarden van Centraal Beheer en heb ervaring met deze aanbieder. Wil jij weten of Centraal Beheer Leef de beste rente en voorwaarden heeft? Plan dan even een gratis gesprek met mij in.

Voordelen

• Onbeperkt boetenvrij aflossen met eigen geld
• Rentemiddeling gebruiken bij een dalende rente
• Huurinkomsten tellen mee voor de maximale hypotheek
• Mogelijkheden ondanks BKR-registratie

Nadelen

• Verlengen geldigheidsduur hypotheekofferte: 0,25% kosten per maand
• Overwerk en provisie: tot 25% meenemen voor maximale hypotheek
• Geen hypotheek voor autohandelaren en horecaondernemers

Benieuwd naar jouw maximale hypotheek? Benieuwd of deze of één van de 37 andere hypotheekaanbieders de beste rente en voorwaarden heeft voor jou? Plan dan even een gratis gesprek met mij in.

Joost en Roel huis

Joost van Herpen & Roel Wonders E.H.P.

Over Centraal Beheer

Centraal Beheer ken je waarschijnlijk van de reclame met de bekende slogan: ‘Even Apeldoorn bellen’. Centraal Beheer is een bekende verzekeraars, die verzekeringen, hypotheken en spaarproducten verkoopt.

Centraal Beheer is een direct writer. Dat wil zeggen dat je als klant rechtstreeks de producten kan afsluiten. Daarbij is het ook een bekende aanbieder van goedkope autoverzekeringen.

Op het gebied van hypotheken ziet het bedrijf steeds meer de toegevoegde waarde van onafhankelijk hypotheekadvies. Daarom worden de meeste hypotheken via een hypotheekadviseur afgesloten.

Hoe komt Centraal Beheer aan geld?

Centraal Beheer is een grote speler in de Nederlandse schadeverzekeringsmarkt. Het bedrijf ontvangt veel premiegelden en die worden uitgeleend in de vorm van hypotheken.

Daarnaast ontvangt de bank ook geld van Achmea Bank. Dit geld is afkomstig van spaarrekeningen.

Hypotheekrente van Centraal Beheer Leef

Centraal Beheer, Obvion, Florius en Aegon

Centraal Beheer is onderdeel van Achmea Hypotheken. Centraal Beheer biedt de Leef Hypotheek aan.

Deze hypotheek heeft vooral een scherpe rente voor de rentevastperiode van 10 jaar. Daarnaast heeft Centraal Beheer goede tarieven voor een hypotheek met NHG voor een lange rentevastperiode van 20 en 30 jaar.

Is Centraal Beheer betrouwbaar?

Centraal Beheer kan worden gezien als een betrouwbare bank. Het is een bekende naam in Nederland.

Het bedrijf is actief vanuit Apeldoorn en onderdeel van Achmea. Achmea is de grootste verzekeraar van Nederland en de 8e grootste hypotheekaanbieder. Dat Achmea achter Centraal Beheer staat zorgt voor vertrouwen.

Wat is mijn ervaring met Centraal Beheer?

Ik heb redelijk positieve ervaringen met Centraal Beheer en sluit dan ook regelmatig een hypotheek af bij deze aanbieder.

Centraal Beheer heeft veel werkzaamheden uitbesteed aan andere organisaties, waardoor ik minder persoonlijk contact met de bank heb. Het is daarom soms wat moeilijker om situaties voor te leggen die niet standaard zijn.

De Leef Hypotheek is in mijn ogen wel een goede hypotheek met vele voordelen en een scherpe rente.

Als deze hypotheekverstrekker niet de beste voor jou is? Dan is één van de 37 andere aanbieders misschien beter.  Plan even een gratis gesprek met mij in om erachter te komen.

Uitgebreide voor- en nadelen

Hieronder staan de voor- en nadelen:

Voordelen

  • Je kunt onbeperkt boetevrij extra aflossen uit eigen geld.
  • Als de rente in de toekomst daalt, kun je 1x tijdens je rentevaste periode gebruik maken van rentemiddeling om zo je rente te verlagen.
  • Als je een krediet hebt lopen waarop je maandelijks automatisch aflost, wordt er rekening gehouden met de werkelijke last.
  • Huuropbrengsten kunnen worden meegenomen als inkomen voor de hypotheekaanvraag.
  • Heb je 1 BKR registratie? Dan kun je bij Centraal Beheer een hypotheekafsluiten als het een herstelde A of A1 registratie is op een doorlopend of aflopend krediet.

 

Nadelen

  • Voor het verlengen van de geldigheidsduur betaal je bij gestegen rente verlengingskosten. De kosten bedragen 0,25% van het te lenen bedrag per maand.
  • Heb je een functie waarbij je veel overwerk en provisie ontvangt? Centraal Beheer neemt deze inkomensbestanddelen voor maximaal 25% van je bruto basissalaris mee.
  • Ben je als ondernemer actief in de horeca of autohandel? Dan kun je bij Centraal Beheer geen hypotheek afsluiten.
Roel Wonders Review
Roel Wonders

Vrijblijvend advies: 0418-700550

Ma t/m za: 9.00 – 18.00 uur

Laatste blogberichten

Check mijn laatste blogberichten:

Roel Wonders opgenomen in overzicht van beste adviseurs van Nederland

Roel Wonders opgenomen in overzicht van beste adviseurs van Nederland

Advieskeuze is een onafhankelijke website die in 2011 is opgericht. Op deze website kunnen mensen hun financieel dienstverlener beoordelen door middel van reviews. Op advieskeuze staan bijvoorbeeld verzekeringsadviseurs, hypotheekadviseurs en makelaars.

Vanaf 2022 maakt deze review website een ‘’Advieskeuze Topselectie’’. In deze selectie zijn de beste adviseurs van Nederland opgenomen.

Roel Wonders is opgenomen in deze ranklijst van beste adviseurs in Nederland.

Voorbeeldbrief bod uitbrengen op een huis

Voorbeeldbrief bod uitbrengen op een huis

Je hebt een woning gevonden, die jij graag wilt kopen. Je wilt daarom een bod uitbrengen op deze woning, maar hebt daarvoor een brief nodig. Je weet misschien niet wat er in deze brief moet komen te staan.

Daarom heb ik een voorbeeldbrief gemaakt waarmee jij een bod kan uitbrengen. Je kunt deze gratis downloaden, invullen en versturen.

Als erkend hypothecair planner vertel ik ook wat je allemaal moet weten voor je een bod kunt uitbrengen. Je kunt ook meteen even een gratis gesprek met mij inplannen.

Hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) in 2024

Hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) in 2024

In 2022 werden maar liefst 101.400 hypotheken afgesloten met Nationale Hypotheek Garantie, maar wat is dat precies?

Ik ben Roel Wonders, erkend hypothecair planner, en hieronder vertel ik wat NHG is, wat de voor- en nadelen zijn en welke voorwaarden er in 2024 gelden.

Je kunt ook makkelijk zien wat de actuele hypotheekrente voor een hypotheek met NHG is: