Centraal Beheer hypotheek

Centraal Beheer ken je waarschijnlijk van de reclame met de bekende slogan: 'Even Apeldoorn bellen'. Centraal Beheer is een brede financieel dienstverlener en biedt onder andere verzekeringen, hypotheken en spaarproducten aan. Centraal Beheer is een direct writer. Dat wil zeggen dat je als klant rechtstreeks de producten kan afsluiten. Nu ze de toegevoegde waarde van onafhankelijke hypotheekadviseurs inzien, worden de meeste hypotheken via een adviseur afgesloten.

De hypotheek die je momenteel via Centraal Beheer kunt afsluiten heet de 'Leef Hypotheek'. Het is een hypotheek product met moderne voorwaarden zoals automatisch een lagere rente als je voldoende aflost en onbeperkt boetevrij aflossen als de aflossing uit eigen middelen is.

Voordelen

  • Je kunt onbeperkt boetevrij extra aflossen uit eigen geld.
  • Als de rente in de toekomst daalt, kun je 1x tijdens je rentevaste periode gebruik maken van rentemiddeling om zo je rente te verlagen.
  • Als je een krediet hebt lopen waarop je maandelijks automatisch aflost, wordt er rekening gehouden met de werkelijke last.
  • Huuropbrengsten kunnen worden meegenomen als inkomen voor de hypotheekaanvraag.
  • Heb je 1 BKR registratie? Dan kun je bij Centraal Beheer een hypotheekafsluiten als het een herstelde A of A1 registratie is op een doorlopend of aflopend krediet.

 

Nadelen

  • Voor het verlengen van de geldigheidsduur betaal je bij gestegen rente verlengingskosten. De kosten bedragen 0,25% van het te lenen bedrag per maand.
  • Heb je een functie waarbij je veel overwerk en provisie ontvangt? Centraal Beheer neemt deze inkomensbestanddelen voor maximaal 25% van je bruto basissalaris mee.
  • Ben je als ondernemer actief in de horeca of autohandel? Dan kun je bij Centraal Beheer geen hypotheek afsluiten.

 

Laatste blogberichten

Check mijn laatste blogberichten:

Hypotheek vastzetten: hoe lang is verstandig?

Hypotheek vastzetten: hoe lang is verstandig?

Je bent van plan om in 2023 of 2024 een hypotheek af te sluiten. Je kunt bij het afsluiten van een hypotheek kiezen voor een rentevaste periode. Je kunt kiezen voor een variabele, korte of lange rentevaste periode. Je wilt nu weten of het slim is om de hypotheekrente lang vast te zetten.

Ik ben Roel Wonders, erkend hypothecair planner, en hieronder vertel ik alles over het (lang) vastzetten van de hypotheekrente.

Ik vertel wat de voor- en nadelen zijn van een lange rentevaste periode en leg uit hoe jij het beste deze keuze kunt maken. Ik kan als adviseur natuurlijk ook persoonlijk advies geven over de duur van de rentevaste periode die het beste bij jou past.

Hypotheekregels 2024: wat gaat er veranderen?

Hypotheekregels 2024: wat gaat er veranderen?

Ieder jaar veranderen er allerlei hypotheekregels. In 2024 worden er ook weer allerlei regels gewijzigd en komen er nieuwe regels bij.

Je wilt weten welke regels er allemaal veranderen in 2024 om er vervolgens slim op in te spelen. Jouw maximale leencapaciteit kan bijvoorbeeld hoger of lager uitvallen in 2024, waardoor het misschien slimmer is om in 2023 nog een huis te kopen – of juist te wachten tot 2024.

Ik ben Roel Wonders, erkend hypothecair planner. Ik weet als een van de eerste welke regels en hypotheeknormen allemaal veranderen, omdat ik dagelijks met hypotheken bezig ben.

Je leest hieronder alles over de nieuwe regels voor 2024. Wanneer er nieuwe regels of normen bij komen, voeg ik deze toe aan deze pagina. Ontdek nu welke regels en normen wijzigen: 

Kan ik kosten koper meefinancieren met de hypotheek?

Kan ik kosten koper meefinancieren met de hypotheek?

Als jij een huis koopt, moet je niet alleen geld hebben om het huis te kunnen kopen, maar ook om de bijkomende kosten te betalen. Je moet bijvoorbeeld rekening houden met overdrachtsbelasting, notariskosten en kosten voor hypotheekadvies. Deze bijkomende kosten noemen we ”kosten koper (k.k.)”.

Vaak wordt er spaargeld (of een schenking) gebruikt om deze kosten koper te betalen, maar wat als jij geen spaargeld hebt? Zijn deze kosten dan mee te financieren?

Ik ben Roel Wonders, Erkend Hypothecair planner, en hieronder vertel ik alles over kosten koper en het meefinancieren van deze kosten…

Waar kan ik je mee helpen?

Stel je vraag en ik neem binnen 1 werkdag contact met je op.

12 + 8 =