Centraal Beheer Leef hypotheek

Geschreven door: Joost van Herpen

Gecontroleerd door: Roel Wonders

Geschreven op: 12 februari 2023
Laatste bijgewerkt op: 2 februari 2024
Centraal Beheer is onderdeel van Achmea Hypotheken en biedt de Leef Hypotheek aan.

De Leef hypotheek biedt een aantal plus- en minpunten. De hypotheekaanbieder heeft scherpe rentetarieven, vooral voor de lange rentevastperiodes.

Ik ben Erkend Hypothecair Planner. Ik ken de voorwaarden van Centraal Beheer en heb ervaring met deze aanbieder. Wil jij weten of Centraal Beheer Leef de beste rente en voorwaarden heeft? Plan dan even een gratis gesprek met mij in.

Voordelen

• Onbeperkt boetenvrij aflossen met eigen geld
• Rentemiddeling gebruiken bij een dalende rente
• Huurinkomsten tellen mee voor de maximale hypotheek
• Mogelijkheden ondanks BKR-registratie

Nadelen

• Verlengen geldigheidsduur hypotheekofferte: 0,25% kosten per maand
• Overwerk en provisie: tot 25% meenemen voor maximale hypotheek
• Geen hypotheek voor autohandelaren en horecaondernemers

Benieuwd naar jouw maximale hypotheek? Benieuwd of deze of één van de 37 andere hypotheekaanbieders de beste rente en voorwaarden heeft voor jou? Plan dan even een gratis gesprek met mij in.

Joost en Roel huis

Joost van Herpen & Roel Wonders EHP

Over Centraal Beheer

Centraal Beheer ken je waarschijnlijk van de reclame met de bekende slogan: ‘Even Apeldoorn bellen’. Centraal Beheer is een bekende verzekeraars, die verzekeringen, hypotheken en spaarproducten verkoopt.

Centraal Beheer is een direct writer. Dat wil zeggen dat je als klant rechtstreeks de producten kan afsluiten. Daarbij is het ook een bekende aanbieder van goedkope autoverzekeringen.

Op het gebied van hypotheken ziet het bedrijf steeds meer de toegevoegde waarde van onafhankelijk hypotheekadvies. Daarom worden de meeste hypotheken via een hypotheekadviseur afgesloten.

Hoe komt Centraal Beheer aan geld?

Centraal Beheer is een grote speler in de Nederlandse schadeverzekeringsmarkt. Het bedrijf ontvangt veel premiegelden en die worden uitgeleend in de vorm van hypotheken.

Daarnaast ontvangt de bank ook geld van Achmea Bank. Dit geld is afkomstig van spaarrekeningen.

Hypotheekrente van Centraal Beheer Leef

Centraal Beheer, Obvion, Florius en Aegon

Centraal Beheer is onderdeel van Achmea Hypotheken. Centraal Beheer biedt de Leef Hypotheek aan.

Deze hypotheek heeft vooral een scherpe rente voor de rentevastperiode van 10 jaar. Daarnaast heeft Centraal Beheer goede tarieven voor een hypotheek met NHG voor een lange rentevastperiode van 20 en 30 jaar.

Is Centraal Beheer betrouwbaar?

Centraal Beheer kan worden gezien als een betrouwbare bank. Het is een bekende naam in Nederland.

Het bedrijf is actief vanuit Apeldoorn en onderdeel van Achmea. Achmea is de grootste verzekeraar van Nederland en de 8e grootste hypotheekaanbieder. Dat Achmea achter Centraal Beheer staat zorgt voor vertrouwen.

Wat is mijn ervaring met Centraal Beheer?

Ik heb redelijk positieve ervaringen met Centraal Beheer en sluit dan ook regelmatig een hypotheek af bij deze aanbieder.

Centraal Beheer heeft veel werkzaamheden uitbesteed aan andere organisaties, waardoor ik minder persoonlijk contact met de bank heb. Het is daarom soms wat moeilijker om situaties voor te leggen die niet standaard zijn.

De Leef Hypotheek is in mijn ogen wel een goede hypotheek met vele voordelen en een scherpe rente.

Als deze hypotheekverstrekker niet de beste voor jou is? Dan is één van de 37 andere aanbieders misschien beter.  Plan even een gratis gesprek met mij in om erachter te komen.

Uitgebreide voor- en nadelen

Hieronder staan de voor- en nadelen:

Voordelen

  • Je kunt onbeperkt boetevrij extra aflossen uit eigen geld.
  • Als de rente in de toekomst daalt, kun je 1x tijdens je rentevaste periode gebruik maken van rentemiddeling om zo je rente te verlagen.
  • Als je een krediet hebt lopen waarop je maandelijks automatisch aflost, wordt er rekening gehouden met de werkelijke last.
  • Huuropbrengsten kunnen worden meegenomen als inkomen voor de hypotheekaanvraag.
  • Heb je 1 BKR registratie? Dan kun je bij Centraal Beheer een hypotheekafsluiten als het een herstelde A of A1 registratie is op een doorlopend of aflopend krediet.

 

Nadelen

  • Voor het verlengen van de geldigheidsduur betaal je bij gestegen rente verlengingskosten. De kosten bedragen 0,25% van het te lenen bedrag per maand.
  • Heb je een functie waarbij je veel overwerk en provisie ontvangt? Centraal Beheer neemt deze inkomensbestanddelen voor maximaal 25% van je bruto basissalaris mee.
  • Ben je als ondernemer actief in de horeca of autohandel? Dan kun je bij Centraal Beheer geen hypotheek afsluiten.

We doen ons best om de voorwaarden up-to-date te houden, maar hypotheekverstrekkers kunnen hun voorwaarden veranderen. Plan even een gratis gesprek met mij in zodat we de meeste actuele voorwaarden en voor- en nadelen kunnen bespreken.

Roel Wonders Review
Roel Wonders

Vrijblijvend advies: 0418-700550

Ma t/m za: 9.00 – 18.00 uur

Laatste blogberichten

Check mijn laatste blogberichten:

Wat is een goede hypotheekadviseur?

Wat is een goede hypotheekadviseur?

Je bent op zoek naar een goede hypotheekadviseur. Logisch, het afsluiten van een hypotheek en het kopen van een woning, is waarschijnlijk de grootste financiële beslissingen uit jouw leven. Je wilt dan een adviseur hebben die goed is.

Ik ben Roel Wonders, Erkend Hypothecair Planner, en ik weet alles over hypotheken. Ik werkte bij De Financiële Makelaar en VCN Hypotheekservice, waar ik advies gaf aan andere hypotheekadviseur en hen hielp met hun hypotheekaanvragen.

Ik heb daarom samengewerkt met veel adviseurs en weet precies waar een goede hypotheekadviseur aan moet voldoen.

Winnend bod uitbrengen zonder voorbehoud van financiering met Biedverzekering

Wie in 2024 een winnend bod wil uitbrengen op een woning, lijkt te moeten overbieden. Gelukkig is overbieden niet de enige manier om meer kans te maken op een woning. Je maakt ook meer kans door te bieden zonder voorbehoud van financiering, maar dit kan risicovol zijn.

Ik ben Roel Wonders, Erkend Hypothecair Planner en Erkend Aankoopbegeleider. Ik weet alles van hypotheken en het aankopen van woningen. Ik heb daarnaast verzekeringsdiploma’s en ben gespecialiseerd in de biedverzekering (Bieden met Zekerheid, BiedGarantieZeker)

Hieronder vertel ik alles over het uitbrengen van een winnend bod door te bieden zonder voorbehoud van financiering in combinatie met de de biedverzekering. Daarnaast vertel ik over het biedcertificaat en de gratis financiële scan, die ook voor meer kansen en zekerheid zorgen:

Huis kopen met hulp van ouders

De generaties van nu hebben het een heel stuk moeilijker dan de generaties van hun ouders als het om het kopen van een woning gaat.

Veel jongeren hebben in 2024 geen kansen op de woningmarkt, omdat er te weinig huizen zijn voor de alsmaar groeiende bevolking. Het zorgt voor enorm hoge huizenprijzen. Daarnaast is de hypotheekrente gestegen, waardoor jongeren minder kunnen lenen.

Veel ouders willen hun kind dan ook helpen met het kopen van een woning, zodat ze een kans maken op de huidige woningmarkt en een goed leven kunnen opbouwen.

Ik ben Roel Wonders, Erkend Hypothecair Planner, en ik weet precies hoe jij als ouder jouw kind kunt helpen met het kopen van een woning.

Hieronder vertel ik welke mogelijkheden er allemaal zijn – en wat de beste en minder goede opties zijn. Je kunt ook meteen een gesprek met me inplannen, zodat ik direct kan kijken wat de beste mogelijkheden zijn om jouw kind te helpen: