Bunq Easy Mortgages Hypotheek

Geschreven door: Joost van Herpen

Gecontroleerd door: Roel Wonders

Geschreven op: 12 juni 2024
Laatste bijgewerkt op: 12 juni 2024
English version De Bunq Easy Mortgage hypotheek is onderdeel van de Tulp Group, een Nederlandse hypotheekverstrekker uit Utrecht. Daarbij maakt Bunq gebruik van de hypotheekspecialisten van Tulp om hypotheken aan te bieden. Bunq richt zich vooral op starters op de woningmarkt, die dus voor het eerst een woning kopen.

Bunq heeft vooral lage hypotheekrentes voor hypotheken met een lange rentevastperiode.

Ik ben Roel Wonders, Erkend Hypothecair Planner, en hieronder vertel ik alles over de Bunq Easy Mortgage Hypotheek. Benieuwd of deze hypotheek het beste voor jou is? Plan dan even een gratis gesprek met me in.

Voordelen

• 100% boetenvrij aflossen met eigen geld
• Automatisch een lagere rente bij bereiken lagere risicoklasse
• Bunq werkt met dagrente
• Ondernemers kunnen lenen volgens de 1-2-3 methode
• Inkomen van arts in opleiding en promovendus worden gelijkgesteld aan een vast dienstverband
•Inkomensbepaling loondienst (IBL) is toegestaan
• Good conditions for expats (knowledge migrants)

Nadelen

• Geen scherpe rentetarieven voor de korte rentevastperiodes
• Geen bekende aanbieder met een lange historie

Benieuwd naar jouw maximale hypotheek? Benieuwd of deze of één van de 37 andere hypotheekaanbieders de beste rente en voorwaarden heeft voor jou? Plan dan even een gratis gesprek met mij in.

Joost en Roel huis

Joost van Herpen & Roel Wonders EHP

Over Bunq Easy Mortgage

Bunq is een Nederlands FinTech bedrijf dat is opgericht in 2012. Het bedrijf heeft het hoofdkantoor in Amsterdam. Bunq is een zogenaamde ”neobank”. Het betekent dat de financiële diensten volledig beschikbaar zijn via een smartphone, waardoor ze niet tot de traditionele banken behoren.

Bunq begon in 2015 met persoonlijke bankrekeningen, waarna een jaar later ook zakelijke bankrekeningen werden aangeboden. Sinds 2022 werd Bunq de eerste digitale aanbieder van hypotheken. Deze hypotheken worden samen met Tulp Hypotheken aangeboden.

Hoe komt Bunq Easy Mortgages aan geld?

Bunq staat in Nederland bekend als één van de banken die een hoge spaarrente bieden. Het geld dat Bunq uitleent in de vorm van hypotheken is afkomstig van dit eigen spaargeld.

Hypotheekrente van Bunq Easy Mortgages

Bunq, Tulp, Rabobank en NIBC

Bunq heeft vooral lage hypotheekrentes voor hypotheken met een lange rentevastperiode, vooral met NHG. Voor hypotheken zonder NHG hebben ze lage rentetarieven bij hypotheken tot 60% tot 80% van de marktwaarde.

Vergelijk nu de rentestanden van Bunq met die van alle andere hypotheekverstrekkers:

Is Bunq Easy Mortgages betrouwbaar?

Bunq Easy Mortgages is een relatief nieuwe aanbieder, die sinds 2012 actief is. De hypotheekverstrekker heeft een bankvergunning van de Nederlandse Bank en is actief in meerdere landen in Europa, maar heeft nog geen lange historie zoals sommige andere hypotheekverstrekkers.

Als deze hypotheekverstrekker niet de beste voor jou is? Dan is één van de 37 andere aanbieders misschien beter.  Plan even een gratis gesprek met mij in om erachter te komen.

Uitgebreide voor- en nadelen

Hieronder staan de uitgebreide voor- en nadelen:

Voordelen

 • 100% boetenvrij aflossen met eigen middelen.
 • Bij het bereiken van een lagere risicoklasse daalt de rente automatisch.
 • Kennismigranten kunnen tot 100% van de marktwaarde lenen bij hypotheek met NHG normen (Knowledge migrants can borrow up to 100% of the market value in mortgage loans that meet NHG standards).
 • De maximale hypotheek voor ondernemers wordt bepaald via de 1-2-3 methode: vaak mogelijk om meer te lenen.
 • Startende ondernemers die 12 maanden actief zijn kunnen een hypotheek met NHG krijgen.
 • Inkomen van arts in opleiding of promovendus worden gelijkgesteld aan een inkomen uit vast dienstverband.
 • Het is onder voorwaarden mogelijk om een consumptieve opname te doen tot maximaal 90% uit de overwaarde.
 • Mogelijk om meer te lenen via Energiebespaarbudget (EBB) en Energie Besparende Voorzieningen (EBV).
 • Onder voorwaarden is het mogelijk om huurinkomsten mee te nemen bij het berekenen van de maximale hypotheek.
 • Geen werkgeversverklaring nodig, omdat het inkomen kan worden bepaald via het UWV Verzekeringsbericht. Hierbij wordt teruggekeken. Dit is nadelig wanneer het inkomen op dit moment hoger is of wanneer er een loonsverhoging aankomt.

 

Nadelen

 • Het is nog geen vertrouwde aanbieder met een lange historie, zoals de ABN AMRO, Rabobank en ING.
 • Geen scherpe rentetarieven voor de korte rentevastperiodes

 

We doen ons best om de voorwaarden up-to-date te houden, maar hypotheekverstrekkers kunnen hun voorwaarden veranderen. Plan even een gratis gesprek met mij in zodat we de meeste actuele voorwaarden en voor- en nadelen kunnen bespreken.

Roel Wonders Review
Roel Wonders

Vrijblijvend advies: 0418-700550

Ma t/m za: 9.00 – 18.00 uur

Laatste blogberichten

Check mijn laatste blogberichten:

Wat is een goede hypotheekadviseur?

Wat is een goede hypotheekadviseur?

Je bent op zoek naar een goede hypotheekadviseur. Logisch, het afsluiten van een hypotheek en het kopen van een woning, is waarschijnlijk de grootste financiële beslissingen uit jouw leven. Je wilt dan een adviseur hebben die goed is.

Ik ben Roel Wonders, Erkend Hypothecair Planner, en ik weet alles over hypotheken. Ik werkte bij De Financiële Makelaar en VCN Hypotheekservice, waar ik advies gaf aan andere hypotheekadviseur en hen hielp met hun hypotheekaanvragen.

Ik heb daarom samengewerkt met veel adviseurs en weet precies waar een goede hypotheekadviseur aan moet voldoen.

Winnend bod uitbrengen zonder voorbehoud van financiering met Biedverzekering

Wie in 2024 een winnend bod wil uitbrengen op een woning, lijkt te moeten overbieden. Gelukkig is overbieden niet de enige manier om meer kans te maken op een woning. Je maakt ook meer kans door te bieden zonder voorbehoud van financiering, maar dit kan risicovol zijn.

Ik ben Roel Wonders, Erkend Hypothecair Planner en Erkend Aankoopbegeleider. Ik weet alles van hypotheken en het aankopen van woningen. Ik heb daarnaast verzekeringsdiploma’s en ben gespecialiseerd in de biedverzekering (Bieden met Zekerheid, BiedGarantieZeker)

Hieronder vertel ik alles over het uitbrengen van een winnend bod door te bieden zonder voorbehoud van financiering in combinatie met de de biedverzekering. Daarnaast vertel ik over het biedcertificaat en de gratis financiële scan, die ook voor meer kansen en zekerheid zorgen:

Huis kopen met hulp van ouders

De generaties van nu hebben het een heel stuk moeilijker dan de generaties van hun ouders als het om het kopen van een woning gaat.

Veel jongeren hebben in 2024 geen kansen op de woningmarkt, omdat er te weinig huizen zijn voor de alsmaar groeiende bevolking. Het zorgt voor enorm hoge huizenprijzen. Daarnaast is de hypotheekrente gestegen, waardoor jongeren minder kunnen lenen.

Veel ouders willen hun kind dan ook helpen met het kopen van een woning, zodat ze een kans maken op de huidige woningmarkt en een goed leven kunnen opbouwen.

Ik ben Roel Wonders, Erkend Hypothecair Planner, en ik weet precies hoe jij als ouder jouw kind kunt helpen met het kopen van een woning.

Hieronder vertel ik welke mogelijkheden er allemaal zijn – en wat de beste en minder goede opties zijn. Je kunt ook meteen een gesprek met me inplannen, zodat ik direct kan kijken wat de beste mogelijkheden zijn om jouw kind te helpen: