BLG Wonen hypotheek

Geschreven door: Joost van Herpen

Gecontroleerd door: Roel Wonders

Geschreven op: 12 februari 2023
Laatste bijgewerkt op: 9 februari 2024
BLG Wonen komt uit Limburg en is opgericht in 1954.

De hypotheekrente van BLG Wonen is vooral scherp voor een rentevaste periode van 10 jaar. Het voordeel van BLG Wonen is dat het in oplossingen denkt voor ondernemers die een hypotheek willen afsluiten.

Ik ben Erkend Hypothecair Planner. Omdat ik de voorwaarden ken, weet ik alles van BLG Hypotheken. Benieuwd of BLG Wonen de beste hypotheek voor jou heeft? Plan dan even een gratis gesprek met mij in.

Voordelen

• BLG Wonen biedt hypotheken aan voor mantelzorg- of kangoeroe wonen
• Mogelijk om een woning te kopen van een coöperatieve vereniging
• Bij te laag inkomen tot 30% meer lenen als ouders de hypotheekakte mee ondertekenen
• Spaar- of bankspaarhypotheek is fiscaal aantrekkelijk voor te zetten in nieuwe hypotheek bij BLG Wonen
• Bij hypotheek zonder NHG kunnen huurinkomsten worden meegenomen voor maximale hypotheek
• Hypotheek voor stenen recreatiewoning mogelijk tot 70% van de marktwaarde

Nadelen

• Je moet minimaal 3 jaar in Nederland wonen en werken om hypotheek te kunnen krijgen
• Werkt met offerterente, niet met dagrente
• Als expat kun je geen gebruik maken van de 30% regeling

Benieuwd naar jouw maximale hypotheek? Benieuwd of deze of één van de 37 andere hypotheekaanbieders de beste rente en voorwaarden heeft voor jou? Plan dan even een gratis gesprek met mij in.

Joost en Roel huis

Joost van Herpen & Roel Wonders EHP

Over BLG Wonen

BLG Wonen is opgericht in 1954 en vindt zijn oorsprong in Limburg. De letters BLG staan voor Bouwfonds Limburgse Gemeenten. BLG Wonen is onderdeel van De Volksbank, een Nederlandse financiële instelling die ook eigenaar is van ASN Bank, Regiobank en SNS Bank.

BLG kenmerkt zich als een echte ‘bespreek bank’. Dat wil zeggen dat ze al 65 jaar mensen helpen bij het vinden van een goede hypotheek, zodat iedereen kan wonen op een manier die bij hem of haar past.

Wanneer ouders zorg nodig hebben en niet meer zelfstandig kunnen wonen, dan biedt BLG bijvoorbeeld de mogelijkheid om te kiezen voor een kangoeroewoning of mantelzorgwoning.

Jouw ouders mogen dan op jouw perceel wonen. Het is ook mogelijk om samen met jouw ouders een huis te kopen om er een mantelzorgwoning van te maken.

Hoe komt BLG Wonen aan geld?

Omdat BLG Wonen in handen is van De Volksbank, is het uitgeleende geld afkomstig van spaarders. Het geld dat mensen op de spaarrekening van De Volksbank zetten wordt gebruikt om hypotheken mee aan te bieden via BLG Wonen.

Omdat het geld afkomstig is van spaarders, wordt het vaak voor de kortere termijn uitgeleend. Daarom is BLG Wonen vooral goedkoop voor de rentevaste periodes van 10 jaar.

Hypotheekrente van BLG Wonen

BLG Wonen, Woonfonds, Aegon, Nationale Nederlanden

BLG Wonen biedt vooral lage hypotheekrentes aan voor hypotheken met een rentevaste periode van 10 jaar. Voor hypotheken met NHG en een rentevaste periode van 20 en 30 jaar is BLG geen interessante aanbieder.

Daarnaast biedt deze hypotheekverstrekker goede hypotheken en hypotheekrentes aan voor ondernemers.

Vergelijk nu alle rentestanden de BLG Wonen Hypotheken. Bekijk de rentes van de verschillende hypotheekvormen, tariefklassen en rentevaste periodes. Je kunt deze rentes eenvoudig vergelijken met de rentestanden van de concurrenten van BLG Wonen:

Is BLG Wonen betrouwbaar?

BLG Wonen kan gezien als een betrouwbare aanbieder, omdat het onderdeel is van De Volksbank.

De geschiedenis van deze Nederlandse bank gaat terug tot 1817. Dat het een Nederlandse bank is, geeft veel mensen een vertrouwt gevoel.

Het is ook een goed teken dat bekend is waar het geld dat wordt uitgeleend vandaan komt, namelijk van De Volksbank.

Wat is mijn ervaring met BLG Wonen?

Ik heb positieve ervaringen met deze hypotheekverstrekker. Het is een prettige partij om mee samen te werken.

De bank staat namelijk open voor hypotheekaanvragen die niet standaard zijn. BLG denkt echt in oplossingen. Dit is een groot voordeel voor veel ondernemers, maar bijvoorbeeld ook voor mensen die samen een kangoeroewoning of met mantelzorg willen kopen.

De bank vraagt niet overdreven veel documenten op, maar ook niet weinig. De hypotheekaanvragen worden met een gemiddelde snelheid afgehandeld.

Als deze hypotheekverstrekker niet de beste voor jou is? Dan is één van de 37 andere aanbieders misschien beter.  Plan even een gratis gesprek met mij in om erachter te komen.

Voordelen

  • Je kunt bij BLG Wonen een hypotheek afsluiten als je een woning wilt kopen samen met je ouders voor mantelzorg of kangoeroe wonen. Dit betekent dat je met 2 gezinnen op 1 adres gaat wonen.
  • Koop je een woning die onderdeel uitmaakt van een coöperatieve vereniging? Dan kan je bij BLG Wonen een hypotheek afsluiten als je een eigen lidmaatschapsrecht krijgt, het lidmaatschapsrecht wordt verpand met een notariële akte en de statuten van de vereniging van tevoren bij BLG Wonen bekend zijn.
  • Is je inkomen onvoldoende om de benodigde hypotheek af te kunnen sluiten? Dan kun je tot 30% extra lenen als je ouders de hypotheekakte mede ondertekenen.
  • Heb je een spaarhypotheek of een bankspaarhypotheek? Dan kun je deze fiscaal geruisloos voortzetten in een nieuwe hypotheek bij BLG Wonen.
  • Huuropbrengsten kunnen worden meegenomen als inkomen voor een hypotheekaanvraag. Dit geldt alleen voor hypotheken zonder Nationale Hypotheek Garantie (NHG).
  • Je kunt een hypotheek aanvragen bij BLG Wonen voor een stenen recreatiewoning. De financiering is maximaal 70% van de marktwaarde.

 

Nadelen

  • Je moet minimaal 3 jaar in Nederland wonen en werken om een hypotheek aan te kunnen vragen.
  • Als de hypotheekrente op de passeerdatum van de hypotheekakte is gedaald, kun je niet profiteren van de gedaalde rente. De rente in de hypotheekofferte blijft van toepassing.
  • Je kan bij BLG Wonen als expat geen gebruik maken van de 30% regeling.

 

We doen ons best om de voorwaarden up-to-date te houden, maar hypotheekverstrekkers kunnen hun voorwaarden veranderen. Plan even een gratis gesprek met mij in zodat we de meeste actuele voorwaarden en voor- en nadelen kunnen bespreken.

Roel Wonders Review
Roel Wonders

Vrijblijvend advies: 0418-700550

Ma t/m za: 9.00 – 18.00 uur

Laatste blogberichten

Check mijn laatste blogberichten:

Winnend bod uitbrengen zonder voorbehoud van financiering met Biedverzekering

Wie in 2024 een winnend bod wil uitbrengen op een woning, lijkt te moeten overbieden. Gelukkig is overbieden niet de enige manier om meer kans te maken op een woning. Je maakt ook meer kans door te bieden zonder voorbehoud van financiering, maar dit kan risicovol zijn.

Ik ben Roel Wonders, Erkend Hypothecair Planner en Erkend Aankoopbegeleider. Ik weet alles van hypotheken en het aankopen van woningen. Ik heb daarnaast verzekeringsdiploma’s en ben gespecialiseerd in de biedverzekering (Bieden met Zekerheid, BiedGarantieZeker)

Hieronder vertel ik alles over het uitbrengen van een winnend bod door te bieden zonder voorbehoud van financiering in combinatie met de de biedverzekering. Daarnaast vertel ik over het biedcertificaat en de gratis financiële scan, die ook voor meer kansen en zekerheid zorgen:

Huis kopen met hulp van ouders

De generaties van nu hebben het een heel stuk moeilijker dan de generaties van hun ouders als het om het kopen van een woning gaat.

Veel jongeren hebben in 2024 geen kansen op de woningmarkt, omdat er te weinig huizen zijn voor de alsmaar groeiende bevolking. Het zorgt voor enorm hoge huizenprijzen. Daarnaast is de hypotheekrente gestegen, waardoor jongeren minder kunnen lenen.

Veel ouders willen hun kind dan ook helpen met het kopen van een woning, zodat ze een kans maken op de huidige woningmarkt en een goed leven kunnen opbouwen.

Ik ben Roel Wonders, Erkend Hypothecair Planner, en ik weet precies hoe jij als ouder jouw kind kunt helpen met het kopen van een woning.

Hieronder vertel ik welke mogelijkheden er allemaal zijn – en wat de beste en minder goede opties zijn. Je kunt ook meteen een gesprek met me inplannen, zodat ik direct kan kijken wat de beste mogelijkheden zijn om jouw kind te helpen:

Huurhuis kopen van verhuurder: waar op letten?

Huurhuis kopen van verhuurder: waar op letten?

Je huurt op dit moment een woning, maar krijgt het aanbod om de huurwoning van de verhuurder te kopen. Je wilt weten wat een goede prijs voor de huurwoning is en of het mogelijk is om de woning te kopen.

Ik ben Roel Wonders, Erkend Hypothecair Planner met veel ervaring in de verhuurmarkt. Daarnaast ben ik aankoopbegeleider en weet ik dus veel van het kopen van woningen.

Hieronder vertel ik alles over het kopen van een woning van een huurbaas. Ik vertel waarom particuliere huurders nu willen verkopen en wat de waarde van een verhuurde woning is.

Ik kan helpen bij het onderhandelen en kan de complete hypotheek in orde maken. Lees nu alles over het kopen van de huurwoning of plan direct een gratis gesprek met mij in.