BLG Wonen hypotheek

BLG Wonen is onderdeel van de Volksbank. De andere merken van de Volksbank zijn ASN Bank, Regiobank en SNS Bank. BLG Wonen is opgericht in 1954 en vindt zijn oorsprong in Limburg. De letters BLG staan voor Bouwfonds Limburgse Gemeenten.

BLG kenmerkt zich als een echte 'bespreek bank'. Dat wil zeggen dat ze al 65 jaar mensen helpen bij het vinden van een passende hypotheek, zodat iedereen kan wonen op een manier die bij hem of haar past.

Adres
Rijnstraat 26, ‘s-Hertogenbosch

E-mail
info@roelwonders.nl

Telefoon
0418-700550

Voordelen

  • Kun je een bouwkavel of bouwgrond kopen maar je hebt nog geen bouwplannen? Dan kun je bij BLG Wonen een hypotheekaanvragen zonder Nationale Hypotheek Garantie (NHG).
  • Is je inkomen onvoldoende om de benodigde hypotheek af te kunnen sluiten? Dan kun je tot 30% extra lenen als je ouders de hypotheekakte mede ondertekenen.
  • Heb je een spaarhypotheek of een bankspaarhypotheek? Dan kun je deze fiscaal geruisloos voortzetten in een nieuwe hypotheek bij BLG Wonen.
  • Huuropbrengsten kunnen worden meegenomen als inkomen voor een hypotheekaanvraag. Dit geldt alleen voor hypotheken zonder Nationale Hypotheek Garantie (NHG).
  • Je kunt een hypotheek aanvragen bij BLG Wonen voor een stenen recreatiewoning. De financiering is maximaal 70% van de marktwaarde.

 

Nadelen

  • Je moet minimaal 3 jaar in Nederland wonen en werken om een hypotheek aan te kunnen vragen.
  • Als de hypotheekrente op de passeerdatum van de hypotheekakte is gedaald, kun je niet profiteren van de gedaalde rente. De rente in de hypotheekofferte blijft van toepassing.
  • Je mag maximaal 10% van de oorspronkelijke hoofdsom per jaar boetevrij aflossen.

 

Laatste blogberichten

Check mijn laatste blogberichten:

Nationaal koopfonds voor starters om nieuwbouwwoning te kopen

Nationaal koopfonds voor starters om nieuwbouwwoning te kopen

Je bent een starter en wilt een woning kopen. Het valt voor de meeste starters niet mee om een woning te kopen. De huizenprijzen zijn namelijk hoog en voor veel starters is het inkomen te laag om een hoge hypotheek te nemen.

Daar kan nu verandering in komen.

Om starters te helpen met het kopen van een (nieuwbouw)woning is er een Nationaal koopfonds opgezet. Deze moet tussen eind mei en eind juni van 2023 actief zijn.

Ik ben Roel Wonders. Ik ben gespecialiseerd in hypotheken. Hieronder vertel ik alles over het nieuwe koopfonds dat starters moet helpen bij het kopen van een huis. Ik vertel wat het fonds precies is, welke voorwaarden er aan verbonden zijn en wat de voor- en nadelen zijn.

Marktwaarde in verhuurde staat, wat is dat?

Marktwaarde in verhuurde staat, wat is dat?

Wanneer je een verhuurhypotheek afsluit om een huis te kopen voor de verhuur, dan is de zogenaamde ”woningwaarde in verhuurde staat” of ”marktwaarde in verhuurde staat” heel belangrijk. De waarde in verhuurde staat is lager dan de normale woningwaarde en is belangrijk omdat deze bepaalt hoeveel jij kunt lenen.

Ik ben Roel Wonders en ik ben gespecialiseerd in hypotheken én verhuurhypotheken. Hieronder vertel ik alles over de woningwaarde in verhuurde staat.

Ik vertel wat dit precies is en wat het verschil is met de normale marktwaarde. Ik geef aan hoe de woningwaarde in verhuurde staat wordt berekend en geef een voorbeeld berekening. Vervolgens vertel ik nog in hoeverre de WOZ-waarde invloed heeft op de marktwaarde in verhuurde staat…

Wat is een verhuurhypotheek en hoe werkt het?

Wat is een verhuurhypotheek en hoe werkt het?

Steeds meer banken en geldverstrekkers bieden een verhuurhypotheek aan. Daarmee spelen ze in op de vraag van investeerders die een huis willen kopen voor de verhuur – en daar dus geld mee willen verdienen.

Je bent misschien een toekomstig investeerder in vastgoed en wilt weten wat een verhuurhypotheek is en hoe het precies werkt.

Ik ben Roel Wonders. Al sinds 2010 ben ik actief in de hypotheekwereld. Ik weet alles van hypotheken en heb me gespecialiseerd in verhuurhypotheken. Hieronder vertel ik alles over de verhuurhypotheek…

Waar kan ik je mee helpen?

Stel je vraag en ik neem binnen 1 werkdag contact met je op.

7 + 15 =