BLG Wonen hypotheek

Geschreven op: februari 12, 2023
BLG Wonen is onderdeel van de Volksbank. De andere merken van de Volksbank zijn ASN Bank, Regiobank en SNS Bank. BLG Wonen is opgericht in 1954 en vindt zijn oorsprong in Limburg. De letters BLG staan voor Bouwfonds Limburgse Gemeenten.

BLG kenmerkt zich als een echte 'bespreek bank'. Dat wil zeggen dat ze al 65 jaar mensen helpen bij het vinden van een passende hypotheek, zodat iedereen kan wonen op een manier die bij hem of haar past.

Over BLG Wonen hypotheek

BLG Wonen is opgericht in 1954 en vindt zijn oorsprong in Limburg. De letters BLG staan voor Bouwfonds Limburgse Gemeenten. BLG Wonen is onderdeel van De Volksbank, een Nederlandse financiële instelling die ook eigenaar is van ASN Bank, Regiobank en SNS Bank.

BLG kenmerkt zich als een echte ‘bespreek bank’. Dat wil zeggen dat ze al 65 jaar mensen helpen bij het vinden van een passende hypotheek, zodat iedereen kan wonen op een manier die bij hem of haar past.

Wanneer ouders zorg nodig hebben en niet meer zelfstandig kunnen wonen, dan biedt BLG bijvoorbeeld de mogelijkheid om te kiezen voor een kangoeroewoning of kangoeroewoning . Jouw ouders mogen dan op jouw perceel wonen. Het is ook mogelijk om samen met jouw ouders een huis te kopen om er een mantelzorgwoning van te maken.

Actief sinds: 1954
Onderdeel van: De Volksbank

Contactgegevens

Telefoonnummer: 046 – 478 88 88

Maandag t/m vrijdag: 8.30 – 17.30 uur

Advies: 0418-700550

Maandag t/m zaterdag: 9.00 – 18.00 uur

Hypotheekvormen

Deze hypotheekaanbieder biedt de volgende hypotheekvormen aan:

 • Aflossingsvrij
 • Annuïteiten
 • Lineair
 • Bankspaarhypotheek

Voor- en nadelen volgens Roel Wonders

Hieronder geef ik aan wat de voor- en nadelen zijn van deze hypotheekaanbieder.

Ik ben sinds 2010 actief in de hypotheekwereld en ben erkend hypothecair planner. Daarmee heb ik langer doorgeleerd dan de ”standaard hypotheekadviseur”, waardoor ik beter in staat ben om de kwaliteit van hypotheken te beoordelen.

Ik heb de voorwaarden van deze hypotheekaanbieder doorgenomen en ben tot de volgende plus- en minpunten gekomen:

Voordelen

 • Je kunt bij BLG Wonen een hypotheek afsluiten als je een woning wilt kopen samen met je ouders voor mantelzorg of kangoeroe wonen. Dit betekent dat je met 2 gezinnen op 1 adres gaat wonen.
 • Koop je een woning die onderdeel uitmaakt van een coöperatieve vereniging? Dan kan je bij BLG Wonen een hypotheek afsluiten als je een eigen lidmaatschapsrecht krijgt, het lidmaatschapsrecht wordt verpand met een notariële akte en de statuten van de vereniging van tevoren bij BLG Wonen bekend zijn.
 • Is je inkomen onvoldoende om de benodigde hypotheek af te kunnen sluiten? Dan kun je tot 30% extra lenen als je ouders de hypotheekakte mede ondertekenen.
 • Heb je een spaarhypotheek of een bankspaarhypotheek? Dan kun je deze fiscaal geruisloos voortzetten in een nieuwe hypotheek bij BLG Wonen.
 • Huuropbrengsten kunnen worden meegenomen als inkomen voor een hypotheekaanvraag. Dit geldt alleen voor hypotheken zonder Nationale Hypotheek Garantie (NHG).
 • Je kunt een hypotheek aanvragen bij BLG Wonen voor een stenen recreatiewoning. De financiering is maximaal 70% van de marktwaarde.

 

Nadelen

 • Je moet minimaal 3 jaar in Nederland wonen en werken om een hypotheek aan te kunnen vragen.
 • Als de hypotheekrente op de passeerdatum van de hypotheekakte is gedaald, kun je niet profiteren van de gedaalde rente. De rente in de hypotheekofferte blijft van toepassing.
 • Je mag maximaal 10% van de oorspronkelijke hoofdsom per jaar boetevrij aflossen.

 

Roel Wonders hypotheken

Algemene voorwaarden van BLG Wonen hypotheek

Hypotheekrente van BLG Wonen hypotheek

Vergelijk nu alle rentestanden de BLG Wonen Hypotheken. Bekijk de rentes van de verschillende hypotheekvormen, tariefklassen en rentevast periodes. Je kunt deze rentes eenvoudig vergelijken met de rentestanden van de concurrenten van BLG Wonen.

Advies nodig?

bereikbaar van ma t/m za van 8.30 – 18.00u

0418-700550

Direct met mij aan de telefoon

E-mail

Binnen 2 werkdagen een reactie

Whatsapp

Binnen 60 minuten een reactie

Roel Wonders hypotheekadvies

Kosten hypotheekadvies voor een BLG Wonen hypotheek

 • Aankoop woning € 2.495
 • Aankoop eerste woning € 2.150
 • Oversluiten huidige hypotheek € 2.245
 • Wijzigen hypotheek door einde relatie € 2.245
 • Woning verbouwen € 1.450
 • Woning verduurzamen € 1.295
 • Overwaarde opnemen € 1.450
 • Woning kopen om te verhuren € 2.650
 • Woning aanhouden om te verhuren € 2.650

Laatste blogberichten

Check mijn laatste blogberichten:

Hypotheek vastzetten: hoe lang is verstandig?

Hypotheek vastzetten: hoe lang is verstandig?

Je bent van plan om in 2023 of 2024 een hypotheek af te sluiten. Je kunt bij het afsluiten van een hypotheek kiezen voor een rentevaste periode. Je kunt kiezen voor een variabele, korte of lange rentevaste periode. Je wilt nu weten of het slim is om de hypotheekrente lang vast te zetten.

Ik ben Roel Wonders, erkend hypothecair planner, en hieronder vertel ik alles over het (lang) vastzetten van de hypotheekrente.

Ik vertel wat de voor- en nadelen zijn van een lange rentevaste periode en leg uit hoe jij het beste deze keuze kunt maken. Ik kan als adviseur natuurlijk ook persoonlijk advies geven over de duur van de rentevaste periode die het beste bij jou past.

Hypotheekregels 2024: wat gaat er veranderen?

Hypotheekregels 2024: wat gaat er veranderen?

Ieder jaar veranderen er allerlei hypotheekregels. In 2024 worden er ook weer allerlei regels gewijzigd en komen er nieuwe regels bij.

Je wilt weten welke regels er allemaal veranderen in 2024 om er vervolgens slim op in te spelen. Jouw maximale leencapaciteit kan bijvoorbeeld hoger of lager uitvallen in 2024, waardoor het misschien slimmer is om in 2023 nog een huis te kopen – of juist te wachten tot 2024.

Ik ben Roel Wonders, erkend hypothecair planner. Ik weet als een van de eerste welke regels en hypotheeknormen allemaal veranderen, omdat ik dagelijks met hypotheken bezig ben.

Je leest hieronder alles over de nieuwe regels voor 2024. Wanneer er nieuwe regels of normen bij komen, voeg ik deze toe aan deze pagina. Ontdek nu welke regels en normen wijzigen: 

Kan ik kosten koper meefinancieren met de hypotheek?

Kan ik kosten koper meefinancieren met de hypotheek?

Als jij een huis koopt, moet je niet alleen geld hebben om het huis te kunnen kopen, maar ook om de bijkomende kosten te betalen. Je moet bijvoorbeeld rekening houden met overdrachtsbelasting, notariskosten en kosten voor hypotheekadvies. Deze bijkomende kosten noemen we ”kosten koper (k.k.)”.

Vaak wordt er spaargeld (of een schenking) gebruikt om deze kosten koper te betalen, maar wat als jij geen spaargeld hebt? Zijn deze kosten dan mee te financieren?

Ik ben Roel Wonders, Erkend Hypothecair planner, en hieronder vertel ik alles over kosten koper en het meefinancieren van deze kosten…