BijBouwe hypotheek

bijBouwe is een zogenaamde 'regie-partij'. Dat betekent dat ze zelf geen bank zijn maar geld van andere uitlenen. Partijen die via bijBouwe geld uitlenen in de vorm van hypotheken zijn bijvoorbeeld Pensioenfondsen, grote verzekeraars of internationale investeringsmaatschappijen.

De hypotheek van bijBouwe is geschikt voor veel mensen. Voor kopers van een eerste huis, kopers van een volgend huis, kopers in loondienst, zelfstandigen (die 36 maanden of langer ondernemer zijn) of voor mensen die hun bestaande hypotheek willen oversluiten zonder te verhuizen.

Voordelen

  • De geldigheidsduur van de hypotheekofferte van 4 maanden kan kosteloos met 2 maanden worden verlengd. Je betaalt alleen annuleringskosten nadat de geldigheidsduur is verlengd.
  • Heb je een lening afgesloten bij je familie? Dan worden de lasten van de lening niet meegenomen in de hypotheekaanvraag als de lasten jaarlijks worden terug geschonken.
  • Als je een hypotheek zonder Nationale Hypotheek Garantie (NHG) afsluit kun je huuropbrengsten meenemen als inkomen voor je hypotheekaanvraag.
  • Je kunt een hypotheek aanvragen voor een massief houten woning, met betonnen fundering als deze woning een bouwjaar heeft vanaf 2013.
  • Je mag je overwaarde voor consumptieve doeleinden besteden. Dit kan alleen als je een nieuwe hypotheek afsluit zonder Nationale Hypotheek Garantie (NHG).

 

Nadelen

  • Een horeca ondernemer kan geen BijBouwe hypotheek afsluiten.
  • Je kunt voor je hypotheekaanvraag voor 1 rentevaste periode kiezen. Wil je rentevaste perioden combineren dan is dat niet mogelijk.
  • Je kunt geen hypotheek afsluiten als je een BKR registratie hebt.

 

Laatste blogberichten

Check mijn laatste blogberichten:

Hypotheek vastzetten: hoe lang is verstandig?

Hypotheek vastzetten: hoe lang is verstandig?

Je bent van plan om in 2023 of 2024 een hypotheek af te sluiten. Je kunt bij het afsluiten van een hypotheek kiezen voor een rentevaste periode. Je kunt kiezen voor een variabele, korte of lange rentevaste periode. Je wilt nu weten of het slim is om de hypotheekrente lang vast te zetten.

Ik ben Roel Wonders, erkend hypothecair planner, en hieronder vertel ik alles over het (lang) vastzetten van de hypotheekrente.

Ik vertel wat de voor- en nadelen zijn van een lange rentevaste periode en leg uit hoe jij het beste deze keuze kunt maken. Ik kan als adviseur natuurlijk ook persoonlijk advies geven over de duur van de rentevaste periode die het beste bij jou past.

Hypotheekregels 2024: wat gaat er veranderen?

Hypotheekregels 2024: wat gaat er veranderen?

Ieder jaar veranderen er allerlei hypotheekregels. In 2024 worden er ook weer allerlei regels gewijzigd en komen er nieuwe regels bij.

Je wilt weten welke regels er allemaal veranderen in 2024 om er vervolgens slim op in te spelen. Jouw maximale leencapaciteit kan bijvoorbeeld hoger of lager uitvallen in 2024, waardoor het misschien slimmer is om in 2023 nog een huis te kopen – of juist te wachten tot 2024.

Ik ben Roel Wonders, erkend hypothecair planner. Ik weet als een van de eerste welke regels en hypotheeknormen allemaal veranderen, omdat ik dagelijks met hypotheken bezig ben.

Je leest hieronder alles over de nieuwe regels voor 2024. Wanneer er nieuwe regels of normen bij komen, voeg ik deze toe aan deze pagina. Ontdek nu welke regels en normen wijzigen: 

Kan ik kosten koper meefinancieren met de hypotheek?

Kan ik kosten koper meefinancieren met de hypotheek?

Als jij een huis koopt, moet je niet alleen geld hebben om het huis te kunnen kopen, maar ook om de bijkomende kosten te betalen. Je moet bijvoorbeeld rekening houden met overdrachtsbelasting, notariskosten en kosten voor hypotheekadvies. Deze bijkomende kosten noemen we ”kosten koper (k.k.)”.

Vaak wordt er spaargeld (of een schenking) gebruikt om deze kosten koper te betalen, maar wat als jij geen spaargeld hebt? Zijn deze kosten dan mee te financieren?

Ik ben Roel Wonders, Erkend Hypothecair planner, en hieronder vertel ik alles over kosten koper en het meefinancieren van deze kosten…

Waar kan ik je mee helpen?

Stel je vraag en ik neem binnen 1 werkdag contact met je op.

12 + 9 =