BijBouwe hypotheek

Geschreven door: Joost van Herpen

Gecontroleerd door: Roel Wonders

Geschreven op: 12 februari 2023
Laatste bijgewerkt op:
bijBouwe is onderdeel van Dynamic Credit, een vermogensbeheerder voor pensioenfondsen, banken, verzekeraars en institutionele beleggers. De hypotheken van bijBouwe hebben een scherpe rente voor de middellange- en lange rentevastperiodes met NHG.

Hieronder vertel ik meer over deze hypotheekverstrekker. Benieuwd of bijBouwe de beste rente en voorwaarden voor jou heeft? Plan dan even een gratis gesprek met mij in.

Voordelen

• De hypotheekofferte is 4 maanden geldig, en is gratis te verlengen met 2 maanden
• Je betaalt alleen annuleringskosten nadat de geldigheidsduur is verlengd
• Familielening met jaarlijkse schenking van de lasten dan tellen de lasten niet mee
• Huurinkomsten optellen bij inkomen bij hypotheek met NHG
• Hypotheek mogelijk voor massief houten woning met betonnen fundering vanaf 2013
• Bij nieuwe hypotheek met NHG: overwaarde gebruiken voor consumptieve uitgaven

Nadelen

• Geen mogelijkheden voor horeca ondernemers
• Geen mogelijkheden bij BKR-registratie
• Niet mogelijk om rentevaste periodes te combineren

Benieuwd naar jouw maximale hypotheek? Benieuwd of deze of één van de 37 andere hypotheekaanbieders de beste rente en voorwaarden heeft voor jou? Plan dan even een gratis gesprek met mij in.

Joost en Roel huis

Joost van Herpen & Roel Wonders EHP

Over bijBouwe

bijBouwe is opgezet in 2015 en onderdeel van Dynamic Credit, een vermogensbeheerder die is opgericht door een aantal oud-bankiers.

Dynamic Credit bestaat sinds 2003 en haalde in eerste instantie Amerikaans geld naar Nederland. Dit geld werd vervolgens gebruikt voor de hypotheken van een aantal labels van Hypotrust.

Daarna werd besloten om een eigen hypotheeklabel op te zetten. Dit label, bijBouwe (door Bouwe) is vernoemd naar de een van de oprichters van bijBouwe, Bouwe Kuik. In eerste instantie wilde bijBouwe de hypotheken rechtstreeks aanbieden zonder tussenkomst van een adviseur. Omdat dit geen succes was, worden de hypotheken nu wel aangeboden via onafhankelijke hypotheekadviseurs.

Sinds 2022 heeft BNP Paribas, een grote Franse bank, het grootste deel van de aandelen van Dynamic Credit en bijBouwe in handen.

Hoe komt bijBouwe aan geld?

bijBouwe is een zogenaamde ‘regie-partij’. Dat betekent dat ze zelf geen bank zijn maar geld van andere uitlenen.

Partijen die via bijBouwe geld uitlenen in de vorm van hypotheken zijn Pensioenfondsen, verzekeraars of internationale investeringsmaatschappijen.

Hypotheekrente van bijBouwe

bijBouwe, Attens, Centraal Beheer en Lot

De hypotheekrente van deze aanbieder is vooral laag bij een middellange rentevastperiode van 10 jaar en bij een lange rentevastperiode van 20 en 30 jaar. Het gaat daarbij wel om hypotheken met NHG.

Voor de andere rentevastperiodes is bijBouwe niet interessant.

Benieuwd naar de actuele rentetarieven? Bekijk de rentes nu en vergelijk deze met de rentes van alle andere aanbieders:

Is bijBouwe betrouwbaar?

Het is geen gevestigde naam, maar de aanbieder bestaat bijna 10 jaar. Dynamic Credit bestaat al zo’n 20 jaar. Dit zegt iets over de stabiliteit van deze aanbieder.

Daarnaast is de geldverstrekker opgericht door ervaren bankiers en heeft BNP Paribas sinds 2022 het grootste deel van de aandelen in handen. BNP Paribas is een grote Franse bank, waarvan de historie teruggaat tot in 1848.

Wat is mijn ervaring met bijBouwe?

De hypotheken van bijBouwe hebben duidelijke voorwaarden. De aanbieder heeft een aantal unieke, positieve kenmerken. Het is bijvoorbeeld mogelijk om huurinkomsten op te tellen bij het inkomen. Dit is een voordeel voor mensen die huurinkomsten hebben, omdat ze hiermee een hogere maximale hypotheek kunnen krijgen.

Het is echter niet mogelijk om verschillende rentevaste periodes te combineren en dat vind ik een nadeel. Daarnaast bieden ze niet voor alle rentevaste periodes een hypotheek aan, omdat ze daar geen geld beschikbaar voor hebben. Ik sluit om deze redenen wat minder hypotheken bij deze geldverstrekker af.

Als deze hypotheekverstrekker niet de beste voor jou is? Dan is één van de 37 andere aanbieders misschien beter.  Plan even een gratis gesprek met mij in om erachter te komen.

Uitgebreide voor- en nadelen

Hieronder staan de voor- en nadelen uitgebreid beschreven:

Voordelen

  • De geldigheidsduur van de hypotheekofferte van 4 maanden kan kosteloos met 2 maanden worden verlengd. Je betaalt alleen annuleringskosten nadat de geldigheidsduur is verlengd.
  • Heb je een lening afgesloten bij je familie? Dan worden de lasten van de lening niet meegenomen in de hypotheekaanvraag als de lasten jaarlijks worden terug geschonken.
  • Als je een hypotheek zonder Nationale Hypotheek Garantie (NHG) afsluit kun je huuropbrengsten meenemen als inkomen voor je hypotheekaanvraag.
  • Je kunt een hypotheek aanvragen voor een massief houten woning, met betonnen fundering als deze woning een bouwjaar heeft vanaf 2013.
  • Je mag je overwaarde voor consumptieve doeleinden besteden. Dit kan alleen als je een nieuwe hypotheek afsluit zonder Nationale Hypotheek Garantie (NHG).

 

Nadelen

  • Een horeca ondernemer kan geen BijBouwe hypotheek afsluiten.
  • Je kunt voor je hypotheekaanvraag voor 1 rentevaste periode kiezen. Wil je rentevaste perioden combineren dan is dat niet mogelijk.
  • Je kunt geen hypotheek afsluiten als je een BKR registratie hebt.

 

We doen ons best om de voorwaarden up-to-date te houden, maar hypotheekverstrekkers kunnen hun voorwaarden veranderen. Plan even een gratis gesprek met mij in zodat we de meeste actuele voorwaarden en voor- en nadelen kunnen bespreken.

Roel Wonders Review
Roel Wonders

Vrijblijvend advies: 0418-700550

Ma t/m za: 9.00 – 18.00 uur

Laatste blogberichten

Check mijn laatste blogberichten:

Winnend bod uitbrengen zonder voorbehoud van financiering met Biedverzekering

Wie in 2024 een winnend bod wil uitbrengen op een woning, lijkt te moeten overbieden. Gelukkig is overbieden niet de enige manier om meer kans te maken op een woning. Je maakt ook meer kans door te bieden zonder voorbehoud van financiering, maar dit kan risicovol zijn.

Ik ben Roel Wonders, Erkend Hypothecair Planner en Erkend Aankoopbegeleider. Ik weet alles van hypotheken en het aankopen van woningen. Ik heb daarnaast verzekeringsdiploma’s en ben gespecialiseerd in de biedverzekering (Bieden met Zekerheid, BiedGarantieZeker)

Hieronder vertel ik alles over het uitbrengen van een winnend bod door te bieden zonder voorbehoud van financiering in combinatie met de de biedverzekering. Daarnaast vertel ik over het biedcertificaat en de gratis financiële scan, die ook voor meer kansen en zekerheid zorgen:

Huis kopen met hulp van ouders

De generaties van nu hebben het een heel stuk moeilijker dan de generaties van hun ouders als het om het kopen van een woning gaat.

Veel jongeren hebben in 2024 geen kansen op de woningmarkt, omdat er te weinig huizen zijn voor de alsmaar groeiende bevolking. Het zorgt voor enorm hoge huizenprijzen. Daarnaast is de hypotheekrente gestegen, waardoor jongeren minder kunnen lenen.

Veel ouders willen hun kind dan ook helpen met het kopen van een woning, zodat ze een kans maken op de huidige woningmarkt en een goed leven kunnen opbouwen.

Ik ben Roel Wonders, Erkend Hypothecair Planner, en ik weet precies hoe jij als ouder jouw kind kunt helpen met het kopen van een woning.

Hieronder vertel ik welke mogelijkheden er allemaal zijn – en wat de beste en minder goede opties zijn. Je kunt ook meteen een gesprek met me inplannen, zodat ik direct kan kijken wat de beste mogelijkheden zijn om jouw kind te helpen:

Huurhuis kopen van verhuurder: waar op letten?

Huurhuis kopen van verhuurder: waar op letten?

Je huurt op dit moment een woning, maar krijgt het aanbod om de huurwoning van de verhuurder te kopen. Je wilt weten wat een goede prijs voor de huurwoning is en of het mogelijk is om de woning te kopen.

Ik ben Roel Wonders, Erkend Hypothecair Planner met veel ervaring in de verhuurmarkt. Daarnaast ben ik aankoopbegeleider en weet ik dus veel van het kopen van woningen.

Hieronder vertel ik alles over het kopen van een woning van een huurbaas. Ik vertel waarom particuliere huurders nu willen verkopen en wat de waarde van een verhuurde woning is.

Ik kan helpen bij het onderhandelen en kan de complete hypotheek in orde maken. Lees nu alles over het kopen van de huurwoning of plan direct een gratis gesprek met mij in.