BijBouwe hypotheek

Geschreven op: 12 februari 2023
Laatste bijgewerkt op:
bijBouwe is onderdeel van Dynamic Credit, een vermogensbeheerder voor pensioenfondsen, banken, verzekeraars en institutionele beleggers. De hypotheken van bijBouwe hebben een scherpe rente voor de middellange- en lange rentevastperiodes met NHG.

Hieronder vertel ik meer over deze hypotheekverstrekker. Benieuwd of bijBouwe de beste rente en voorwaarden voor jou heeft? Plan dan even een gratis gesprek met mij in.

Voordelen

• De hypotheekofferte is 4 maanden geldig, en is gratis te verlengen met 2 maanden
• Je betaalt alleen annuleringskosten nadat de geldigheidsduur is verlengd
• Familielening met jaarlijkse schenking van de lasten dan tellen de lasten niet mee
• Huurinkomsten optellen bij inkomen bij hypotheek met NHG
• Hypotheek mogelijk voor massief houten woning met betonnen fundering vanaf 2013
• Bij nieuwe hypotheek met NHG: overwaarde gebruiken voor consumptieve uitgaven

Nadelen

• Geen mogelijkheden voor horeca ondernemers
• Geen mogelijkheden bij BKR-registratie
• Niet mogelijk om rentevaste periodes te combineren

Benieuwd naar jouw maximale hypotheek? Benieuwd of deze of één van de 37 andere hypotheekaanbieders de beste rente en voorwaarden heeft voor jou? Plan dan even een gratis gesprek met mij in.

Joost en Roel huis

Joost van Herpen & Roel Wonders E.H.P.

Over bijBouwe

bijBouwe is opgezet in 2015 en onderdeel van Dynamic Credit, een vermogensbeheerder die is opgericht door een aantal oud-bankiers.

Dynamic Credit bestaat sinds 2003 en haalde in eerste instantie Amerikaans geld naar Nederland. Dit geld werd vervolgens gebruikt voor de hypotheken van een aantal labels van Hypotrust.

Daarna werd besloten om een eigen hypotheeklabel op te zetten. Dit label, bijBouwe (door Bouwe) is vernoemd naar de een van de oprichters van bijBouwe, Bouwe Kuik. In eerste instantie wilde bijBouwe de hypotheken rechtstreeks aanbieden zonder tussenkomst van een adviseur. Omdat dit geen succes was, worden de hypotheken nu wel aangeboden via onafhankelijke hypotheekadviseurs.

Sinds 2022 heeft BNP Paribas, een grote Franse bank, het grootste deel van de aandelen van Dynamic Credit en bijBouwe in handen.

Hoe komt bijBouwe aan geld?

bijBouwe is een zogenaamde ‘regie-partij’. Dat betekent dat ze zelf geen bank zijn maar geld van andere uitlenen.

Partijen die via bijBouwe geld uitlenen in de vorm van hypotheken zijn Pensioenfondsen, verzekeraars of internationale investeringsmaatschappijen.

Hypotheekrente van bijBouwe

bijBouwe, Attens, Centraal Beheer en Lot

De hypotheekrente van deze aanbieder is vooral laag bij een middellange rentevastperiode van 10 jaar en bij een lange rentevastperiode van 20 en 30 jaar. Het gaat daarbij wel om hypotheken met NHG.

Voor de andere rentevastperiodes is bijBouwe niet interessant.

Benieuwd naar de actuele rentetarieven? Bekijk de rentes nu en vergelijk deze met de rentes van alle andere aanbieders:

Is bijBouwe betrouwbaar?

Het is geen gevestigde naam, maar de aanbieder bestaat bijna 10 jaar. Dynamic Credit bestaat al zo’n 20 jaar. Dit zegt iets over de stabiliteit van deze aanbieder.

Daarnaast is de geldverstrekker opgericht door ervaren bankiers en heeft BNP Paribas sinds 2022 het grootste deel van de aandelen in handen. BNP Paribas is een grote Franse bank, waarvan de historie teruggaat tot in 1848.

Wat is mijn ervaring met bijBouwe?

De hypotheken van bijBouwe hebben duidelijke voorwaarden. De aanbieder heeft een aantal unieke, positieve kenmerken. Het is bijvoorbeeld mogelijk om huurinkomsten op te tellen bij het inkomen. Dit is een voordeel voor mensen die huurinkomsten hebben, omdat ze hiermee een hogere maximale hypotheek kunnen krijgen.

Het is echter niet mogelijk om verschillende rentevaste periodes te combineren en dat vind ik een nadeel. Daarnaast bieden ze niet voor alle rentevaste periodes een hypotheek aan, omdat ze daar geen geld beschikbaar voor hebben. Ik sluit om deze redenen wat minder hypotheken bij deze geldverstrekker af.

Als deze hypotheekverstrekker niet de beste voor jou is? Dan is één van de 37 andere aanbieders misschien beter.  Plan even een gratis gesprek met mij in om erachter te komen.

Uitgebreide voor- en nadelen

Hieronder staan de voor- en nadelen uitgebreid beschreven:

Voordelen

  • De geldigheidsduur van de hypotheekofferte van 4 maanden kan kosteloos met 2 maanden worden verlengd. Je betaalt alleen annuleringskosten nadat de geldigheidsduur is verlengd.
  • Heb je een lening afgesloten bij je familie? Dan worden de lasten van de lening niet meegenomen in de hypotheekaanvraag als de lasten jaarlijks worden terug geschonken.
  • Als je een hypotheek zonder Nationale Hypotheek Garantie (NHG) afsluit kun je huuropbrengsten meenemen als inkomen voor je hypotheekaanvraag.
  • Je kunt een hypotheek aanvragen voor een massief houten woning, met betonnen fundering als deze woning een bouwjaar heeft vanaf 2013.
  • Je mag je overwaarde voor consumptieve doeleinden besteden. Dit kan alleen als je een nieuwe hypotheek afsluit zonder Nationale Hypotheek Garantie (NHG).

 

Nadelen

  • Een horeca ondernemer kan geen BijBouwe hypotheek afsluiten.
  • Je kunt voor je hypotheekaanvraag voor 1 rentevaste periode kiezen. Wil je rentevaste perioden combineren dan is dat niet mogelijk.
  • Je kunt geen hypotheek afsluiten als je een BKR registratie hebt.

 

Roel Wonders Review
Roel Wonders

Vrijblijvend advies: 0418-700550

Ma t/m za: 9.00 – 18.00 uur

Laatste blogberichten

Check mijn laatste blogberichten:

Roel Wonders opgenomen in overzicht van beste adviseurs van Nederland

Roel Wonders opgenomen in overzicht van beste adviseurs van Nederland

Advieskeuze is een onafhankelijke website die in 2011 is opgericht. Op deze website kunnen mensen hun financieel dienstverlener beoordelen door middel van reviews. Op advieskeuze staan bijvoorbeeld verzekeringsadviseurs, hypotheekadviseurs en makelaars.

Vanaf 2022 maakt deze review website een ‘’Advieskeuze Topselectie’’. In deze selectie zijn de beste adviseurs van Nederland opgenomen.

Roel Wonders is opgenomen in deze ranklijst van beste adviseurs in Nederland.

Voorbeeldbrief bod uitbrengen op een huis

Voorbeeldbrief bod uitbrengen op een huis

Je hebt een woning gevonden, die jij graag wilt kopen. Je wilt daarom een bod uitbrengen op deze woning, maar hebt daarvoor een brief nodig. Je weet misschien niet wat er in deze brief moet komen te staan.

Daarom heb ik een voorbeeldbrief gemaakt waarmee jij een bod kan uitbrengen. Je kunt deze gratis downloaden, invullen en versturen.

Als erkend hypothecair planner vertel ik ook wat je allemaal moet weten voor je een bod kunt uitbrengen. Je kunt ook meteen even een gratis gesprek met mij inplannen.

Hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) in 2024

Hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) in 2024

In 2022 werden maar liefst 101.400 hypotheken afgesloten met Nationale Hypotheek Garantie, maar wat is dat precies?

Ik ben Roel Wonders, erkend hypothecair planner, en hieronder vertel ik wat NHG is, wat de voor- en nadelen zijn en welke voorwaarden er in 2024 gelden.

Je kunt ook makkelijk zien wat de actuele hypotheekrente voor een hypotheek met NHG is: