Attens hypotheken

Geschreven op: februari 12, 2023
Attens - onderdeel van Pensioenfonds Zorg en Welzijn - is een hypotheekaanbieder die hypotheken aanbiedt speciaal voor leden van PGGM&CO. Iedereen die werkzaam is óf werkzaam was in de zorg- en welzijnssector kan lid worden van deze organisatie en dus een hypotheek van Attens afsluiten.

Hieronder vertel ik alles over Attens en het Pensioenfonds Zorg en Welzijn. Ik vertel welke hypotheken ze aanbieden en wat de actuele rentetarieven zijn. Je kunt daarna alle rentes met elkaar vergelijken:
Attens

Over Attens hypotheken

Attens is speciaal opgericht voor mensen in de zorg en welzijn. De aanbieder zegt rekening te houden met de financiële omstandigheden van mensen in de zorgsector. De hypotheekaanbieder wil het voor mensen in de zorg ook mogelijk maken om een huis te kopen.

Attens is is opgericht in samenwerking met PGGM&CO, een ledenorganisatie met zo’n 750.000 leden. Het is een initiatief van Syntrus Achmea Real Estate & Finance. Het geld voor de hypotheken van Attens is afkomstig uit het Pensioenfonds Zorg & Welzijn (PFZW).

Actief sinds: 2015
Onderdeel van: Syntrus Achmea Real Estate & Finance

Contactgegevens

Advies: 0418-700550

Maandag t/m zaterdag: 9.00 – 18.00 uur

Hypotheekvormen

Deze hypotheekaanbieder biedt de volgende hypotheekvormen aan:

 • Aflossingsvrij
 • Annuïteiten
 • Lineair

 

Voor- en nadelen volgens Roel Wonders

Hieronder geef ik aan wat de voor- en nadelen zijn van deze hypotheekaanbieder.

Ik ben sinds 2010 actief in de hypotheekwereld en ben erkend hypothecair planner. Daarmee heb ik langer doorgeleerd dan de ”standaard hypotheekadviseur”, waardoor ik beter in staat ben om de kwaliteit van hypotheken te beoordelen.

Ik heb de voorwaarden van deze hypotheekaanbieder doorgenomen en ben tot de volgende plus- en minpunten gekomen:

Voordelen

 • Het voordeel van het afsluiten van een hypotheek binnen het eigen pensioenfonds is dat de voorwaarden speciaal zijn afgestemd op jouw financiële situatie. Zo wordt een onregelmatigheidstoeslag volledig als inkomen gezien en ook met een flexibel contract kun je makkelijk een hypotheek afsluiten.
 • Ontvang je een onregelmatigheids- of ploegentoeslag dan kan het bedrag over de afgelopen 12 maanden volledig worden meegenomen in de hypotheekaanvraag.
 • Als je inkomen niet voldoende is om het bedrag dat je nodig hebt te kunnen lenen, mogen je ouders meetekenen waardoor je extra kunt lenen. Hierdoor kun je 30% meer lenen.
 • Uit eigen middelen mag je onbeperkt boetevrij aflossen.
 • Huurinkomsten kun je mee laten tellen als inkomen voor een hypotheekaanvraag zonder Nationale Hypotheek Garantie (NHG).
 • Voor een hypotheek zonder Nationale Hypotheek Garantie (NHG) tot 80% van de WOZ waarde mag je de meest recente WOZ-beschikking aanleveren in plaats van een taxatierapport.
 • Ontvang je PGB (Persoonsgebonden Budget) inkomen uit zorgverlening aan je partner of aan familie? Dan mag je dit inkomen bij Attens meenemen in de hypotheekaanvraag.
 • Heb je bij het BKR 1 A of 1 codering op een afgelost krediet is er sprake van een herstelcodering op een lopend krediet? Dan kun je bij Attens een hypotheek afsluiten. Attens accepteert namelijk maximaal 1 A- of 1-codering op een afgelost krediet of A- of 1-codering met herstelcodering op een lopend krediet.

 

Nadelen

 • Voor een nieuwbouwwoning waarbij je met een collectief, zonder projectontwikkelaar, een woning laat bouwen kan je bij Attens geen hypotheek afsluiten.
 • De geldigheidsduur van de hypotheekofferte is 4 maanden en kan niet worden verlengd.
 • Attens hanteert het offerterente principe dat betekent dat je niet kunt profiteren van een rentedaling als op de dag dat je bij de notaris de hypotheekakte ondertekent de rente lager is dan de rente vermeld in je hypotheekofferte.

 

Roel Wonders hypotheken

Algemene voorwaarden van Attens hypotheken

Hypotheekrente van Attens hypotheken

Attens is een goedkope aanbieder met een hele scherpe rente. Bekijk nu alle actuele rentestanden voor de aflosvormen, tariefklassen en rentevast periodes. Vergelijk deze vervolgens met de rentestanden van andere aanbieders:

Advies nodig?

bereikbaar van ma t/m za van 8.30 – 18.00u

0418-700550

Direct met mij aan de telefoon

E-mail

Binnen 2 werkdagen een reactie

Whatsapp

Binnen 60 minuten een reactie

Roel Wonders hypotheekadvies

Kosten hypotheekadvies voor een Attens Hypotheek

 • Aankoop woning € 2.495
 • Aankoop eerste woning € 2.150
 • Oversluiten huidige hypotheek € 2.245
 • Wijzigen hypotheek door einde relatie € 2.245
 • Woning verbouwen € 1.450
 • Woning verduurzamen € 1.295
 • Overwaarde opnemen € 1.450
 • Woning kopen om te verhuren € 2.650
 • Woning aanhouden om te verhuren € 2.650

Laatste blogberichten

Check mijn laatste blogberichten:

Hypotheek vastzetten: hoe lang is verstandig?

Hypotheek vastzetten: hoe lang is verstandig?

Je bent van plan om in 2023 of 2024 een hypotheek af te sluiten. Je kunt bij het afsluiten van een hypotheek kiezen voor een rentevaste periode. Je kunt kiezen voor een variabele, korte of lange rentevaste periode. Je wilt nu weten of het slim is om de hypotheekrente lang vast te zetten.

Ik ben Roel Wonders, erkend hypothecair planner, en hieronder vertel ik alles over het (lang) vastzetten van de hypotheekrente.

Ik vertel wat de voor- en nadelen zijn van een lange rentevaste periode en leg uit hoe jij het beste deze keuze kunt maken. Ik kan als adviseur natuurlijk ook persoonlijk advies geven over de duur van de rentevaste periode die het beste bij jou past.

Hypotheekregels 2024: wat gaat er veranderen?

Hypotheekregels 2024: wat gaat er veranderen?

Ieder jaar veranderen er allerlei hypotheekregels. In 2024 worden er ook weer allerlei regels gewijzigd en komen er nieuwe regels bij.

Je wilt weten welke regels er allemaal veranderen in 2024 om er vervolgens slim op in te spelen. Jouw maximale leencapaciteit kan bijvoorbeeld hoger of lager uitvallen in 2024, waardoor het misschien slimmer is om in 2023 nog een huis te kopen – of juist te wachten tot 2024.

Ik ben Roel Wonders, erkend hypothecair planner. Ik weet als een van de eerste welke regels en hypotheeknormen allemaal veranderen, omdat ik dagelijks met hypotheken bezig ben.

Je leest hieronder alles over de nieuwe regels voor 2024. Wanneer er nieuwe regels of normen bij komen, voeg ik deze toe aan deze pagina. Ontdek nu welke regels en normen wijzigen: 

Kan ik kosten koper meefinancieren met de hypotheek?

Kan ik kosten koper meefinancieren met de hypotheek?

Als jij een huis koopt, moet je niet alleen geld hebben om het huis te kunnen kopen, maar ook om de bijkomende kosten te betalen. Je moet bijvoorbeeld rekening houden met overdrachtsbelasting, notariskosten en kosten voor hypotheekadvies. Deze bijkomende kosten noemen we ”kosten koper (k.k.)”.

Vaak wordt er spaargeld (of een schenking) gebruikt om deze kosten koper te betalen, maar wat als jij geen spaargeld hebt? Zijn deze kosten dan mee te financieren?

Ik ben Roel Wonders, Erkend Hypothecair planner, en hieronder vertel ik alles over kosten koper en het meefinancieren van deze kosten…