Attens hypotheken

Geschreven door: Joost van Herpen

Gecontroleerd door: Roel Wonders

Geschreven op: 12 februari 2023
Laatste bijgewerkt op:
Attens hypotheken is speciaal opgericht voor mensen die aangesloten zijn bij het pensioenfonds Zorg & Welzijn. De hypotheken worden alleen aangeboden aan leden van PGGM&CO.

Attens is samen met Achmea opgericht om medewerkers uit de Zorg & Welzijn de mogelijkheid te bieden om een hypotheek af te sluiten.

De hypotheekaanbieder houdt rekening met specifieke wensen, zoals het meenemen van de onregelmatigheidstoeslag. Ook bieden ze mogelijkheden voor verpleegkundigen (BBL), die nog geen zicht hebben op een vast dienstverband. Omdat die nergens terecht kunnen met het huidige inkomen, biedt Attens wel mogelijkheden om een hypotheek te krijgen (zonder NHG).

De rentes zijn vooral scherp voor de langere rentevaste periodes. Wil jij weten of Attens de beste hypotheekaanbieder is voor jou of dat er misschien betere aanbieders zijn? Plan dan even een gratis gesprek met mij in.

Voordelen

• Hypotheek loopt binnen eigen pensioenfonds en is daarom helemaal afgestemd op jouw financiële situatie
• Onregelmatigheidstoeslag telt volledig mee voor hypotheekaanvraag
• Mogelijk om hypotheek af te sluiten met flexibel contract
• Ouders kunnen meetekenen en hypotheek met maximaal 30% verhogen
• Onbeperkt boetevrij aflossen met eigen geld
• PGB inkomen telt mee bij Attens hypotheekaanvraag
• Huurinkomsten tellen mee voor maximale hypotheek (zonder NHG)

Nadelen

• Geen mogelijkheden als je zelf een huis bouwt zonder projectontwikkelaar
• Hypotheekofferte is maar 4 maanden geldig en kan niet worden verlengd
• Werkt met offerterente: niet profiteren van eventuele rentedaling bij tekenen hypotheekakte

Benieuwd naar jouw maximale hypotheek? Benieuwd of deze of één van de 37 andere hypotheekaanbieders de beste rente en voorwaarden heeft voor jou? Plan dan even een gratis gesprek met mij in.

Joost en Roel huis

Joost van Herpen & Roel Wonders EHP

Over Attens

Attens is speciaal opgericht voor mensen uit die pensioen opbouwen bij Pensioenfonds Zorg & Welzijn.

De hypotheekverstrekker is opgericht in samenwerking met PGGM&CO, een ledenorganisatie met zo’n 750.000 leden. Het is een initiatief van Syntrus Achmea Real Estate & Finance.

De aanbieder zegt rekening te houden met de financiële omstandigheden van mensen in de zorgsector. De hypotheekaanbieder wil het voor mensen in de zorg ook mogelijk maken om een huis te kopen.

Iedereen die werkt of heeft gewerkt in de sector Zorg & Welzijn kan lid worden. Denk daarbij aan mensen die werkzaam zijn in de zorg of in de kinderopvang.

Hoe komt Attens aan geld?

Het geld voor de hypotheken van Attens is afkomstig uit het Pensioenfonds Zorg & Welzijn (PFZW).

Het pensioenfonds werd opgericht in 1969 en is uitgegroeid tot één van de grootste collectieve fondsen van Nederland.

Hypotheekrente van Attens

Attens, Munt, Centraal Beheer, Lot

Omdat Attens het geld van het pensioenfonds uitleent, willen ze het geld voor een lange tijd uitlenen. Daarom zijn de rentestanden van Attens vooral laag voor hypotheken met een rentevaste periode van 20 en 30 jaar. Ook de hypotheken zonder NHG zijn goedkoop voor de lange rentevaste periodes.

Bekijk nu alle actuele rentestanden. Vergelijk deze vervolgens met de rentestanden van andere hypotheekverstrekkers:

Is Attens betrouwbaar?

Het is een betrouwbare partij, omdat het geld uit het eigen pensioenfonds komt. Dat geld wordt voor een langere termijn uitgeleend.

Wat is mijn ervaring met Attens?

Ik vind het een prettige partij om mee samen te werken. De hypotheekvoorwaarden zijn duidelijk. Het aanvraagproces loopt soepel en aanvragen worden snel behandeld. Ik kan ook afwijkende situaties aan de medewerkers voorleggen en die zijn bereid om mee te denken in oplossingen.

Als deze hypotheekverstrekker niet de beste voor jou is? Dan is één van de 37 andere aanbieders misschien beter.  Plan even een gratis gesprek met mij in om erachter te komen.

Uitgebreide voor- en nadelen

Hieronder staan alle voor- en nadelen uitgebreid beschreven:

Voordelen

 • Het voordeel van het afsluiten van een hypotheek binnen het eigen pensioenfonds is dat de voorwaarden speciaal zijn afgestemd op jouw financiële situatie. Zo wordt een onregelmatigheidstoeslag volledig als inkomen gezien en ook met een flexibel contract kun je makkelijk een hypotheek afsluiten.
 • Ontvang je een onregelmatigheids- of ploegentoeslag dan kan het bedrag over de afgelopen 12 maanden volledig worden meegenomen in de hypotheekaanvraag.
 • Als je inkomen niet voldoende is om het bedrag dat je nodig hebt te kunnen lenen, mogen je ouders meetekenen waardoor je extra kunt lenen. Hierdoor kun je 30% meer lenen.
 • Uit eigen middelen mag je onbeperkt boetevrij aflossen.
 • Huurinkomsten kun je mee laten tellen als inkomen voor een hypotheekaanvraag zonder Nationale Hypotheek Garantie (NHG).
 • Voor een hypotheek zonder Nationale Hypotheek Garantie (NHG) tot 80% van de WOZ waarde mag je de meest recente WOZ-beschikking aanleveren in plaats van een taxatierapport.
 • Ontvang je PGB (Persoonsgebonden Budget) inkomen uit zorgverlening aan je partner of aan familie? Dan mag je dit inkomen bij Attens meenemen in de hypotheekaanvraag.
 • Heb je bij het BKR 1 A of A1 codering op een afgelost krediet of er is sprake van een herstelcodering op een lopend krediet? Dan kun je bij Attens een hypotheek afsluiten. Attens accepteert namelijk maximaal 1 A- of A1-codering op een afgelost krediet of A- of A1-codering met herstelcodering op een lopend krediet.

 

Nadelen

 • Voor een nieuwbouwwoning waarbij je met een collectief, zonder projectontwikkelaar, een woning laat bouwen kan je bij Attens geen hypotheek afsluiten.
 • De geldigheidsduur van de hypotheekofferte is 4 maanden en kan niet worden verlengd.
 • Attens hanteert het offerterente principe dat betekent dat je niet kunt profiteren van een rentedaling als op de dag dat je bij de notaris de hypotheekakte ondertekent de rente lager is dan de rente vermeld in je hypotheekofferte.

 

We doen ons best om de voorwaarden up-to-date te houden, maar hypotheekverstrekkers kunnen hun voorwaarden veranderen. Plan even een gratis gesprek met mij in zodat we de meeste actuele voorwaarden en voor- en nadelen kunnen bespreken.

Roel Wonders Review
Roel Wonders

Vrijblijvend advies: 0418-700550

Ma t/m za: 9.00 – 18.00 uur

Laatste blogberichten

Check mijn laatste blogberichten:

Wat is een goede hypotheekadviseur?

Wat is een goede hypotheekadviseur?

Je bent op zoek naar een goede hypotheekadviseur. Logisch, het afsluiten van een hypotheek en het kopen van een woning, is waarschijnlijk de grootste financiële beslissingen uit jouw leven. Je wilt dan een adviseur hebben die goed is.

Ik ben Roel Wonders, Erkend Hypothecair Planner, en ik weet alles over hypotheken. Ik werkte bij De Financiële Makelaar en VCN Hypotheekservice, waar ik advies gaf aan andere hypotheekadviseur en hen hielp met hun hypotheekaanvragen.

Ik heb daarom samengewerkt met veel adviseurs en weet precies waar een goede hypotheekadviseur aan moet voldoen.

Winnend bod uitbrengen zonder voorbehoud van financiering met Biedverzekering

Wie in 2024 een winnend bod wil uitbrengen op een woning, lijkt te moeten overbieden. Gelukkig is overbieden niet de enige manier om meer kans te maken op een woning. Je maakt ook meer kans door te bieden zonder voorbehoud van financiering, maar dit kan risicovol zijn.

Ik ben Roel Wonders, Erkend Hypothecair Planner en Erkend Aankoopbegeleider. Ik weet alles van hypotheken en het aankopen van woningen. Ik heb daarnaast verzekeringsdiploma’s en ben gespecialiseerd in de biedverzekering (Bieden met Zekerheid, BiedGarantieZeker)

Hieronder vertel ik alles over het uitbrengen van een winnend bod door te bieden zonder voorbehoud van financiering in combinatie met de de biedverzekering. Daarnaast vertel ik over het biedcertificaat en de gratis financiële scan, die ook voor meer kansen en zekerheid zorgen:

Huis kopen met hulp van ouders

De generaties van nu hebben het een heel stuk moeilijker dan de generaties van hun ouders als het om het kopen van een woning gaat.

Veel jongeren hebben in 2024 geen kansen op de woningmarkt, omdat er te weinig huizen zijn voor de alsmaar groeiende bevolking. Het zorgt voor enorm hoge huizenprijzen. Daarnaast is de hypotheekrente gestegen, waardoor jongeren minder kunnen lenen.

Veel ouders willen hun kind dan ook helpen met het kopen van een woning, zodat ze een kans maken op de huidige woningmarkt en een goed leven kunnen opbouwen.

Ik ben Roel Wonders, Erkend Hypothecair Planner, en ik weet precies hoe jij als ouder jouw kind kunt helpen met het kopen van een woning.

Hieronder vertel ik welke mogelijkheden er allemaal zijn – en wat de beste en minder goede opties zijn. Je kunt ook meteen een gesprek met me inplannen, zodat ik direct kan kijken wat de beste mogelijkheden zijn om jouw kind te helpen: