a.s.r. WelThuis hypotheek

Geschreven op: 12 februari 2023
Laatste bijgewerkt op: 29 februari 2024
a.s.r. is één van de grootste Nederlandse verzekeraars. De verzekeraar biedt ook hypotheken aan via de WelThuis Hypotheek. In 2024 nam a.s.r. de hypotheekportefeuille van Aegon over.

a.s.r. heeft scherpe rentetarieven voor de middellange en lange rentevaste periodes. zowel met als zonder NHG. Voor de overige rentevaste periodes is deze aanbieder ook voordelig.

Het is een vernieuwende hypotheekaanbieder die regelmatig nieuwe hypotheekproducten heeft. Als ervaren adviseur weet ik alles van deze hypotheken. Weten of a.s.r. de beste hypotheek heeft voor jou? Plan dan even een gratis gesprek met mij in.

Voordelen

• Hypotheken mogelijk voor grotendeels houten huizen
• Goedkope Desktoptaxatie mogelijk bij hypotheek tot 90% van de marktwaarde
• Geen einddatum op een aflossingsvrije hypotheek
• Lagere maandlasten voor starters bij een hypotheek met een looptijd van 40 jaar
• Jaarlijks tot 15% van oorspronkelijke hypotheek boetevrij aflossen

Nadelen

• De rentevergoeding op het saldo van je bouwdepot is 1% lager dan de hypotheekrente
• Je betaalt kosten voor het verlengen van een hypotheekofferte
• Huurinkomsten kan je niet meenemen als inkomen voor de hypotheekaanvraag

Benieuwd naar jouw maximale hypotheek? Benieuwd of deze of één van de 37 andere hypotheekaanbieders de beste rente en voorwaarden heeft voor jou? Plan dan even een gratis gesprek met mij in.

Joost en Roel huis

Joost van Herpen & Roel Wonders E.H.P.

Over a.s.r. WelThuis

a.s.r. is een Nederlandse verzekeraar, met een historie die teruggaat tot 1720.

In 2008 kwam de verzekeraar in handen van de Nederlandse overheid. In 2016 ging het bedrijf weer terug naar de beurs. Het bedrijf biedt allerlei financiële producten aan, zoals verzekeringen en hypotheken.

a.s.r. nam Aegon over, waardoor de hypotheekactiviteiten van Aegon in 2024 worden ondergebracht bij a.s.r.

Hoe komt A.S.R. aan geld?

De hypotheekverstrekker heeft het a.s.r. Hypotheekfonds. Beleggers kunnen geld investeren in het fonds. Het geld wordt vervolgens uitgeleend in de vorm van hypotheken.

Het doel is dat er uiteindelijk enkele miljarden euro’s in het fonds moeten zitten.

Hypotheekrente van A.S.R.

Deze hypotheekverstrekker heeft een scherpe rente voor vrijwel alle rentevaste periodes.

De scherpe rentestanden gelden vooral voor hypotheken met een middellange en lange rentevaste periode van 10, 20 en 30 jaar. Zowel hypotheken met en zonder NHG hebben een scherpe rente.

Ontdek nu wat de actuele rentetarieven van a.s.r. zijn en vergelijk deze met de rentestanden van alle andere aanbieders:

Is a.s.r. betrouwbaar?

De geschiedenis van deze verzekeraar gaat terug tot 1720. Het bedrijf bestaat dus al heel lang en dat zorgt voor vertrouwen.

In 2008 werd het bedrijf wel genationaliseerd, maar sinds 2016 is het bedrijf weer actief op de beurs. Het bedrijfsresultaat is over de jaren gegroeid en onlangs nam a.s.r. verzekeraar Aegon over.

Het is tevens een Nederlands bedrijf. Dit geeft bij veel mensen ook een vertrouwd gevoel.

Wat is mijn ervaring met ASR WelThuis?

Ik heb goede ervaringen met de WelThuis Hypotheek van a.s.r. Het bedrijf wordt gezien als een verzekeraar, maar biedt ook hypotheken en pensioenen aan.

De hypotheken hebben duidelijke voorwaarden en een scherpe rente. De voorwaarden zijn vrij standaard. a.s.r. heeft geen hele unieke voor- en nadelen.

De bank verwerkt hypotheekaanvragen relatief snel, maar heeft wel een standaard aanvraagproces. Het is geen bank die heel graag meedenkt in allerlei bijzondere situaties, maar het is wel gewoon een goede aanbieder.

Als deze hypotheekverstrekker niet de beste voor jou is? Dan is één van de 37 andere aanbieders misschien beter.  Plan even een gratis gesprek met mij in om erachter te komen.

Uitgebreide voor- en nadelen

Hieronder staan de voor- en nadelen van de ASR WelThuis hypotheek:

Voordelen

  • Je kunt een woning die grotendeels van hout gebouwd is bij a.s.r. financieren.
  • Tot 90% van de woningwaarde kun je gebruik maken van een goedkoper alternatief voor een taxatierapport, de zogenaamde Desktop Taxatie.
  • Een aflossingsvrije hypotheek heeft bij ASR geen einddatum, bij veel andere geldverstrekkers loopt een aflossingsvrije hypotheek na 30 jaar af en moet je het bedrag in 1x terugbetalen.
  • Als starter kun je een hypotheek afsluiten met een looptijd van 40 jaar. Omdat je een langere periode hebt om af te lossen, zijn je maandlasten lager.
  • Je mag per jaar 15% van het bedrag van de oorspronkelijke lening boetevrij aflossen.

 

Nadelen

  • De rentevergoeding op het saldo in je bouwdepot is 1% lager dan de hypotheekrente.
  • Voor het verlengen van de geldigheidsduur van de hypotheekofferte betaal je kosten, deze kosten betaal je alleen als de rente is gestegen.
  • Een BKR registratie is niet toegestaan.
  • Huurinkomsten worden niet meegenomen als inkomen voor de hypotheekaanvraag.

 

Roel Wonders Review
Roel Wonders

Vrijblijvend advies: 0418-700550

Ma t/m za: 9.00 – 18.00 uur

Laatste blogberichten

Check mijn laatste blogberichten:

Roel Wonders opgenomen in overzicht van beste adviseurs van Nederland

Roel Wonders opgenomen in overzicht van beste adviseurs van Nederland

Advieskeuze is een onafhankelijke website die in 2011 is opgericht. Op deze website kunnen mensen hun financieel dienstverlener beoordelen door middel van reviews. Op advieskeuze staan bijvoorbeeld verzekeringsadviseurs, hypotheekadviseurs en makelaars.

Vanaf 2022 maakt deze review website een ‘’Advieskeuze Topselectie’’. In deze selectie zijn de beste adviseurs van Nederland opgenomen.

Roel Wonders is opgenomen in deze ranklijst van beste adviseurs in Nederland.

Voorbeeldbrief bod uitbrengen op een huis

Voorbeeldbrief bod uitbrengen op een huis

Je hebt een woning gevonden, die jij graag wilt kopen. Je wilt daarom een bod uitbrengen op deze woning, maar hebt daarvoor een brief nodig. Je weet misschien niet wat er in deze brief moet komen te staan.

Daarom heb ik een voorbeeldbrief gemaakt waarmee jij een bod kan uitbrengen. Je kunt deze gratis downloaden, invullen en versturen.

Als erkend hypothecair planner vertel ik ook wat je allemaal moet weten voor je een bod kunt uitbrengen. Je kunt ook meteen even een gratis gesprek met mij inplannen.

Hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) in 2024

Hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) in 2024

In 2022 werden maar liefst 101.400 hypotheken afgesloten met Nationale Hypotheek Garantie, maar wat is dat precies?

Ik ben Roel Wonders, erkend hypothecair planner, en hieronder vertel ik wat NHG is, wat de voor- en nadelen zijn en welke voorwaarden er in 2024 gelden.

Je kunt ook makkelijk zien wat de actuele hypotheekrente voor een hypotheek met NHG is: