a.s.r. WelThuis hypotheek

Geschreven door: Joost van Herpen

Gecontroleerd door: Roel Wonders

Geschreven op: 12 februari 2023
Laatste bijgewerkt op: 29 februari 2024
a.s.r. is één van de grootste Nederlandse verzekeraars. De verzekeraar biedt ook hypotheken aan via de WelThuis Hypotheek. In 2024 nam a.s.r. de hypotheekportefeuille van Aegon over.

a.s.r. heeft scherpe rentetarieven voor de middellange en lange rentevaste periodes. zowel met als zonder NHG. Voor de overige rentevaste periodes is deze aanbieder ook voordelig.

Het is een vernieuwende hypotheekaanbieder die regelmatig nieuwe hypotheekproducten heeft. Als ervaren adviseur weet ik alles van deze hypotheken. Weten of a.s.r. de beste hypotheek heeft voor jou? Plan dan even een gratis gesprek met mij in.

Voordelen

• Hypotheken mogelijk voor grotendeels houten huizen
• Goedkope Desktoptaxatie mogelijk bij hypotheek tot 90% van de marktwaarde
• Geen einddatum op een aflossingsvrije hypotheek
• Lagere maandlasten voor starters bij een hypotheek met een looptijd van 40 jaar
• Jaarlijks tot 15% van oorspronkelijke hypotheek boetevrij aflossen

Nadelen

• De rentevergoeding op het saldo van je bouwdepot is 1% lager dan de hypotheekrente
• Je betaalt kosten voor het verlengen van een hypotheekofferte
• Huurinkomsten kan je niet meenemen als inkomen voor de hypotheekaanvraag

Benieuwd naar jouw maximale hypotheek? Benieuwd of deze of één van de 37 andere hypotheekaanbieders de beste rente en voorwaarden heeft voor jou? Plan dan even een gratis gesprek met mij in.

Joost en Roel huis

Joost van Herpen & Roel Wonders EHP

Over a.s.r. WelThuis

a.s.r. is een Nederlandse verzekeraar, met een historie die teruggaat tot 1720.

In 2008 kwam de verzekeraar in handen van de Nederlandse overheid. In 2016 ging het bedrijf weer terug naar de beurs. Het bedrijf biedt allerlei financiële producten aan, zoals verzekeringen en hypotheken.

a.s.r. nam Aegon over, waardoor de hypotheekactiviteiten van Aegon in 2024 worden ondergebracht bij a.s.r.

Hoe komt A.S.R. aan geld?

De hypotheekverstrekker heeft het a.s.r. Hypotheekfonds. Beleggers kunnen geld investeren in het fonds. Het geld wordt vervolgens uitgeleend in de vorm van hypotheken.

Het doel is dat er uiteindelijk enkele miljarden euro’s in het fonds moeten zitten.

Hypotheekrente van A.S.R.

Deze hypotheekverstrekker heeft een scherpe rente voor vrijwel alle rentevaste periodes.

De scherpe rentestanden gelden vooral voor hypotheken met een middellange en lange rentevaste periode van 10, 20 en 30 jaar. Zowel hypotheken met en zonder NHG hebben een scherpe rente.

Ontdek nu wat de actuele rentetarieven van a.s.r. zijn en vergelijk deze met de rentestanden van alle andere aanbieders:

Is a.s.r. betrouwbaar?

De geschiedenis van deze verzekeraar gaat terug tot 1720. Het bedrijf bestaat dus al heel lang en dat zorgt voor vertrouwen.

In 2008 werd het bedrijf wel genationaliseerd, maar sinds 2016 is het bedrijf weer actief op de beurs. Het bedrijfsresultaat is over de jaren gegroeid en onlangs nam a.s.r. verzekeraar Aegon over.

Het is tevens een Nederlands bedrijf. Dit geeft bij veel mensen ook een vertrouwd gevoel.

Wat is mijn ervaring met ASR WelThuis?

Ik heb goede ervaringen met de WelThuis Hypotheek van a.s.r. Het bedrijf wordt gezien als een verzekeraar, maar biedt ook hypotheken en pensioenen aan.

De hypotheken hebben duidelijke voorwaarden en een scherpe rente. De voorwaarden zijn vrij standaard. a.s.r. heeft geen hele unieke voor- en nadelen.

De bank verwerkt hypotheekaanvragen relatief snel, maar heeft wel een standaard aanvraagproces. Het is geen bank die heel graag meedenkt in allerlei bijzondere situaties, maar het is wel gewoon een goede aanbieder.

Als deze hypotheekverstrekker niet de beste voor jou is? Dan is één van de 37 andere aanbieders misschien beter.  Plan even een gratis gesprek met mij in om erachter te komen.

Uitgebreide voor- en nadelen

Hieronder staan de voor- en nadelen van de ASR WelThuis hypotheek:

Voordelen

  • Je kunt een woning die grotendeels van hout gebouwd is bij a.s.r. financieren.
  • Tot 90% van de woningwaarde kun je gebruik maken van een goedkoper alternatief voor een taxatierapport, de zogenaamde Desktop Taxatie.
  • Een aflossingsvrije hypotheek heeft bij ASR geen einddatum, bij veel andere geldverstrekkers loopt een aflossingsvrije hypotheek na 30 jaar af en moet je het bedrag in 1x terugbetalen.
  • Als starter kun je een hypotheek afsluiten met een looptijd van 40 jaar. Omdat je een langere periode hebt om af te lossen, zijn je maandlasten lager.
  • Je mag per jaar 15% van het bedrag van de oorspronkelijke lening boetevrij aflossen.

 

Nadelen

  • De rentevergoeding op het saldo in je bouwdepot is 1% lager dan de hypotheekrente.
  • Voor het verlengen van de geldigheidsduur van de hypotheekofferte betaal je kosten, deze kosten betaal je alleen als de rente is gestegen.
  • Een BKR registratie is niet toegestaan.
  • Huurinkomsten worden niet meegenomen als inkomen voor de hypotheekaanvraag.

 

We doen ons best om de voorwaarden up-to-date te houden, maar hypotheekverstrekkers kunnen hun voorwaarden veranderen. Plan even een gratis gesprek met mij in zodat we de meeste actuele voorwaarden en voor- en nadelen kunnen bespreken.

Roel Wonders Review
Roel Wonders

Vrijblijvend advies: 0418-700550

Ma t/m za: 9.00 – 18.00 uur

Laatste blogberichten

Check mijn laatste blogberichten:

Winnend bod uitbrengen zonder voorbehoud van financiering met Biedverzekering

Wie in 2024 een winnend bod wil uitbrengen op een woning, lijkt te moeten overbieden. Gelukkig is overbieden niet de enige manier om meer kans te maken op een woning. Je maakt ook meer kans door te bieden zonder voorbehoud van financiering, maar dit kan risicovol zijn.

Ik ben Roel Wonders, Erkend Hypothecair Planner en Erkend Aankoopbegeleider. Ik weet alles van hypotheken en het aankopen van woningen. Ik heb daarnaast verzekeringsdiploma’s en ben gespecialiseerd in de biedverzekering (Bieden met Zekerheid, BiedGarantieZeker)

Hieronder vertel ik alles over het uitbrengen van een winnend bod door te bieden zonder voorbehoud van financiering in combinatie met de de biedverzekering. Daarnaast vertel ik over het biedcertificaat en de gratis financiële scan, die ook voor meer kansen en zekerheid zorgen:

Huis kopen met hulp van ouders

De generaties van nu hebben het een heel stuk moeilijker dan de generaties van hun ouders als het om het kopen van een woning gaat.

Veel jongeren hebben in 2024 geen kansen op de woningmarkt, omdat er te weinig huizen zijn voor de alsmaar groeiende bevolking. Het zorgt voor enorm hoge huizenprijzen. Daarnaast is de hypotheekrente gestegen, waardoor jongeren minder kunnen lenen.

Veel ouders willen hun kind dan ook helpen met het kopen van een woning, zodat ze een kans maken op de huidige woningmarkt en een goed leven kunnen opbouwen.

Ik ben Roel Wonders, Erkend Hypothecair Planner, en ik weet precies hoe jij als ouder jouw kind kunt helpen met het kopen van een woning.

Hieronder vertel ik welke mogelijkheden er allemaal zijn – en wat de beste en minder goede opties zijn. Je kunt ook meteen een gesprek met me inplannen, zodat ik direct kan kijken wat de beste mogelijkheden zijn om jouw kind te helpen:

Huurhuis kopen van verhuurder: waar op letten?

Huurhuis kopen van verhuurder: waar op letten?

Je huurt op dit moment een woning, maar krijgt het aanbod om de huurwoning van de verhuurder te kopen. Je wilt weten wat een goede prijs voor de huurwoning is en of het mogelijk is om de woning te kopen.

Ik ben Roel Wonders, Erkend Hypothecair Planner met veel ervaring in de verhuurmarkt. Daarnaast ben ik aankoopbegeleider en weet ik dus veel van het kopen van woningen.

Hieronder vertel ik alles over het kopen van een woning van een huurbaas. Ik vertel waarom particuliere huurders nu willen verkopen en wat de waarde van een verhuurde woning is.

Ik kan helpen bij het onderhandelen en kan de complete hypotheek in orde maken. Lees nu alles over het kopen van de huurwoning of plan direct een gratis gesprek met mij in.