ASR WelThuis hypotheek

a.s.r. is een van de grootste Nederlandse verzekeringsmaatschappijen. Naast verzekeringen biedt a.s.r. ook hypotheken aan.

a.s.r. is een innovatieve financieel dienstverlener en lanceert regelmatig nieuwe hypotheekproducten. Zo hebben ze voor iedere doelgroep een passende oplossing.

Voordelen

  • Je kunt een woning die grotendeels van hout gebouwd is bij ASR financieren.
  • Tot 90% van de woningwaarde kun je gebruik maken van een goedkoper alternatief voor een taxatierapport, de zogenaamde Desktop taxatie.
  • Een aflossingsvrije hypotheek heeft bij ASR geen einddatum, bij veel andere geldverstrekkers loopt een aflossingsvrije hypotheek na 30 jaar af en moet je het bedrag in 1x terugbetalen.
  • Als starter kun je een hypotheek afsluiten met een looptijd van 40 jaar. Omdat je een langere periode hebt om af te lossen, zijn je maandlasten lager.
  • Je mag per jaar 15% van de het bedrag van de oorspronkelijke lening boetevrij aflossen.

 

Nadelen

  • De rentevergoeding op het saldo in je bouwdepot is 1% lager dan de hypotheekrente.
  • Voor het verlengen van de geldigheidsduur van de hypotheekofferte betaal je kosten, deze kosten betaal je alleen als de rente is gestegen.
  • Een BKR registratie is niet toegestaan.
  • Huurinkomsten worden niet meegenomen als inkomen voor de hypotheekaanvraag.

 

Laatste blogberichten

Check mijn laatste blogberichten:

Hypotheek vastzetten: hoe lang is verstandig?

Hypotheek vastzetten: hoe lang is verstandig?

Je bent van plan om in 2023 of 2024 een hypotheek af te sluiten. Je kunt bij het afsluiten van een hypotheek kiezen voor een rentevaste periode. Je kunt kiezen voor een variabele, korte of lange rentevaste periode. Je wilt nu weten of het slim is om de hypotheekrente lang vast te zetten.

Ik ben Roel Wonders, erkend hypothecair planner, en hieronder vertel ik alles over het (lang) vastzetten van de hypotheekrente.

Ik vertel wat de voor- en nadelen zijn van een lange rentevaste periode en leg uit hoe jij het beste deze keuze kunt maken. Ik kan als adviseur natuurlijk ook persoonlijk advies geven over de duur van de rentevaste periode die het beste bij jou past.

Hypotheekregels 2024: wat gaat er veranderen?

Hypotheekregels 2024: wat gaat er veranderen?

Ieder jaar veranderen er allerlei hypotheekregels. In 2024 worden er ook weer allerlei regels gewijzigd en komen er nieuwe regels bij.

Je wilt weten welke regels er allemaal veranderen in 2024 om er vervolgens slim op in te spelen. Jouw maximale leencapaciteit kan bijvoorbeeld hoger of lager uitvallen in 2024, waardoor het misschien slimmer is om in 2023 nog een huis te kopen – of juist te wachten tot 2024.

Ik ben Roel Wonders, erkend hypothecair planner. Ik weet als een van de eerste welke regels en hypotheeknormen allemaal veranderen, omdat ik dagelijks met hypotheken bezig ben.

Je leest hieronder alles over de nieuwe regels voor 2024. Wanneer er nieuwe regels of normen bij komen, voeg ik deze toe aan deze pagina. Ontdek nu welke regels en normen wijzigen: 

Kan ik kosten koper meefinancieren met de hypotheek?

Kan ik kosten koper meefinancieren met de hypotheek?

Als jij een huis koopt, moet je niet alleen geld hebben om het huis te kunnen kopen, maar ook om de bijkomende kosten te betalen. Je moet bijvoorbeeld rekening houden met overdrachtsbelasting, notariskosten en kosten voor hypotheekadvies. Deze bijkomende kosten noemen we ”kosten koper (k.k.)”.

Vaak wordt er spaargeld (of een schenking) gebruikt om deze kosten koper te betalen, maar wat als jij geen spaargeld hebt? Zijn deze kosten dan mee te financieren?

Ik ben Roel Wonders, Erkend Hypothecair planner, en hieronder vertel ik alles over kosten koper en het meefinancieren van deze kosten…

Waar kan ik je mee helpen?

Stel je vraag en ik neem binnen 1 werkdag contact met je op.

3 + 8 =