ASN Bank hypotheek

Geschreven op: mei 5, 2023
ASN Bank is al sinds 1960 actief als duurzame bank. Al 60 jaar is de missie van ASN om als bank de duurzaamheid van de samenleving te bevorderen. Met het geld dat jij als klant aan ASN toevertrouwt, stimuleren ze duurzame vooruitgang. Zo draagt ASN bij aan een wereld waar mensen veilig en gezond kunnen leven en de natuur wordt beschermd, nu en in de toekomst.

Naast hypotheken voor duurzaam wonen biedt ASN onder andere ook betaalrekeningen, creditcards, spaarrekeningen, beleggingsrekeningen en verzekeringen aan. ASN is niet alleen bank maar een financieel dienstverlener met een ruim aanbod van financiële producten. Helemaal gericht op een duurzame toekomst.

Voordelen

 • Als je een nieuwbouwwoning koopt of een woning met een definitief energielabel A of beter dan
  krijg je een korting op de hypotheekrente
 • Financier je een bedrag van minimaal € 2.500 en maximaal € 30.000 voor het verduurzamen van de
  woning dan krijg je over dat deel een extra rentekorting
 • Als je meer dan 100% van de marktwaarde financiert voor het verduurzamen van de woning dan
  hanteert ASN het rentetarief voor leningen < 100% van de marktwaarde
 • Een hogere hypotheek op basis van het inkomen is mogelijk door uit te gaan van de
  maatwerkmethode op basis van het netto besteedbaar inkomen
 • Een energielabel A of B is niet verplicht voor het afsluiten van een hypotheek van ASN Bank

 

Nadelen

 • ASN Bank biedt geen variabele rente aan
 • Als de hypotheekrente op de passeerdatum van de hypotheekakte is gedaald, kun je niet profiteren
  van de gedaalde rente. De rente in de hypotheekofferte blijft van toepassing.
 • Bij ASN Bank kun je geen gebruik maken van rentemiddeling

 

Laatste blogberichten

Huurhuis kopen van verhuurder: waar op letten?

Huurhuis kopen van verhuurder: waar op letten?

Je huurt op dit moment een woning, maar krijgt het aanbod om de huurwoning van de verhuurder te kopen. Je wilt weten wat een goede prijs voor de huurwoning is en of het mogelijk is om de woning te kopen.

Ik ben Roel Wonders, Erkend Hypothecair Planner met veel ervaring in de verhuurmarkt. Daarnaast ben ik aankoopbegeleider en weet ik dus veel van het kopen van woningen.

Hieronder vertel ik alles over het kopen van een woning van een huurbaas. Ik vertel waarom particuliere huurders nu willen verkopen en wat de waarde van een verhuurde woning is.

Ik kan helpen bij het onderhandelen en kan de complete hypotheek in orde maken. Lees nu alles over het kopen van de huurwoning of plan direct een gratis gesprek met mij in.

Overwaarde opnemen voor verbouwing

De huizenmarkt in Nederland is overspannen, waardoor de prijzen enorm hoog staan. Het verhuizen naar een betere woning is daardoor lastig.

Je kunt er daarom ook aan denken om jouw huidige woning – die in waarde is gestegen – te verbouwen. Je kunt de overwaarde van jouw huis gebruiken om deze verbouwing te betalen.

Ik ben Roel Wonders, Erkend Hypothecair Planner, en hieronder vertel ik alles over het opnemen van de overwaarde voor het verbouwen van een woning. Je kunt ook meteen een gratis gesprek met me inplannen voor persoonlijk advies over het opnemen van de overwaarde voor een verbouwing.

Voordelen bij kopen van eerste woning

Voordelen bij kopen van eerste woning

Starters die hun eerste woning kopen, krijgen een aantal voordelen om het makkelijker te maken om een huis of appartement te kopen. Ik ben Roel Wonders, erkend hypothecair planner, en hieronder vertel ik over alle voordelen die je hebt bij het kopen van het eerste huis…