Argenta hypotheken

Geschreven op: februari 12, 2023
Argenta is een Belgische aanbieder van hypotheken, die sinds 1956 actief is.

Hieronder vertel ik alles over deze hypotheekaanbieder. Ik vertel meer over de voor- en nadelen van Argenta en biedt de mogelijkheid om de hypotheekrentes te vergelijken:
Argenta

Over Argenta hypotheken

Argenta is een Belgische bank en verzekeraar die sinds 1956 bestaat. Het bedrijf is ook in Nederland en Luxemburg actief. De bank en verzekeraar biedt niet alleen hypotheken aan, maar ook spaarrekeningen. In Nederland heeft Argenta meer dan 300.000 klanten.

Actief sinds: 1956
Onderdeel van: De Argenta Bank- en Verzekeringsgroep

Contactgegevens

Telefoonnummer: 076 5433085

Maandag t/m vrijdag: 8.30 – 17.30 uur

Advies: 0418-700550

Maandag t/m zaterdag: 9.00 – 18.00 uur

Hypotheekvormen

Deze hypotheekaanbieder biedt de volgende hypotheekvormen aan:

 • Aflossingsvrij
 • Annuïteiten
 • Lineair

 

Voor- en nadelen volgens Roel Wonders

Hieronder geef ik aan wat de voor- en nadelen zijn van deze hypotheekaanbieder.

Ik ben sinds 2010 actief in de hypotheekwereld en ben erkend hypothecair planner. Daarmee heb ik langer doorgeleerd dan de ”standaard hypotheekadviseur”, waardoor ik beter in staat ben om de kwaliteit van hypotheken te beoordelen.

Ik heb de voorwaarden van deze hypotheekaanbieder doorgenomen en ben tot de volgende plus- en minpunten gekomen:

Voordelen

 • Een kosteloze geldigheidsduur van de hypotheekofferte van 12 maanden. Je betaalt € 500 annuleringskosten als de geldigheidsduur van de hypotheekofferte is verlengd.
 • Als de hypotheekrente op de dag van passeren van de hypotheekakte lager is dan de rente uit het renteaanbod dan krijgt de klant de laagste van deze 2 rentes.
 • Als de rente op de dag dat de geldigheidsduur wordt verlengd (na 4 maanden) lager is dan de rente uit het renteaanbod dan krijgt de klant de laagste van deze 2 rentes.
 • De lening mag binnen 12 maanden na verkoop van het huis onder dezelfde voorwaarden meeverhuizen naar het nieuwe huis.
 • De desktoptaxatie, het goedkoper alternatief voor een uitgebreide taxatie, kan worden gebruikt bij een hypotheek lager dan 90% van de marktwaarde.

 

Nadelen

 • De kosten van een overbruggingshypotheek zijn € 250
 • Energiebesparende voorzieningen kunnen tot maximaal 100% van de marktwaarde van de woning worden gefinancierd.
 • De risico opslag in de rente wordt alleen automatisch aangepast als er extra wordt afgelost.
 • De hypotheek verhogen voor consumptieve uitgaven (aankoop auto, boot of verre reis) is niet toegestaan

 

Roel Wonders hypotheken

Algemene voorwaarden van Argenta hypotheken

Hypotheekrente van Argenta hypotheken

Hieronder staan alle actuele rentetarieven van Argenta. Het zijn de tarieven van alle hypotheekvormen, tariefklassen en rentevast periodes. Vergelijk de rentes van Argenta ook eenvoudig met die van andere goedkope aanbieders, zoals LOT Hypotheken, NIBC Direct en Allianz:

Advies nodig?

bereikbaar van ma t/m za van 8.30 – 18.00u

0418-700550

Direct met mij aan de telefoon

E-mail

Binnen 2 werkdagen een reactie

Whatsapp

Binnen 60 minuten een reactie

Roel Wonders hypotheekadvies

Kosten hypotheekadvies voor een Argenta hypotheek

 • Aankoop woning € 2.495
 • Aankoop eerste woning € 2.150
 • Oversluiten huidige hypotheek € 2.245
 • Wijzigen hypotheek door einde relatie € 2.245
 • Woning verbouwen € 1.450
 • Woning verduurzamen € 1.295
 • Overwaarde opnemen € 1.450
 • Woning kopen om te verhuren € 2.650
 • Woning aanhouden om te verhuren € 2.650

Laatste blogberichten

Check mijn laatste blogberichten:

Hypotheek vastzetten: hoe lang is verstandig?

Hypotheek vastzetten: hoe lang is verstandig?

Je bent van plan om in 2023 of 2024 een hypotheek af te sluiten. Je kunt bij het afsluiten van een hypotheek kiezen voor een rentevaste periode. Je kunt kiezen voor een variabele, korte of lange rentevaste periode. Je wilt nu weten of het slim is om de hypotheekrente lang vast te zetten.

Ik ben Roel Wonders, erkend hypothecair planner, en hieronder vertel ik alles over het (lang) vastzetten van de hypotheekrente.

Ik vertel wat de voor- en nadelen zijn van een lange rentevaste periode en leg uit hoe jij het beste deze keuze kunt maken. Ik kan als adviseur natuurlijk ook persoonlijk advies geven over de duur van de rentevaste periode die het beste bij jou past.

Hypotheekregels 2024: wat gaat er veranderen?

Hypotheekregels 2024: wat gaat er veranderen?

Ieder jaar veranderen er allerlei hypotheekregels. In 2024 worden er ook weer allerlei regels gewijzigd en komen er nieuwe regels bij.

Je wilt weten welke regels er allemaal veranderen in 2024 om er vervolgens slim op in te spelen. Jouw maximale leencapaciteit kan bijvoorbeeld hoger of lager uitvallen in 2024, waardoor het misschien slimmer is om in 2023 nog een huis te kopen – of juist te wachten tot 2024.

Ik ben Roel Wonders, erkend hypothecair planner. Ik weet als een van de eerste welke regels en hypotheeknormen allemaal veranderen, omdat ik dagelijks met hypotheken bezig ben.

Je leest hieronder alles over de nieuwe regels voor 2024. Wanneer er nieuwe regels of normen bij komen, voeg ik deze toe aan deze pagina. Ontdek nu welke regels en normen wijzigen: 

Kan ik kosten koper meefinancieren met de hypotheek?

Kan ik kosten koper meefinancieren met de hypotheek?

Als jij een huis koopt, moet je niet alleen geld hebben om het huis te kunnen kopen, maar ook om de bijkomende kosten te betalen. Je moet bijvoorbeeld rekening houden met overdrachtsbelasting, notariskosten en kosten voor hypotheekadvies. Deze bijkomende kosten noemen we ”kosten koper (k.k.)”.

Vaak wordt er spaargeld (of een schenking) gebruikt om deze kosten koper te betalen, maar wat als jij geen spaargeld hebt? Zijn deze kosten dan mee te financieren?

Ik ben Roel Wonders, Erkend Hypothecair planner, en hieronder vertel ik alles over kosten koper en het meefinancieren van deze kosten…