Argenta hypotheken

Geschreven door: Joost van Herpen

Gecontroleerd door: Roel Wonders

Geschreven op: 12 februari 2023
Laatste bijgewerkt op: 16 februari 2024
Argenta is een Belgische aanbieder van hypotheken, die sinds 1956 actief is.

Hieronder deel ik mijn ervaring met Argenta en vertel ik wat de voor- en nadelen van deze aanbieder zijn. De rentes en voorwaarden van Argenta laten vergelijken? Plan dan even een gratis gesprek met mij in.

Voordelen

• De offerte is 12 maanden geldig zonder kosten
• Laagste rentegarantie op dag van passeren of bij verlengen
• Gunstige voorwaarden bij meeneemregeling
• Voordelige desktoptaxatie mogelijk
• Nieuwbouw in eigen beheer samen met aannemer mogelijk

Nadelen

• De afsluitkosten voor een overbruggingshypotheek bedragen € 250
• Energiebesparende maatregelen kan worden meegenomen tot maximaal 100% van marktwaarde
• Geen automatische verlaging van de risico-opslag in de rente
• Hypotheekverhoging voor consumptieve uitgaven is niet toegestaan

Benieuwd naar jouw maximale hypotheek? Benieuwd of deze of één van de 37 andere hypotheekaanbieders de beste rente en voorwaarden heeft voor jou? Plan dan even een gratis gesprek met mij in.

Joost en Roel huis

Joost van Herpen & Roel Wonders EHP

Over Argenta

Argenta is een Belgische bank en verzekeraar die sinds 1956 bestaat. Het bedrijf is ook in Nederland en Luxemburg actief.

De bank en verzekeraar biedt niet alleen hypotheken aan, maar ook spaarrekeningen. In Nederland heeft Argenta meer dan 300.000 klanten.

Actief sinds: 1956
Onderdeel van: De Argenta Bank- en Verzekeringsgroep

Hoe komt Argenta aan geld?

Omdat Argenta een bank- en verzekeringsbedrijf is, komt het geld van spaarders en verzekeringspremies.

Het geld dat mensen op hun spaarrekening zetten en de premies die worden betaald voor schadeverzekeringen, wordt dus uitgeleend in de vorm van hypotheken.

De bank leent dus vooral eigen geld uit.

Hypotheekrente van Argenta

Argenta biedt vooral lage rentetarieven aan voor hypotheken met een rentevaste periode van 10, 20 en 30 jaar.

Daarbij zijn de rentes vooral laag voor hypotheken met NHG.

Is Argenta betrouwbaar?

Argenta is gevestigd in België en al jarenlang actief op de Nederlandse hypotheekmarkt.

Het bedrijf bestaat al sinds 1956 en heeft dus een lange geschiedenis. Dit draagt bij aan de betrouwbaarheid van een bedrijf.

Argenta is een familiebedrijf, waarvan de aandelen nog steeds in handen zijn van de familie. Familiebedrijven hebben hun focus op de lange termijn, wat kan bijdragen aan de stabiliteit en continuïteit van een bedrijf.

Dat de bank meer dan 300.000 Nederlandse klanten heeft, draagt ook bij aan de betrouwbaarheid.

Mijn ervaring met Argenta?

Ik heb positieve ervaringen met deze geldverstrekker. Dat komt omdat ze een duidelijk acceptatiebeleid hebben.

Het is vooraf heel duidelijk of ik met een bepaalde situatie bij deze bank terecht kan. Aanvragen die niet standaard zijn, kan ik voorleggen aan Argenta. In veel situaties is de bank dan bereid om mee te denken in een oplossingen.

Als deze hypotheekverstrekker niet de beste voor jou is? Dan is één van de 37 andere aanbieders misschien beter.  Plan even een gratis gesprek met mij in om erachter te komen.

Uitgebreide voor- en nadelen

Hieronder staan de voor- en nadelen van Argenta:

Voordelen

  • Een kosteloze geldigheidsduur van de hypotheekofferte van 12 maanden. Je betaalt € 500 annuleringskosten als de geldigheidsduur van de hypotheekofferte is verlengd.
  • Als de hypotheekrente op de dag van passeren van de hypotheekakte lager is dan de rente uit het renteaanbod dan krijgt de klant de laagste van deze 2 rentes.
  • Wordt de geldigheidsduur van de offerte verlengd (na 4 maanden)? Dan controleert Argenta op de dag dat de geldigheidsduur wordt verlengd of de rente lager is dan de rente uit het renteaanbod dan krijgt de klant op die dag de laagste van deze 2 rentes en niet op de dag van passeren van de hypotheekakte.
  • De lening mag binnen 12 maanden na verkoop van het huis onder dezelfde voorwaarden meeverhuizen naar het nieuwe huis.
  • De desktoptaxatie, het goedkoper alternatief voor een uitgebreide taxatie, kan worden gebruikt bij een hypotheek lager dan 90% van de marktwaarde.

 

Nadelen

  • De kosten van een overbruggingshypotheek zijn € 250
  • Energiebesparende voorzieningen kunnen tot maximaal 100% van de marktwaarde van de woning worden gefinancierd.
  • De risico opslag in de rente wordt alleen automatisch aangepast als er extra wordt afgelost.
  • De hypotheek verhogen voor consumptieve uitgaven (aankoop auto, boot of verre reis) is niet toegestaan

 

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen bij de Argenta?

Het is mogelijk om ongeveer 4,7 keer de inkomsten die meetellen voor jouw hypotheek te kunnen lenen. Wanneer je dus 500.000 euro hypotheek wilt hebben, dan moet je iets meer dan 100.000 euro per jaar verdienen.

De hypotheekrentes veranderen echter regelmatig. Daarnaast veranderen de regels. In 2024 bepaalt het energielabel bijvoorbeeld ook wat jouw maximale hypotheek is.

Wanneer je precies wilt weten hoeveel je kunt lenen, plan dan even een gratis gesprek met me in.

We doen ons best om de voorwaarden up-to-date te houden, maar hypotheekverstrekkers kunnen hun voorwaarden veranderen. Plan even een gratis gesprek met mij in zodat we de meeste actuele voorwaarden en voor- en nadelen kunnen bespreken.

Roel Wonders Review
Roel Wonders

Vrijblijvend advies: 0418-700550

Ma t/m za: 9.00 – 18.00 uur

Laatste blogberichten

Check mijn laatste blogberichten:

Wat is een goede hypotheekadviseur?

Wat is een goede hypotheekadviseur?

Je bent op zoek naar een goede hypotheekadviseur. Logisch, het afsluiten van een hypotheek en het kopen van een woning, is waarschijnlijk de grootste financiële beslissingen uit jouw leven. Je wilt dan een adviseur hebben die goed is.

Ik ben Roel Wonders, Erkend Hypothecair Planner, en ik weet alles over hypotheken. Ik werkte bij De Financiële Makelaar en VCN Hypotheekservice, waar ik advies gaf aan andere hypotheekadviseur en hen hielp met hun hypotheekaanvragen.

Ik heb daarom samengewerkt met veel adviseurs en weet precies waar een goede hypotheekadviseur aan moet voldoen.

Winnend bod uitbrengen zonder voorbehoud van financiering met Biedverzekering

Wie in 2024 een winnend bod wil uitbrengen op een woning, lijkt te moeten overbieden. Gelukkig is overbieden niet de enige manier om meer kans te maken op een woning. Je maakt ook meer kans door te bieden zonder voorbehoud van financiering, maar dit kan risicovol zijn.

Ik ben Roel Wonders, Erkend Hypothecair Planner en Erkend Aankoopbegeleider. Ik weet alles van hypotheken en het aankopen van woningen. Ik heb daarnaast verzekeringsdiploma’s en ben gespecialiseerd in de biedverzekering (Bieden met Zekerheid, BiedGarantieZeker)

Hieronder vertel ik alles over het uitbrengen van een winnend bod door te bieden zonder voorbehoud van financiering in combinatie met de de biedverzekering. Daarnaast vertel ik over het biedcertificaat en de gratis financiële scan, die ook voor meer kansen en zekerheid zorgen:

Huis kopen met hulp van ouders

De generaties van nu hebben het een heel stuk moeilijker dan de generaties van hun ouders als het om het kopen van een woning gaat.

Veel jongeren hebben in 2024 geen kansen op de woningmarkt, omdat er te weinig huizen zijn voor de alsmaar groeiende bevolking. Het zorgt voor enorm hoge huizenprijzen. Daarnaast is de hypotheekrente gestegen, waardoor jongeren minder kunnen lenen.

Veel ouders willen hun kind dan ook helpen met het kopen van een woning, zodat ze een kans maken op de huidige woningmarkt en een goed leven kunnen opbouwen.

Ik ben Roel Wonders, Erkend Hypothecair Planner, en ik weet precies hoe jij als ouder jouw kind kunt helpen met het kopen van een woning.

Hieronder vertel ik welke mogelijkheden er allemaal zijn – en wat de beste en minder goede opties zijn. Je kunt ook meteen een gesprek met me inplannen, zodat ik direct kan kijken wat de beste mogelijkheden zijn om jouw kind te helpen: