Allianz hypotheek

Geschreven op: februari 12, 2023
Allianz is een internationale verzekeringsmaatschappij afkomstig uit Duitsland. Allianz is al jaren in Nederland actief, vooral op het gebied van verzekeringen. Daarnaast biedt deze verzekeraar ook hypotheken aan met en scherpe rente.

Hieronder vertel ik alles over deze hypotheken en geef ik aan wat de voor- en nadelen zijn. Je kunt alle actuele rentestanden van Allianz ook bekijken en vergelijken met die van andere aanbieders:

Over Allianz hypotheek

Allianz is een Duitse verzekeraar die onderdeel is van de Allianz Group. Deze verzekeraar is ontstaan in 1890 en uitgegroeid tot één van de grootste verzekeraars ter wereld. De verzekeraar is internationaal actief en biedt dus ook verzekeringen en hypotheken aan in Nederland.

De verzekeraar staat bekend als aanbieder van één van de goedkoopste autoverzekeringen van Nederland. Daarnaast hoort Allianz bij de aanbieders met de laagste rentestanden.

Omdat de Duitse verzekeraar winst wil maken voor de lange termijn, bieden ze scherpe rente aan voor de lange termijn. Allianz is daarom dus goedkoop voor 20 jaar vast en 30 jaar vast.

Actief sinds: 1890
Onderdeel van: Allianz Group

Contactgegevens

Telefoonnummer: 088 – 205 15 95

Maandag t/m zaterdag: 8.00 – 18.00 uur

Advies: 0418-700550

Maandag t/m zaterdag: 9.00 – 18.00 uur

Hypotheekvormen

Deze hypotheekaanbieder biedt de volgende hypotheekvormen aan:

 • Aflossingsvrij
 • Annuïteiten
 • Lineair

 

Voor- en nadelen volgens Roel Wonders

Hieronder geef ik aan wat de voor- en nadelen zijn van deze hypotheekaanbieder.

Ik ben sinds 2010 actief in de hypotheekwereld en ben erkend hypothecair planner. Daarmee heb ik langer doorgeleerd dan de ”standaard hypotheekadviseur”, waardoor ik beter in staat ben om de kwaliteit van hypotheken te beoordelen.

Ik heb de voorwaarden van deze hypotheekaanbieder doorgenomen en ben tot de volgende plus- en minpunten gekomen:

Voordelen

 • De rentevergoeding over het niet opgenomen bedrag in het bouwdepot is gelijk aan de hypotheekrente.
 • Je kunt je hypotheek meenemen als je verhuist naar een andere woning, dit wordt een verhuisregeling genoemd.
 • Van je provisie inkomsten, overwerk of onregelmatigheidstoeslag mag je het bedrag over de afgelopen 12 maanden meenemen als inkomen voor je hypotheekaanvraag.
 • Inkomen uit een individueel keuze budget (IKB) kan je meenemen als inkomen voor je hypotheekaanvraag.
 • Allianz kijkt naar de rente die in de offerte staat en de rente op het moment van passeren van de hypotheekakte. Je krijgt automatisch de laagste van deze twee. Is de rente hoger dan
  verandert de rente niet.
 • Je kunt kiezen voor rentemiddeling, als de rente daalt kun je profiteren van de lagere rente.

 

Nadelen

 • Woningen die grotendeels uit hout zijn gebouwd kun je niet financieren bij Allianz.
 • Een Desktoptaxatie, een goedkoper alternatief voor een uitgebreid taxatierapport, kan alleen voor aanvragen waarbij sprake is van Nationale Hypotheek Garantie (NHG) of voor het aanvragen van een overbruggingshypotheek.
 • Je kan tot maximaal 10% van de hoofdsom van de hypotheek per jaar boetevrij aflossen.
Roel Wonders hypotheken

Algemene voorwaarden van Allianz hypotheek

Hypotheekrente van Allianz hypotheek

Check nu alle rentetarieven van Allianz voor de verschillende aflosvormen, de verschillende tariefklassen en de rentevast periodes. Alle rentes zijn actueel en worden dagelijks bijgewerkt.

Vergelijk de rentestanden van deze aanbieder met die van andere goedkope aanbieders. Start nu met vergelijken:

Advies nodig?

bereikbaar van ma t/m za van 8.30 – 18.00u

0418-700550

Direct met mij aan de telefoon

E-mail

Binnen 2 werkdagen een reactie

Whatsapp

Binnen 60 minuten een reactie

Roel Wonders hypotheekadvies

Kosten hypotheekadvies voor een Allianz Hypotheek

 • Aankoop woning € 2.495
 • Aankoop eerste woning € 2.150
 • Oversluiten huidige hypotheek € 2.245
 • Wijzigen hypotheek door einde relatie € 2.245
 • Woning verbouwen € 1.450
 • Woning verduurzamen € 1.295
 • Overwaarde opnemen € 1.450
 • Woning kopen om te verhuren € 2.650
 • Woning aanhouden om te verhuren € 2.650

Laatste blogberichten

Check mijn laatste blogberichten:

Hypotheek vastzetten: hoe lang is verstandig?

Hypotheek vastzetten: hoe lang is verstandig?

Je bent van plan om in 2023 of 2024 een hypotheek af te sluiten. Je kunt bij het afsluiten van een hypotheek kiezen voor een rentevaste periode. Je kunt kiezen voor een variabele, korte of lange rentevaste periode. Je wilt nu weten of het slim is om de hypotheekrente lang vast te zetten.

Ik ben Roel Wonders, erkend hypothecair planner, en hieronder vertel ik alles over het (lang) vastzetten van de hypotheekrente.

Ik vertel wat de voor- en nadelen zijn van een lange rentevaste periode en leg uit hoe jij het beste deze keuze kunt maken. Ik kan als adviseur natuurlijk ook persoonlijk advies geven over de duur van de rentevaste periode die het beste bij jou past.

Hypotheekregels 2024: wat gaat er veranderen?

Hypotheekregels 2024: wat gaat er veranderen?

Ieder jaar veranderen er allerlei hypotheekregels. In 2024 worden er ook weer allerlei regels gewijzigd en komen er nieuwe regels bij.

Je wilt weten welke regels er allemaal veranderen in 2024 om er vervolgens slim op in te spelen. Jouw maximale leencapaciteit kan bijvoorbeeld hoger of lager uitvallen in 2024, waardoor het misschien slimmer is om in 2023 nog een huis te kopen – of juist te wachten tot 2024.

Ik ben Roel Wonders, erkend hypothecair planner. Ik weet als een van de eerste welke regels en hypotheeknormen allemaal veranderen, omdat ik dagelijks met hypotheken bezig ben.

Je leest hieronder alles over de nieuwe regels voor 2024. Wanneer er nieuwe regels of normen bij komen, voeg ik deze toe aan deze pagina. Ontdek nu welke regels en normen wijzigen: 

Kan ik kosten koper meefinancieren met de hypotheek?

Kan ik kosten koper meefinancieren met de hypotheek?

Als jij een huis koopt, moet je niet alleen geld hebben om het huis te kunnen kopen, maar ook om de bijkomende kosten te betalen. Je moet bijvoorbeeld rekening houden met overdrachtsbelasting, notariskosten en kosten voor hypotheekadvies. Deze bijkomende kosten noemen we ”kosten koper (k.k.)”.

Vaak wordt er spaargeld (of een schenking) gebruikt om deze kosten koper te betalen, maar wat als jij geen spaargeld hebt? Zijn deze kosten dan mee te financieren?

Ik ben Roel Wonders, Erkend Hypothecair planner, en hieronder vertel ik alles over kosten koper en het meefinancieren van deze kosten…