Allianz hypotheek

Geschreven door: Joost van Herpen

Gecontroleerd door: Roel Wonders

Geschreven op: 12 februari 2023
Laatste bijgewerkt op: 2 februari 2024
Allianz is een internationale verzekeringsmaatschappij uit Duitsland. Allianz is een bekende aanbieders van verzekeringen, maar biedt ook hypotheken aan.

De hypotheken van Allianz hebben vooral een scherpe rente voor de lange rentevastperiode.

Ik ben Erkend Hypothecair Planner en ken de voor- en nadelen van Allianz. Wil je weten hoeveel je kunt lenen bij Allianz? Of wil je weten of Allianz de beste rente en voorwaarden heeft? Plan dan even een gratis gesprek met mij in.

Voordelen

• Rentevergoeding bouwdepot gelijk aan hypotheekrente
• Hypotheek meenemen met de verhuisregeling
• Provisie, overwerk en toeslagen tellen mee voor maximale hypotheek
• IKB-inkomen meetellen bij hypotheekaanvraag is mogelijk
• Bij ondertekenen van hypotheekakte wordt automatisch de laagste rente gebruikt
• Lagere rente mogelijk dankzij rentemiddeling
• Onbeperkt boetenvrij aflossen met eigen geld

Nadelen

• Geen hypotheek voor grotendeels houten woningen
• Goedkope desktoptaxatie kan alleen bij hypotheken met NHG of een overbruggingshypotheek

Benieuwd naar jouw maximale hypotheek? Benieuwd of deze of één van de 37 andere hypotheekaanbieders de beste rente en voorwaarden heeft voor jou? Plan dan even een gratis gesprek met mij in.

Joost en Roel huis

Joost van Herpen & Roel Wonders EHP

Over Allianz

Allianz is een Duitse verzekeraar die onderdeel is van de Allianz Group.

Het bedrijf is ontstaan in 1890 en uitgegroeid tot één van de grootste verzekeraars ter wereld.

Allianz nam in 2008 Allsecur over, een bekende Nederlandse autoverzekeraar uit Den Bosch. Tegenwoordig staat Allianz ook bekend als aanbieder van de goedkoopste autoverzekeringen en inboedelverzekeringen. Daarnaast biedt deze Duitse verzekeraar ook hypotheken aan op de Nederlandse hypotheekmarkt.

Hoe komt Allianz aan geld?

Het geld van Allianz komt voort uit de premies die ze ontvangen via schadeverzekeringen, zoals autoverzekeringen, inboedelverzekeringen, aansprakelijkheidsverzekeringen en reisverzekeringen.

Hypotheekrente van Allianz

Allianz, Venn Hypotheken, NIBC, Woonnu

Allianz wil vooral geld uitlenen voor de langere termijn. Daarom biedt het lage hypotheekrentes aan voor hypotheken met een rentevastperiode van 20 en 30 jaar. Daarbij gaat het om hypotheken met NHG.

Bekijk nu de actuele rentetarieven. Vergelijk deze met de rentes van alle andere hypotheekverstrekkers.

Is Allianz betrouwbaar?

Allianz kan gezien worden als een betrouwbare verzekeraar en hypotheekaanbieder.

Het bedrijf bestaat al sinds 1890 en is internationaal actief. Wereldwijd werken er meer dan 100.000 medewerkers bij Allianz. Dit draagt natuurlijk allemaal bij aan de betrouwbaarheid van het bedrijf.

Ik vind Allianz betrouwbaar omdat ze al jarenlang bestaan en als ze tijdelijk niet mee doen, houden ze wel de rentes beschikbaar maar ze bieden dan tijdelijk hogere rente aan. Gelukkig zijn er dan vaak genoeg goedkopere alternatieve waardoor je voor nieuwe klanten bij een andere bank een oplossing vindt.

Wat zijn mijn ervaringen met Allianz?

Ik heb positieve ervaringen met Allianz Hypotheken. Het aanvragen en afhandelen van hypotheken gaat snel.

In hoofdlijnen volgen ze NHG-beleid wat betekent dat ze een vrij soepel acceptatiebeleid hebben.

Soms speelt Allianz even tijdelijk niet meer, maar dan blijven de hypotheken wel beschikbaar, maar verhogen ze de rente. Gelukkig zijn er dan vaak nog goede alternatieven.

Als deze hypotheekverstrekker niet de beste voor jou is? Dan is één van de 37 andere aanbieders misschien beter.  Plan even een gratis gesprek met mij in om erachter te komen.

Uitgebreide voor- en nadelen

Hieronder staan de voor- en nadelen uitgebreid beschreven:

Voordelen

 • De rentevergoeding over het niet opgenomen bedrag in het bouwdepot is gelijk aan de hypotheekrente.
 • Je kunt je hypotheek meenemen als je verhuist naar een andere woning, dit wordt een verhuisregeling genoemd.
 • Van je provisie inkomsten, overwerk of onregelmatigheidstoeslag mag je het bedrag over de afgelopen 12 maanden meenemen als inkomen voor je hypotheekaanvraag.
 • Inkomen uit een individueel keuze budget (IKB) kan je meenemen als inkomen voor je hypotheekaanvraag.
 • Allianz kijkt naar de rente die in de offerte staat en de rente op het moment van passeren van de hypotheekakte. Je krijgt automatisch de laagste van deze twee. Is de rente hoger dan
  verandert de rente niet.
 • Je kunt kiezen voor rentemiddeling, als de rente daalt kun je profiteren van de lagere rente.

 

Nadelen

 • Woningen die grotendeels uit hout zijn gebouwd kun je niet financieren bij Allianz.
 • Een Desktoptaxatie, een goedkoper alternatief voor een uitgebreid taxatierapport, kan alleen voor aanvragen waarbij sprake is van Nationale Hypotheek Garantie (NHG) of voor het aanvragen van een overbruggingshypotheek.
 • Je kan tot maximaal 10% van de hoofdsom van de hypotheek per jaar boetevrij aflossen.

We doen ons best om de voorwaarden up-to-date te houden, maar hypotheekverstrekkers kunnen hun voorwaarden veranderen. Plan even een gratis gesprek met mij in zodat we de meeste actuele voorwaarden en voor- en nadelen kunnen bespreken.

Roel Wonders Review
Roel Wonders

Vrijblijvend advies: 0418-700550

Ma t/m za: 9.00 – 18.00 uur

Laatste blogberichten

Check mijn laatste blogberichten:

Winnend bod uitbrengen zonder voorbehoud van financiering met Biedverzekering

Wie in 2024 een winnend bod wil uitbrengen op een woning, lijkt te moeten overbieden. Gelukkig is overbieden niet de enige manier om meer kans te maken op een woning. Je maakt ook meer kans door te bieden zonder voorbehoud van financiering, maar dit kan risicovol zijn.

Ik ben Roel Wonders, Erkend Hypothecair Planner en Erkend Aankoopbegeleider. Ik weet alles van hypotheken en het aankopen van woningen. Ik heb daarnaast verzekeringsdiploma’s en ben gespecialiseerd in de biedverzekering (Bieden met Zekerheid, BiedGarantieZeker)

Hieronder vertel ik alles over het uitbrengen van een winnend bod door te bieden zonder voorbehoud van financiering in combinatie met de de biedverzekering. Daarnaast vertel ik over het biedcertificaat en de gratis financiële scan, die ook voor meer kansen en zekerheid zorgen:

Huis kopen met hulp van ouders

De generaties van nu hebben het een heel stuk moeilijker dan de generaties van hun ouders als het om het kopen van een woning gaat.

Veel jongeren hebben in 2024 geen kansen op de woningmarkt, omdat er te weinig huizen zijn voor de alsmaar groeiende bevolking. Het zorgt voor enorm hoge huizenprijzen. Daarnaast is de hypotheekrente gestegen, waardoor jongeren minder kunnen lenen.

Veel ouders willen hun kind dan ook helpen met het kopen van een woning, zodat ze een kans maken op de huidige woningmarkt en een goed leven kunnen opbouwen.

Ik ben Roel Wonders, Erkend Hypothecair Planner, en ik weet precies hoe jij als ouder jouw kind kunt helpen met het kopen van een woning.

Hieronder vertel ik welke mogelijkheden er allemaal zijn – en wat de beste en minder goede opties zijn. Je kunt ook meteen een gesprek met me inplannen, zodat ik direct kan kijken wat de beste mogelijkheden zijn om jouw kind te helpen:

Huurhuis kopen van verhuurder: waar op letten?

Huurhuis kopen van verhuurder: waar op letten?

Je huurt op dit moment een woning, maar krijgt het aanbod om de huurwoning van de verhuurder te kopen. Je wilt weten wat een goede prijs voor de huurwoning is en of het mogelijk is om de woning te kopen.

Ik ben Roel Wonders, Erkend Hypothecair Planner met veel ervaring in de verhuurmarkt. Daarnaast ben ik aankoopbegeleider en weet ik dus veel van het kopen van woningen.

Hieronder vertel ik alles over het kopen van een woning van een huurbaas. Ik vertel waarom particuliere huurders nu willen verkopen en wat de waarde van een verhuurde woning is.

Ik kan helpen bij het onderhandelen en kan de complete hypotheek in orde maken. Lees nu alles over het kopen van de huurwoning of plan direct een gratis gesprek met mij in.