Allianz hypotheek

Allianz is een internationale verzekeringsmaatschappij afkomstig uit Duitsland. Allianz is al jaren in Nederland actief, vooral op het gebied van verzekeringen. Maar omdat het een brede financieel dienstverlener is, bieden ze ook al jarenlang hypotheken aan.

Een kenmerk van verzekeraars die hypotheken is verstrekken, is dat ze rendement willen maken voor de lange termijn. Vandaar dat Allianz scherpe rentes aanbiedt voor de langere termijn, denk aan 20 en 30 jaar.

Adres
Rijnstraat 26, ‘s-Hertogenbosch

E-mail
info@roelwonders.nl

Telefoon
0418-700550

Voordelen

 • De rentevergoeding over het niet opgenomen bedrag in het bouwdepot is gelijk aan de hypotheekrente.
 • Je kunt je hypotheek meenemen als je verhuist naar een andere woning, dit wordt een verhuisregeling genoemd.
 • Van je provisie inkomsten, overwerk of onregelmatigheidstoeslag mag je het bedrag over de afgelopen 12 maanden meenemen als inkomen voor je hypotheekaanvraag.
 • Inkomen uit een individueel keuze budget (IKB) kan je meenemen als inkomen voor je hypotheekaanvraag.
 • Allianz kijkt naar de rente die in de offerte staat en de rente op het moment van passeren van de hypotheekakte. Je krijgt automatisch de laagste van deze twee. Is de rente hoger dan
  verandert de rente niet.
 • Je kunt kiezen voor rentemiddeling, als de rente daalt kun je profiteren van de lagere rente.

 

Nadelen

 • Woningen die grotendeels uit hout zijn gebouwd kun je niet financieren bij Allianz.
 • Een Desktoptaxatie, een goedkoper alternatief voor een uitgebreid taxatierapport, kan alleen voor aanvragen waarbij sprake is van Nationale Hypotheek Garantie (NHG).
 • Je kan tot maximaal 10% van de hoofdsom van de hypotheek per jaar boetevrij aflossen.

Laatste blogberichten

Check mijn laatste blogberichten:

Nationaal koopfonds voor starters om nieuwbouwwoning te kopen

Nationaal koopfonds voor starters om nieuwbouwwoning te kopen

Je bent een starter en wilt een woning kopen. Het valt voor de meeste starters niet mee om een woning te kopen. De huizenprijzen zijn namelijk hoog en voor veel starters is het inkomen te laag om een hoge hypotheek te nemen.

Daar kan nu verandering in komen.

Om starters te helpen met het kopen van een (nieuwbouw)woning is er een Nationaal koopfonds opgezet. Deze moet tussen eind mei en eind juni van 2023 actief zijn.

Ik ben Roel Wonders. Ik ben gespecialiseerd in hypotheken. Hieronder vertel ik alles over het nieuwe koopfonds dat starters moet helpen bij het kopen van een huis. Ik vertel wat het fonds precies is, welke voorwaarden er aan verbonden zijn en wat de voor- en nadelen zijn.

Marktwaarde in verhuurde staat, wat is dat?

Marktwaarde in verhuurde staat, wat is dat?

Wanneer je een verhuurhypotheek afsluit om een huis te kopen voor de verhuur, dan is de zogenaamde ”woningwaarde in verhuurde staat” of ”marktwaarde in verhuurde staat” heel belangrijk. De waarde in verhuurde staat is lager dan de normale woningwaarde en is belangrijk omdat deze bepaalt hoeveel jij kunt lenen.

Ik ben Roel Wonders en ik ben gespecialiseerd in hypotheken én verhuurhypotheken. Hieronder vertel ik alles over de woningwaarde in verhuurde staat.

Ik vertel wat dit precies is en wat het verschil is met de normale marktwaarde. Ik geef aan hoe de woningwaarde in verhuurde staat wordt berekend en geef een voorbeeld berekening. Vervolgens vertel ik nog in hoeverre de WOZ-waarde invloed heeft op de marktwaarde in verhuurde staat…

Wat is een verhuurhypotheek en hoe werkt het?

Wat is een verhuurhypotheek en hoe werkt het?

Steeds meer banken en geldverstrekkers bieden een verhuurhypotheek aan. Daarmee spelen ze in op de vraag van investeerders die een huis willen kopen voor de verhuur – en daar dus geld mee willen verdienen.

Je bent misschien een toekomstig investeerder in vastgoed en wilt weten wat een verhuurhypotheek is en hoe het precies werkt.

Ik ben Roel Wonders. Al sinds 2010 ben ik actief in de hypotheekwereld. Ik weet alles van hypotheken en heb me gespecialiseerd in verhuurhypotheken. Hieronder vertel ik alles over de verhuurhypotheek…

Waar kan ik je mee helpen?

Stel je vraag en ik neem binnen 1 werkdag contact met je op.

6 + 1 =