Aegon hypotheek

Geschreven op: februari 12, 2023
Aegon is één van de bekendste verzekeringsmaatschappijen van Nederland, die ook hypotheek aanbiedt. De hypotheek van Aegon is één van de weinige waar de rente voor iedere periode vast te zetten is, dus bijvoorbeeld ook voor 17 jaar (tot maximaal 30 jaar).

Hieronder vertel ik alles over Aegon. Als hypotheekadviseur werk ik natuurlijk samen met deze aanbieder. Ik vertel meer over de hypotheken van Aegon en laat zien wat de rentetarieven op dit moment zijn. Je kunt deze rentetarieven eenvoudig vergelijken met die van de concurrenten van Aegon:
Aegon

Over Aegon hypotheek

Aegon is een Nederlandse verzekeraar die in 1983 is ontstaan na een fusie door AGO en Ennia. De verzekeraar is internationaal actief en biedt ook financiële producten aan in andere landen in Europa, in de Verenigde Staten en Azië.

De verzekeraar biedt hypotheken aan, maar ook levensverzekeringen, pensioenen en producten voor vermogensbeheer. In 2020 werden de Nederlandse onderdelen van Aegon overgenomen door ASR.

Actief sinds: 1983
Onderdeel van: Aegon N.V.

Contactgegevens

Advies: 0418-700550

Maandag t/m zaterdag: 9.00 – 18.00 uur

Hypotheekvormen

Deze hypotheekaanbieder biedt de volgende hypotheekvormen aan:

 • Aflossingsvrij
 • Annuïteiten
 • Lineair
 • Bankspaarhypotheek

 

Voor- en nadelen volgens Roel Wonders

Hieronder geef ik aan wat de voor- en nadelen zijn van deze hypotheekaanbieder.

Ik ben sinds 2010 actief in de hypotheekwereld en ben erkend hypothecair planner. Daarmee heb ik langer doorgeleerd dan de ”standaard hypotheekadviseur”, waardoor ik beter in staat ben om de kwaliteit van hypotheken te beoordelen.

Ik heb de voorwaarden van deze hypotheekaanbieder doorgenomen en ben tot de volgende plus- en minpunten gekomen:

Voordelen

 • Je kunt samen met een familielid (broer/ zus of ouder/ kind) een hypotheek bij Aegon afsluiten.
 • Een lening bij de ouders waarvan de rente en aflossing volledig wordt terug geschonken kan zonder lasten worden meegenomen in de hypotheekaanvraag.
 • Voor de volgende vormen van nieuwbouw kun je bij Aegon een hypotheek aanvragen: Projectbouw, vrije sector bouw, bouw in eigen beheer en zelfbouw. Ook als je een woning sloopt om een nieuwe woning te bouwen, is het onder voorwaarden mogelijk om bij Aegon een hypotheek af te sluiten.
 • Aegon hanteert geen minimale marktwaarde voor een woning. Een woning met een marktwaarde < € 125.000 kan alleen in combinatie met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) worden gefinancierd.
 • Een desktoptaxatie, goedkoper dan een uitgebreide taxatie, kan worden gebruikt bij een hypotheek tot maximaal 90% van de marktwaarde en een hypotheek < € 750.000.

 

Nadelen

 • Ben je ondernemer? Dan mag je hypotheek niet meer bedragen dan 90% van de marktwaarde van de woning.
 • Na iedere wijziging waar je als klant voor tekent, worden de meest actuele algemene voorwaarden van toepassing op de gehele hypotheek.
 • Een ondernemer moet extra kosten maken voor het vast laten stellen van het ondernemersinkomen via een rekenexpert.
 • Een energiebespaarbudget is niet mogelijk bij Aegon.

 

Roel Wonders hypotheken

Algemene voorwaarden van Aegon hypotheek

Hypotheekrente van Aegon hypotheek

Hieronder staan de actuele rentetarieven van Aegon, die makkelijk te vergelijken zijn met die van andere aanbieders. Vergelijk bijvoorbeeld de rente van Aegon met die van Lot Hypotheken, Attens en Lloyds Bank.

Je kunt de rentastanden zien voor de verschillende aflosvormen, tariefklassen en rentevast periodes. Vergelijk nu alle rentes:

Advies nodig?

bereikbaar van ma t/m za van 8.30 – 18.00u

0418-700550

Direct met mij aan de telefoon

E-mail

Binnen 2 werkdagen een reactie

Whatsapp

Binnen 60 minuten een reactie

Roel Wonders hypotheekadvies

Kosten hypotheekadvies voor een Aegon hypotheek

 • Aankoop woning € 2.495
 • Aankoop eerste woning € 2.150
 • Oversluiten huidige hypotheek € 2.245
 • Wijzigen hypotheek door einde relatie € 2.245
 • Woning verbouwen € 1.450
 • Woning verduurzamen € 1.295
 • Overwaarde opnemen € 1.450
 • Woning kopen om te verhuren € 2.650
 • Woning aanhouden om te verhuren € 2.650

Laatste blogberichten

Check mijn laatste blogberichten:

Hypotheek vastzetten: hoe lang is verstandig?

Hypotheek vastzetten: hoe lang is verstandig?

Je bent van plan om in 2023 of 2024 een hypotheek af te sluiten. Je kunt bij het afsluiten van een hypotheek kiezen voor een rentevaste periode. Je kunt kiezen voor een variabele, korte of lange rentevaste periode. Je wilt nu weten of het slim is om de hypotheekrente lang vast te zetten.

Ik ben Roel Wonders, erkend hypothecair planner, en hieronder vertel ik alles over het (lang) vastzetten van de hypotheekrente.

Ik vertel wat de voor- en nadelen zijn van een lange rentevaste periode en leg uit hoe jij het beste deze keuze kunt maken. Ik kan als adviseur natuurlijk ook persoonlijk advies geven over de duur van de rentevaste periode die het beste bij jou past.

Hypotheekregels 2024: wat gaat er veranderen?

Hypotheekregels 2024: wat gaat er veranderen?

Ieder jaar veranderen er allerlei hypotheekregels. In 2024 worden er ook weer allerlei regels gewijzigd en komen er nieuwe regels bij.

Je wilt weten welke regels er allemaal veranderen in 2024 om er vervolgens slim op in te spelen. Jouw maximale leencapaciteit kan bijvoorbeeld hoger of lager uitvallen in 2024, waardoor het misschien slimmer is om in 2023 nog een huis te kopen – of juist te wachten tot 2024.

Ik ben Roel Wonders, erkend hypothecair planner. Ik weet als een van de eerste welke regels en hypotheeknormen allemaal veranderen, omdat ik dagelijks met hypotheken bezig ben.

Je leest hieronder alles over de nieuwe regels voor 2024. Wanneer er nieuwe regels of normen bij komen, voeg ik deze toe aan deze pagina. Ontdek nu welke regels en normen wijzigen: 

Kan ik kosten koper meefinancieren met de hypotheek?

Kan ik kosten koper meefinancieren met de hypotheek?

Als jij een huis koopt, moet je niet alleen geld hebben om het huis te kunnen kopen, maar ook om de bijkomende kosten te betalen. Je moet bijvoorbeeld rekening houden met overdrachtsbelasting, notariskosten en kosten voor hypotheekadvies. Deze bijkomende kosten noemen we ”kosten koper (k.k.)”.

Vaak wordt er spaargeld (of een schenking) gebruikt om deze kosten koper te betalen, maar wat als jij geen spaargeld hebt? Zijn deze kosten dan mee te financieren?

Ik ben Roel Wonders, Erkend Hypothecair planner, en hieronder vertel ik alles over kosten koper en het meefinancieren van deze kosten…