Aegon hypotheek

Geschreven door: Joost van Herpen

Gecontroleerd door: Roel Wonders

Geschreven op: 12 februari 2023
Laatste bijgewerkt op:
Aegon is een bekende Nederlandse verzekeraar, die ook hypotheken aanbiedt.

Aegon is één van de weinige aanbieders die hypotheken heeft met alle rentevastperiodes (tot maximaal 30 jaar), bijvoorbeeld ook voor 13 of 17 jaar.

In 2024 is de hypotheekportefeuille van Aegon overgenomen door ASR. Als ervaren hypotheekadviseur vertel ik alles over Aegon. Benieuwd of Aegon (of ASR) de beste hypotheek voor jou heeft? Plan dan nu even een gratis gesprek met mij in.

Voordelen

• Samen met familielid een hypotheek afsluiten.
• Lening bij ouders met terugschenking zonder lasten meenemen voor hypotheek
• Mogelijkheden voor nieuwbouw.
• Geen minimale marktwaarde voor een woning.
• Goedkopere desktoptaxatie mogelijk bij hypotheek van max. 90% van marktwaarde tot €750.000.

Nadelen

• Ondernemer kan tot max. 90% van de marktwaarde lenen
• Na tekenen van wijzigingen, worden meest actuele voorwaarden actief
• Extra kosten voor vaststellen ondernemersinkomen via rekenexpert
• Geen mogelijkheden voor energiebespaarbudget

Benieuwd naar jouw maximale hypotheek? Benieuwd of deze of één van de 37 andere hypotheekaanbieders de beste rente en voorwaarden heeft voor jou? Plan dan even een gratis gesprek met mij in.

Joost en Roel huis

Joost van Herpen & Roel Wonders EHP

Over Aegon

Aegon is een Nederlandse verzekeraar die in 1983 is ontstaan na een fusie door AGO en Ennia. De verzekeraar is internationaal actief en biedt ook financiële producten aan in andere landen in Europa, in de Verenigde Staten en Azië.

De verzekeraar biedt hypotheken aan, maar ook levensverzekeringen, pensioenen en producten voor vermogensbeheer.

in 2020 werden de Nederlandse onderdelen van Aegon overgenomen door ASR. De hypotheekportefeuille is daarom in 2024 naar ASR gegaan.

Hypotheekrente van Aegon

Benieuwd naar de actuele hypotheekrente van Aegon (en ASR)? Bekijk de rentestanden en vergelijk deze met de rentes van alle andere aanbieders:

Als deze hypotheekverstrekker niet de beste voor jou is? Dan is één van de 37 andere aanbieders misschien beter.  Plan even een gratis gesprek met mij in om erachter te komen.

Uitgebreide voor- en nadelen

Hieronder staan de voor- en nadelen uitgebreid beschreven:

Voordelen

  • Je kunt samen met een familielid (broer/ zus of ouder/ kind) een hypotheek bij Aegon afsluiten.
  • Een lening bij de ouders waarvan de rente en aflossing volledig wordt terug geschonken kan zonder lasten worden meegenomen in de hypotheekaanvraag.
  • Voor de volgende vormen van nieuwbouw kun je bij Aegon een hypotheek aanvragen: Projectbouw, vrije sector bouw, bouw in eigen beheer en zelfbouw. Ook als je een woning sloopt om een nieuwe woning te bouwen, is het onder voorwaarden mogelijk om bij Aegon een hypotheek af te sluiten.
  • Aegon hanteert geen minimale marktwaarde voor een woning. Een woning met een marktwaarde < € 125.000 kan alleen in combinatie met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) worden gefinancierd.
  • Een desktoptaxatie, goedkoper dan een uitgebreide taxatie, kan worden gebruikt bij een hypotheek tot maximaal 90% van de marktwaarde en een hypotheek < € 750.000.

 

Nadelen

  • Ben je ondernemer? Dan mag je hypotheek niet meer bedragen dan 90% van de marktwaarde van de woning.
  • Na iedere wijziging waar je als klant voor tekent, worden de meest actuele algemene voorwaarden van toepassing op de gehele hypotheek.
  • Een ondernemer moet extra kosten maken voor het vast laten stellen van het ondernemersinkomen via een rekenexpert.
  • Een energiebespaarbudget is niet mogelijk bij Aegon.

 

We doen ons best om de voorwaarden up-to-date te houden, maar hypotheekverstrekkers kunnen hun voorwaarden veranderen. Plan even een gratis gesprek met mij in zodat we de meeste actuele voorwaarden en voor- en nadelen kunnen bespreken.

Roel Wonders Review
Roel Wonders

Vrijblijvend advies: 0418-700550

Ma t/m za: 9.00 – 18.00 uur

Laatste blogberichten

Check mijn laatste blogberichten:

Winnend bod uitbrengen zonder voorbehoud van financiering met Biedverzekering

Wie in 2024 een winnend bod wil uitbrengen op een woning, lijkt te moeten overbieden. Gelukkig is overbieden niet de enige manier om meer kans te maken op een woning. Je maakt ook meer kans door te bieden zonder voorbehoud van financiering, maar dit kan risicovol zijn.

Ik ben Roel Wonders, Erkend Hypothecair Planner en Erkend Aankoopbegeleider. Ik weet alles van hypotheken en het aankopen van woningen. Ik heb daarnaast verzekeringsdiploma’s en ben gespecialiseerd in de biedverzekering (Bieden met Zekerheid, BiedGarantieZeker)

Hieronder vertel ik alles over het uitbrengen van een winnend bod door te bieden zonder voorbehoud van financiering in combinatie met de de biedverzekering. Daarnaast vertel ik over het biedcertificaat en de gratis financiële scan, die ook voor meer kansen en zekerheid zorgen:

Huis kopen met hulp van ouders

De generaties van nu hebben het een heel stuk moeilijker dan de generaties van hun ouders als het om het kopen van een woning gaat.

Veel jongeren hebben in 2024 geen kansen op de woningmarkt, omdat er te weinig huizen zijn voor de alsmaar groeiende bevolking. Het zorgt voor enorm hoge huizenprijzen. Daarnaast is de hypotheekrente gestegen, waardoor jongeren minder kunnen lenen.

Veel ouders willen hun kind dan ook helpen met het kopen van een woning, zodat ze een kans maken op de huidige woningmarkt en een goed leven kunnen opbouwen.

Ik ben Roel Wonders, Erkend Hypothecair Planner, en ik weet precies hoe jij als ouder jouw kind kunt helpen met het kopen van een woning.

Hieronder vertel ik welke mogelijkheden er allemaal zijn – en wat de beste en minder goede opties zijn. Je kunt ook meteen een gesprek met me inplannen, zodat ik direct kan kijken wat de beste mogelijkheden zijn om jouw kind te helpen:

Huurhuis kopen van verhuurder: waar op letten?

Huurhuis kopen van verhuurder: waar op letten?

Je huurt op dit moment een woning, maar krijgt het aanbod om de huurwoning van de verhuurder te kopen. Je wilt weten wat een goede prijs voor de huurwoning is en of het mogelijk is om de woning te kopen.

Ik ben Roel Wonders, Erkend Hypothecair Planner met veel ervaring in de verhuurmarkt. Daarnaast ben ik aankoopbegeleider en weet ik dus veel van het kopen van woningen.

Hieronder vertel ik alles over het kopen van een woning van een huurbaas. Ik vertel waarom particuliere huurders nu willen verkopen en wat de waarde van een verhuurde woning is.

Ik kan helpen bij het onderhandelen en kan de complete hypotheek in orde maken. Lees nu alles over het kopen van de huurwoning of plan direct een gratis gesprek met mij in.