ABN AMRO hypotheek

Geschreven op: februari 8, 2023
ABN AMRO is de grootste en bekendste aanbieder van hypotheken in Nederland. De ABN AMRO heeft veel ervaren medewerkers in dienst, waardoor ze mee kunnen denken en een ruim acceptatiebeleid hebben. Verder is de actuele hypotheekrente van de ABN AMRO altijd scherp.

Ik werk natuurlijk samen met de ABN AMRO en kan daarom advies geven over deze hypotheken. Hieronder vertel ik alles over deze bank. Ik vertel welke hypotheken ze aanbieden en wat de voor- en nadelen zijn van deze hypotheken. Ik biedt daarnaast de mogelijkheid om alle rentestanden te vergelijken. Je kunt de rentes van ABN AMRO ook makkelijk vergelijken met die van andere aanbieders:

Over ABN AMRO hypotheek

De geschiedenis van de ABN AMRO gaat terug naar 1824 toen Willem I der Nederlanden de Nederlandsche Handelmaatschappij (NHM) oprichtte.

Deze handelmaatschappij fuseerde in 1964 met de Twentsche Bank tot de Algemene Bank Nederland (ABN). In 1964 fuseerde de Amsterdamsche Bank en Rotterdamsche Bank met elkaar tot de AMRO Bank. In 1991 fuseerde de ABN met de AMRO Bank, waardoor de ABN AMRO ontstond. Sinds 2008 is de ABN AMRO Bank in handen van de Nederlandse staat, die dus eigenaar van de bank is.

De ABN AMRO biedt niet alleen hypotheken aan, maar natuurlijk ook bank- en verzekeringsproducten. De grootste concurrenten van de ABN AMRO zijn de ING en Rabobank.

Actief sinds: 1964
Onderdeel van: ABN AMRO Bank N.V.

Contactgegevens

Telefoonnummer: 0900 – 9210

Maandag t/m vrijdag: 8.00 – 17.30 uur

Advies: 0418-700550

Maandag t/m zaterdag: 9.00 – 18.00 uur

Hypotheken van de ABN AMRO

 • Budget Hypotheek
 • Woning Hypotheek

 

Hypotheekvormen

Deze hypotheekaanbieder biedt de volgende hypotheekvormen aan:

 • Aflossingsvrij
 • Annuïteiten
 • Lineair
 • Bankspaarhypotheek

 

Voor- en nadelen volgens Roel Wonders

Hieronder geef ik aan wat de voor- en nadelen zijn van deze hypotheekaanbieder.

Ik ben sinds 2010 actief in de hypotheekwereld en ben erkend hypothecair planner. Daarmee heb ik langer doorgeleerd dan de ”standaard hypotheekadviseur”, waardoor ik beter in staat ben om de kwaliteit van hypotheken te beoordelen.

Ik heb de voorwaarden van deze hypotheekaanbieder doorgenomen en ben tot de volgende plus- en minpunten gekomen:

Voordelen

 • Als je een betaalrekening hebt of opent dan krijg je rentekorting
 • Heb je een energiezuinige woning dan krijg je rentekorting
 • Een gratis bankgarantie voor als je een bestaande woning koopt
 • Als ondernemer heb je geen extra kosten voor het vast laten stellen van je ondernemersinkomen
 • Bijna alle vormen van nieuwbouw kun je bij ABN AMRO financieren. Dus of je in eigen beheer een woning wilt bouwen of je wilt met een collectief zonder project ontwikkelaar een woning bouwen, met beiden vormen kun je bij ABN AMRO terecht
 • Snelle verwerking van je hypotheekaanvraag, in veel gevallen binnen 24 uur
 • Je kunt, onder voorwaarden, je woninghypotheek omzetten naar een verhuurhypotheek

 

Nadelen

 • Je krijgt de rentekorting alleen als je een betaalrekening bij ABN AMRO hebt of opent
 • Een desktop taxatie, een goedkoop alternatief voor een uitgebreid taxatierapport van je woning, is niet mogelijk bij het kopen van een woning of het oversluiten van je hypotheek
 • Een bonus uitkering van je werkgever wordt voor maximaal 25% van je bruto jaarsalaris + vakantietoeslag meegenomen
 • Een aflossingsvrije hypotheek mag niet meer bedragen dan 50% van de marktwaarde van je woning

 

Roel Wonders hypotheken

Algemene voorwaarden van ABN AMRO hypotheek

Hypotheekrente van ABN AMRO hypotheek

Hieronder staan alle rentestanden van de ABN AMRO. We updaten deze rentestanden elke dag, waardoor ze altijd actueel zijn. Je kunt de rentes bekijken voor de verschillende hypothekenvormen, maar ook voor de verschillende tariefklassen en rentevast periodes.

Je vergelijkt de rentestanden van deze bank makkelijk met die van de ING en Rabo, maar ook met andere aanbieders, zoals Lot Hypotheken, Neo Hypotheken en NIBC Direct:

Advies nodig?

bereikbaar van ma t/m za van 8.30 – 18.00u

0418-700550

Direct met mij aan de telefoon

E-mail

Binnen 2 werkdagen een reactie

Whatsapp

Binnen 60 minuten een reactie

Roel Wonders hypotheekadvies

Kosten hypotheekadvies voor een ABN AMRO Hypotheek

 • Aankoop woning € 2.495
 • Aankoop eerste woning € 2.150
 • Oversluiten huidige hypotheek € 2.245
 • Wijzigen hypotheek door einde relatie € 2.245
 • Woning verbouwen € 1.450
 • Woning verduurzamen € 1.295
 • Overwaarde opnemen € 1.450
 • Woning kopen om te verhuren € 2.650
 • Woning aanhouden om te verhuren € 2.650

Laatste blogberichten

Check mijn laatste blogberichten:

Hypotheek vastzetten: hoe lang is verstandig?

Hypotheek vastzetten: hoe lang is verstandig?

Je bent van plan om in 2023 of 2024 een hypotheek af te sluiten. Je kunt bij het afsluiten van een hypotheek kiezen voor een rentevaste periode. Je kunt kiezen voor een variabele, korte of lange rentevaste periode. Je wilt nu weten of het slim is om de hypotheekrente lang vast te zetten.

Ik ben Roel Wonders, erkend hypothecair planner, en hieronder vertel ik alles over het (lang) vastzetten van de hypotheekrente.

Ik vertel wat de voor- en nadelen zijn van een lange rentevaste periode en leg uit hoe jij het beste deze keuze kunt maken. Ik kan als adviseur natuurlijk ook persoonlijk advies geven over de duur van de rentevaste periode die het beste bij jou past.

Hypotheekregels 2024: wat gaat er veranderen?

Hypotheekregels 2024: wat gaat er veranderen?

Ieder jaar veranderen er allerlei hypotheekregels. In 2024 worden er ook weer allerlei regels gewijzigd en komen er nieuwe regels bij.

Je wilt weten welke regels er allemaal veranderen in 2024 om er vervolgens slim op in te spelen. Jouw maximale leencapaciteit kan bijvoorbeeld hoger of lager uitvallen in 2024, waardoor het misschien slimmer is om in 2023 nog een huis te kopen – of juist te wachten tot 2024.

Ik ben Roel Wonders, erkend hypothecair planner. Ik weet als een van de eerste welke regels en hypotheeknormen allemaal veranderen, omdat ik dagelijks met hypotheken bezig ben.

Je leest hieronder alles over de nieuwe regels voor 2024. Wanneer er nieuwe regels of normen bij komen, voeg ik deze toe aan deze pagina. Ontdek nu welke regels en normen wijzigen: 

Kan ik kosten koper meefinancieren met de hypotheek?

Kan ik kosten koper meefinancieren met de hypotheek?

Als jij een huis koopt, moet je niet alleen geld hebben om het huis te kunnen kopen, maar ook om de bijkomende kosten te betalen. Je moet bijvoorbeeld rekening houden met overdrachtsbelasting, notariskosten en kosten voor hypotheekadvies. Deze bijkomende kosten noemen we ”kosten koper (k.k.)”.

Vaak wordt er spaargeld (of een schenking) gebruikt om deze kosten koper te betalen, maar wat als jij geen spaargeld hebt? Zijn deze kosten dan mee te financieren?

Ik ben Roel Wonders, Erkend Hypothecair planner, en hieronder vertel ik alles over kosten koper en het meefinancieren van deze kosten…