ABN AMRO hypotheek

Geschreven door: Joost van Herpen

Gecontroleerd door: Roel Wonders

Geschreven op: 8 februari 2023
Laatste bijgewerkt op:
ABN AMRO is één van de bekendste banken van Nederland. Het is de 2e grootste hypotheekverstrekker van ons land,

De hypotheekrente van de ABN AMRO is vooral scherp voor kortere rentevaste periodes van 5 en 10 jaar. Je krijgt rentekorting bij het openen van een betaalrekening. Daarnaast geeft de bank rentekorting voor duurzame woningen. De ABN AMRO biedt ook mogelijkheden voor bijvoorbeeld artsen in opleiding, piloten en professionele sporters.

Als Erkend Hypothecair Planner weet ik natuurlijk alles van de hypotheken van deze bank. Ik weet alles van de rente en de voorwaarden. Hieronder vertel ik alles over het rentebeleid en de voor- en nadelen. Weten of de ABN AMRO bank de beste hypotheek voor jou heeft? Plan dan even een gratis gesprek met mij in.

Voordelen

• Rentekorting bij het openen van een betaalrekening
• Rentekorting bij kopen van energiezuinige woning
• Gratis bankgarantie bij het kopen van een bestaande woning
• Geen extra kosten voor het laten vaststellen van je ondernemersinkomen
• Hypotheken voor alle vormen van nieuwbouw, dus zowel in eigen beheer als collectief zonder projectontwikkelaar
• Hypotheekaanvraag vaak binnen 24 uur verwerkt
• Mogelijkheden om hypotheek om te zetten in verhuurhypotheek

Nadelen

• Alleen rentekorting bij openen ABN AMRO rekening
• Bonusuitkering wordt voor maximaal 25% meegenomen voor maximale hypotheek
• Een aflossingsvrije hypotheek kan tot maximaal 50% van de marktwaarde

Benieuwd naar jouw maximale hypotheek? Benieuwd of deze of één van de 37 andere hypotheekaanbieders de beste rente en voorwaarden heeft voor jou? Plan dan even een gratis gesprek met mij in.

Joost en Roel huis

Joost van Herpen & Roel Wonders EHP

Over ABN AMRO

De geschiedenis van de ABN AMRO gaat terug naar 1824 toen Willem I der Nederlanden de Nederlandsche Handelmaatschappij (NHM) oprichtte.

Deze handelmaatschappij fuseerde in 1964 met de Twentsche Bank tot de Algemene Bank Nederland (ABN). In 1964 fuseerde de Amsterdamsche Bank en Rotterdamsche Bank met elkaar tot de AMRO Bank.

In 1991 fuseerde de ABN met de AMRO Bank, waardoor de ABN AMRO ontstond. Sinds 2008 is de ABN AMRO Bank in handen van de Nederlandse staat, die dus eigenaar van de bank is.

De ABN AMRO biedt niet alleen hypotheken aan, maar natuurlijk ook bank- en verzekeringsproducten. De grootste concurrenten van de ABN AMRO zijn de ING en Rabobank.

Hoe komt ABN AMRO aan geld?

ABN AMRO leent geld van spaarders uit in de vorm van hypotheken. Daarom leent de bank graag geld uit met een relatief korte rentevaste periode van 5 tot 10 jaar.

Hypotheekrente van ABN AMRO

ABN AMRO biedt vooral een lage rente aan voor een hypotheek met een rentevaste periode van 5 en 10 jaar. Je krijgt korting op de hypotheekrente via een betaalrekening. Ook geeft ABN AMRO rentekorting op energiezuinige woningen.

Bekijk nu de actuele hypotheekrente en vergelijk deze met de rentestanden van andere aanbieders:

Is ABN AMRO betrouwbaar?

ABN AMRO is één van de bekendste Nederlandse banken. De bank heeft zo’n 20.000 medewerkers en is wereldwijd actief.

In 2008 werd de bank overgenomen door de Nederlandse overheid, nadat ABN AMRO tijdens de kredietcrisis in de problemen was gekomen. Tot 2015 had de Nederlandse staat alle aandelen in handen. In dat jaar werden de eerste aandelen weer op de beurs verhandeld.

Sinds 2023 heeft de overheid geen meerderheidsbelang meer in de bank. Het blijft wel de grootste aandeelhouder van de bank.

Wat is mijn ervaring met ABN AMRO?

De ABN AMRO heeft veel ervaren medewerkers in dienst, waardoor ze mee kunnen denken. ABN AMRO heeft een ruim acceptatiebeleid en dus voor veel situaties een oplossing.

ABN AMRO beoordeelt zelf het inkomen van een zelfstandig ondernemer. Hierdoor kunnen ze bij een hypotheekaanvraag voor een ondernemer echt meedenken, omdat ze de beoordeling van de documenten van de ondernemer zelf doen. Dit maakt het aanvraagproces makkelijker. En je hoeft geen extra kosten te maken voor een Inkomensverklaring via een externe rekenexpert.

Ook heeft de bank een zogenaamd ”doelgroepenbeleid” voor bijvoorbeeld artsen in opleiding, piloten en profvoetballers. Deze hebben vaak een tijdelijk contract zonder uitzicht op een vast contract. Hierdoor hebben ze vaak geen intentieverklaring, waarin staat dat zicht hebben op een vast contract.

ABN AMRO ziet deze tijdelijke inkomens in veel gevallen toch als vast, waardoor het toch mogelijk is om een hypotheek af te sluiten.

Als deze hypotheekverstrekker niet de beste voor jou is? Dan is één van de 37 andere aanbieders misschien beter.  Plan even een gratis gesprek met mij in om erachter te komen.

Uitgebreide voor- en nadelen

Hieronder staan de voor- en nadelen uitgebreid beschreven:

Voordelen

  • Als je een betaalrekening hebt of opent dan krijg je rentekorting
  • Heb je een energiezuinige woning dan krijg je rentekorting
  • Een gratis bankgarantie voor als je een bestaande woning koopt
  • Als ondernemer heb je geen extra kosten voor het vast laten stellen van je ondernemersinkomen
  • Bijna alle vormen van nieuwbouw kun je bij ABN AMRO financieren. Dus of je in eigen beheer een woning wilt bouwen of je wilt met een collectief zonder project ontwikkelaar een woning bouwen, met beiden vormen kun je bij ABN AMRO terecht
  • Snelle verwerking van je hypotheekaanvraag, in veel gevallen binnen 24 uur
  • Je kunt, onder voorwaarden, je woninghypotheek omzetten naar een verhuurhypotheek

 

Nadelen

  • Je krijgt de rentekorting alleen als je een betaalrekening bij ABN AMRO hebt of opent
  • Een bonus uitkering van je werkgever wordt voor maximaal 25% van je bruto jaarsalaris + vakantietoeslag meegenomen
  • Een aflossingsvrije hypotheek mag niet meer bedragen dan 50% van de marktwaarde van je woning

 

Roel Wonders Review
Roel Wonders

Vrijblijvend advies: 0418-700550

Ma t/m za: 9.00 – 18.00 uur

Laatste blogberichten

Check mijn laatste blogberichten:

Hoeveel overbieden op een huis in 2024?

Hoeveel overbieden op een huis in 2024?

Door de krapte op de woningmarkt is de vraag naar woningen nog steeds veel groter dan het aanbod. In 2024 wordt daarom weer overboden, maar wat houdt dat precies in en hoeveel kun jij het beste overbieden?

Ik ben niet alleen erkend hypothecair planner, maar ook gecertificeerd aankoop- en verkoopbegeleider. Ik weet dus alles van hypotheken, maar help mensen ook bij het kopen van een huis. Ik kan dus helpen bij het (verantwoord) overbieden op een woning.

Hieronder vertel ik alles over overbieden:

Van de strategie van makelaars om in te spelen op overbieden tot de risico’s van overbieden. Ik vertel waar je het geld vandaan kunt halen om over te bieden en leg uit op welke manieren jij jouw budget om over te bieden kunt bepalen.

Ook bespreek ik Bieden met Zekerheid, waarmee (veel) overbieden misschien niet nodig is.

Je kunt ook meteen een gratis gesprek met me inplannen, zodat we samen een goede biedstrategie kunnen bepalen…

Studieschuld verzwijgen bij hypotheek

Studieschuld verzwijgen bij hypotheek

Je hebt een studieschuld opgebouwd bij de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) en komt er nu achter dat deze schuld invloed heeft op jouw maximale hypotheek. Je kunt dankzij deze studieschuld dus minder lenen.

Je wil toch graag een maximale hypotheek krijgen en denkt erover na om deze studieschuld te verzwijgen.

Ik ben Roel Wonders en ik weet alles van hypotheken. Hieronder vertel ik alles over het verzwijgen van een studieschuld.

Ik vertel waarom een studieschuld de maximale hypotheek verlaagt en of het verplicht is om de studieschuld op te geven. Ik geef ook aan wat de gevolgen van het verzwijgen van een studieschuld is en ik deel een aantal betere oplossingen.

Je kunt ook meteen een gratis persoonlijk gesprek met me inplannen om over een hypotheek met studieschuld te praten.

Roel Wonders opgenomen in overzicht van beste adviseurs van Nederland

Roel Wonders opgenomen in overzicht van beste adviseurs van Nederland

Advieskeuze is een onafhankelijke website die in 2011 is opgericht. Op deze website kunnen mensen hun financieel dienstverlener beoordelen door middel van reviews. Op advieskeuze staan bijvoorbeeld verzekeringsadviseurs, hypotheekadviseurs en makelaars.

Vanaf 2022 maakt deze review website een ‘’Advieskeuze Topselectie’’. In deze selectie zijn de beste adviseurs van Nederland opgenomen.

Roel Wonders is opgenomen in deze ranklijst van beste adviseurs in Nederland.