Hypotheekverstrekkers

Nederland is een interessante markt voor hypotheekaanbieders. Daarom zijn er in Nederland veel aanbieders van hypotheken. Je ben misschien benieuwd welke aanbieders er allemaal zijn. Daarom geeft ik hieronder een overzicht van alle aanbieders. Ik vertel daarnaast welke aanbieders het grootste zijn en welke aanbieders zich richten op de laagste rentes...

Alle hypotheekverstrekkers op een rij

hieronder staan alle aanbieders. Ik ben volledig gespecialiseerd in hypotheken en heb per aanbieden de voor- en nadelen beschreven. Klik op de aanbieder om te zien wat de voor- en nadelen precies zijn:

Bekijk alle aanbieders van verhuurhypotheken

Wat is een hypotheekverstrekker?

Als je een huis koopt met een hypotheek, dan sluit je deze hypotheek af bij een hypotheekverstrekker. Dit is dus iemand die de hypotheek verstrekt. Het bedrijf leent het geld uit om daar winst mee te maken in de vorm van rente. Je betaalt namelijk niet alleen het geleende geld terug, maar ook een maandelijkse rente. De inkomsten van de geldverstrekkers komen grotendeels uit de rente die ze ontvangen.

Banken bieden natuurlijk hypotheken aan. Banken die we allemaal kennen zijn bijvoorbeeld de ABN AMRO, ING en Rabobank. Naast banken zijn er ook allerlei andere partijen die hypotheek aanbieden. Voorbeelden van andere hypotheekverstrekkers zijn verzekeraars, kredietmaatschappijen, pensioenfondsen of individuele investeerders. Zo biedt bijvoorbeeld HollandWoont hypotheken aan met geld van verzekeraars, pensioenfondsen en internationale beleggers.

Hypotheekmarkt gedomineerd door grote hypotheekverstrekkers

De Nederlands hypotheekmarkt wordt gedomineerd door een aantal grote hypotheekverstrekkers. Deze grote hypotheekverstrekkers zijn ABN AMRO, Rabobank, ING en Florius (onderdeel van ABN AMRO). Deze banken hebben het grootste marktaandeel en verkopen dus veruit de meeste hypotheken. Andere aanbieders met een relatief groot marktaandeel zijn MUNT Hypotheken, Nationale Nederlanden en Aegon.

Goedkoopste aanbieders

De grote banken bieden vaak een lage rente aan. Deze ”grootbanken” bieden vooral een lage rente aan voor kortere rentevast periodes, bijvoorbeeld van 10 jaar (omdat ze ”kort geld” inkopen). Partijen als NIBC Direct, Munt en Syntrus hebben vaak lange termijndoelen en zijn daarom goedkoop voor lange rentevaste periodes, van bijvoorbeeld 20 en 30 jaar.

Laatste blogberichten

Check mijn laatste blogberichten:

Roel Wonders opgenomen in overzicht van beste adviseurs van Nederland

Advieskeuze is een onafhankelijke website die in 2011 is opgericht. Op deze website kunnen mensen hun financieel dienstverlener beoordelen door middel van reviews. Op advieskeuze staan bijvoorbeeld verzekeringsadviseurs, hypotheekadviseurs en makelaars.

Vanaf 2022 maakt deze review website een ‘’Advieskeuze Topselectie’’. In deze selectie zijn de beste adviseurs van Nederland opgenomen.

Roel Wonders is opgenomen in deze ranklijst van beste adviseurs in Nederland.

Voorbeeldbrief bod uitbrengen op een huis

Voorbeeldbrief bod uitbrengen op een huis

Je hebt een woning gevonden, die jij graag wilt kopen. Je wilt daarom een bod uitbrengen op deze woning, maar hebt daarvoor een brief nodig. Je weet misschien niet wat er in deze brief moet komen te staan.

Daarom heb ik een voorbeeldbrief gemaakt waarmee jij een bod kan uitbrengen. Je kunt deze gratis downloaden, invullen en versturen.

Als erkend hypothecair planner vertel ik ook wat je allemaal moet weten voor je een bod kunt uitbrengen…

Hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) in 2024

Hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) in 2024

In 2022 werden maar liefst 101.400 hypotheken afgesloten met Nationale Hypotheek Garantie, maar wat is dat precies?

Ik ben Roel Wonders, erkend hypothecair planner, en hieronder vertel ik wat NHG is, wat de voor- en nadelen zijn en welke voorwaarden er in 2024 gelden.

Je kunt ook makkelijk zien wat de actuele hypotheekrente voor een hypotheek met NHG is:

Waar kan ik je mee helpen?

Stel je vraag en ik neem binnen 1 werkdag contact met je op.

5 + 14 =