Alle Hypotheekverstrekkers in Nederland

Nederland is een interessante markt voor hypotheekaanbieders. Daarom zijn er in Nederland veel aanbieders van hypotheken. Je ben misschien benieuwd welke aanbieders er allemaal zijn. Daarom geeft ik hieronder een overzicht van alle aanbieders. Ik vertel daarnaast welke aanbieders het grootste zijn en welke aanbieders zich richten op de laagste rentes...

Adres
Rijnstraat 26, ‘s-Hertogenbosch

E-mail
info@roelwonders.nl

Telefoon
0418-700550

Alle hypotheekverstrekkers op een rij

hieronder staan alle aanbieders. Ik ben volledig gespecialiseerd in hypotheken en heb per aanbieden de voor- en nadelen beschreven. Klik op de aanbieder om te zien wat de voor- en nadelen precies zijn:

Bekijk alle aanbieders van verhuurhypotheken

Wat is een hypotheekverstrekker?

Als je een huis koopt met een hypotheek, dan sluit je deze hypotheek af bij een hypotheekverstrekker. Dit is dus iemand die de hypotheek verstrekt. Het bedrijf leent het geld uit om daar winst mee te maken in de vorm van rente. Je betaalt namelijk niet alleen het geleende geld terug, maar ook een maandelijkse rente. De inkomsten van de geldverstrekkers komen grotendeels uit de rente die ze ontvangen.

Banken bieden natuurlijk hypotheken aan. Banken die we allemaal kennen zijn bijvoorbeeld de ABN AMRO, ING en Rabobank. Naast banken zijn er ook allerlei andere partijen die hypotheek aanbieden. Voorbeelden van andere hypotheekverstrekkers zijn verzekeraars, kredietmaatschappijen, pensioenfondsen of individuele investeerders. Zo biedt bijvoorbeeld HollandWoont hypotheken aan met geld van verzekeraars, pensioenfondsen en internationale beleggers.

Hypotheekmarkt gedomineerd door grote hypotheekverstrekkers

De Nederlands hypotheekmarkt wordt gedomineerd door een aantal grote hypotheekverstrekkers. Deze grote hypotheekverstrekkers zijn ABN AMRO, Rabobank, ING en Florius (onderdeel van ABN AMRO). Deze banken hebben het grootste marktaandeel en verkopen dus veruit de meeste hypotheken. Andere aanbieders met een relatief groot marktaandeel zijn MUNT Hypotheken, Nationale Nederlanden en Aegon.

Goedkoopste aanbieders

De grote banken bieden vaak een lage rente aan. Deze ”grootbanken” bieden vooral een lage rente aan voor kortere rentevast periodes, bijvoorbeeld van 10 jaar (omdat ze ”kort geld” inkopen). Partijen als NIBC Direct, Munt en Syntrus hebben vaak lange termijndoelen en zijn daarom goedkoop voor lange rentevaste periodes, van bijvoorbeeld 20 en 30 jaar.

Laatste blogberichten

Check mijn laatste blogberichten:

Nationaal koopfonds voor starters om nieuwbouwwoning te kopen

Nationaal koopfonds voor starters om nieuwbouwwoning te kopen

Je bent een starter en wilt een woning kopen. Het valt voor de meeste starters niet mee om een woning te kopen. De huizenprijzen zijn namelijk hoog en voor veel starters is het inkomen te laag om een hoge hypotheek te nemen.

Daar kan nu verandering in komen.

Om starters te helpen met het kopen van een (nieuwbouw)woning is er een Nationaal koopfonds opgezet. Deze moet tussen eind mei en eind juni van 2023 actief zijn.

Ik ben Roel Wonders. Ik ben gespecialiseerd in hypotheken. Hieronder vertel ik alles over het nieuwe koopfonds dat starters moet helpen bij het kopen van een huis. Ik vertel wat het fonds precies is, welke voorwaarden er aan verbonden zijn en wat de voor- en nadelen zijn.

Marktwaarde in verhuurde staat, wat is dat?

Marktwaarde in verhuurde staat, wat is dat?

Wanneer je een verhuurhypotheek afsluit om een huis te kopen voor de verhuur, dan is de zogenaamde ”woningwaarde in verhuurde staat” of ”marktwaarde in verhuurde staat” heel belangrijk. De waarde in verhuurde staat is lager dan de normale woningwaarde en is belangrijk omdat deze bepaalt hoeveel jij kunt lenen.

Ik ben Roel Wonders en ik ben gespecialiseerd in hypotheken én verhuurhypotheken. Hieronder vertel ik alles over de woningwaarde in verhuurde staat.

Ik vertel wat dit precies is en wat het verschil is met de normale marktwaarde. Ik geef aan hoe de woningwaarde in verhuurde staat wordt berekend en geef een voorbeeld berekening. Vervolgens vertel ik nog in hoeverre de WOZ-waarde invloed heeft op de marktwaarde in verhuurde staat…

Wat is een verhuurhypotheek en hoe werkt het?

Wat is een verhuurhypotheek en hoe werkt het?

Steeds meer banken en geldverstrekkers bieden een verhuurhypotheek aan. Daarmee spelen ze in op de vraag van investeerders die een huis willen kopen voor de verhuur – en daar dus geld mee willen verdienen.

Je bent misschien een toekomstig investeerder in vastgoed en wilt weten wat een verhuurhypotheek is en hoe het precies werkt.

Ik ben Roel Wonders. Al sinds 2010 ben ik actief in de hypotheekwereld. Ik weet alles van hypotheken en heb me gespecialiseerd in verhuurhypotheken. Hieronder vertel ik alles over de verhuurhypotheek…

Waar kan ik je mee helpen?

Stel je vraag en ik neem binnen 1 werkdag contact met je op.

15 + 14 =