Goedkoopste hypotheek

Wanneer jij op zoek bent naar de goedkoopste hypotheek, dan is het belangrijk om alle rentetarieven te vergelijken.

Op Roelwonders.nl staan de rentetarieven van alle hypotheekaanbieders, waardoor het makkelijk te zien is wie de goedkoopste aanbieder is.

Vergelijk nu alle rentes of lees alles over hypotheken:

Over Roel Wonders Hypotheken

Roel Wonders is Erkend Hypotheek Planner. Sinds het behalen van zijn HBO diploma Management, Economie en Recht aan de Avans Hogeschool – met Financiële dienstverlening als afstudeerrichting is Roel actief in de hypotheekbranche.

In 2010 is Roel in de hypotheekwereld beland. Hij is adviseur duurzaam wonen, Erkend Hypothecair Planner en adviseur schadeverzekeringen.

Als Hypothecair Planner – een niveau hoger dan de gemiddelde hypotheekadviseur – is hij opgenomen in opgenomen in het register van de Nederlandse Vereniging van Hypothecair Planners.

Roel Wonders

Roel Wonders | Erkend hypothecair planner

Wat is een hypotheek?

De meeste mensen hebben onvoldoende middelen om met eigen geld een huis of appartement te kopen. De meeste mensen moeten daarom een hypotheek afsluiten.

Een hypotheek is een lening die wordt gegeven voor het kopen van een huis. Je neemt deze lening bij een hypotheekverstrekker. Je kunt het geld niet gratis lenen, maar moet hypotheekrente betalen over het geleende geld. Rente is een vergoeding die de bank ontvangt voor het uitlenen van het geld.

Bij een hypotheek wordt het onroerend goed – dus bijvoorbeeld het huis of appartement – als onderpand gebruikt voor de hypothecaire lening. Het betekent dat de geldverstrekker het onroerend goed kan verkopen als jij niet aan jouw betalingsverplichtingen kunt voldoen.

De rentevaste periode van een hypotheek

De rentevaste periode is een belangrijk onderdeel van de hypotheek. De rentevaste periode geeft namelijk aan hoe lang de rente van de hypotheek vaststaat. Je kunt bij het afsluiten van een hypotheek kiezen hoelang de rente wordt vastgezet.

Wanneer jij of ik als adviseur verwacht dat de rente zal dalen, dan kiezen we voor een korte rentevaste periode. Je betaalt dan gedurende de rentevaste periode de hogere rente. Wanneer de rente ondertussen daalt, kun jij ook profiteren van de lagere rente als de rentevaste periode is verlopen.

Wanneer jij of ik als adviseur verwacht dat de rente zal stijgen, dan kunnen we kiezen voor een lange rentevaste periode. Je betaalt dan namelijk nog steeds de lage rente, als de hypotheekrente stijgt.

Welke hypotheekverstrekkers zijn er?

Een hypotheekverstrekker is een bedrijf dat hypotheken aanbiedt, zoals banken en verzekeraars. We vergelijken de hypotheekrentes van maar liefst 55 hypotheekverstrekkers!

We vergelijken de rentestanden en voorwaarden van bekende aanbieders, zoals ABN AMRO, Rabobank en ING. Daarnaast vergelijken we de hypotheken van de iets minder bekende aanbieders, zoals NIBC, Florius, Lot Hypotheken en Neo Hypotheken.

Ik werk samen met al deze aanbieders en ken daarom alle voor- en nadelen van deze hypotheken. Ik weet welke aanbieders goedkoop zijn, maar ben ook op de hoogte van alle voorwaarden. Daarom kan ik ook vertellen wat de beste hypotheken zijn.

Bekijk alle geldverstrekkers

Wat zijn de goedkoopste hypotheekaanbieders?

De rentetarieven van hypotheekaanbieders veranderen regelmatig. Vaak wijzigen de hypotheekaanbieders iedere 2 weken hun rente. De hypotheekaanbieders zijn continu met elkaar in concurrentiestrijd.

Soms zetten aanbieders ”de aanval in” en worden de rentes verlaagd. Over het algemeen kunnen we zeggen dat er een paar echte prijsvechters zijn, die dus vaak de goedkoopste hypotheken aanbieden.

Hieronder staan deze prijsvechters voor de verschillende rentevaste periodes:

Variabele rente

  • Rabobank
  • Lloyds bank
  • MUNT Hypotheken
  • BLG
  • Centraal Beheer

 

Voor 10 jaar vast

  • Neo Hypotheken
  • BijBouwe
  • Lloyds Bank
  • MoneYou
  • Argenta

 

Voor 20 jaar vast

  • Tulp
  • BijbOuwe
  • Neo Hypotheken
  • Lot Hypotheken
  • Argenta

 

Voor 30 jaar vast

  • Lot Hypotheken
  • Tulp
  • NIBC
  • Attens
  • Neo Hypotheken
  • Lloyds bank

 

Wat zijn de beste hypotheekaanbieders?

Welke aanbieder de beste hypotheek heeft kan verschillen per situatie. Ik werk al langere tijd in de hypotheekwereld en kan daarom een overzicht geven van de aanbieders waarvan ik denk dat het de beste zijn.

Ik heb gekeken naar onder andere de rente, voorwaarden, mogelijkheden qua looptijd en vervroegde (boetevrije) aflossing. De snelheid waarmee dingen geregeld worden en in hoeverre maatwerkoplossingen mogelijk zijn.

Daarom kan ik aangeven dat de volgende aanbieders de beste hypotheken van Nederland hebben:

  • ABN AMRO
  • BLG Wonen
  • Florius
  • NIBC
  • Syntrus Achmea

 

Welke soorten hypotheken zijn er?

Hypotheekverstrekkers bieden verschillende soorten hypotheken aan, die we ”hypotheekvormen” noemen.

De hypotheekvorm bepaalt hoeveel er maandelijks wordt afgelost en hoeveel rente er wordt betaald. Daarmee bepaalt de hypotheekvorm dus hoe de hypothecaire lening wordt terugbetaald.

Er zijn veel verschillende hypotheekvormen, maar in 2023 worden alleen nog de aflossingsvrije-, annuïteiten- en lineaire hypotheek aangeboden. Een spaarhypotheek kan onder voorwaarden ook nog worden afgesloten. Deze vorm komt minder vaak voor dus wordt hieronder niet verder toegelicht.

Aflossingsvrij

Bij de aflossingsvrije hypotheek wordt er gedurende de looptijd van de hypotheek alleen rente betaald. De hypotheek wordt dus niet maandelijks afgelost. De hypotheek moet uiteindelijk aan het einde van de looptijd in één keer worden terugbetaald. Vaak wordt de hypotheek afgelost met spaargeld of door het huis te verkopen. Daarnaast is het vaak mogelijk om de looptijd van de hypotheek te verlengen.

Annuïteiten

Bij een annuïteiten hypotheek zijn de maandlasten gedurende de looptijd iedere maand hetzelfde. Aan het begin van de looptijd, dus als hypotheek net is afgesloten, bestaan de maandlasten vooral uit rente. Gedurende de looptijd verandert de verhouding tussen rente en aflossing en wordt er steeds meer afgelost.

Lineair

Bij een lineaire hypotheek wordt iedere maand hetzelfde bedrag betaald om de hypotheek af te lossen. Je betaalt in het begin meer rente waardoor je maandlasten in het begin hoger zijn. Gedurende de looptijd wordt de hypothecaire lening steeds kleiner, omdat er wordt afgelost. Je betaalt daarom steeds minder rente, waardoor de maandlasten geleidelijk afnemen.

Hypotheek voor verschillende situaties

Je kunt een hypotheek nodig hebben voor verschillende situaties.

Je hebt voor het eerst een huis op het oog en je wilt deze kopen. Of je hebt al een huis en je wilt een ander huis kopen. Het is ook mogelijk om een hypotheek af te sluiten voor het verduurzamen van jouw huis.

Lees nu alles over de verschillende situaties waarbij een hypotheek van pas kan komen:

^

Je eerste woning kopen

Hulp bij het kopen van je eerste woning

^

Hypotheek oversluiten

Hulp bij het oversluiten van de hypotheek

^

Andere woning kopen

Hulp bij het kopen van een andere woning

^

Woning kopen voor de verhuur

Hulp bij het kopen van een huis om te verhuren

Adres
Rijnstraat 26, ‘s-Hertogenbosch

Telefoon
0418-700550

In 5 stappen naar de beste hypotheek met goede voorwaarden en een lage rente

Je wil toch ook een hypotheek met goede voorwaarden en lage rente. Volg een goed stappenplan en laat je begeleiden door een ervaren hypotheekadviseur. Dan is er vaak meer mogelijk dan je denkt.  

Stap 1: Je woonwens

Samen kijken we wat je woonwens is en hoe we deze droom mogelijk kunnen maken.

Stap 2: Maak kennis

Tijdens de kennismaking bekijken we of je woonwensen haalbaar zijn en ook passen binnen je budget. 

We nemen ruim de tijd om alles door te spreken. Zo kom je erachter of mijn dienstverlening bij je past.

In dit stappenplan lees je alvast hoe het adviestraject in de praktijk verloopt.

Stap 3: Laat je adviseren

Laat je dan goed adviseren over een hypotheek met een lage rente en goede voorwaarden. Er zit namelijk veel verschil tussen de verschillende voorwaarden. En het is de vraag welke voorwaarden voor jou situatie nodig zijn.

Verder is het belangrijk om je goed te laten adviseren of een hypotheek ook betaalbaar is als je situatie in de toekomst verandert.

Stap 4: Kies de beste hypotheek

Ik vergelijk alle aanbieders van hypotheken en kijk welke aanbieder het beste bij jou situatie past.

Stap 5: Laat alles nog een keer controleren

Het hele proces van kennismaken tot aan de notaris sta ik voor je klaar. En ook nadat je bij de notaris bent geweest, voer ik nog een laatste check uit of alles geregeld is zoals we hebben afgesproken. 

En heb je daarna nog vragen of heb je hulp nodig, neem dan contact met mij op.

Afspraak maken om de mogelijkheden te bespreken

Wat anderen over mij vertellen

Een grote groep tevreden klanten is je voor gegaan. Hieronder een aantal reacties van andere.

Veelgestelde vragen

Tijdens het adviestraject worden er veel uiteenlopende vragen gesteld. Ik heb een aantal veelgestelde vragen voor je gebundeld. De antwoorden op deze vragen lees je hieronder.

Kan ik een hypotheek afsluiten als ik bij mijn werkgever een tijdelijk contract heb?

Ja, je kunt een hypotheek afsluiten als je een tijdelijk contract. Er komen ook steeds meer initiatieven bij om iemand met een tijdelijk contract op een verantwoorde wijze aan een betaalbare hypotheek te helpen.

Ik ben op de hoogte van deze verschillende methodes en kan voor je kijken welke methode het beste bij je past.

Kan ik een ander huis kopen als ik mijn woning nog niet heb verkocht?

Je kunt een ander huis kopen als je huidige woning nog niet is verkocht. Hiervoor kun je een zogenaamde overbruggingshypotheek afsluiten. Dit is een tijdelijke lening die onderdeel uitmaakt van je nieuwe hypotheek waarmee je de verwachte verkoopwinst kunt overbruggen.

In de meete gevallen sluit je voor de nieuwe woning een nieuwe hypotheek af. Het is gebruikelijk en fiscaal ook verstandig om de verkoopwinst in te brengen in de nieuwe woning. Meestal koop je eerst een ander huis en verkoop je daarna een ander huis. Omdat je dan bij aankoop van de nieuwe woning nog niet over de verkoopwinst kunt beschikken, sluit je hiervoor een zogenaamde overbruggingslening af binnen je nieuwe hypotheek.

Wil je meer weten over wat er kan met een overbruggingshypotheek? Neem contact met mij op.

Kan je, als je recent bent gestart als ondernemer, een hypotheek afsluiten?

Ben 1 jaar of langer ingeschreven bij de Kamer van Koophandel dan kun je bij veel banken een hypotheek afsluiten. Het is verstandig om van tevoren de hoogte van je inkomen te laten vaststelllen door een hypotheekadviseur of een zogenaamde rekenexpert. Zo voorkom je verrassingen achter en weet je van tevoren hoe hoog de hypotheek is die je kunt aanvragen. 

Een methode die direct voor een groot aantal banken inzicht geeft in de hoogte van je inkomen waar een bank mee wil rekenen, is de zogenaamde Inkomensanalyse voor ondernemers. Er wordt dan vooraf op basis van je jaarrekening en aangifte inkomstenbelasting vastgesteld hoe hoog het inkomen is dat de bank wil aanhouden voor het bepalen van de hoogte van je hypotheek.

Wil je meer weten over de mogelijkheden zijn om een hypotheek af te sluiten als je korter dan 3 jaar ondernemer bent? Neem dan contact met mij op. 

Ik heb een studieschuld heeft dit invloed op de maximale hypotheek die ik kan afsluiten?

Ja, een studieschuld is een vorm van een financiele verplichting en dit heeft invloed op de hoogte van de hypotheek die je kunt afsluiten. Omdat op een studieschuld een lagere rente van toepassing is dan voor consumptieve kredieten via een bank heeft dit minder grote invloed op het bedrag dat je kunt lenen.

Het percentage op basis waarvan de maandelijkse last van de studieschuld wordt bepaald, is vastgelegd in de wet en afhankelijk van de hoogte van de rente die door DUO in rekening wordt gebracht. DUO is de overheidsinstantie die uitvoerder is van de studiefinanciering. Wil je weten welke percentage op jou situatie van toepassing is? Via deze link kun je de tabel raadplegen.

Hoe je eenvoudig een overzicht kunt downloaden van je studieschuld lees je in deze instructie.

Mijn auto heb ik aangeschaft met een zogenaamde private lease regeling. Heeft dit invloed op het bedrag dat ik kan lenen?

Tegenwoordig zijn bijna alle leasemaatschappijen aangesloten bij het keurmerk private lease. De bij dit keurmerk aangesloten partijen registreren een private lease bij het BKR.  Of een private lease wel of niet wordt geregistreerd bij BKR maakt niet uit voor het wel of niet meenemen voor het bepalen van de maximale hypotheek. 

Private lease is voor een gedeelte een vorm van een financiering verplichting en wordt om die reden meegenomen in de berekening van het bedrag dat je maximaal aan hypotheek kunt afsluiten. Niet het volledige bedrag van de private lease wordt meegenomen in deze berekening. Omdat een deel van de kosten betrekking hebben op kosten voor de auto wordt 65% van het private lease bedrag bij BKR geregistreerd. 

Wil je weten wat het effect is van een private lease contract? Vraag dan van tevoren je persoonlijke BKR op. Dit kan eenvoudig via de website van BKR. Vervolgens kan ik voor je, aan de hand van deze informatie, berekenen wat voor effect de private lease heeft op het bedrag dat je kunt lenen.

Het BKR staat voor Bureau Krediet Registratie en is in 1965 opgericht door de Nederlandse banken en financiële dienstverleners. Met als doel zoveel mogelijk te zorgen voor Nederlanders met een gezond financieel huishouden en zo weinig mogelijk mensen met problematische schulden. 

Is het mogelijk om een huis te kopen om te verhuren?

Ja dat is mogelijk. Hiervoor sluit je een zogenaamde verhuurhypotheek af. Met deze hypotheekvorm is het toegestaan om de woning te verhuren.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van een verhuurhypotheek? Kijk dan ook op de pagina over verhuurhypotheken.

Laatste blogberichten

Lees mijn laatste blogs om op de hoogte te blijven van alles wat er speelt op de woningmarkt, op het gebied van hypotheken en wat er mogelijk is als je een woning wilt kopen om te verhuren.

Hypotheek vastzetten: hoe lang is verstandig?

Hypotheek vastzetten: hoe lang is verstandig?

Je bent van plan om in 2023 of 2024 een hypotheek af te sluiten. Je kunt bij het afsluiten van een hypotheek kiezen voor een rentevaste periode. Je kunt kiezen voor een variabele, korte of lange rentevaste periode. Je wilt nu weten of het slim is om de hypotheekrente lang vast te zetten.

Ik ben Roel Wonders, erkend hypothecair planner, en hieronder vertel ik alles over het (lang) vastzetten van de hypotheekrente.

Ik vertel wat de voor- en nadelen zijn van een lange rentevaste periode en leg uit hoe jij het beste deze keuze kunt maken. Ik kan als adviseur natuurlijk ook persoonlijk advies geven over de duur van de rentevaste periode die het beste bij jou past.

Hypotheekregels 2024: wat gaat er veranderen?

Hypotheekregels 2024: wat gaat er veranderen?

Ieder jaar veranderen er allerlei hypotheekregels. In 2024 worden er ook weer allerlei regels gewijzigd en komen er nieuwe regels bij.

Je wilt weten welke regels er allemaal veranderen in 2024 om er vervolgens slim op in te spelen. Jouw maximale leencapaciteit kan bijvoorbeeld hoger of lager uitvallen in 2024, waardoor het misschien slimmer is om in 2023 nog een huis te kopen – of juist te wachten tot 2024.

Ik ben Roel Wonders, erkend hypothecair planner. Ik weet als een van de eerste welke regels en hypotheeknormen allemaal veranderen, omdat ik dagelijks met hypotheken bezig ben.

Je leest hieronder alles over de nieuwe regels voor 2024. Wanneer er nieuwe regels of normen bij komen, voeg ik deze toe aan deze pagina. Ontdek nu welke regels en normen wijzigen: 

Kan ik kosten koper meefinancieren met de hypotheek?

Kan ik kosten koper meefinancieren met de hypotheek?

Als jij een huis koopt, moet je niet alleen geld hebben om het huis te kunnen kopen, maar ook om de bijkomende kosten te betalen. Je moet bijvoorbeeld rekening houden met overdrachtsbelasting, notariskosten en kosten voor hypotheekadvies. Deze bijkomende kosten noemen we ”kosten koper (k.k.)”.

Vaak wordt er spaargeld (of een schenking) gebruikt om deze kosten koper te betalen, maar wat als jij geen spaargeld hebt? Zijn deze kosten dan mee te financieren?

Ik ben Roel Wonders, Erkend Hypothecair planner, en hieronder vertel ik alles over kosten koper en het meefinancieren van deze kosten…

Waar kan ik je mee helpen?

Stel je vraag en ik neem binnen 1 werkdag contact met je op.