Op zoek naar een goedkope hypotheek
met goede voorwaarden?

Ben je op zoek naar een hypotheek voor het kopen van een huis? Wil je profiteren van de laagste rente, maar wil je ook een hypotheek met goede voorwaarden? Ik help je graag met het vinden van een goede hypotheek.

Mijn naam is Roel Wonders, een Erkend Hypothecair Planner met meer dan 10 jaar ervaring. Schakel mijn hulp nu in of lees meer over mijn dienstverlening. 

”Een hypotheek afsluiten lijkt eenvoudig, maar er komt stiekem veel bij kijken. Ik voorkom dat je te veel rente betaalt en zorg ervoor dat alles goed geregeld is.”

– Roel Wonders

Over Roel Wonders

Ik heb veel ervaring op het gebied van advies en bemiddeling in hypotheken. Bij een aantal gerenommeerde bedrijven heb ik de afgelopen jaren ervaring op gedaan.

Ik heb vele hypotheekadviseurs geholpen bij het vinden van de beste hypotheek voor hun klant. Daarnaast heb ik deze adviseurs ook training gegeven over belangrijke ontwikkelingen op het gebied van hypotheken voor een woning om te verhuren.

Ben je op zoek naar een hypotheek met een lage rente en goede voorwaarden? Neem dan contact met mij op.

Social media

Meer dan een woninghypotheek

Bij mij kun je ook terecht voor een hypotheek voor het kopen van een woning voor de verhuur. De afgelopen jaren is er steeds meer vraag naar woningen om te verhuren. Ik volg de ontwikkelingen rondom verhuur op de voet. Er is steeds meer mogelijk en het is voor een steeds grotere groep mogelijk. Wil je weten of je een woning kunt kopen om te verhuren? Neem dan contact met mij op.

Je eerste woning kopen

Ben je van plan om voor het eerst een huis te kopen? Neem contact met mij op dan vertel ik je meer over wat er komt kijken bij het kopen van een huis en het afsluiten van een hypotheek

Je volgende woning kopen

Ben je van plan om te verhuizen? Neem contact met mij op en ik vertel je meer over wat er komt kijken bij het kopen van een andere woning.

Je hypotheek oversluiten

Heb je een hypotheek en wil je weten of je kunt besparen op je maandlasten? Neem contact met mij op en ik vertel je graag meer over hoe je eenvoudig je hypotheek kunt oversluiten en kunt besparen op je maandlasten.

Je woning verhuren

Ik heb veel ervaring met het adviseren over en het afsluiten van verhuurhypotheken en vastgoedfinancieringen. Wil je weten of dit ook bij jou past en wat er mogelijk is? Neem contact met mij op en ik vertel je graag meer over de mogelijkheden met een verhuurhypotheek.

Je energie rekening verlagen

Wil jij ook besparen op je energierekening en je wooncomfort verbeteren? Neem contact met mij op en ik vertel je graag meer over hoe jij kunt besparen op je energierekening en hoe je dit kunt financieren.

Adres
Rijnstraat 26, ‘s-Hertogenbosch

Telefoon
0418-700550

In 5 stappen naar de beste hypotheek met goede voorwaarden en een lage rente

Je wil toch ook een hypotheek met goede voorwaarden en lage rente. Volg een goed stappenplan en laat je begeleiden door een ervaren hypotheekadviseur. Dan is er vaak meer mogelijk dan je denkt.  

Stap 1: Je woonwens

Samen kijken we wat je woonwens is en hoe we deze droom mogelijk kunnen maken.

Stap 2: Maak kennis

Tijdens de kennismaking bekijken we of je woonwensen haalbaar zijn en ook passen binnen je budget. 

We nemen ruim de tijd om alles door te spreken. Zo kom je erachter of mijn dienstverlening bij je past.

In dit stappenplan lees je alvast hoe het adviestraject in de praktijk verloopt.

Stap 3: Laat je adviseren

Laat je dan goed adviseren over een hypotheek met een lage rente en goede voorwaarden. Er zit namelijk veel verschil tussen de verschillende voorwaarden. En het is de vraag welke voorwaarden voor jou situatie nodig zijn.

Verder is het belangrijk om je goed te laten adviseren of een hypotheek ook betaalbaar is als je situatie in de toekomst verandert.

Stap 4: Kies de beste hypotheek

Ik vergelijk alle aanbieders van hypotheken en kijk welke aanbieder het beste bij jou situatie past.

Stap 5: Laat alles nog een keer controleren

Het hele proces van kennismaken tot aan de notaris sta ik voor je klaar. En ook nadat je bij de notaris bent geweest, voer ik nog een laatste check uit of alles geregeld is zoals we hebben afgesproken. 

En heb je daarna nog vragen of heb je hulp nodig, neem dan contact met mij op.

Ik vergelijk de rentes en voorwaarden van…

Ik werk samen met alle vooraanstaande aanbieders van hypotheken. Je kunt erop vertrouwen dat ik de beste deal voor je regel. Hieronder een greep uit de geldverstrekkers waar ik mee samenwerk.

Ben je benieuwd naar het complete overzicht van geldverstrekkers?

Afspraak maken om de mogelijkheden te bespreken

Wat anderen over mij vertellen

Een grote groep tevreden klanten is je voor gegaan. Hieronder een aantal reacties van andere.

Veelgestelde vragen

Tijdens het adviestraject worden er veel uiteenlopende vragen gesteld. Ik heb een aantal veelgestelde vragen voor je gebundeld. De antwoorden op deze vragen lees je hieronder.

Kan ik een hypotheek afsluiten als ik bij mijn werkgever een tijdelijk contract heb?

Ja, je kunt een hypotheek afsluiten als je een tijdelijk contract. Er komen ook steeds meer initiatieven bij om iemand met een tijdelijk contract op een verantwoorde wijze aan een betaalbare hypotheek te helpen.

Ik ben op de hoogte van deze verschillende methodes en kan voor je kijken welke methode het beste bij je past.

Kan ik een ander huis kopen als ik mijn woning nog niet heb verkocht?

Je kunt een ander huis kopen als je huidige woning nog niet is verkocht. Hiervoor kun je een zogenaamde overbruggingshypotheek afsluiten. Dit is een tijdelijke lening die onderdeel uitmaakt van je nieuwe hypotheek waarmee je de verwachte verkoopwinst kunt overbruggen.

In de meete gevallen sluit je voor de nieuwe woning een nieuwe hypotheek af. Het is gebruikelijk en fiscaal ook verstandig om de verkoopwinst in te brengen in de nieuwe woning. Meestal koop je eerst een ander huis en verkoop je daarna een ander huis. Omdat je dan bij aankoop van de nieuwe woning nog niet over de verkoopwinst kunt beschikken, sluit je hiervoor een zogenaamde overbruggingslening af binnen je nieuwe hypotheek.

Wil je meer weten over wat er kan met een overbruggingshypotheek? Neem contact met mij op.

Ik ben pas een jaar actief als ondernemer kan ik een hypotheek afsluiten?

Ben 1 jaar of langer ingeschreven bij de Kamer van Koophandel dan kun je bij veel banken een hypotheek afsluiten. Het is verstandig om van tevoren de hoogte van je inkomen te laten vaststelllen door een hypotheekadviseur of een zogenaamde rekenexpert. Zo voorkom je verrassingen achter en weet je van tevoren hoe hoog de hypotheek is die je kunt aanvragen. 

Een methode die direct voor een groot aantal banken inzicht geeft in de hoogte van je inkomen waar een bank mee wil rekenen, is de zogenaamde Inkomensanalyse voor ondernemers. Er wordt dan vooraf op basis van je jaarrekening en aangifte inkomstenbelasting vastgesteld hoe hoog het inkomen is dat de bank wil aanhouden voor het bepalen van de hoogte van je hypotheek.

Wil je meer weten over de mogelijkheden zijn om een hypotheek af te sluiten als je korter dan 3 jaar ondernemer bent? Neem dan contact met mij op. 

Ik heb een studieschuld heeft dit invloed op de maximale hypotheek die ik kan afsluiten?

Ja, een studieschuld is een vorm van een financiele verplichting en dit heeft invloed op de hoogte van de hypotheek die je kunt afsluiten. Omdat op een studieschuld een lagere rente van toepassing is dan voor consumptieve kredieten via een bank heeft dit minder grote invloed op het bedrag dat je kunt lenen.

Het percentage op basis waarvan de maandelijkse last van de studieschuld wordt bepaald, is vastgelegd in de wet en afhankelijk van de hoogte van de rente die door DUO in rekening wordt gebracht. DUO is de overheidsinstantie die uitvoerder is van de studiefinanciering. Wil je weten welke percentage op jou situatie van toepassing is? Via deze link kun je de tabel raadplegen.

Mijn auto heb ik aangeschaft met een zogenaamde private lease regeling. Heeft dit invloed op het bedrag dat ik kan lenen?

Tegenwoordig zijn bijna alle leasemaatschappijen aangesloten bij het keurmerk private lease. De bij dit keurmerk aangesloten partijen registreren een private lease bij het BKR.  Of een private lease wel of niet wordt geregistreerd bij BKR maakt niet uit voor het wel of niet meenemen voor het bepalen van de maximale hypotheek. 

Private lease is voor een gedeelte een vorm van een financiering verplichting en wordt om die reden meegenomen in de berekening van het bedrag dat je maximaal aan hypotheek kunt afsluiten. Niet het volledige bedrag van de private lease wordt meegenomen in deze berekening. Omdat een deel van de kosten betrekking hebben op kosten voor de auto wordt 65% van het private lease bedrag bij BKR geregistreerd. 

Wil je weten wat het effect is van een private lease contract? Vraag dan van tevoren je persoonlijke BKR op. Dit kan eenvoudig via de website van BKR. Vervolgens kan ik voor je, aan de hand van deze informatie, berekenen wat voor effect de private lease heeft op het bedrag dat je kunt lenen.

Het BKR staat voor Bureau Krediet Registratie en is in 1965 opgericht door de Nederlandse banken en financiële dienstverleners. Met als doel zoveel mogelijk te zorgen voor Nederlanders met een gezond financieel huishouden en zo weinig mogelijk mensen met problematische schulden. 

Is het mogelijk om een huis te kopen om te verhuren?

Ja dat is mogelijk. Hiervoor sluit je een zogenaamde verhuurhypotheek af. Met deze hypotheekvorm is het toegestaan om de woning te verhuren.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van een verhuurhypotheek? Kijk dan ook op de pagina over verhuurhypotheken.

Laatste blogberichten

Lees mijn laatste blogs om op de hoogte te blijven van alles wat er speelt op de woningmarkt, op het gebied van hypotheken en wat er mogelijk is als je een woning wilt kopen om te verhuren.

Nationaal koopfonds voor starters om nieuwbouwwoning te kopen

Nationaal koopfonds voor starters om nieuwbouwwoning te kopen

Je bent een starter en wilt een woning kopen. Het valt voor de meeste starters niet mee om een woning te kopen. De huizenprijzen zijn namelijk hoog en voor veel starters is het inkomen te laag om een hoge hypotheek te nemen.

Daar kan nu verandering in komen.

Om starters te helpen met het kopen van een (nieuwbouw)woning is er een Nationaal koopfonds opgezet. Deze moet tussen eind mei en eind juni van 2023 actief zijn.

Ik ben Roel Wonders. Ik ben gespecialiseerd in hypotheken. Hieronder vertel ik alles over het nieuwe koopfonds dat starters moet helpen bij het kopen van een huis. Ik vertel wat het fonds precies is, welke voorwaarden er aan verbonden zijn en wat de voor- en nadelen zijn.

Marktwaarde in verhuurde staat, wat is dat?

Marktwaarde in verhuurde staat, wat is dat?

Wanneer je een verhuurhypotheek afsluit om een huis te kopen voor de verhuur, dan is de zogenaamde ”woningwaarde in verhuurde staat” of ”marktwaarde in verhuurde staat” heel belangrijk. De waarde in verhuurde staat is lager dan de normale woningwaarde en is belangrijk omdat deze bepaalt hoeveel jij kunt lenen.

Ik ben Roel Wonders en ik ben gespecialiseerd in hypotheken én verhuurhypotheken. Hieronder vertel ik alles over de woningwaarde in verhuurde staat.

Ik vertel wat dit precies is en wat het verschil is met de normale marktwaarde. Ik geef aan hoe de woningwaarde in verhuurde staat wordt berekend en geef een voorbeeld berekening. Vervolgens vertel ik nog in hoeverre de WOZ-waarde invloed heeft op de marktwaarde in verhuurde staat…

Wat is een verhuurhypotheek en hoe werkt het?

Wat is een verhuurhypotheek en hoe werkt het?

Steeds meer banken en geldverstrekkers bieden een verhuurhypotheek aan. Daarmee spelen ze in op de vraag van investeerders die een huis willen kopen voor de verhuur – en daar dus geld mee willen verdienen.

Je bent misschien een toekomstig investeerder in vastgoed en wilt weten wat een verhuurhypotheek is en hoe het precies werkt.

Ik ben Roel Wonders. Al sinds 2010 ben ik actief in de hypotheekwereld. Ik weet alles van hypotheken en heb me gespecialiseerd in verhuurhypotheken. Hieronder vertel ik alles over de verhuurhypotheek…

Waar kan ik je mee helpen?

Stel je vraag en ik neem binnen 1 werkdag contact met je op.