Contact

Heb je vragen of hulp nodig? Neem dan contact met mij op.

linkedin-circle

Linkedin: Roel Wonders

whatsapp-circle
Whatsapp: 0418-700550
Bellen: 0418-700550

Waarmee kan ik je helpen?

Laat je gegevens achter via het contactformulier. Dan neem ik binnen 1 werkdag contact met je op.

12 + 14 =

Veelgestelde vragen

Tijdens het adviestraject worden allerlei soorten vragen gesteld. Ik heb de meestgestelde vragen gebundeld. Hieronder tref je de antwoorden aan op deze vragen.

Kan ik een hypotheek afsluiten als ik bij mijn werkgever een tijdelijk contract heb?

Ja, je kunt een hypotheek afsluiten als je een tijdelijk contract hebt. Er komen ook steeds meer initiatieven bij om iemand met een tijdelijk contract op een verantwoorde wijze aan een betaalbare hypotheek te helpen.

Ik ben op de hoogte van deze verschillende methodes en kan voor je kijken welke methode het beste bij je past.

Kan ik een ander huis kopen als ik mijn woning nog niet heb verkocht?

Je kunt een ander huis kopen als je huidige woning nog niet is verkocht. Hiervoor kun je een zogenaamde overbruggingshypotheek afsluiten. Dit is een tijdelijke lening die onderdeel uitmaakt van je nieuwe hypotheek waarmee je de verwachte verkoopwinst kunt overbruggen.

In de meete gevallen sluit je voor de nieuwe woning een nieuwe hypotheek af. Het is gebruikelijk en fiscaal ook verstandig om de verkoopwinst in te brengen in de nieuwe woning. Meestal koop je eerst een ander huis en verkoop je daarna een ander huis. Omdat je dan bij aankoop van de nieuwe woning nog niet over de verkoopwinst kunt beschikken, sluit je hiervoor een zogenaamde overbruggingslening af binnen je nieuwe hypotheek.

Wil je meer weten over wat er kan met een overbruggingshypotheek? Neem contact met mij op.

Ik ben pas een jaar actief als ondernemer kan ik een hypotheek afsluiten?

Ben 1 jaar of langer ingeschreven bij de Kamer van Koophandel dan kun je bij veel banken een hypotheek afsluiten. Het is verstandig om van tevoren de hoogte van je inkomen te laten vaststelllen door een hypotheekadviseur of een zogenaamde rekenexpert. Zo voorkom je verrassingen achter en weet je van tevoren hoe hoog de hypotheek is die je kunt aanvragen. 

Een methode die direct voor een groot aantal banken inzicht geeft in de hoogte van je inkomen waar een bank mee wil rekenen, is de zogenaamde Inkomensanalyse voor ondernemers. Er wordt dan vooraf op basis van je jaarrekening en aangifte inkomstenbelasting vastgesteld hoe hoog het inkomen is dat de bank wil aanhouden voor het bepalen van de hoogte van je hypotheek.

Wil je meer weten over de mogelijkheden zijn om een hypotheek af te sluiten als je korter dan 3 jaar ondernemer bent? Neem dan contact met mij op. 

Ik heb een studieschuld heeft dit invloed op de maximale hypotheek die ik kan afsluiten?

Ja, een studieschuld is een vorm van een financiele verplichting en dit heeft invloed op de hoogte van de hypotheek die je kunt afsluiten. Omdat op een studieschuld een lagere rente van toepassing is dan voor consumptieve kredieten via een bank heeft dit minder grote invloed op het bedrag dat je kunt lenen.

Het percentage op basis waarvan de maandelijkse last van de studieschuld wordt bepaald, is vastgelegd in de wet en afhankelijk van de hoogte van de rente die door DUO in rekening wordt gebracht. DUO is de overheidsinstantie die uitvoerder is van de studiefinanciering. Wil je weten welke percentage op jou situatie van toepassing is? In de tabel van de Rijksoverheid vind je alle percentages. 

Is het mogelijk om een huis te kopen om te verhuren?

Ja dat is mogelijk. Hiervoor sluit je een zogenaamde verhuurhypotheek af. Met deze hypotheekvorm is het toegestaan om de woning te verhuren.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van een verhuurhypotheek? Kijk dan ook op de pagina over verhuurhypotheken.