Ondernemers

In de categorie ondernemers lees je regelmatig nieuwe blogberichten over de mogelijkheden voor een hypotheek voor ondernemers.

Adres
Rijnstraat 26, ‘s-Hertogenbosch

Telefoon
0418-700550

Roel Wonders opgenomen in overzicht van beste adviseurs van Nederland

Roel Wonders opgenomen in overzicht van beste adviseurs van Nederland

Advieskeuze is een onafhankelijke website die in 2011 is opgericht. Op deze website kunnen mensen hun financieel dienstverlener beoordelen door middel van reviews. Op advieskeuze staan bijvoorbeeld verzekeringsadviseurs, hypotheekadviseurs en makelaars.

Vanaf 2022 maakt deze review website een ‘’Advieskeuze Topselectie’’. In deze selectie zijn de beste adviseurs van Nederland opgenomen.

Roel Wonders is opgenomen in deze ranklijst van beste adviseurs in Nederland.

Voorbeeldbrief bod uitbrengen op een huis

Voorbeeldbrief bod uitbrengen op een huis

Je hebt een woning gevonden, die jij graag wilt kopen. Je wilt daarom een bod uitbrengen op deze woning, maar hebt daarvoor een brief nodig. Je weet misschien niet wat er in deze brief moet komen te staan.

Daarom heb ik een voorbeeldbrief gemaakt waarmee jij een bod kan uitbrengen. Je kunt deze gratis downloaden, invullen en versturen.

Als erkend hypothecair planner vertel ik ook wat je allemaal moet weten voor je een bod kunt uitbrengen. Je kunt ook meteen even een gratis gesprek met mij inplannen.

Hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) in 2024

Hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) in 2024

In 2022 werden maar liefst 101.400 hypotheken afgesloten met Nationale Hypotheek Garantie, maar wat is dat precies?

Ik ben Roel Wonders, erkend hypothecair planner, en hieronder vertel ik wat NHG is, wat de voor- en nadelen zijn en welke voorwaarden er in 2024 gelden.

Je kunt ook makkelijk zien wat de actuele hypotheekrente voor een hypotheek met NHG is:

Verwachting huizenprijzen voor 2024 en de toekomst

Verwachting huizenprijzen voor 2024 en de toekomst

Sinds 2019 zijn de huizenprijzen alleen maar gestegen. In juli 2022 werden de hoogste huizenprijzen ooit gemeten. Vanaf dat moment zijn de huizenprijzen weer iets aan het dalen, maar in het derde kwartaal van 2023 begonnen de prijzen weer te stijgen.

Voor starters, huizenbezitters, doorstromers en vastgoedinvesteerders is het interessant om te weten wat de huizenprijzen in 2024 gaan doen.

Ik ben Roel Wonders, ervaren Erkend Hypothecair planner, en hieronder geef ik mijn verwachting van de huizenprijzen in 2024: gaan de prijzen dalen of stijgen?

Ik ga daarbij in op de factoren die invloed hebben op de huizenprijzen. Ik beschrijf ook scenario’s die zorgen voor dalende huizenprijzen en scenario’s die zorgen voor stijgende huizenprijzen.

Ontdek nu mijn prognose voor de ontwikkelingen van de huizenprijzen. Weten hoeveel jij kunt lenen en welke maandlasten daarbij horen óf weten wie de beste hypotheekaanbieder is? Plan dan even een gratis gesprek met mij in

Hypotheek via de bank of onafhankelijk adviseur: wat is beter?

Hypotheek via de bank of onafhankelijk adviseur: wat is beter?

Je wilt een huis kopen en hebt daarvoor hypotheekadvies nodig. Je kunt ‘’advies’’ krijgen van jouw bank, bijvoorbeeld de ABN AMRO Bank, ING Bank, SNS Bank of Rabobank. Daarnaast is het mogelijk om naar een onafhankelijk hypotheekadviseur te gaan.

Ik ben Roel Wonders, Erkend Hypothecair Planner met meer dan 10 jaar ervaring, en hieronder vertel ik alles over hypotheekadvies. Ik vertel wat het verschil is tussen advies van een afhankelijk hypotheekadviseur (via een bank) en een onafhankelijk hypotheekadviseur.

Je weet na het lezen van deze blog wat slimmer is: advies vragen via de bank of via een onafhankelijk hypotheekadviseur. Ik vertel ook hoe jij een goede adviseur kunt vinden:

Hypotheekrente vastzetten: hoe lang is verstandig?

Hypotheekrente vastzetten: hoe lang is verstandig?

Je bent van plan om in 2024 een hypotheek af te sluiten. Je kunt bij het afsluiten van een hypotheek kiezen voor een rentevaste periode. Je kunt kiezen voor een variabele, korte of lange rentevaste periode. Je wilt nu weten of het slim is om de hypotheekrente lang vast te zetten.

Ik ben Roel Wonders, erkend hypothecair planner, en hieronder vertel ik alles over het (lang) vastzetten van de hypotheekrente.

Ik vertel wat de voor- en nadelen zijn van een lange rentevaste periode en leg uit hoe jij het beste deze keuze kunt maken. Ik kan als adviseur natuurlijk ook persoonlijk advies geven over de duur van de rentevaste periode die het beste bij jou past.

Hypotheekregels 2024: wat gaat er veranderen?

Hypotheekregels 2024: wat gaat er veranderen?

Ieder jaar veranderen er allerlei hypotheekregels. In 2024 worden er ook weer allerlei regels gewijzigd en komen er nieuwe regels bij.

Je wilt weten welke regels er allemaal veranderen in 2024 om er vervolgens slim op in te spelen. Jouw maximale leencapaciteit kan bijvoorbeeld hoger of lager uitvallen in 2024, waardoor het misschien slimmer is om in 2023 nog een huis te kopen – of juist te wachten tot 2024.

Ik ben Roel Wonders, erkend hypothecair planner. Ik weet als een van de eerste welke regels en hypotheeknormen allemaal veranderen, omdat ik dagelijks met hypotheken bezig ben.

Je leest hieronder alles over de nieuwe regels voor 2024. Wanneer er nieuwe regels of normen bij komen, voeg ik deze toe aan deze pagina. Ontdek nu welke regels en normen wijzigen: 

Kan ik kosten koper meefinancieren met de hypotheek?

Kan ik kosten koper meefinancieren met de hypotheek?

Als jij een huis koopt, moet je niet alleen geld hebben om het huis te kunnen kopen, maar ook om de bijkomende kosten te betalen. Je moet bijvoorbeeld rekening houden met overdrachtsbelasting, notariskosten en kosten voor hypotheekadvies. Deze bijkomende kosten noemen we ”kosten koper (k.k.)”.

Vaak wordt er spaargeld (of een schenking) gebruikt om deze kosten koper te betalen, maar wat als jij geen spaargeld hebt? Zijn deze kosten dan mee te financieren?

Ik ben Roel Wonders, Erkend Hypothecair planner, en hieronder vertel ik alles over kosten koper en het meefinancieren van deze kosten…